Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοσμικά«O Έλληνας Ζορμπάς»

«O Έλληνας Ζορμπάς»

sirtaki3.bmpΠαράσταση υπέρ των πυροπαθών στην Σερβία . Η δημοφιλής σερβική μουσικοχορευτική παραγωγή «Ο Έλληνας Ζορμπάς», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στο “Sava Centar” του Βελιγραδίου, σε μια παράσταση αλληλεγγύης στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα. 

Τα έσοδα της παράστασης, που τέθηκε υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας μετά από πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα του συνεδριακού/πολιτιστικού μεγάρου του Βελιγραδίου “Sava Centar” και του πολυμελούς μπαλέτου του Σερβικού Εθνικού Θεάτρου της πόλης Νόβι Σαντ (SNP), θα διατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της  συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης ο Βουκ Ζούγκιτς, αναπληρωτής διευθυντής του “Sava Centar”, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλοι καλλιτέχνες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό.

Ο συντονιστής της συνέντευξης και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας Αριστοτέλης Παπαγεωργίου χαιρέτισε εκ μέρους της πρεσβείας την πρωτοβουλία των συντελεστών της παράστασης και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδας για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση του σερβικού λαού και της πολιτικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, που αντανακλά, όπως τόνισε, το άριστο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Σερβικού Εθνικού Θεάτρου στο Νόβι Σαντ Ράτισλαβ Βάργκα μνημόνευσε ότι ο περίφημος Μίκης Θεοδωράκης παραχώρησε το 1994 τα δικαιώματα της μουσικής του στο συγκεκριμένο Θέατρο, οι καλλιτέχνες του οποίου, όπως είπε, αισθάνονται ευτυχείς που τους δόθηκε ευκαιρία με αυτή τη μικρή χειρονομία να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και βοηθήσουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές.

Από την πλευρά του, ο χορογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης Κρούνισλαβ Σίμιτς παρατήρησε ότι η παράσταση αυτή επιβεβαιώνει τους δεσμούς των δύο χωρών, καθώς ο πρωταγωνιστής Ζορμπάς ζούσε στην περιοχή, ενώ ο πρωταγωνιστής χορευτής Κονστάντιν Κοστιούκοβ εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση καθώς και την ελπίδα ότι το σερβικό κοινό θα αγκαλιάσει τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της παράστασης.

πηγή/ert

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...