Μεγάλος χαμός έγινε σε όλον τον τύπο της Ελλάδος , με τα εκτενέστερα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκο Βάνη για την ηλεκτρονική εφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, σχετικά με τα νυχτερινά κέντρα στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονίας, όπου από τα 19, τελικά έμειναν μόνο δύο στον αριθμό . Αποδεικνύεται δε, ότι μ΄αυτήν την κρίση, μόνο τόσα κέντρα χωρούν
Οι παλιές δόξες στην διασκέδαση έσβησαν, όπως παρελθόν αποτελεί και η κατατάξη της πόλης της Θεσσαλονίκης, από το παγκόσμιο περιοδικό για τον Τουρισμού και διασκέδαση που τυπώνεται σε Νέα Υόρκη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ως δεύτερη στον κόσμο για την καλή ποιότητα της στην διασκέδαση(η φωτογραφία είναι από το εν λόγο ξένο τουριστικό περιοδικό)
Γι΄ αυτήν την βιομηχανία της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, που είχε στο σύνολο της πάνω από 150 νυχτερινά κέντρα όλων των ειδών, η Ελληνική πολιτεία είχε αποφασίσει να την κλείσει, βαφτίζοντας όλους τους επιχειρηματίες της διασκέδασης φοροφυγάδες.
Σε όλη Ελλάδα υπήρχαν πάνω από 2000 νυχτερινά κέντρα, μπουζούκια, ρεμπετάδικα, μπουάτ, μουσικές σκηνές, Club-bar κ.τ.λ.π , ωστόσο, με το καθημερινό κυνηγητό από το κράτος , προφανώς με το αίτημα της νέας τάξης πραγμάτων για να κλείσουν αυτές τις επιχειρήσεις , έφεραν πάνω από 20.000 νέους άνεργους.
Αυτήν την Ελληνική διασκέδαση και κουλτούρα που σβήνει μέσα από τα θεμέλια της , οι Βαλκάνιοι την εκμεταλλεύτηκαν, άνοιξαν και ανοίγουν συνεχώς νυχτερινά κέντρα Ελληνικού τύπου , μεταξύ άλλων στην Σόφια της Βουλγαρίας, στα Τίρανα της Αλβανίας και στα Σκόπια.
Αυτή η βιομηχανία της Ελληνικής κουλτούρας, έβγαζε καλλιτέχνες που παρήγαν δισκογραφικές δουλειές , εξήγαν το τραγούδι στο εξωτερικό με διάφορες συναυλίες που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα το συνάλλαγμα να εισρέι προς την Ελλάδα σε δολάρια, Ευρώ, αλλά και σε άλλα σκληρά νομίσματα.
Εντούτοις, το άχρηστο μας κράτος , με τους λαμογιότατους πολιτικούς , αντί να προστατεύει την κληρονομιά μας, κατάφερε να σβήσει ακόμα και την Ελληνική κουλτούρα, κλείνοντας την ανθούσα βιομηχανία της διασκέδασης, παγκοσμίου φήμης η οποία άμεσα συνοδεύεται και με τον τουρισμό. Επιπλέον, η φτωχομάνα Θεσσαλονίκη έβγαζε με το τσουβάλι συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές, ακόμα και αρκετές δισκογραφικές εταιρείες.
Από την άλλη μεριά ,το Υπουργείο Πολιτισμού ξόδευε εκατομμύρια Ευρώ στους ομοϊδεάτες τους , κομματικούς τραγουδιστές. Τα δυο κυβερνητικά κόμματα έδιναν για συναυλίες ανά τον κόσμο μόνο στους ημετέρους τους, αστρονομικά ποσά, για παράδειγμα , 500.000 Ευρώ, 200.000 Ευρώ, 1.000.000 Ευρώ. Έτσι τους έκαναν ακόμα πιο πλούσιους και πιο φιρμάτους, αντί να μοιράζονταν τα κονδύλια προς όλες τις κατευθύνσεις και πρόσωπα.
Πρόσφατα, 10 μεγάλοι καλλιτέχνες του πενταγράμμου, σε τακτά χρονικά διαστήματα έκαναν ταξίδια αστραπής στην Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου στις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν κατατεθειμένα τα χρήματα τους. Μάλιστα, ο τελευταίος ταξιδιάρης καλλιτέχνης, κάθισε 4 ημέρες παραπάνω στην Ελβετία. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει καταθέσεις πάνω από 5.000.000 Ευρώ στις Ελβετικές τράπεζες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες .
Έτσι λοιπόν, πολιτικοί και καλλιτέχνες είχαν και έχουν το μαύρο χρήμα στην Ελβετία, αλλά και σε Off Shore εταιρείες.
Η περαντζάδα μου στην λιγοστή διασκέδαση που απόμεινε στην Θεσσαλονίκη, την εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν στα δύο νυχτερινά κέντρα , τα μόνα ανοιχτά στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονίας. Στο ένα μαγαζί με το σχήμα Πάνος Καλίδης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Στέλλα Καλλή, το Σάββατο ήταν πολύ καλά, αλλά την Πέμπτη και Παρασκευή είχαν λιγότερο κόσμο.
Εκεί συνάντησα και τον γνωστό μεγαλό- ατζέντη Στηβ Αλεξίου των Αθηνών. Απ΄ ότι πληροφορήθηκα ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης ήθελε να του στρώσει το κόκκινο χαλί, ωστόσο, ο Δήμος δεν είχε το χαλί , διότι στην τελευταία επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος του δώρισε για να το στρώνει κάτω από το ηλεκτρονικό του κανό , ώστε να έχει έτσι λιγότερο κραδασμό και αστάθεια.
Όσο αφορά τον αντζέντη Στηβ Αλεξίου, διασκέδαζε μαζί με την παρέα του και τον οδηγό του. Συμπατριώτη μας, “απουλές – απουλές Στηβ”, όπως συνηθίζει να του λέει ο οδηγός του σε κάθε συζήτηση και να πέφτει το γέλιο της αρκούδας, όταν τον ακούν.
Το δε νυχτερινό κέντρο “Μούσες”, από κόσμο είχε μισό μαγαζί .Την ώρα που μπήκα στο κέντρο, στην πίστα τραγουδούσε ο Κυριάκος Παπαηλίας.
Περνώντας ενδιάμεσα από τα δύο κέντρα είδα τις μεγαλο- αφίσες στο νυχτερινό κέντρο “Όραμα” του Νίκου Βέρτη, ο οποίος στις 16 Αυγούστου θα ξεκινήσει εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη.
Συγχρόνως όπως μου πληροφόρησε ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος του ετοιμάζει καινούργιο τραγούδι, που θα κυκλοφορήσει με τον ερχομό του καλλιτέχνη στην πόλη .
Για να δούμε τι καλή μελωδία θα του γράψει ο συνθέτης, μόνο Κυριάκο μου, μην καβαλάς το καλάμι, ίσια το κορμί σου.
Ενώ στο διπλανό κέντρο, λίγο πιο κάτω, ο Αντώνης Ρέμος με την Αγγελική Ηλιάδη ξεκινούν στις 17 Αυγούστου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός , πως ψάχνοντας να βρω τις φετινές συναυλίες του Αντώνη Ρέμου , διαπίστωσα ότι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Καλλιτέχνη κάηκες!!!!
Εδώ και χρόνια ο Αντώνης Ρέμος πραγματοποιούσε 100 με 150 συναυλίες την σεζόν.
Λιγοστό κόσμο είχε και το club στην εν λόγω περιοχή.
Επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης, τα μπαράκια ακόμα και στα περίχωρα σε εβδομαδιαία βάση έχουν και από δύο Live, χωρίς απαιτούμενη άδεια νυχτερινού κέντρου. Η κονόμα και εδώ είναι για τους καλλιτέχνες. Μετά εάν κλείσουν και τα μπαράκια , να δω που θα πάτε να τραγουδάτε καλλιτέχνες;;