Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚαταγγελίεςΝίκος Βαλεργάκης :“Τις...

Νίκος Βαλεργάκης :“Τις δικαστικές αποφάσεις τις σεβόμαστε, αλλά έχουμε το δικαίωμα να τις κρίνουμε, ιδιαίτερα οι πολίτες…”

00_1.jpgwebradiofenomeno.jpgΟ πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, εκθέτει τις απόψεις του στους ακροατές τoυ webradio elliniko-fenomeno.com, (23/06/2011) και στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, για το μνημόνιο, την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων, και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Νίκος Βάνης: Μαζί μας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Καλημέρα σας κύριε Βαλεργάκη, τι κάνετε, είστε καλά;;

Νίκος Βαλεργάκης: Καλημέρα σας, είμαι καλά.

Νίκος Βάνης: Ας έλθουμε στο θέμα του μνημονίου το οποίο υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση.

Θέλω να σας ρωτήσω, πως σχολιάζεται την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ);;

Ν. Βαλεργάκης: Δεν είναι απόφαση, όπως ξέρετε και εσείς είναι πληροφορία.

Ν. Βάνης: Ναι, είναι πληροφορία.

Ν. Βαλεργάκης: Επισήμως δεν υπάρχει απόφαση. Έβγαλε και μία ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος των Αθηνών, δεν ξέρω εάν την είδατε.

Ν. Βάνης: Ναι, την έχω δει.

Ν. Βαλεργάκης: Είναι αυτό που λέει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Είναι μια απόφαση η οποία δεν την ξέρουμε, διέρρευσε, και τα επιχειρήματα τα κρίνουμε. Γιατί όπως ξέρετε τις δικαστικές αποφάσεις τις κρίνουμε, έχουμε κάθε δικαίωμα, από την μια να τις σεβόμαστε και από την άλλη να τις κρίνουμε, οι επιστημονικοί φορείς, αλλά και οι πολίτες ιδιαίτερα. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια απόφαση, προδήλωση πολιτική, έτσι θα την χαρακτήριζα εγώ.

Είναι σαφές αυτό, υπάρχει μια επιχειρηματολογία η οποία είναι συγκεκριμένη. 

Ν. Βάνης: Κύριε Βαλεργάκη. πως βλέπετε την απόφαση που αφορά στο μνημόνιο όταν θα περάσει από το ΣτΕ;;

Ν. Βαλεργάκης: Εάν βγει η απόφαση θα είναι του ΣτΕ και μάλιστα της ολομέλειας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ν. Βάνης: Ναι, έχω διαβάσει τις κινήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ν. Βαλεργάκης: Αυτοί ήταν που είχαν προσφύγει, με δική τους πρωτοβουλία προκλήθηκε αυτή η δίκη, και αυτοί είναι οι διάδικοι, απ΄ ότι άκουσα και εγώ, που θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ν. Βάνης: Ας έλθουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος, μια και είστε καινούργιος στην προεδρεία, ειδικά με τους νέους δικηγόρους, τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Ν. Βαλεργάκης: Τα πράγματα είναι για όλους δύσκολα και ιδιαίτερα για τους νέους δικηγόρους, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία στον Δικηγορικό Σύλλογο τον δικό μας, της Αθήνας, αλλά και τους άλλους μεγάλους συλλόγους.

Το επάγγελμα μας βάλλεται και ειδικά μετά την απελευθέρωση. Γιατί είναι αστείο να μιλάμε ότι είναι κλειστό το επάγγελμα του δικηγόρου, όταν η Θεσσαλονίκη έχει 6.500 και 23.000 η Αθήνα δικηγόρους, αλλά είναι αυτά που κρύβονται στην άκρη του μυαλού , και ανάλογα μ΄ αυτά του μνημονίου.

Γι΄ αυτό οι δικηγορικοί σύλλογοι κάνουμε ότι μπορούμε, ειδικά από τον Μάρτιο και μετά η νέα ηγεσία, γιατί άλλαξε και στην Αθήνα ο πρόεδρος , προσπαθούμε τουλάχιστον ότι, μπορούμε να διασφαλίσουμε για τα συμφέρονται των μελών μας, έστω και μ΄ αυτόν τον νόμο του 3919 για την δήθεν απελευθέρωση.

Ν. Βάνης: Θα απελευθερωθεί το επάγγελμα σας;;

Ν. Βαλεργάκης: Αυτό που γίνεται από της 3 Ιουλίου είναι ότι, καταργείται αυτή η λεγόμενη νομιμοποίηση σε άλλο πρωτοδικείο. Δηλαδή όταν πήγαινε κάποιος δικηγόρος στο Κιλκίς, ή την Χαλκιδική, έπρεπε να κόψει ένα παράβολο για τον εαυτό του, και ένα παράβολο για τον δικηγόρο της Χαλκιδικής. Τώρα αυτό δεν ισχύει, θα κόβετε μόνο ένα παράβολο.

Είναι ακόμα σε εκκρεμότητα εάν ο δικηγορικός σύλλογος θα το κόβει στην Θεσσαλονίκη, ή στο Κιλκίς, ή την Χαλκιδική, για να ενισχύονται και οι τοπικοί σύλλογοι. Η ουσία πάντως είναι ότι, πλέον θα κόβετε ένα παράβολο και όχι δύο, δεν θα επιβαρύνεται ο δικηγόρος και ο πολίτης με δεύτερο έξοδο. Αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς σαν σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν είχαμε αντίρρηση.

Από την άλλη μεριά έχουμε εξασφαλίσει , και αυτό είναι θετικό, το παράβολο να υπάρχει με την έννοια της νόμιμης αμοιβής πλέον, και όχι της ελάχιστης αμοιβής. Και από εκεί και πέρα γίνεται και μια προσπάθεια για τα φορολογικά μας, αυτό το 15% που έχουμε, την προείσπραξη του φόρου, να συνεχίσει να γίνεται, όπως γίνεται μέχρι σήμερα για τον δικηγορικό σύλλογο, και όχι ατομικά από κάθε δικηγόρο.

Και φυσικά δεν αφήνουμε το θέμα του ΦΠΑ, παρ΄ όλο που η συγκυρία είναι δύσκολη, και το κράτος θέλει να μαζέψει λεφτά με κάθε τρόπο. Εμείς δεν αφήνουμε το αίτημα για την απαλλαγή μας από το ΦΠΑ, όχι μόνο την απαλλαγή μας από την καταβολή του ΦΠΑ για τις νομικές υπηρεσίες, γιατί όπως ξέρετε η νομική υπηρεσία που δίνουμε στους πελάτες μας δεν είναι είδος πολυτέλειας. Δεν είναι κέντρο διασκεδάσεως ή οτιδήποτε άλλο για να υπάρχει ο ανώτερος φόρος 23%.

Εμείς παρέχουμε υπηρεσίες και θα έλεγα ότι, με την ίδια λογική που κάποιος, χτύπα ξύλο, αρρωσταίνει και πηγαίνει σε νοσηλευτικό ίδρυμα, και έχει το ελάχιστο ΦΠΑ, ή καθόλου στους γιατρούς, με την ίδια λογική κάποιος αναγκάζεται να πάει στον δικηγόρο, για να κάνει μια αγωγή, ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Επομένως δεν νοείται η υποχρεωτική καταβολή ΦΠΑ και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είναι τα θέματα τα οποία τρέχουν όλο αυτό το τρίμηνο. Έχουμε κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά, και το λέω χαριτολογώντας, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε όλα λειτουργούν στην Αθήνα, εκεί γίνονται οι συναντήσεις. Προσπαθούμε σ΄ αυτήν την φάση να πετύχουμε αυτά τα θέματα που σας είπα.

Ν. Βάνης: Πάντως. να πούμε πρόεδρε. ότι ο δικηγορικός σύλλογος έκανε αγώνα για την μη απελευθέρωση του επαγγέλματος σας, καθώς επίσης για το θέμα του ΦΠΑ που είναι βασικό.

Ν. Βαλεργάκης: Εγώ το έχω πει κατ΄ επανάληψη, και πριν γίνει πρόεδρος. Εμείς εδώ είμαστε συνδικαλιστικός σύλλογος και κοιτάμε πρώτιστα και κύρια τα συμφέροντα των μελών μας. Στόχος και επιδίωξη μου είναι αυτή, τα συμφέροντα, με την καλή έννοια βέβαια, να μην παρεξηγηθεί αυτό, για τα προβλήματα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης. Αυτά είναι για τα οποία εγώ πρέπει να φροντίσω, και έχω υποχρέωση, γι΄ αυτό και με εξέλεξαν οι συνάδελφοι.

Είναι υποχρέωση μου να κάνω ότι μπορώ, και ακόμα περισσότερα για να εξασφαλίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου μας, γιατί και εμείς είμαστε μια επαγγελματική τάξη. Μπορεί να θεωρείται λειτούργημα το επάγγελμα του δικηγόρου, αλλά κακά τα ψέματα είναι η δουλειά με την οποία ζούνε οι οικογένειες μας και εμείς.

Ν. Βάνης: Ξέρετε τι μου είχε πει παλαιότερα ο συνάδελφος σας Χάρης Βεργούλης, πάνε να  καταργήσουν το επάγγελμα σας.

Ν. Βαλεργάκης: Κοιτάξτε. κάτι θέλουν να αλλάξουν την υφή του επαγγέλματος, γιατί κακά τα ψέματα, όταν λες πάω στον δικηγόρο, πηγαίνεις για μια δουλειά η οποία άπτεται των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, κ.τ.λ.π. χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμιά τάξη, όλες είναι σεβαστές, όλοι κάνουν την δουλειά τους, εμείς δεν πουλάμε μπλουζάκια, για να το πω έτσι. Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε κάποιον άνθρωπο ο οποίος μπορεί να πάει ισόβια, ή έχουμε κάποιον που χάνει το σπίτι του, ή μπορεί να επιδικαστεί μια απαίτηση πολλών εκατομμυρίων, ή χιλιάδων Ευρώ.

Ο λειτουργηματικός χαρακτήρας του δικηγόρου είναι αυτός που ξεχωρίζει στο δικό μας επάγγελμα. Γιατί εκτός από την αμοιβή μας, ειλικρινά πιστέψτε με, όταν βγαίνει μια καλή απόφαση ο δικηγόρος έχει μια ηθική ικανοποίηση ότι, προσέφερε στον πελάτη του. Αυτό είναι που θέλουν δυστυχώς να καταργήσουν.

Το γνωστό Αγγλοσαξονικό σύστημα με το πλήρες απρόσωπο της παροχής υπηρεσιών, όχι δεν είναι έτσι στην Ελλάδα η δικηγορία.

Ν. Βάνης: Σίγουρα ο δικηγόρος είναι κοντά στον πολίτη.

Παλαιότερα απ΄ ότι γνωρίζω ο δικηγορικός σύλλογος βοηθούμε κάποιους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν χρήματα, σήμερα ισχύει ακόμα αυτό;;

Ν. Βαλεργάκης: Αυτός ο θεσμός υπάρχει ακόμα. Όταν κάποιος αποδεδειγμένα είναι άπορος του παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια, για να είμαστε δίκαιοι. Το κράτος έχει κάνει τέτοια προγράμματα στα οποία και εμείς έχουμε συνδράμει, και με μια αμοιβή που πληρώνει το κράτος, ελάχιστη βέβαια ο δικηγόρος βοηθάει τον πολίτη ο οποίος πραγματικά βρίσκεται σε αδυναμία, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει, διότι δεν μπορεί να έρχεται ο οποιοσδήποτε εδώ και να πει δεν έχω χρήματα.

Ν. Βάνης: Νομίζω ότι πρέπει οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδος σ΄ αυτόν τον τομέα θα πρέπει να ενσκήψουν και να συμβάλλουν στο πρόβλημα της φτώχειας που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Ν. Βαλεργάκης: Εντάξει επειδή είμαστε και χώρα της υπερβολής, μερικές φορές τα πράγματα γίνονται υπερβολικά. Όμως υπάρχει και αυτή η κατηγορία των πολιτών που λέτε, είναι αδιαμφησβήτιτο, εμείς που είναι η δουλειά μας, αυτό το βλέπουμε καθημερινά.

Ν. Βάνης: Επίσης, εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι όσον αφορά της φυλακές, και την αποσυμφόρηση τους.

 Ο κύριος Καστανίδης έφερε στην βουλή νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Δεν βλέπω όμως να γίνεται τίποτα.

Ν. Βαλεργάκης: Είναι τόσα τα άτομα που φυλακίζονται, με τόσο απαράδεκτες συνθήκες, που ενώ το μέτρο ήταν σε σωστή κατεύθυνση, δεν φάνηκε ότι αποσυμφορεί τις φυλακές. Βέβαια υπάρχουν και κάποια άτοπα τα οποία δεν είναι της ώρας να τα πούμε. Κατ΄ αρχήν μιλάμε και για υποδίκους που περιμένουν να γίνει το δικαστήριο τους.

Ο δικηγορικός σύλλογος κατ΄ επανάληψη έχει κάνει παραστάσεις, έχει πάει στο μεταγωγών, εάν θυμάστε παλαιότερα και μέσα στις φυλακές. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με κάποιες παροχές για την καλύτερη διαβίωση. Προσέξτε εμείς είμαστε ένας φορέας, όπως είναι και κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι υποχρέωση του κράτους.

 Είναι δυνατόν τώρα στην Θεσσαλονίκη να μην υπάρχει μια σύγχρονη φυλακή, αδιανόητα πράγματα.

Ν. Βάνης: Κύριε πρόεδρε, βλέπετε να αλλάζει κάτι, ή θα μείνουν έτσι τα πράγματα;;

Ν. Βαλεργάκης: Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, γιατί όλα αυτά χρειάζονται χρήματα, και εκεί πλέον είναι που σκαλώνουμε.

Ν. Βάνης: Τα χρήματα που μαζεύει το κράτος καθημερινά από το δικαστήρια που πάνε;;

Ν. Βαλεργάκης: Μην με ρωτάτε, που πάνε.

Ν. Βάνης: Τα τρώει η Ελληνική πολιτεία, είναι ηλίου φαεινότερο.

Ν. Βαλεργάκης: Εγώ δεν λέω τίποτα, εσείς τα λέτε.

Ν. Βάνης: Εδώ και πολλά χρόνια που κάνω και δικαστικό ρεπορτάζ, βλέπω να μαζεύεται πακτωλός χρημάτων, δυστυχώς όμως δεν γίνεται τίποτα, καμιά υποδομή για την δικαιοσύνη.

Ν. Βαλεργάκης: Ενώ θα έπρεπε.

Ν. Βάνης: Πρόεδρε. ποιες είναι οι προτεραιότητες σας και τα σχέδια για τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης;;

Ν. Βαλεργάκης: Αυτό το τρίμηνο ήταν των λεγομένων προεδρικών διαταγμάτων, και των υπουργικών αποφάσεων για τον νόμο περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος μας. Εγώ αναλώθηκα σ΄ αυτό, γιατί ήμουν υποχρεωμένος, έτρεψαν οι προθεσμίες. Από εκεί και πέρα τώρα υπάρχουν οι προοπτικές, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε, ειδικά για τους νέους δικηγόρους, αλλά και τους μεγαλύτερους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους.

Να φανταστείτε ότι επί εννέα μήνες ο εργολάβος που καθάριζε το δικαστικό μέγαρο από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 ήταν απλήρωτος, σηκώθηκε και έφυγε, δεν μπορούσε να κάτσει άλλο. Για δύο εβδομάδες βρώμισε κυριολεκτικά το δικαστικό μέγαρο. Έγινε κάποια προσωρινή ρύθμιση, με κάποια προσωρινό συνεργείο.

Το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), πίεσε με κάθε τρόπο, έγινε ο διαγωνισμός, και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει μόνιμο συνεργείο. Μιλάω τώρα για θέμα της καθημερινότητας, για θέματα θέρμανσης, και ψύξης στις αίθουσες που περιμένουμε από το πρωί έως και το μεσημέρι. Μιλάμε για καλύτερη εξυπηρέτηση στις σελίδες.

Είναι όλα αυτά τα θέματα της καθημερινότητας του δικηγόρου τα οποία πρέπει κύρια να βάλουμε μπροστά μας.

Ν. Βάνης: Είστε λοιπόν, αισιόδοξος ότι τα θέματα του δικηγορικού συλλόγου θα λυθούν. 

Ν. Βαλεργάκης: Εγώ είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι, όταν πιέζεις, έχεις και αποτέλεσμα, και είμαι αποφασισμένος να πιέσω μέχρι εκεί που δεν πάει.

Ν. Βάνης: Έτσι πρέπει, για να φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και ο κλάδος σας, γιατί ο κόσμος σας στηρίζει, δηλαδή στον δικηγόρο θα πάει εάν θα έχει κάποιο πρόβλημα, ή στον γιατρό.

Ν. Βαλεργάκης: Μα δεν γίνεται αλλιώς.

Ν. Βάνης: θα πρέπει και εσείς να κάνετε τον αγώνα σας. Αυτό που ήθελα επίσης να σας ρωτήσω είναι το εξής. Τι έγιναν τα χρήματα του ταμείου σας, τα οποία μεταφέρθηκαν επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη από την Εμπορική Τράπεζα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκκρεμεί και μήνυση που έκαναν οι παλαιότεροι πρόεδροι του συλλόγου, και μάλιστα ο κύριος Ιγνατιάδης μαζί με τον τότε γραμματέα κύριο Χάρη Βεργούλη.

Επί προεδρίας δε του κυρίου Γαρούφα και κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή κάποια χρήματα επέστρεψαν πίσω.

Μ΄ αυτήν την υπόθεση εσείς θα ασχοληθείτε;;

Ν. Βαλεργάκης: Μου το είπατε και χθες, αλλά ήμουν στην Αθήνα όταν μιλήσαμε, δεν πρόλαβα να το δω, γιατί μας κάλεσε ο καινούργιος υπουργός δικαιοσύνης. Μας έκανε μια πρόσκληση ο άνθρωπος έπρεπε και οφείλαμε να πάμε για να τον γνωρίσουμε, για να πούμε κατ΄ αρχήν ποια είναι τα προβλήματα.

Δεν πρόλαβα να το δω, αλλά είναι ένα θέμα το οποίο καλά κάνετε και το θέτετε, γιατί είχα την γνώμη ότι, είχε τακτοποιηθεί, ότι δεν υπήρχε εκκρεμότητα. Τώρα που το λέτε θα το ψάξω, γιατί είναι μείζον θέμα.

Ν. Βάνης: Πολλοί συνάδελφοι σας εκφράζουν αυτήν την αγωνία.

Ν. Βαλεργάκης: Μέσα στις προθέσεις μου είναι τέλους του χρόνου, να διανέμεται σ΄ όλους τους συναδέλφους ο ισολογισμός, για να ξέρει ο συνάδελφος που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο σεντς του συλλόγου. Θα πρέπει να είναι στις πράξεις και όχι στα λόγια.

Ν. Βάνης: Πρόεδρε, καινούργιο διευθυντή έχετε προσλάβει στον σύλλογο;;

Ν. Βαλεργάκης: Βρισκόμαστε στην διαδικασία. Ο παλιός διευθυντής είναι ένας άξιος άνθρωπος, ένας πραγματικός εργάτης του συλλόγου, όχι ότι κουράστηκε αλλά έφτασε η ώρα και αυτός να απολαύσει την σύνταξη του, να ζήσει την ζωή του, όπως σας είπα βρισκόμαστε στην διαδικασία μπορεί και εντός της εβδομάδος να έχει τελειώσει.

Ν. Βάνης: Κύριε πρόεδρε, απ΄ ότι γνωρίζω η αίθουσα όπου στεγάζεται ο δικηγορικός σύλλογος δεν είναι και η καλύτερη.

Ν. Βαλεργάκης: Για ποια αίθουσα λέτε.

Ν. Βάνης: Για την αίθουσα στα δικαστήρια.

Ν. Βαλεργάκης: Στο 4ο όροφο του δικαστηρίου είναι τα γραφεία μας, έχουν γίνει μια χαρά με την ανακαίνιση που κάναμε πριν από δύο χρόνια, τα γραφεία είναι ευπρόσωπα, και αυτό αναγνωρίζεται απ΄ όλους τους συναδέλφους και άλλων συλλόγων που έρχονται, χωρίς τίποτα υπερβολικό, εν συγκρίσει με άλλους δικηγορικούς συλλόγους έχουμε τα καλύτερα γραφεία σ΄ όλη την Ελλάδα.

Ν. Βάνης: Θίγω αυτό, γιατί κάποιοι υπάλληλοι είναι στοιβαγμένοι.

Ν. Βαλεργάκης: Σε ένα γραφείο είναι δυο υπάλληλοι, σε κάθε τμήμα μάλλον. Σε ποια υπηρεσία ο υπάλληλος, δεν μιλάμε για προϊσταμένους, που είναι μόνοι στα γραφεία. Μιλάμε για δύο υπαλλήλους σε ένα πολύ ωραίο χώρο.

Ν. Βάνης: Πρόεδρε. τι θα συμβουλεύατε τους νέους δικηγόρους;;

Ν. Βαλεργάκης: Θα τους έλεγα να έχουν διάθεση και αισιοδοξία, παρ΄ όλο που διανύουμε μια μαύρη περίοδο για την χώρα, και για όλους τους κλάδους. Το λέω και θα το λέω κατ΄ επανάληψη. Ένα άρθρο που είχε δημοσιευθεί στα Νέα νομίζω ότι , το 1923 στην βουλή μιλούσε κάποιος βουλευτής για τον υπερπληθυσμό των δικηγόρων.

 Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το θέμα του πληθωρισμού, είναι ένα διαρκές πρόβλημα, και εμείς όταν βγήκανε το 1982 μας έλεγαν για τον πληθωρισμό. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι αισιοδοξία, διάθεση για δουλειά και κανείς δεν χάνεται.

Ν. Βάνης: Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά και πιστεύω να τα ξαναπούμε.

Ν. Βαλεργάκης: Και εγώ σας ευχαριστώ.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΣΕΚΕΡΗΣ, ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Διαβάζουμε διθυράμβους – κυρίως – στα Συστημικά Μέσα, τις τελευταίες ημέρες, για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Που εν πολλοίς είναι δικαιολογημένοι, αφού αυτό το ιστορικό κόσμημα μαράζωνε...

Για τη σύμβαση 717, την εγκληματική αδράνεια και την επερχόμενη καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρώπη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για τη σύμβαση 717, την εγκληματική αδράνεια και την επερχόμενη καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρώπη Νίκος Ι. Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αθήνα, 12 Μαΐου 2025 Προς: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαία Εισαγγελέα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Ελληνικό...

ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΠΔ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ & ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε με προσωρινή διαταγή που έγινε δεκτή την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον πρωτοφειλέτη και των εγγυητών του. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησαν οι παραπάνω θα ευδοκιμήσει μετά βεβαιότητας...

Η υφυπουργός υμνεί το αντεθνικό ΕΛΙΑΜΕΠ

Υμνους στο αντεθνικό ΕΛΙΑΜΕΠ επιφύλαξε -και, μάλιστα, από βήματος Ολομέλειας- η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία λειτούργησε ως πρώτης τάξεως «πλυντήριο» του ιδρύματος, του οποίου ο ρόλος κατά των συμφερόντων της χώρας μας είναι γνωστός τοις πάσι. Απαντώντας σε επίκαιρη...