Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒιογραφικάΥπάρχει λύση!

Υπάρχει λύση!

book.gif Ειδικότερα, στην ακράτεια από προσπάθεια, που συνήθως θεωρείται ελαφριάς μορφής, 9 στις 10 γυναίκες απαλλάσσονται ή βελτιώνουν σημαντικά την κατάσταση τους με την εφαρμογή της κολπικής ταινίας ελεύθερης τάσης (ΤνΤ). Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας με ελάχιστα επεμβατική χειρουργική που δεν απαιτεί γενική αναισθησία κα εκτελείται σε 15′. Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι μόνο μια ημέρα ενώ, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να μειωθεί και σε λίγες ώρες έναντι κάποιων ημερών που χρειάζονταν με παραδοσιακές επεμβάσεις. Η γυναίκα επιστρέφει στις φυσιολογικές της δραστηριότητες σε λιγότερο από 10 ημέρες.

>>> Σήμερα υπάρχουν εξειδικευμένα ιατρεία (κέντρα) Ακράτειας σε νοσοκομεία Στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε και να κλείσετε ραντεβού.

anastasiadis.gifΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Χ Ε Ι Ρ Ο Υ Ρ Γ Ο Σ – Ο Υ Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ

T. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΝΤΗΣ Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκρατειου Γ. Π. Ν. Θεσσαλονικης

B ι ο γ ρ α φ ι κ ο Σ η μ ε ι ω μ α .ΣΠΟΥΔΕΣ – ΤΙΤΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1997 Πίνακας Περιεχομένων ΣΠΟΥΔΕΣ – ΤΙΤΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Πίνακας Περιεχομένων ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στην ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ το 1948. Είμαι Έλληνας υπήκοος, παντρεμένος με την αναισθησιολόγο Γεωργία Ανίσογλου και έχω δύο παιδιά , τον Αναστάση 27 ετών, γιατρό που υπηρετεί στο την στρατιωτική του θητεία στην Ε΄Μοίρα Καταδρομών και τον Λεωνίδα 24 ετών, Οικονομικό Επιστήμονα που και αυτός τέλειωσε την θητεία του ως αξιωματικός στα Τεθωρακισμένα .

Αποφοίτησα από το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ της Θεσσαλονίκης το 1966 . Την ίδια χρονιά πέτυχα με εισιτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’όπου πήρα το πτυχίο μου τον Οκτώβριο του 1973 με βαθμό “Λίαν καλώς”. Από το Μάιο του 1973 μέχρι το Μάϊο του 1974 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία σαν οπλίτης ιατρός.

Από τον Ιούνιο του 1974 και για έναμισυ χρόνο, υπηρέτησα σαν αγροτικός ιατρός στα αγροτικά Ιατρεία Σαππών, Ροδόπης και Χρυσοχωρίου Καβάλας. Από την 20η Ιουλίου του 1974 μέχρι τέλη Νοεμβρίου του ιδίου έτους ήμουν επιστρατευμένος στο Μικρόν Δέρειον Έβρου. Από τον Ιανουάριο του 1976 και μέχρι τον Ιούνιο του 1977, υπηρέτησα σαν ειδικευόμενος ιατρός στην Β΄ Χειρουργική (Δ/ντης κ.. Σ. Κων.νίδης) και εν συνεχεία στην Ουρολογική Κλινική του Θεαγενείου Ιατρικού Ινστιτούτου (Δ/ντης κ. Δ. Βούρος).

Συνέχισα την ειδίκευση μου στην Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης (Δ/ντης Ι. Δερματάς). Τον Οκτώβριο του 1979, μετά από εξετάσεις, πήρα τον τίτλο ειδικότητας του Ουρολόγου, οπότε και διορίσθηκα βοηθός της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

Κατά το διάστημα από 7/7 έως 6/8 1980 εκπαιδεύτηκα στην Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης στο αντικείμενο Νεφρολογία -Τεχνητός Νεφρός, (Καθ. Π. Μεταξάς). Από τον Νοέμβριο του 1981 μέχρι τον Ιανουάριο του 1982, μετεκπαιδεύτηκα στη Γαλλία, όπου εργάστηκα σαν medecin etranger στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Hopital Trousseau υπό τη διεύθυνση του καθηγητή J. Bruziere. Κατά τη διάρκεια της μετεκπαιδεύσεώς μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την Παιδοουρολογία και την Παιδική Ουροδυναμική και πήρα μέρος σε όλες τις δραστηριότητες της κλινικής.

 Τον Δεκέμβριο του 1983 και Ιανουάριο 1984 παρακολούθησα Ενδοουρολογία, Ουροδυναμική στην Παν/κή Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Erasme των Βρυξελλών υπό τον Καθηγητή C. Schulman. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Μ.. Βρετανία τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1982 παρακολούθησα επί 20ήμερο την λειτουργία της εξειδικευμένης Ουροδυναμικής μονάδας του Ινστιτούτου Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 Υπό την επίβλεψή μου λειτούργησε πλήρες Ουροδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος από το 1982 και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το 1987. Το Σεπτέμβριο του 1985 διορίστηκα Επιμελητής Β’ ΕΣΥ στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

Το Δεκέμβριο του 1986 υπέστην τη νόμιμη δοκιμασία και εκλέχθηκα Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ στην Ουρολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Π.Γ.Ν.Θ. Τον Νοέμβριο του 1996 πήρα τον τίτλο του Αναπληρωτου Δ/ντού ΕΣΥ θέση που νομίμως κατέχω μέχρι σήμερα Τον Ιούνιο του 1999 εξελέγην Διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με αριστα .

 Τον Ιούνιο του 2002 βγήκα με εθελούσια έξοδο από το ΕΣΥ. Ειμαι ο υπεύθυνος του Ουρολογικού Τμήματος της Κλινικής ΓΑΛΗΝΟΣ στην Θεσσαλονίκη , καθώς και του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας του ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του Νοσοκομείου ΓΕΝΕΣΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

Κατά την θητεία μου ως επιμελητής Ουρολογικών Κλινικών στην Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση 60 τουλάχιστον ειδικευομένων ιατρών στην Ουρολογία. Με τον ερχομό μου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ανέπτυξα την άσκηση των ιατρών της κλινικής, σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ουροδυναμική» (απόσπασμα από τον πρόλογο του κ. Γαγανάκη στην μονογραφία μου «Η ακράτεια των ούρων στη γυναίκα»).

Έχω δώσει διαλέξεις σαν προσκεκλημένος ομιλητής και έχω ο ίδιος οργανώσει σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων. Ως υπεύθυνος για την Μεταπτυχιακή εκπαίδευση ειδικευομένων ιατρών ανέπτυξα ενδοκλινικά μαθήματα, στρογγυλά τραπέζια, βιβλιογραφική ενημέρωση, ακτινολογική σημειολογία, συμμετοχή στα μεταπτυχιακά μαθήματα των Ουρολογικών κλινικών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και Β’ Χειρουργική κλινική του Α.Π.Θ. (Από τα πεπραγμένα κλινικής, 20ετίας 1973-1992).

Τέλος, έχουν μετεκπαιδευτεί κοντά μου στην Ουροδυναμική ειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Την τελευταία τριετία περι τους 50 , ουρολόγοι και γυναικολόγοι εκπαιδεύτηκαν από εμένα στις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές ακράτειας των ούρων Kατά τα ετη 1998 , 1999 υπήρξα διδάσκων στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Θεσσαλίας ( Καθ.Μελέκος Μ. ) 7ον Μάθημα ( Πέμπτη 12-11-98 ) Νευρολογικές διαταραχές ούρησης , ουροδυναμικός έλεγχος , ακράτεια ούρων Κατά το ετος 2001 καθιέρωσα το « 15 Μαθήματα Ουροδυναμικής και Νευροουρολογίας » , κάθε Παρασκευή στις 7.30 το πρωί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και με ελεύθερη παρακολούθηση για τους Ουρολόγους της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Το 2003 , ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας συνέταξα τον κατάλογο αμοιβών για τις Ιατρικές πράξεις στην Ουρολογία ( www.hua.gr ) ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Υπό την εποπτεία μου μετεκπαιδεύτηκαν στην Ουροδυναμική και Γυναικολογική Ουρολογία οι ειδικοί ιατροί: 1. Ταντανάσης Θεοχάρης, Γυναικολόγος, 2. Μπαλαξής Δημήτριος, Γυναικολόγος 3. Παπαχριστοφόρου Σωτήριος, Γυναικολόγος 4. καθώς και πληθώρα ουρολόγων εκπαιδεύθηκαν στο πλέον οργανωμένο κέντρο ακράτειας στην Β.Ελλάδα ( Επιστολή του Δντού Κ.Βακαλοπουλου 30 – 1 – 1998 ) Κριτής του περιοδικού « Ελληνική Ουρολογία » από το 1999 Κριτής των Εργασιών του 15ου Πανελλήνιου Ουρολογικού Συνεδρίου στην Κέρκυρα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ 1. Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών – Ιατρική των καταστροφών. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, 7-9 Δεκεμβρίου 1984. 2. Διάλεξη με θέμα: “Η ενδοουρηθρική πρόθεση Prostacath στη θεραπεία των στενωμάτων της ουρήθρας. Μια νέα μέθοδος ενδοσκοπικής αντιμετώπισης” με ομιλητή τον Dr. Henrik Harboe, φυσικό, ειδικό Ιατρικής Τεχνολογίας. Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 1991. 3. Ακράτεια ούρων. Τι το καθιερωμένο και τι το καινούργιο στη διάγνωση και στη θεραπεία. 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Γ.Π.Ν.Θ. υπό την αιγίδα της Ουρολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος. Θεσσαλονίκη 30 Μαϊου 1992.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν υπερεκατό σύνεδροι και αποτέλεσε την απαρχή των ετήσιων Σεμιναρίων της Ουρολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου που γίνονται πάντα σε ιστορικό χώρο της Θεσσαλονίκης και συνοδεύονται από καλλιτεχνική εκδήλωση. 4. Νέες προοπτικές στην παθοφυσιολογία και θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Γ.Π.Ν.Θ Θεσσαλονίκη, 29 Μαϊου 1993. 5. Καρκίνος του προστάτη, σύγχρονες απόψεις για την διάγνωση και θεραπεία. 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Γ.Π.Ν.Θ. Θεσσαλονίκη, 17 Σεπτεμβρίου 1994. 6. Πολυθεματική ημερίδα. Ουρολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος. Δράμα Απρίλιος 1994. Ως Γεν. Γραμματέας της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος είχα επίσης την ευθύνη διοργάνωσης της μηνιαίας συνεδρίας της Εταιρείας επί δύο έτη 1993,1994. 7. Λιθίαση ουροποιητικού. 4ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Γ.Π.Ν.Θ. Θεσσαλονίκη 25 Μαϊου 1995 (Πιστ. ). 8. 26th Annual congress of the International Continence Society, Athens 28-30 August 1996. Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου. 9. Oυρολογία στη Γυναίκα. 1ο Διεθνές Ασκληπιείο Συνέδριο, Πάτρα 19-21 Νοεμβρίου 1993. Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου. 10. 4ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο 7 – 9 Νοεμβρίου 2003 Θεσσαλονίκη . Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής 11. 17Ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο.Αλεξανδρούπολη 23 – 27 Ιουνίου 2004 .Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής , Σύμβουλος στο Δ.Σ της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας , Μέλος της Επιτροπής Βράβευσης Εργασιών ( Videos ) 12. 1ο Σεμινάριο του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας Πήλιο 26 – 29 Νοεμβρίου 2004 .Γραμματέας της

Οργανωτικής Επιτροπής ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ) 1. Στρογγυλό τραπέζι : « Φυματίωση νεφρού » Συντονιστής : Ι. Δερματάς Συμμετέχουν : Γ. Αναστασιάδης, Ι. Σεφεριάδης, Ν. Ιωσηφίδης Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα έδρας Ουρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ακαδημαϊκό έτος 1981 – 1982. 2. Στρογγυλό τραπέζι : « Ακράτεια εκ προσπαθείας » Συντονιστής : Ι. Δερματάς Συμμετέχουν : Γ. Αναστασιάδης, Ι. Σεφεριάδης, κ. Μιμίδης Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα έδρας Ουρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ακαδημαϊκό έτος 1982 – 1983.

3. Συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Ακαδημαϊκό έτος 1982 -1983. Διάλεξη με θέμα : «Νευρογενής Κύστη». 4. Στρογγυλό τραπέζι : « Συγγενείς υδρονεφρώσεις » Συντονιστής : Ι. Δερματάς Συμμετέχουν : Γ. Αναστασιάδης, Σ. Παπαδόπουλος, Ι. Σάπικας Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα έδρας Ουρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ακαδημαϊκό έτος 1983 – 1984. 5. Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Εισηγήσειςστα θέματα : α) Ανατομία β) Αντιμετώπιση Επειγόντων Ουρολογικών Περιστατικών γ) Αιμοδοσία Θεσσαλονίκη 1984.

6. Στρογγυλό τραπέζι : «Ιατρική των καταστροφών » Συντονιστής : Γ. Αναστασιάδης Συμμετέχουν : Ντ. Καραμόσχος, Δ. Μπούτλης, Θ. Μπαλλής, Π. Επιβατιανός, Κ. Δελίδου Στα πλαίσια Σεμιναρίου με θέμα « Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών » κ.λ.π. (Οργανωτική Επιτροπή), Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 1984 7. 1ο Σεμινάριο Ουροδυναμικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ουρολογική Κλινική Γ. Αναστασιάδης Εισηγητής α) Καμπύλη Ενδοουρηθρηκών Πιέσεων β) Νευρογενής Κύστη – Θεραπεία Αθήνα, 25 Απριλίου 1985 8. Διάλεξη με θέμα : « Διάγνωση – Θεραπεία Νευρογενούς Κύστης », στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Β΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής. Θεσσαλονίκη, Μαϊος 1985. 9. Στρογγυλό τραπέζι : « Ανδρική Υπογονιμότητα » Συντονιστής : Ι. Δερματάς Συμμετέχουν : Γ. Αναστασιάδης, Ι. Παπαδήμας, Σ. Ιωαννίδης, Γ. Μανίκας 7ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο, Κέρκυρα, Οκτώβριος 1985.

10. Στρογγυλό τραπέζι : « Νεώτερες αντιλήψεις για τον καρκίνο του προστάτη » Συντονιστής : Ι. Γαγανάκης Συμμετέχουν : Β. Ρώμπης, Ι. Βακαλίκος, Γ. Αναστασιάδης, Δ. Ραδόπουλος 1ο Πανβορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, ,Μαϊος 1986. 11. Διάλεξη με θέμα : « Εισαγωγή στην Νευροουρολογία ». Μεταπτυχιακά Β΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής Θεσσαλονίκης. Μαϊος 1986. 12. Διάλεξη με θέμα : « Επίσχεση ούρων ». Μεταπτυχιακά Β΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική, Μάρτιος 1987. 13. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ουρολογική Κλινική. Σεμινάριο : « Ακράτεια Ούρων ». Ιωάννινα, 1 Δεκεμβρίου 1990. Εισηγητής στο θέμα : « Ασταθής Ουροδόχος κύστη » (πιστ. ). 14. Πρόγραμμα Μετεκπαίδυσης Ιατρών, Α¨ Χειρουργική Κλινική Ιπποκράτειου Π.Γ.Ν.Θ. Συντονιστής : Γ. Κατσαμούρης. Εισηγητής στο θέμα : « Κακώσεις του ουροποιητικού συστήματος ». Θεσσαλονίκη Φεβρουάριος 1989. 15. Ιπποκράτειο Γ.Π.Ν.Θ. Ιανουάριος 1989 Συμμετοχή στην ταχύρυθμη εκπαίδευση προσωπικού Εισηγητής στο θέμα : « Νοσηλευτές και ουρολογία ».

16. Σεμινάριο : « Ακράτεια ούρων: διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση ». Ουρολογική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Ουρολογική Κλινική Θεραπευτηρίου Πολυκλινικής. Αθήνα, 3 Απριλίου 1990. Εισηγητής στο θέμα : «Γυναικεία ακράτεια σφιγκτηριακής αιτιολογίας ». 17. Εκπαιδευτικό σεμινάριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Θεσσαλονίκη 6 Μαρτίου 1990. Εισηγητής στο θέμα « Προστάτης ». 18.. Επίδειξη τοποθέτησης prostacath υπό υπερηχογραφικό έλεγχο στα παίσια διάλεξης του Dr. Henrik Harboe. Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 1991. 19. Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, Ουρολογικό Τμήμα Γ.Ν.Ν. Σπάρτης. Σεμινάριο : « Ακράτεια Ούρων ». Εισηγητής στο θέμα : « Ασταθής ουροδόχος κύστη ». Σπάρτη 18 Μαϊου 1991.

 20. Ουρολογική Κλινική Ιπποκράτειου Γ.Π.Ν.Θ., 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο : « Ακράτεια ούρων : το το καθιερωμένο και τι το καινούργιο στη διάγνωση και στη θεραπεία ». Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 1992. Εισηγητής στο θέμα : « Ακράτεια από προσπάθεια στη γυναίκα ». 21. Αθηναικές Ουρολογικές Ημέρες 17 Μαϊου 1993. Εισηγητής στο θέμα : « Η φαρμακευτική θεραπεία της ακράτειας των ούρων ». 22. Ουρολογική Κλινική Ιπποκράτειου Γ.Π.Ν.Θ., 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο : « Νέες προοπτικές στην παθοφυσιολογία και θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη ». Θεσσαλονίκη, 29 Μαϊου 1993. Εισηγητής στο θέμα : « Παθοφυσιολογία των διαταραχών της ούρησης στην κ. υ. π. » 23. 1ο Διαπανεπιστημιακό Συμπόσιο Ουρολογίας : « Η έρευνα στην ουρολογία, παρελθόν, παρόν και μέλλον ». Θεσσαλονίκη, 17-18 Δεκεμβρίου 1993. Εισηγητής στο θέμα : « Σύγχρονη Ουροδυναμική ».

 24. Στρογγυλό τραπέζι : « Γηριατρική Γυναικολογία » Συντονιστής : Ν. Παπανικολάου Συμμετέχουν : Γ. Αναστασιάδης, Π. Ιμπριάλος, Γ. Σακαντάμης. 6η Επιστημονική Συνεδρία Μαιευτικών – Γυναικολογικών Κλινικών Α.Π.Θ. 25. Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Νεφρολογικής Κλινικής Ιππκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 1994. Συντονιστής : Ε. Αλεξόπουλος. Εισηγητής στο θέμα : « Η ουροδυναμική μελέτη μελέτη και η χρησιμότητά της στη θεραπεία νεφρικών νοσημάτων ». 26. Ε. Κ. Α. Β. Εκπαίδευση Ιατρών στην Επείγουσα Ιατρική. Θεσσαλονίκη Ιανουάριος 1994. Εισηγητής στο θέμα : « Οξείες παθήσεις των νεφρών ». 27. Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Νεφρολογικής Κλινικής Ιππκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. Θεσσαλονίκη 1995. Συντονιστής : Ε. Αλεξόπουλος. Εισηγητής στο θέμα : « Εισαγωγή στην ουροδυναμική ».

28. Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ορθοπεδικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. Θεσσαλονίκη 1995. Συντονιστής : Α. Τσάκωνας. Εισηγητής στο θέμα : « Νευρογενής ουροδόχος κύστη ». 29. Ουρολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος, Ιατρική Εταιρεία Βόλου. Επιστημονική Εκδήλωση. Βόλος 18 Φεβρουαρίου 1995. Εισηγητής στο θέμα : « Ακράτεια ούρων στη γυναίκα ». 30. Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Αθήνα, Νοέμβριος 1995. Προσκεκλημένος ομιλητής στο θέμα : « Ακράτεια των ούρων ». 31. Ουρολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος, Ιατρικός σύλλογος ¨Εβρου. Επιστημονική ημερίδα : « Η ουρολογία σήμερα ». Αλεξανδρούπολη, 16 Δεκεμβρίου 1995. Εισηγητής στο θέμα : « Γυναικοουρολογία ». 32. Ε. Κ. Α. Β. Εκπαίδευση Ιατρών στην Επείγουσα Ιατρική. Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 1996. Εισηγητής στο θέμα : « Οξείες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος ».

33. 22ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο – Δορυφορικό Συμπόσιο : « Ακράτεια ούρων : διάγνωση – θεραπεία ». Αθήνα, 10 Μαϊου 1996. Εισηγητής στο θέμα : «Γυναικεία ακράτεια από προσπάθεια ». 34. 13ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο – Δορυφορικό Συμπόσιο : « Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις της Κ.Υ.Π. ». Λεμεσός, 26 Οκτωβρίου 1996. Εισηγητής στο θέμα: « Ουροδυναμική αξιολόγηση της Κ.Υ.Π. ». 35. 4ο Διανοσοκομειακό Ουρολογικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδος. Θεσσαλονίκη, 29 Μαρτίου 1997 Debate Ειναι απαραίτητος ο ουροδυναμικός έλεγχος; Υπέρ : Α. Πτωχός – Κατά: Γ.Αναστασιάδης 36. Ουρολογικές Κλινικές Παν/μίου Κρήτης, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Γ.Ν. ”Πολυκλινική” Αθηνών. Ημερίδα : « Λειτουργικές και νευρογενείς διαταραχές κύστεως – ουρήθρας. Διάγνωση και αντιμετώπιση ». Μέτσοβο, 4 Οκτωβρίου 1997. Εισηγητής στο θέμα : « Αρχές θεραπευτικής αντιμετώπισης ». 37. Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο : « Ακράτεια – Νευρογενής κύστη ». Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 1977 Εισηγητής στο θέμα : « Χειρουργική θεραπεία ακράτειας – νευρογενούς κύστης ». 38. 1ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συνέδριο. Θεσσαλονίκη, 9 Νοεμβρίου 1997. Προσκεκλημένος ομιλητής στο θέμα : « Χειρουργική θεραπεία της ακράτειας των ούρων ». 39. 5ο Διανοσοκομειακό Ουρολογικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκη 7 Μαρτίου 1998 .Συζητητής στο θέμα « Δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού στα παιδιά :απεικονιστικός η ουροδυναμικός έλεγχος ;» 40. Ημερίδα “ H Ακράτεια των ούρων στην Γυναίκα» .Μέτσοβο , 9 Μαίου 1998. Εισήγηση Θεραπευτική Αντιμετώπιση της Ακράτειας από σφιγκτηριακή ανεπάρκεια 41. 6ο Διανοσοκομειακό Ουρολογικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδος ‘Νευροουρολογία Θεσσαλονίκη 20 Μαρτίου 1999 Ομιλήτής 42. 25ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο , Αθήνα 7 Μαίου 1999.Τράπεζα της Ε.Ο.Ε « Γυναικεία Ακράτεια.Σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση » Εισήγηση « Ουροδυναμικός Ελεγχος» 43. Η’ Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας Θεσσαλονίκη Μάιος 2000. Εισή γηση στο Στρογγυλό Τραπέζι υπ αριθ.21 « Εξελίξεις στην Ουρογυναικολογία 44. 11ο Ουρολογικό Συμπόσιο Σπάρτη 5 Ιουνίου 1999 « Καρκίνος του Προστάτη» Εισήγηση « PSA και καρκίνος του Προστάτη » 45.

15ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο . Σεπτεμβριος 2000 Κέρκυρα.Εισήγηση στο Στρογγυλό Τραπέζι « Η σύγχρονη αντιμετώπιση της Γυναικείας Ακράτειας » 46. 2ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο Θεσσαλονίκη 22 Οκτωβρίου 1999 .Συζητητής στο στρογγυλό τραπέζι « Ακράτεια Ούρων – Θέσεις και αντιθέσεις » 47. Μαθήματα ειδικευομένων της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.Εισήγηση στο μάθημα « Ακράτεια ούρων .Διάγνωση 48. 3ο Πανδωδεκανησιακό Ιατρικό Συνέδριο Ρόδος 10 -12 Δεκεμβρίου 1999 Στρογγυλή Τράπεζα « Ακράτεια των Ούρων » Εισήγηση « Υπάρχει Gold Standard στην Χειρουργική θεραπεία;» 49. Επανορθωτική Ουρολογία – Καρκίνος Προστάτου. Ιωαννινα 6 Οκτωβρίου 2001 Εισήγηση. «Η θέση των ελευθέρων τάσης ταινιών στην σύγχρονη αποκατάσταση της ακράτειας και των διαταραχών του πυελικού εδάφους» 50. Κοινή Συνεδρία της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλης Εδεσσα 9 Ιουνίου 2001.Εισήγηση « Αντιμετώπιση της Ακράτειας από προσπάθεια .Νεώτερα δεδομένα» 51. 12ο Ουρολογικό Συμπόσιο Ακράτεια των Ούρων . Σπάρτη 12 Μαίου 2001. Εισήγηση « Κολπικές Αναρτήσεις» 52. Nοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν . Ουρολογική Κλινική Συμπόσιο με live surgery « Γυναικεία Ακράτεια ».Εισηγητής « Ταινίες Ελεύθερης Τάσης » Αθήνα 8,9 Μαρτίου 2002 53. 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Αθήνα 9 -12 Νοεμβρίου 2002.Στρογγυλό Τραπέζι « Διαταραχές από το Ουροποιητικό Σύστημα μετά από επεμβάσεις της ελλάσονος Πυέλου » Εισήγηση « Ανατομική Υπόσταση της Ελλάσονος Πυέλου και Λειτουργική της έκφραση» 54. Συνεδρία Ουρολογικής Εταιρείας Αθήνα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2002 Εισήγηση στο θέμα « Συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση της ακράτειας των ούρων στην γυναίκα » 55. « Η ακράτεια των ούρων στην Γυναίκα »Γιάννενα 1 Μαρτίου 2003.Εισήγηση «Πρόπτωση του Πυελικού εδάφους» 56. Συνεδρία Ουρολογικής Εταιρείας , Αθήνα , 15 . 10 .03 Εισήγηση στο Θέμα « Ερωτήσεις και απαντήσεις στα θέματα της Γυναικολογικής Ουρολογίας » 57. Μετεκπαιδευτικό Μάθημα Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική 5/11/03 Θεσσαλονίκη « Κακώσεις των Ουρητήρων κατά την διάρκεια γυναικολογικών επεμβάσεων » 58. 4ο Ανδρολογικό Συνέδριο Πάτρα Ιαν.2004 Προσθετική Ανδρολογία Εισήγηση « Αποκατάσταση της ποιότητας ζωής μετά από προθέσεις »

 59. Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 11/02/2004 « Ουρολογικά Προβλήματα στη Γυναικολογική Χειρουργική Εισήγηση « Κακώσεις ουρητήρα» 60. 24ες Αθηναικές Ουρολογικές Ημέρες Αθήνα 23-25 Απριλίου 2004 Εισήγηση « Τι το καινούργιο στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της ριζικής προστατεκτομής» 61. 3rd Mediterranean Symposium of Andrology.Santorini May 27 to June 1 2004 State of the art Lecture «Sexual Dysfunction in women with stress incontinence» 62. 2ο Εκπαιδευτικό Ουρολογικό Σεμινάριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Σύρος 4-6 Ιουνίου 2004 . Σχολιαστής στο θέμα «Συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα χωρίς απόφραξη του ουροποιητικού» 63. 17 ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνεδριο Αλεξανδρούπολη 23-26 Ιουνίου 2004.Επιστημονική Συνάντηση του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας Εισήγηση:Eιναι η εφαρμογή Ταινιών Ελεύθερης Τάσης απαλλαγμένη κινδύνων; 64. European School of Urology ( ESU ) Αλεξανδρούπολη , 23 Ιουνίου 2004 ,συζήτηση περιστατικού στο θέμα Female Urology and Urodynamics ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΙΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ 1. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Σεμινάριο : « Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών ». Θεσσαλονίκη, 8 Δεκεμβρίου 1984. Συντονιστής στο θέμα : « Ιατρική των καταστροφών ». 2. 10ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο και Συμπόσιο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εφαρμογών της Πληροφορικής στην Ιατρική. Ηράκλειο, 16-19 Οκτωβρίου 1991. Πρόεδρος Επιστημονικής Συνεδρίασης. 3. Κατά το διάστημα 1992- 1994 , ως Γεν. Γραμματέας της Ουρολογικής Εταιρείας Βορ. Ελλάδος προήδρευσα, μετά του κ. Αθ. Καλινδέρη, σε όλες τις μηνιαίες Επιστημονικές συγκεντρώσεις της Εταιρείας καθώς και σε κάθε άλλη εκδήλωσή της. 4. 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. « Ακράτεια ούρων : το το καθιερωμένο και τι το καινούργιο στη διάγνωση και στη θεραπεία ». Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 1992. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

5. 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. « Νέες προοπτικές στην παθοφυσιολογία και θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη». Θεσσαλονίκη, 29 Μαϊου 1993. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. 6. 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. « Καρκίνος του προστάτη, σύγχρονες απόψεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία ». Θεσσαλονίκη, 17 Σεπτεμβρίου 1994. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής . 7. 4ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ουρολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. « Λιθίαση Ουροποιητικού. Η αντιμετώπιση σήμερα ». Θεσσαλονίκη, Μαϊος 1995. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Συντονιστής της συνεδρίας με θέμα : « Θεραπευτικές μέθοδοι ». 8. European School Of Oncology. Postgraduate course urological cancer. Αθήνα, 13 Ιουνίου 1996. Πρόεδρος της συνεδρίας με θέμα : «Transitional Cell Carcinoma of the Bladder ». 9. 13ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο. Λεμεσός, 26 Οκτωβρίου 1996. Πρόεδρος επιστημονικής συνεδρίας με θέμα: « Ελεύθερες Ανακοινώσεις – Γυναικολογική Ουρολογία ». 13. 11ο Βορειοελλαδικό Ουρολογικό Συνέδριο. Θεσσαλονίκη 1996. Πρόεδρος της επιστημονικής συνεδρίας με θέμα : « Γυναικολογία – Ουρολογία ». 14. 17 World Congress on Endourology and ESWL 2-5 September 1999 Rhodes Greece. Moderator of Video Session 3 “ Stress Incontinence “ 15. Ουρολογική Ημερίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας , Χίος , 30 Οκτωβρίου 1999 , Συντονιστής στο Στρογγυλό Τραπέζι Συζήτηση με Ειδικούς 16. ‘Urology in the third millennium.New trends and Future Direction’Athens 29th January 2000 Chairman 17. Urological Cancer. Postgraduate course.June 15-17200 Athens.Chairperson 18. 16ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο Καλαμάτα 25-29 Μαρτίου 2002 Συντονιστής στο Satellite Symposium «Ακράτεια των Ούρων.Διάγνωση –Θεραπεία»

19. Συνεδρία Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2003 Συντονιστής « Ερωτήσεις και απαντήσεις στα θέματα της Γυναικολογικής Ουρολογίας» 20. 4ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο Θεσσαλονίκη Νοέμβριος 2003 Προεδρείο στην Διάλεξη «Proact.Ενας καινούργιος Σφιγκτήρας» 21. 17o Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο . Αλεξανδρούπολη 2004 . Προεδρείο Διάλεξη « Ιntroduction of a new simple scoring system to evaluate oncological and functional outcome after radical prostatectomy » ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Από τον Νοέμβριο του 1981 μέχρι τον Ιανουάριο του 1982, μετεκπαιδεύτηκα στη Γαλλία, σαν medecin etranger στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Hopital Trousseau υπό τη διεύθυνση του καθηγητή J. Bruziere ( Πιστ. 1). Κατά τη διάρκεια της μετεκπαιδεύσεώς μου ασχολήθηκα με,την Παιδοουρολογία και την Παιδική Ουροδυναμική και πήρα μέρος σε όλες τις δραστηριότητες της κλινικής. Τον Δεκέμβριο του 1983 και Ιανουάριο 1984 παρακολούθησα Ενδοουρολογία, Ουροδυναμική στην Παν/κη Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Erasme των Βρυξελλών υπό τον Καθηγητή C. Schullman ( Πιστ. 2 ). Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Μ. Βρετανία τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1984 παρακολούθησα επί 20ήμερο τη λειτουργία της εξειδικευμένης Ουροδυναμικής μονάδας του Ινστιτούτου Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου υπό τον καθηγητή G. Hindmarch (Πιστ. 3). Τον Ιούνιο του 1987 παρακολούθησα και πήρα ενεργό μέρος στις κλινικές, χειρουργικές και ενδοσκοπικές δραστηριότητες καθώς επίσης και στο τμήμα λιθοθρυψίας της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Erasme των Βρυξελλών υπό την διεύθυνση του Καθηγήτου C. Schullman. Τον Σεπτέμβριο του 1990 παρακολούθησα Ουροδυναμική και Ουροδυναμικές επεμβάσεις στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Herlev Κοπεγχάγης υπό την διεύθυνση του καθηγητή Jorgen Nordling (πιστ. ).

Τον Μάρτιο του 1996 παρακολoύθησα μαθήματα και εγχειρήσεις Ουρολογίας στην Πανεπιστημιακή ουρολογική Κλινική του Denver Colorado U.S.A.( πιστ.) Τον Ιούνιο του 2000 παρακολούθησα λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και ειδικά λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή στο Ινστιτούτο Μontsouris στο Παρίσι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ( μόνο παρακολούθηση) 1. Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ουρολογίας 1978 – 1979. 2. Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ουρολογίας 1979 – 1980. 3. Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Συμπόσιο Θεσσαλονίκη 25-26 Σεπτεμβρίου 1982. 4. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας στα πλαίσια του XV Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής. Θεσσαλονίκη, 15-18 Οκτωβρίου 1986. (πιστ.) 5. Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με θέμα το AIDS. Αθήνα, 3 & 4 Σεπτεμβρίου 1987. (πιστ. ) 6. Σεμινάριο Ανδρικής Γενετήσιας Ανικανότητας, Ουρολογική Κλινική Θεραπευτηρίου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 1987. (πιστ.) 7. Σεμινάριο Επείγουσας Ιατρικής. Αναισθησιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Θεσσαλονίκη, 9 & 10 Φεβρουαρίου 1989. 8. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις στην Ουρολογία. Σπάρτη, 15-17 Απριλίου 1994. (πιστ. ) 9. 1ο Διανοσοκομειακό Ουρολογικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδος. Θεσσαλονίκη, 1995. 10. Σεμινάριο Νεφρολογίας. Θεσσαλονίκη, 18-19 Νοεμβρίου 1995. 11. 2ο Διανοσοκομειακό Ουρολογικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδος. Θεσσαλονίκη, 1996. 12.3ο Ουρο-Ογκολογικό Συμπόσιο Αλεξανδρούπολη 2000 13.1ο Εκπαιδευτικό Ουρολογικό Σεμινάριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Καρπενήσι 30 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου 2004 « Συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα ( LUTS )

Ένα σύνηθες πρόβλημα στο σύγχρονο ανδρα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 1. International Meeting on Inflammatory Bowel Diseases. Athens, Greece. 19-23 April 1989 2. Reconstructive Surgery, Organ Conservation and Functional Restoration in Urological Oncology. Erice, Italy 25-31 March 1990. 3. Second European Urological Winter Forum. Davos, Switzerland. 14-20 February 1993. 4. The Complutense University Conference « New Perspectives on Benign Prostatic Hyperplasia : Pathophysiology and Treatment ». San Lorenzo de El Escorial, Spain, April 2-4, 1993. 5. Third European Urological Summer Forum. Vaals, The Netherlands. 13-19 June 1993. 6. Fourth European Urological Summer Forum. 1995. 7. 4Th International Urology Preceptorship. Denver, Colorado. March 11-15 1996. 8. Physician Training on Sarcal Stimulation. Maastricht, The Netherlands 20-21 June 1996. 9. TUNA Workshop. Paris, France. 31 August 1996. 10. The Management of Prostate Cancer. Munich, Germany. 2 & 3 November 1996. 11. 2nd International Course on Laparoscopic Radical Prostatectomy.Paris – France , June 29-30 , 2000 12. Freestanding Symposium “Insights in the management of prostate diseases “ March 22-24 2001 Seville , Spain IΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Από τον Ιούνιο 1982 διοργάνωσα και λειτούργησα το Ουροδυναμικό Εργαστήριο της Ουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο « Άγιος Δημήτριος »,το οποίο διηύθυνα μέχρι την αποχώρησή μου τον Δεκέμβριο του 1986.

Από τον Ιανουάριο του 1987 διοργάνωσα και λειτούργησα το Ουροδυναμικό Εργαστήριο της Ουρολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. το οποίο διευθύνω μέχρι σήμερα. Από το 1987 έως σήμερα καλύπτω τις Γυναικολογικές Κλινικές του Ιπποκρατείου Γ.Π.Ν.Θ. σαν σύμβουλος Ουρολόγος. Πραγματοποίησα στο Ιπποκράτειο Γ.Π.Ν.Θ. την πρώτη εγχείρηση για γυναικεία ακράτεια κατά STAMEY, με αποτέλεσμα να εκλαϊκευθεί αυτό το είδος εγχείρησης. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πάνω από 300 τέτοιες εγχειρήσεις. Διοργάνωσα και διευθύνω, από το 1987, το Εξωτερικό Ιατρείο Ακράτειας των Ούρων που δέχεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή εξωτερικούς αρρώστους. Μόνο οι εξετασθείσες γυναίκες με πρόβλημα ακράτειας ούρων ανέρχονται σε πέντε χιλιάδες.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1. Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. 2. Μέλος του Δ.Σ Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. 3. Μέλος της International Continence Society. 4. Μέλος της European Association of Urology 5. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. 6. Μελος της International Urogynecology Society 7.Μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του στον ΠΙΣ 8.Γεν.Γραμματέας του Τμήματος Ουροδυναμικής , Νευροουρολογίας , και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας 9. Μέλος της Intrenational Association Sexual Surgery ( IASS ) 10.Mέλος της Ιnternational Association of Surgical Andrology ( IASA ) 11 . Μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Αναισθησιολογίας Τιμητική Διάκριση 8ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου. (Πιστ. )

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 1. 7th European Association of Urology. Budapest, 26-28 June 1996. (Πιστ. ) 2. International Meeting on Inflammatory Bowel Diseases. Athens, 19-23 April 1989. (Πιστ. ) 3. 16th International Congress of Chemotherapy. Jerusalem, Israel, 11-16 June 1989. (Πιστ.) 4. 19th Annual Meeting International Continence Society, Ljubljana, September, 7-9 1989. (Πιστ. ) 5. 7th Mediterranean Congress of Chemotherapy. Barcelona, Spain, 20-25 May 1990. (Πιστ. ) 6. 20th Congress International Continence Society. Aarhus, Denmark., September, 15 1990. (Πιστ. ) 7. 23rd Meeting International Continence Society. Rome, September 8-11, 1993. (Πιστ. ) 8. 24th Annual Meeting International Continence Society.Prague, Czech Republic, August 30-September 2, 1994. 9. XIIth Congress of the European Association of Urology. Paris, France, September 1-4, 1996. (Πιστ. ) 27th Annual Meeting .International Continence SocietyYokohama Japan 23-26 September 1997 International Urogynecological Association IUGA 23th Annual Meeting November 18 – 21 1998 , Buenos Aires – Argentina ΙUGA 25th Annual Meeting Rome October 2000 8th Mediterranean Congress of Urology September 11 – 14 , 2003 Crete , Greece XIXth EAU Congress Vienna Austria March 2004 Joint Meeting of the International Continence Society and the International UroGynecological Society Paris August 2004

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (Δημοσιεύσεις) 1. Καρκίνωμα των χοληφόρων πόρων. Σ. Κωνσταντινίδης, Γ. Αναστασιάδης, Δ. Σιδέρης. Γαληνός, 21 : 341-347, 1979. Περιγράφεται η περίπτωση εξαιρεσίμου καρκινώματος του χοληφόρου πόρου και γίνεται ανασκόπηση της βιβλιογραφίας. Συζητείται η κλινική εικόνα, η ταξινόμηση, η διαγνωστική πορεία και η χειρουργική θεραπεία. 2. Καλοήθηεις παραουρθηκοί όγκοι επί γυναικός (λειομυώμτα του ουρηθροκολπικού διαφράγματος). Γ. Αναστασιάδης, Ι. Ιωάννου, Ι. Θεολογίδης, Ι. Δερματάς. Πρακτικά 4ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου. Αθήνα, 75-78. 1979. Αναφέρουμε δύο περιπτώσεις λειομυωμάτων του ουρηθροκολπικού διαφράγματος. Λειομυώματα σε παραουρηθρική θέση είναι εξαιρετικά σπάνια στην διεθνή βιβλιογραφία. 3. Χειρουργική επέμβαση κιρσοκήλης σε υπογόνιμους άνδρες. Γ. Αναστασιάδης, Β. Παπαδημητρίου, Β. Αλιάδης, Ι. Βαχτσεβάνος, Ι. Δερματάς. Πρακτικά 5ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου. Ιωάννινα, 179-185. 1981. 60 υπογόνιμοι άνδρες με κιρσοκήλη (εκ των 132 συνολικώς χειρουργηθέντων την τελευταία πενταετία) εξετάζονται στην παρούσα εργασία. Παρακολουθήθηκαν δύο χρόνια και σημειώνουμε τα καλύτερα μετεγχειρητικά τους αποτελέσματα. Βελτίωση σπέρματος είχαν οι 62% και από όσους έχουμε στοιχεία οι μισοί απέκτησαν παιδί. Αναφέρουμε επίσης την ποιοτική βελτίωση του σπέρματος και εξετάζουμε τα αποτελέσματα σε δύο διαφορετικές ομάδες ασθενών που θεωρούνται ως οι πλέον δυσμενείς και ως οι πλέον ευμενείς από απόψεως αποτελεσμάτων. 4. Ουρολογικά ευρήματα σε παρκινσονικούς ασθενείς. Γ. Αναστασιάδης, Γ. Μεντενόπουλος, Μ. Μποσταντζοπούλου, Ι. Δερματάς. Πρακτικά 6ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου. Χανιά. 351-354. 1983.

 Εκτίθενται τα αποτελέσματα μας από την ουροδυναμική μελέτη 37 παρκινσονικών ασθενών του ειδικού τμήματος παρκινσονικών ασθενών της Β’ Ψυχιατρικής και Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ”Αγιος Δημήτριος”. Αποκαλύπτεται ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω ασθενείς έχουν υπεραντανακλαστικότητα του εξωστήρα -μη αναστελλόμενη ουροδόχο κύστη- , με όλα τα συνοδά συμπτώματα εκ του ουροποιητικού (συχνουρία, νυκτουρία, επείγουσα αναγκαστική ούρηση). Επισημαίνεται η σημασία της γνώσης του γεγονότος αυτού από τον ουρολόγο, πριν τη διενέργεια προστατεκτομής σε παρκινσινικούς ασθενείς. Η εργασία αυτή είναι η πρώτη Ουροδυναμική εργασία που δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα. 5. Ουροδυναμική μελέτη σε 30 παρκινσονικούς ασθενείς. Γ. Αναστασιάδης, Γ. Μεντενόπουλος, Μ. Μποσταντζοπούλου. Πρακτικά 10ου πανελληνίου Νευρολογικού Συνεδρίου, Θεσ/νίκη, 1983. 6. Απώτερα αποτελέσματα από τη χειρουργική διόρθωση 101 περιπτώσεων υδρονεφρώσεως. Γ. Σεφεριάδης, Χ. Χαλικιοπούλου, Δ. Σιάπκα, Γ. Αναστασιάδης, Σ. Παπαδόπουλος, Ι. Δερματάς. Γαληνός, 26 :500-508, 1984 Η εργασία αυτή περιλαμβάνει 105 ασθενείς με συγγενή υδρονέφρωση (106 χειρουργηθέντες νεφροί) που χειρουργήθηκαν στην κλινική μας την τελευταία 20ετία. Ο βαθμός της υδρονέφρωσης προσδιορίστηκε προεγχειρητικά από το μέγεθος της νεφρικής πυέλου, την εμφάνιση των καλύκων και την συμπύκνωση του σκιαστικού μέσου.

Στην αξιολόγηση των μετεγχειρητικών αποτελεσμάτων σαν σπουδαιότερα κριτήρια θεωρήθηκαν τα ακόλουθα : η μείωση της διάτασης του πυελοκαλυκικού συστήματος, η έγκαιρη κένωση της νεφρικής πυέλου και η έγκαιρη εμφάνιση του σκιστικού μέσου στον άνω ουρητήρα. Στην μετεγχειρητική ενδοφλέβια ουρογραφία τα αποτελέσματα κρίθηκαν άριστα μέχρι ικανιποιητικά σε ποσοστό 75% ενώσ το υπόλοιπο 25% η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη. Η έγκαιρη εμφάνιση του σκιαστικού μέσου στον άνω ουρητήρα παρατηρήθηκε σε 84% και καθυστερημένη σε 16% των περιπτώσεων.

Η ανάλυση των περιστατικών μας δείχνει ότι η πυελοπλαστική με αφαίρεση μέρους της νεφρικής πυέλου και του στενωμένου τμήματος του ουρητήρα δίνει τα καλύτερα μετεγχειρητικά αποτελέσματα. 7. Περιγραφή μίας σπάνιας πείπτωσης ιατρογενούς ουρινώματος και ανασκόπηση της βιβλιογραφίας. Μ. Αρβανιτάκης και Γ. Αναστασιάδης. 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινολογίας, Αθήνα. Γαληνός, 26 : 517-524, 1984. Περιγράφεται σπάνια περίπτωση ιατρογενούς ουρινώματος εξαιτίας της ιδιομορφίας και της σπανιότητάς του. Επίσης γίνεται ανασκόπηση της βιβλιογραφίας πάνω στην ορολογία,την αιτιολογία-παθογένεση και τα ακτινολογικά ευρήματα της σπάνιας αυτής πάθησης. 8.

Η ιατρική των καταστροφών. Γ. Αναστασιάδης Στο ”Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών” Δήμος Θεσ/νίκης (επιμ. έκδοσης), σελ. 90-120. Θεσσαλονίκη 1984. Κεφάλαιο που διαπραγματεύεται την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε μάζες ατόμων που είναι θύματα καταστροφής. 9. Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Γ.Αναστασιάδης, Δ. Μπούτλης, Δ. Παπαδοπούλου. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (επιμ. έκδοσης), Θεσσαλονίκη 1984. Σχέδιο που διαπραγματεύεται τον ρόλο του Ε.Ε.Σ. στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Υποβλήθηκε στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, στον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) και στην κΚεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ., για να συμπεριληφθεί στο Κρατικό Σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών. 10. Καμπύλη ενδοοθρηθρικών πιέσεων.

Γ. Αναστασιάδης στο ” Αρχές Ουροδυναμικής” Μ. Λυκουρίνας (επιμέλεια εκδόσεως). σελ. 46-53, Αθήνα 1985. Κεφάλαιο βιβλίου που διαπραγματεύεται την τεχνική διενέργειας και την χρησιμότητα της καμπύλης ενδοουρηθρικών πιέσεων. 11.Θεραπεία της νευρογενούς κύστης. Γ. Αναστασιάδης στο ” Αρχές Ουροδυναμικής” Μ. Λυκουρίνας (επιμέλεια εκδόσεως). σελ. 78-83, Αθήνα 1985. Κεφάλαιο βιβλίου που διαπραγματεύεται τις γενικές αρχές της θεραπείας της νευρογενούς κύστης. Στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας του γεννητικού συστήματος στον άνδρα.

 Έλεγχος του προστατικού υγρού. Λοιμώξεις. Θεραπεία λοιμώξεων Γ. Αναστασιάδης. Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στα πλαίσια του 7ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου. Κέρκυρα 1985. 12. Η συμβολή της μελέτης 37 περιπτώσεων κατανομής των ενδοουρηθρικών πιέσεων (Urethral Pressure Prοfilometry) στην εκτίμηση του μεγέθους του προστατικού αδενώματος. Γ. Αναστασιάδης, Κ. Μπαμπαλιάρης, Ν. Ιωσηφιδης, Θ. Παπανικολάου, Α. Κάγκας, Σ. Παπαδόπουλος, Ι. Δερματάς Πρακτικά 7ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου. Κέρκυρα, 525-531, 1985.

Μελετήθηκαν 50 ασθενείς, 13 μάρτυρες και 37 με υποκυστικό κώλυμα κυρίως από αδένωμα προστάτου. Τα αποτελέσματα έδειξαν καλή συσχέτιση ανάμεσα στο προστατικό προφίλ και το πραγματικό μήκος του αδενώματος που εκπυρηνίσθηκε. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ουροδυναμική μέθοδο χρήσιμη στην εκτίμηση του μεγέθους του προστατικού αδενώματος. 13. Θεραπεία στον καρκίνο τμ/td

http://www.incontinence.gr/gr/

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Πολιτικά χαρακτηριστικά Η δίωξη κατά Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Τι λέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη δίωξη κατά Βαγγέλη Μαρινάκη και της διοικησης της ομάδας. Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τεσσάρων ακόμη στελεχών της, για τα αδικήματα της υποστήριξης και χρηματοδότησης εγκληματικής...

Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της παλαιά Μονής Εσφιγμένου και προσέφυγε στον ΟΗΕ.  

Άγιο Όρος: Η Μονή Εσφιγμένου προσέφυγε στον ΟΗΕ για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παλαιά  Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, έπειτα από χρόνια αντιπαράθεσης με την ελληνική πολιτεία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσφεύγει για πρώτη φορά στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ,...

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ” – Όλοι οι Έλληνες μαζί με Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή για την αναγέννηση της Ελλάδας.

Από το 2021 ( είχαμε καλέσει δημόσια Σαμαρά και Καραμανλή να ρίξουν τον Μητσοτάκη, απαλλάσοντας την χώρα από τον "χώρο" των "woke" και της ερμαφρόδιτης πολιτικής στα ζωτικά εθνικά μας θέματα, ενώ το 2023 καλέσαμε στο "Ολοι Μαζί", σε...