Στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ, www.academy.edu.gr, στην θέση ΣΥΝΕΔΡΙΑ δημοσιεύονται οι εισηγήσεις του Συνεδρίου:
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΝΤΕ ΜΙΡΑΝΤΑ- η Ελληνική Σκέψη στην Αυτοθέσμιση των Κοινωνιών, τον Διαφωτισμό και την Γνώση.
Σε τρεις εισηγήσεις, τις οποίες η Επιστημονική Επιτροπή θεώρησε βαρύνουσας σημασίας, δόθηκε παράτηση ολίγων ημερών, για την κατάθεση και δημοσίευσή τους.
Η παρουσίαση των πρακτικών του Συνεδρίου, σε ανοιχτή συνεδρίαση για όλους τους Πολίτες θα γίνει τον Μάρτιο, η δε ημέρα θα ανακοινωθεί με επιστολή.
Ερωτήματα που ενδεχομένως θα τίθενται υπ’ όψιν της Επιστημονικής Επιτροπής κατά το ενδιάμεσο διάστημα, θα διαβιβάζονται στους Εισηγητές.
Ενημερώνουμε ότι στην διαδικτυακή ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της Α.Θ.Π. δημιουργείται σταδιακά και μετά από αυστηρή επιλογή, ένα βιβλιογραφικό πανόραμα σε όλες τις γλώσσες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού προς χρήση των Ερευνητών και των Βιβλιοφίλων.
Θα συμπεριληφθούν εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία, με σκοπό την δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής <Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας>.
Στην Θέση ΠΑΠΥΡΟΙ δημοσιεύονται μετά από αυστηρή επιλογή, κείμενα απο τον κλάδο των Θεωρητικών Επιστημών, σε όλες τις γλώσσες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, προς χρήση των Ερευνητών από τό διεθνή χώρο.
Στο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ δημοσιεύονται κείμενα Στοχασμού, Θέσεων και απόψεων που αφορούν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια Κοινωνία, ιδίως επί θεμάτων, καταστάσεων και γεγονότων που ευρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα ιστορικά.
Στόχος είναι η ενημέρωση, η Παιδεία και η ωρίμανση των πολιτών ως Πολιτών
Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Α.Θ.Π.