Στην Αμερική τιμάνε την ιστορία τους ακόμα και σε αγώνες μπάσκετ.
Εδώ θα μιλούσαμε για «εθνικισμό» και «φασισμό», οι προχωρημένοι Ευρωπαίοι Ελληναράδες!
Η φωτογραφία είναι από αγώνα του NBA, όπως επισημαίνουμε δίπλα στο σκορ των δύο ομάδων υπήρχε σε όλη την διάρκεια του ματς το μήνυμα “REMEMBERING MLK” προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ!
Φυσικά το ίδιο μήνυμα εμφανιζόταν σε όλους τους προ-χθεσινοβραδινούς αγώνες με τον ίδιο τρόπο δίπλα στο σκορ ενώ οι αθλητικοί (!) τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν αναλάβει την προβολή των αγώνων του NBA πρόβαλαν πριν από τους αγώνες αλλά και κατά την διάρκεια των ημιχρόνων, βίντεο-αφιερώματα με αστέρες του ΝΒΑ να μιλάνε για την σημασία του έργου και του αγώνα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ για την κοινωνική και φυλετική ισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτά σε ένα μίνι μάθημα από τα «Αμερικανάκια» όπως θέλουμε να τους φωνάζουμε εμείς οι Ελληναράδες, για το πώς να τιμάς την ιστορία σου και όχι να την απαξιείς προκλητικά όπως γίνεται στην Ελλάδα κάθε μέρα.
Και για να μην ξεχάσουμε, ΚΑΙ στην Αμερική πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις και φυσικά εκδηλώσεις τιμής τις προηγούμενες ημέρες για το συγκεκριμένο γεγονός. Από τι φαίνεται δεν έχει φτάσει εκεί ακόμα η μόδα περί «φασισμού» και «εθνικισμού» που απασχολεί κάθε τέτοια μεγάλη μέρα της χώρας μας όλους τους μεγάλους ανθελληναράδες του τόπου, για να μην συζητάνε οι Αμερικάνοι για κατάργηση των παρελάσεων ακόμα.
Αλλά είπαμε αυτοί είναι τα «Αμερικανάκια» και εμείς οι προχωρημένοι Ευρωπαίοι!
Ο Αστέρας του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς στέκεται δίπλα στο τοίχο που τιμά την μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κίνκγ με ένα ρητό του. Την συγκεκριμένη φωτογραφία την ανάρτησε μάλιστα ο παίκτης των Μιάμι Χίτ και στο Twitter χτες με το μήνυμα
«Η επιρροή του(ΜΛΚ) είναι αξεπέραστη». Αυτά στην Αμερική του 2013.
Στην Ελλάδα του 2013 θα μιλούσαμε ξανά για έναν εθνικιστή και έναν φασίστα μπασκετμπολίστα!
Καλή νύχτα Έλληνα…
Dimitis Vanis