Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται ότι, ξέχασε αυτά που έλεγε για την πρώην διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για κατάχρηση 35 εκατομμυρίων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στη δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης – «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο νυν Δήμαρχος σε ερώτηση του προέδρου της ‘έδρας “τι έχετε να πείτε για την υπόθεση;;;”, ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε ότι, “τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον έφαγαν οι κακές παρέες”.
Μήπως εννοεί ο Δήμαρχος και τις δικές του παρέες;;
Σε μήνυση που είχε καταθέσει ο Βασίλης Παπαγεωγόπουλος εναντίον του νυν Δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε πει ότι, “ο Βασίλης είναι καλός άνθρωπος”.
Κατά την μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία, δεν βλέπουμε να προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, όσο δε αφορά τους πρώην Αντιδημάρχους Οικονομικών, κάποιοι εξ αυτών έχουν ευθύνη, όπως και ο διευθυντής του Δήμου και κάποιοι υπάλληλοι.
Πάντως ,η δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, αναμφίβολα έχει πολιτική χροιά, καθώς κανείς από τους μάρτυρες( μεταξύ αυτούς και ο νυν Δήμαρχος) δεν επικαλέστηκαν πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις.
Ευθύνη όμως φέρει και η Ελληνική πολιτεία που εδώ και χρόνια ποτέ δεν έχει κάνει κανένα γενικό έλεγχο στους Δήμους της χώρας.