Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕWorldDMB European Automotive...

WorldDMB European Automotive Event – Τα συμπεράσματα για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο!

wolrd dmbΤο Ψηφιακό Ραδιόφωνο φθάνει σε ένα σημείο καμπής στην Ευρώπη, με τους Ευρωπαϊκούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς να καλούν για να συμπεριληφθεί δέκτης ψηφιακού ραδιοφώνου στον standard εξοπλισμό των αυτοκινήτων.

• Η μετάβαση στο Ψηφιακό Ραδιόφωνο ξεκινά στην Ευρώπη από τη Νορβηγία με συγκεκριμένη ημερομηνία (2017)

• Με την ανακοίνωση της Ψηφιακής Μετάβασης, η broadcast βιομηχανία ζητά από τους κατασκευαστές οχημάτων να συμπεριλάβουν το ψηφιακό ραδιόφωνο στον standard εξοπλισμό των οχημάτων τους ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια για τους οδηγούς που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη.

• Η έναρξη της πρώτης ιδιωτικής πολυπλεξίας DAB+ στο Βέλγιο υπογραμμίζει την αύξηση των υπηρεσιών που βρίσκονται στον αέρα σε όλη την Ευρώπη.

Στο WorldDMB European Automotive Event που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλη την Ευρώπη απεύθυναν κάλεσμα ώστε τα ψηφιακό ραδιόφωνο να τοποθετηθεί ως standard σε όλα τα αυτοκίνητα για να δώσουν στους οδηγούς πρόσβαση στα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών του ψηφιακού ραδιοφώνου.

Τους τελευταίους έξι μήνες παρατηρείται ροή πολιτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες υποστηρίζουν το ψηφιακό ραδιόφωνο:

auto webradio• Η Νορβηγία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιβεβαίωσε την ψηφιακή μετάβαση κατά το 2017 και ακολουθεί η Ελβετία μεταξύ 2020 και 2024.

• Στη Γερμανία, οι Δημόσιοι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της ARD έχουν επιβεβαιώσει την μακροπρόθεσμη δέσμευση στο πρότυπο εκπομπής DAB+ και το BMVI, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής, έχει δημιουργήσει ένα δι-επαγγελματικό Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόοδο.

• Στο Ηνωμένο Βασίλειο η υποστήριξη της κυβέρνησης εξασφαλίζει την περαιτέρω επέκταση στον τομέα της κάλυψης DAB διαφόρων οδικών αξόνων, αλλά και τη λειτουργία δεύτερης πολυπλεξίας που θα βγει στον αέρα το 2016.

Η Δανία ανακοίνωσε νέο οδικό χάρτη για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο, αυτήν τη φορά με το πρότυπο DAB+. Η Ολλανδία θα συνεχίσει την ανάπτυξη νέων περιφερειακών multiplexes.

• Στην Ιταλία και την Πολωνία η κάλυψη συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ η αρμόδια Γαλλική Ρυθμιστική Αρχή έχει αρχίσει τη διαβούλευση για το δεύτερο κύμα των πόλεων που θα υιοθετήσουν τη ψηφιακή ραδιοφωνία, μετά το Παρίσι, τη Νίκαια και τη Μασσαλία.

Η κάλυψη του Ψηφιακού Ραδιοφώνου πλησιάζει εκείνα των FM, φτάνοντας το 99% του πληθυσμού της Νορβηγίας και της Ελβετίας, πάνω από το 95% στη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, 91% στη Γερμανία και το 68% στην Ιταλία.

Στο εν λόγω Συνέδριο οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παρουσίασαν κοινές πρωτοβουλίες που έγιναν σε διάφορες χώρες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να εξασφαλίσει το ψηφιακό ραδιόφωνο για όλους τους οδηγούς.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος του WorldDMB, είπε: “Το Ψηφιακό Ραδιόφωνο έφτασε σε σημείο καμπής στην Ευρώπη. Ήδη έχουμε τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσαν ημερομηνίες για την Ψηφιακή μετάβαση (Digital Switchover), ενώ άλλες εξέφρασαν τη δέσμευση της πολιτικής τους στο ψηφιακό ραδιόφωνο.
Το Ψηφιακό Ραδιόφωνο προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς.Η τεχνολογία είναι δοκιμασμένη και ελεγμένη.
Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για τους κατασκευαστές οχημάτων να αδράξουν την ευκαιρία.”

Ο Dietrich Schirm, Διευθυντής Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Βαυαρικού Υπουργείο Οικονομικών, Μέσων, Ενέργειας και Τεχνολογίας, ανέφερε κατά την παρουσίαση του, “Η Γερμανία υποστηρίζει δυναμικά το ψηφιακό ραδιόφωνο.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι κατασκευαστές οχημάτων εργάζονται για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη εμπειρία των οδηγών. Η πρόσφατη πολιτική υποστήριξη στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο, κάτι που θα ωφελήσει τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, την broadcast βιομηχανία και τον κάθε οδηγό.”

Το συνέδριο άνοιξε με τον Sven Gatz, τον Φλαμανδό Υπουργό Πολιτισμού, που αναφέρθηκε στη μετάβαση του Βελγίου και στην πρώτη DAB+ ιδιωτική πολυπλεξία. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω σήμερα εδώ, στην έναρξη της ψηφιακής μετάβασης του ραδιοφώνου στην περιοχή της Βελγικής Φλάνδρας. Η Φλαμανδική ραδιοφωνική αγορά είναι εξαιρετικά ισχυρή, με 4,2 εκατομμύρια ακροατές καθημερινώς, σημειώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ακρόασης στην Ευρώπη. Η ψηφιοποίηση φέρνει περισσότερη άνεση στον χρήστη των μέσων…

Είμαι εκστασιασμένος με το έργο που ο Ιδιωτικός τομέας έχει αναλάβει για την ψηφιακή μετάβαση του ραδιοφώνου, παράλληλα με το έργο που πραγματοποιείται από τη Δημόσια Ραδιοφωνία. Το ψηφιακό ραδιόφωνο προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου, περισσότερο χώρο και τη χωρητικότητα και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ραδιοφώνου. Είμαι χαρούμενος που αυτή η δρομολόγηση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του WorldDMB Automotive Event. Όπως γνωρίζουμε οι περισσότερες ώρες ακρόασης πραγματοποιούνται μέσα στο αυτοκίνητο.”

Επίσης, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξασφαλίσει επαρκές φάσμα για τις υπηρεσίες ψηφιακού ραδιοφώνου. Συμφωνήθηκε ότι είναι σημαντική η συνέχιση της αξιοποίησης της Band III αποκλειστικά για το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ευρώπη.

Σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχε ένας αριθμός επισήμων της Επιτροπής και στην χρονιά διεξαγωγής του Διεθνούς Συνεδρίου WRC-15 της ITU, η εστίαση στη διατήρηση ραδιοφάσματος για το ραδιόφωνο υπογραμμίστηκε από πολλούς ομιλητές, από διαφορετικές χώρες.

Στο συνέδριο του WorldDMB συμμετείχαν πάνω από 200 ειδικοί του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και της broadcast βιομηχανίας από 20 χώρες.

Τα μέλη του οργανισμού WorldDMB θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε παρουσιάσεις από αυτήν την εκδήλωση στην Περιοχή Μελών του ιστότοπου του WorldDMB.
Πηγή: WorldDMB,radiotvlink

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...