Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΣτα Ροζ φωταγογωγούνται...

Στα Ροζ φωταγογωγούνται σήμερα η Αριστοτέλους, Ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα

thessalon3.bmpΣε χρώμα… ροζ θα φωταγωγηθούν σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εκστρατεία της «Ροζ Κορδέλας» που αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού η οποία διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη δράση στην οποία για πρώτη φορά μετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φωταγωγώντας μνημεία και ορόσημα της πόλης, εντάσσεται στο πρόγραμμα φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα που διοργανώνεται από την Estee Lauder Companies και έχει στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη της συγκεκριμένης μορφής της νόσου.

Τα τρία μνημεία-σύμβολα της πόλης (Πλατεία Αριστοτέλους, Λευκός Πύργος, Καμάρα) θα φωταγωγηθούν με τη χρήση ειδικού φωτισμού και φίλτρων –στην Πλατεία Αριστοτέλους θα χρησιμοποιηθούν 16 προβολείς- και με την τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

Στη διάρκεια της «Εκστρατείας της Ροζ Κορδέλας» έχουν φωταγωγηθεί από το 2000 μέχρι και σήμερα περισσότερα από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η “Nan Pu Bridge” στην Κίνα, το “Empire State Building” στη Νέα Υόρκη και το “Museum of Fine Arts” στη Βοστώνη των ΗΠΑ κ.ά.

Φέτος εκτός από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν σημαντικά μνημεία και από άλλες τρεις πόλεις της Ελλάδας. Έτσι ταυτόχρονα με την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, θα φωταγωγηθούν το Ενετικό Φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο 70 χώρες σε πέντε ηπείρους συμμετείχαν στην ετήσια εκστρατεία Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το ίδιο διάστημα μοιράστηκαν συνολικά πάνω από 110 εκατομμύρια ροζ κορδελάκια παγκοσμίως, ενώ περισσότερα από 200 εθνικά μνημεία και χώροι σύμβολα φωτίστηκαν ροζ για να επιστήσουν την προσοχή στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...