Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και τον κόσμο

pagkosmiopoiisi.jpg-31/03/2015

-Βουλή:Προ των ευθυνών αν θα στηρίξουν τα νομοσχέδια που προτίθεται να φέρει η νέα κυβέρνηση, έθεσε ο προθυπουργός Αλ.Τσίπρας στην αντιπολίτευση, “Θα είστε φερέφωνα των εμπνευστών του Μνημονίου ή θα στηρίξετε την διαπραγμάτευση”-Σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή ο κ. Τσίπρας απευθηνόμενος προς τον πρ. ΝΔ, Αντ.Σαμαρά είπε «Δεν έχει άλλους δέκα Παπασταύρου η χώρα. Έχει 2062 η λίστα Λαγκάρντ και θα ελεγχθούν ένας προς έναν. Όλοι θα ελεγχθούνε!»,κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για «ασυλία προς την ολιγαρχία του τόπου».

-Iστορικής σημασίας, χαρακτήρισε την συνεδρίαση ο κ.ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που μίλησε επειδή απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος- «στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα γιατί πράγματι διαπραγματεύεται. Ασφαλώς και υπάρχουν υποχωρήσεις αλλά όχι υποχωρήσεις για την αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Ακόμη και αν χρειαστεί να ματώσουμε περνώντας από τις Συμπληγάδες, εμείς θα βάζουμε τις κόκκινες γραμμές»

-Α. Σαμαράς: Δεν θα σας στηρίξουμε αν οδηγήσετε τη χώρα στα «βράχια»
-Πρ. ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο: Δεν δίνουμε βοήθεια για καταστροφή ή «γυριστή» χωρίς κόστος«δεν υπάρχει διαφυγή, όλα εδώ πληρώνονται» «Τι σας πείραζε να συνεχίσετε στο ασφαλές περιβάλλον που είχαμε δημιουργήσει ….
-Γ.Γ Χρύση Αυγής ,Ν. Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει η δανειακή σύμβαση υπάρχει και μνημόνιο- επέκρινε την Ν.Δ. λέγοντας ότι «το success story της κυβέρνησης Σαμαρά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά καμένη γη»

– Το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζει εκ νέου πως ο ΕΝΦΙΑ θ’ αντικατασταθεί

– Stratfor για Έλλάδα βλέπει: Συμβιβασμοί, πιέσεις και η μεγάλη μάχη που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα .

-Ρωσία:Το άνοιγμα «νέας σελίδας» στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δήλωσαν ότι επιθυμούν και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

-ΣτΕ: Ενόψει και της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου. κρίνει παράνομη την εκχώρηση του δικαιώματος στους Δήμους να ενοικιάζουν τις παραλίες έναντι αμοιβής, βάζοντας ουσιαστικά “φρένο” στη δυνατότητα εκμετάλλευσης τους (ξαπλώστρες, καντίνες, beach bars, τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες κλπ). -θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μια μόνο υπουργική απόφαση. Την σχετική προσφυγή είχε κάνει πριν από 4 χρόνια ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών στο ΣτΕ. – Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος η υπόθεση παραπέμπεται στην επταμελή σύνθεση του τμήματος με δικάσιμο την 3η Ιουνίου 2015.

– Μάθημα ήθους από 15χρονους Γερμανούς μαθητές οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του ολοκαυτώματος στο μαρτυρικό χωριό των Λιγγιάδων Ιωαννίνων,στέλνωντας το μήνυμα ενάντια στη ναζιστική θηριωδία και υπέρ της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης- Οι γερμανοί μαθητές από το σχολείο Αγίου Στεφάνου στην Βαυαρία, η κύρια ξένη γλώσσα που διδάσκεται είναι τα αρχαία ελληνικά, ενώ διδάσκονται και νέα ελληνικά.

-ΕΥΑΘ: Αποτιμάται σε 91,1 εκατ, δεν έχει δανεισμό και στο ταμείο 50,3 εκατ. ευρώ!

– Αλβανία: Η επίθεση ταύρου σε άλογο βάζει «λουκέτο» στο μοναδικό ζωολογικό κήπο της χώρας

– Ισπανία: Ασθενής 45 ετών, απέκτησε νέο πρόσωπο , στόμα, γλώσσα και φάρυγγα, σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη μεταμόσχευση που διήρκησε 27 ώρες και στην οποία συμμετείχαν 45 χειρουργοί και νοσηλευτές

-Βρετανία: Άρχισε η αμφίρροπη προεκλογική μάχη, εν όψει της κάλπης της 7ης Μαΐου-Στο επίκεντρο της μάχης βρίσκεται και το ζήτημα του δημοψηφίσματος που έχει υποσχεθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα διεξαχθεί το 2017 με ερώτημα το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Κέμπριτζ: Θέλοντας προφανώς να εμποδίσει την αυθαίρετη χρήση του ονόματός του σε σε διαφημίσεις προϊόντα όπως κούπες και μπλουζάκια, ο διάσημος βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ κατέθεσε αίτηση για κατοχυρώσει το όνομά του ως εμπορικό σήμα

-Ελβετία:Ιρανός δημοσιογράφος που έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Χασάν Ρουχανί ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Λωζάνη,όπου κάλυπτε την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

-Ουζμπεκιστάν: Πρόεδρος της χώρας εξελέγη εκ νέου ο Ισλάμ Καρίμοφ, με ποσοστό που αγγίζει το 90%, στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

-Κράτος κανιβάλων:»: Ένοπλοι έφηβοι, τζιχαντιστές πρωταγωνιστούν στο τελευταίο βίντεο φρίκης οι οποίοι οδηγούν οκτώ ομήρους προς αποκεφαλισμό

– Καναδάς: Αποφασίστηκε επέμβαση κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

-Νιγηρία: Με 2 εκατομμύρια ψήφους διαφορά προηγείται στις προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης

-ΗΠΑ:Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλο ένα τραυματίστηκε κοντά στην πύλη εισόδου της αμερικανικής υπηρεσία ασφαλείας NSA, στη Βαλτιμόρη, όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να εμβολίσει την πύλη και ακολούθησαν πυροβολισμοί-το FBI ανακοίνωσε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία

– Αυστραλία:Άφησε να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένων των ηγετών του G20,εξαιτίας λάθους ενός υπαλλήλου

30/03/2015

-Σέρρες: Κινδυνεύουν από τις πλημμύρες 10 χωριά μετά από υποχώρηση αναχώματος στον Στρυμόνα

-Έκτακτη συνεδρίαση στις στις 8 μ.μ, στη Βουλή,σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

-Διαβουλεύσεις επί της λίστας μεταρρυθμίσεων στο Brussels Group- οι συζητήσεις προχωρούν-το Eurogrup 6 Απριλίου

– Fat Tax στη λίστα μεταρρυθμίσεων;«Φόρο λίπους» 1 λεπτό του ευρώ στα προϊόντα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και λίπος,ή ακόμα και αλάτι ,φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση

-Κύπρος: Διήμερη επίσκεψή του στο νησί, ο ΠρΔ. Πρ.Παυλόπουλος,συνοδευόμενος και από τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά0- θα συναντηθεί με τον Ν.Αναστασιάδη, τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου και θα επισκεφθεί τα «φυλακισμένα μνήματα, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσίας αλλά και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος

– Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας .με τον οποίον θα συζητήσει ενεργειακά θέματα, με επίκεντρο τις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών.

Στην Ουάσιγκτον ο ΥΠΕΞ , Ν. Κοτζιάς  σε  προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τζον Κέρι, στις 22 Απριλίου

-Δραγασάκης: «Πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

– Υδρογονάνθρακες: Συστάθηκε επιτροπή αξιολόγησης για το Διεθνή Διαγωνισμό για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές «Άρτα – Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».

-ΝΔ: Αναβάλλεται η σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στις Σκουριές Χαλκιδικής, λόγο έκτακτης συζήτησης στην βουλή.

– Βουλή :Νομοσχέδια προς ψήφιση -1,επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. -2,Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ Τύπου και άλλες διατάξεις- 3, αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους-4, αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

-ΟΤΕ: Στο ΣτΕ προσέφυγε να ακυρωθεί απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων πρόστιμο 60.000 ευρώ επειδή διέρρευσαν σε ιδιωτική εταιρεία προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων παλαιών και νέων συνδρομητών (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, ΑΦΜ, στοιχεία δελτίου ταυτότητας, κλπ)περιόδου 2008- 2010.

-Υπ. Πολιτισμού: Η αρχαιολόγος, Δρ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου

-Θεσσαλονίκη: Στο Χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά στην ιστορία του στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

-Γερμανία: Μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann σημειώνει ότι το γερμανικό κράτος θα χρειασθεί επιπλέον 500 χιλιάδες μετανάστες μέχρι το 2050 για τη διατήρηση της παραγωγής και πιθανής αύξησής της-τα επόμενα 15 χρόνια, το ήμισυ των ειδικευμένων εργαζομένων στη Γερμανία θα φθάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.

– Γαλλία:Σαφή νίκη κατέγραψε ο δεξιός συνασπισμός του Νικολά Σαρκοζί στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών -Οι Σοσιαλιστές (PS) του Φρανσουά Ολάντ υπέστησαν βαριά ήττα,ενώ το Εθνικό Μετώπο της Μαρίν Λεπέν, ενίσχυσε τις δυνάμεις του με πολλές έδρες

-Βρετανία: Το πρώτο προϊόν από γραφένιο(200 φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι),μια θαυματουργή μορφή του άνθρακα και υλικό του μέλλοντος» σε ένα απλό λαμπτήρα, στην αγορά εντός του 2015 .Στο μέλλον, το γραφένιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σεσασί αυτοκινήτων, εργοστάσια αφαλάτωσης, φωτογραφικές μηχανές, ακόμα και προφυλακτικά- Το γραφένιο ανακαλύφθηκε το 2004 από ένα δίδυμο ρώσων επιστημόνων, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, οι οποίοι τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής το 2010

-Σκόπια:Ο ηγέτης του κινήματος “Αξιοπρέπεια” του FYROM, στρατηγός Στογιάντσο Ανγκέλοφ, ανακοίνωσε ότι θα δώσει βραβείο 1εκατ. ευρώ στον εισαγγελέα που θα συλλάβει τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι,καθώς «ι μόνο από δύο αυτοκινητοδρόμους έχει λάβει ως δωροδοκία 25 εκατομμύρια ευρώ.Μπορεί να φαντασθεί κανείς πόσα εκατομμύρια έχουν κλαπεί από το έργο «Σκόπια 2014», για νέους αγωγούς και άλλα έργα υποδομής που γίνονται στη χώρα; Εάν οι εισαγγελείς ήταν ειλικρινείς και γενναίοι, μέχρι τώρα, θα είχαν συλλάβει τους μισούς υπουργούς από την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι» δήλωσε ο Ανγκέλοφ σε διαδήλωση κατά της λογοκρισίας και την χειραγώγηση του κοινού από την κρατική MRTV

-Τουρκία: ψηφίσθηκε ο νέος νόμος για την ποινικοποίηση αμφιλεγόμενων διαδηλώσεων, και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας -διευκολύνει τη σύλληψη διαδηλωτών -δυνατότητα χρήσης πυροβόλων όπλων στα συλλαλητήρια και στο Διαδίκτυο μπορεί να μπλοκάρεται μέσα σε 4 ώρες,οι ανεπιθύμητες ιστοσελίδες, χωρίς δικαστική εντολή.

-Ρωσία: Σχέδιο για υπερ-σιβηρικού αυτοκινητοδρόμου που θα ενώνει οδικά τις ΗΠΑ με τη Ρωσία ,συνολικά 21.000 χλμ και κόστος τρισ.εκατ. δολαρίων-Το σχέδιο, Trans-Eurasian Belt Development (TEPR), παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

-Το κράτος ‘τζιχαντιστών’ ανύψωσε τη σημαία του στα τουρκικά σύνορα, 400 μέτρα από το τουρκικό χωριό Γιαβουγλού,στην επαρχία Κίλις.

-Τα 22 μέλη-κράτη του Αραβικού Συνδέσμου θα δημιουργήσουν ενιαίου στρατό με 40 χιλιάδες στρατιώτες, που θα υποστηριχθούν στρατιωτικά με αεροσκάφη, πλοία και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

-Ουκρανία: Κορυφαίες εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού των ΗΠΑ θα επενδύσουν στην ανάπτυξη του ουκρανικού στρατιωτικού- βιομηχανικού συμπλέγματος.

-Κίνα: Κλείσιμο όλων των μεγάλων εργοστασίων άνθρακα ως το 2016, προκειμένου να βελτιωθούν τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας στην πόλη.

-ΗΠΑ: Η Google και η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson , συνεργάζονται για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς χειρουργικών ρομπότ.

-Παπούα Νέα Γουινέα: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

27/03/2015

– Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου ,ξεκινάει η εφαρμογή της θερινής ώρας – στις 3:00 η ώρα οι δείκτες θα μετακινηθούν στις 4:00 ώρα – Η επαναφορά της ώρας θα γίνει την τελευταία Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015.

-Επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση- Το Μνημόνιο τέλειωσε στις 25 Ιανουαρίου – Όχι σε υφεσιακά μέτρα

– Μετά την εξασθένηση των ανέμων θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που έχει προσαράξει  στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου

-Εγκύκλιος  διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων (έως τις 30 Ιουνίου)-Στο άρθρο 67 του νέου φορολογικού νόμου,αναφέρεται ότι «ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιοδήποτε τρόπο ή απαλλασσόμενα. «Εξαιρετικά δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης, οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα»

-ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή 03.04.2015 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα για το έτος 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

– Νομοθετική ρύθμιση που θα αίρει το θεσμικό κενό για τα παιδιά δεύτερης γενιάς και ζητήματα ιθαγένειας προωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

-TAIΠΕΔ: Μείωση 30% στις αποδοχές του προέδρου και διευθ. συμβούλου αποφάσισε το ΔΣ του Ταμείου.

– Στις 16 Απριλίου η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο γιά την ”Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας”.

-Ο  υπουργός ‘Αμυνας Π. Καμμένος, στην Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ομογενών  γιά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ολοκληρώνονται με την παρέλαση την Κυριακή  29 Μαρτίου, ενώ στις 21 Μαίου θα πραγματοποιήσει  επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του

-Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου ο τρόπος δημοπράτησης του έργου παράλληλα με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ.

– Στάση εργασίας (τις ώρες 8.00 – 12.00 ) προκήρυξαν οι αρχαιοφύλακες, σε όλα τα Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκτός από την Ακρόπολη, για την Δευτέρα 30 Μαρτίου

– Υπό την αιγίδα του και ζητώντας συνεχή ενημέρωσή λόγω της πρόδηλης εθνικής σημασίας του, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το ερευνητικό πρόγραμμα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.

– Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους Αρχές,  για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών, μετά τη χθεσινή συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.-  νέα συνάντηση θα οριστεί αμέσως μετά το Πάσχα.

-Η Delta Air Lines,επαναφέρει τη σύνδεση Αθήνα – Νέα Υόρκη από 30 Μαρτίου με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις -Από τις 2 Μαΐου μία πτήση την ημέρα, ενώ από τις 2 Ιουνίου πέντε επιπλέον πτήσεις εβδομαδιαίως.- Όλες οι πτήσεις από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με τις συνεργαζόμενες εταιρείες της κοινοπραξίας Air France-KLM και Alitalia

– Εξοπλιστικά: 32 άτομα, πρώην στελέχη του υπ. Άμυνας, στρατιωτικοί και επιχειρηματίες, παραπέμπονται σε δίκη για τα υποβρύχια, μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

–Κομισιόν: Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για  δύο εθνικές νομοθεσίες, οι οποίες,  συνιστούν διαφορετική φορολογική μεταχείριση και παράβαση της ελεύθερης κυκλοφορίας των κεφαλαίων,σχετικά με την απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς για πρώτη κατοικία, μόνο για τους υπηκόους της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα και για ορισμένες ελληνικές ΜΚΟ προβλέπεται προνομιακός φορολογικός συντελεστής 0,5%,

-Airbus A320 της German wings :Η γερμανική αστυνομία, έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι των γονιών του του αυτόχειρα και δολοφόνος των 149 επιβατών συγκυβερνήτη Andreas Lubitz στο Montabaur. -η έκθεση αξιωματικών κάνει λόγο για μια «σημαντική ανακάλυψη», χωρίς, να διευκρινίζουν περαιτέρω-εντόπισαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα, τα οποία και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για έλεγχο. -η αστυνομία ξεκαθαρίζουν ότι δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας.
– Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επρόκειτο για αυτοκτονία αφήνει η Ένωση Πιλότων Cockpit, κάνοντας λόγο και για άλλα πιθανά σενάρια.

-Βρετανία: Με καθυστέρηση… πέντε αιώνων έγινε η κηδεία του αιμοδιψή τύραννου, Ριχάρδου Γ΄ ο τελευταίος Πλανταγενέτης βασιλιάς της Αγγλίας και ο τελευταίος μονάρχης που σκοτώθηκε σε μάχη του Μπόσγουορθ Φιλντ 1485, είχαν ανακαλυφθεί τα λείψανά του το 2012, αναπαύεται από σήμερα στον Καθεδρικό του Λέστερ, μετά από μια μεγαλειώδη νεκρική πομπή την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ χαρακτήρισε “μεγάλης διεθνούς σημασίας”. – Μακρινός… συγγενής ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

-Καναδάς: Πωλητήριο μπαίνει στο δημοφιλές παγκοσμίως – και στο ελληνικό κοινό – Cirque du Soleil, που απασχολεί περί τα 1.400 άτομα και τα έσοδα του σε ετήσια βάση εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ,προκαλώντας ακόμη και πολιτική αναστάτωση στον Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του.

-Νέα Υόρκη : Σε οικοδομή με κατοικίες και επιχρίσεις  στο East Village του Μανχάταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη πιθανών από διαρροή αερίου, και η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων, τη μερική καταστροφή άλλων δυο -μέχρι τώρα τουλάχιστον 16 τραυματίες, μεταξύ αυτών και δύο πυροσβέστες


26/03/2015

-Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση έδωσαν, χιλιάδες πολίτες που πάρα την βροχή κατέβηκαν στο Σύνταγμα και παρακολουθήσαν την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου,χωρίς κιγκλιδώματα και μετά γλέντησαν με δημοτικά τραγούδια και χορούς.

-Κάσος:Στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου προσάραξε το βράδυ , λόγω καιρού, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» με 227 επιβάτες και 55 μέλη πληρώματος ,είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο. Γίνεται προσπάθεια να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι, όπου θα περάσει από έλεγχο.-οι επιβαίνοντες του πλοίου δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο

– Στην Λεμεσό της Κύπρου συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο η συμμετοχή στη μαθητική παρέλαση του τελειόφοιτου μαθητή του Λυκείου Αγίου Νικολάου, Ανδρέα Σολωμού, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, και με τις οδηγίες καθηγητή, παρέλασε στη θέση του «δείκτη»

– Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, λόγω πυρκαγιάς για την ασφάλεια των 227 πελατών, αλλά και του προσωπικού,

-Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ξεκινούν από τις 27 Μαρτίου οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους δυο τελευταίους μήνες.

-ΙΚΑ:Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις απευθείας στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα κατά τόπο αρμόδια περιφερειακά ΚΕΑΟ. Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 30 Απριλίου 2015

– Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση θα είναι η 2α Απριλίου χωρίς αλλαγές σε ό,τι αφορά οσους χρωστούν και είναι υπό συνταξιοδότησ

-Νομικό Συμβούλιο του Κράτους:Με την υπ’ αριθμ. 256/2014 γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτό, είναι επιτρεπτή η είσοδος οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης στην κατοικία φορολογούμενου και μάλιστα χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, παρά μόνο με εντολή του αρμοδίου εισαγγελέα.

– Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι κτηνοτρόφοι, , αν δεν εισακουσθεί το αίτημά τους για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου

-Ούτε γάτα – ούτε ζημιά: Σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε ο πρώην υπ. Οικ., Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 1χρόνος φυλάκιση με τριετή αναστολή ,και καμία χρηματική αποζημίωση προς το ελληνικό δημόσιο (ούτε παράβαση για Κ.Ο.Κ, να ήταν

-Περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη EuroWorking Group,ενώ η επιστροφή των 1,2 δισ. μόνο αν συμφωνήσουν οι θεσμοί

-Ρέθυμνο: Επιστολή για την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης, για τον αδικοχαμένο 20χρονο ανήμερα του Ευαγγελισμού, ζήτησε να διαβιβάσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια Γιακουμάκη,την οποία σημειώνει ότι ο Βαγγέλης «θα εορτάσει τα ονομαστήριά του μετά των αγγέλων».

– Γαλλία: Νέα δεδομένα στην έρευνα, για το μοιραίο αεροπλάνου Airbus A320,που κατέπεσε στης ‘Άλπεις.
«Ό Ένας πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο και προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα τη στιγμή της συντριβής!», γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης( μαύρο κουτί)- άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε, ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει “πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa”. Η πρόσληψή του έγινε τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης.-Η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα»…Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα. Γιατί είχε φύγει από τη θέση του; Γιατί δεν τους άνοιξαν οι άλλοι που βρισκόταν στο πιλοτήριο; Είχαν πάθει κάτι και δεν μπορούσαν να κουνηθούν; Μήπως είχε μπει κάποιος άλλος στο πιλοτήριο;

-Οι 150 επιβαίνοντες του αεροπλάνου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις κατάγονταν από περίπου 15 χώρες, (Αργεντινή, Αυστραλία, Βελγίο,, Κολομβία,, Δανία,Βρετανία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μαρόκο, Μεξικό ,Ολλανδία και ΗΠΑ)περισσότερα θύματα είναι Γερμανοί και Ισπανοί

-Ιταλία:Οι αρχές έχουν εξαρθρώσει ένα κύτταρο ισλαμιστών εξτρεμιστών που προσλάμβανε μαχητές για να πολεμήσουν στη Συρία -Η ομάδα λειτουργούσε μεταξύ της Ιταλίας και των Βαλκανίων-έγιναν σύλληψης σε Ιταλία και Αλβανία, κατόπιν αιτήματος της Ιντερπόλ στη Ρώμη και στο Δικαστήριο της Μπρέσια, σχετικό ένταλμα για τρομοκρατία

-ΕΚΤ: Την αύξηση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από 68,9 δισ. ευρώ σε πάνω από 71 δισ. ευρώ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

-ΕΕ:- Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, 8,8 εκατ. για 928 απολυμένους από 16 ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Αττικής,

Κομισιόν: Προγράμματα 1,8 δισ. ευρώ για τους τομείς ασύλου και μετανάστευσης

-Σκόπια: Θεολόγοι του Ισλάμ από την Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη,δίνουν διαλέξεις τη νύχτα σε τζαμιά για πρόσληψη τζιχαντιστών, χωρίς να έχει την ανάλογη ενημέρωση η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα των Σκοπίων.

Αλβανία: Το Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων PDIU,απαιτεί την ψήφιση του νόμου των θαλάσσιων συνόρων, για εξερεύνηση πετρελαίου στο Ιόνιο πέλαγος

-Τουρκία: Το ερευνητικό κέντρο του Μαρμαρά στη Γκέμπτζε το TÜBİTAK ,θα κλείσει για να μετατραπεί ο χώρος που καταλαμβάνει εμπορικό κέντρο και πολυτελείς κατοικίες, λόγω της εκτίμησης της μεγάλης αξίας της γης ,εκτιμάται έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια,

-ΗΠΑ: Απολύσεις 1000 θέσεων εργασίες και “λουκέτο” σε γραφεία στο Μιλγουόκι θα βάλει η γνωστή τράπεζα των ΗΠΑ, Wells Fargo
-Bloomberg: Με αφορμή «το πρόσφατο ενδιαφέρον της Κίνας για την αγορά ενός οικοδομικού συμπλέγματος στο Βερολίνο και της βιομηχανίας ελαστικών Pirelli στην Ιταλία» επισημένει τον κύνδυνό ότι η ¨Κίνα θέλει να αγοράσει την Ευρώπ稻

24/03/2015

tsipras-merkel-berlin.2

-Αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντύσελντορφ συνετρίβη στη νότια Γαλλία, στις γαλλικές Άλπεις.Στο αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 142 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματο

-Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο , με την κ. Μέρκελ να υπογραμμίζει πολλές φορές ότι θέλει μία Ελλάδα εύρωστη και μέσα στο ευρώ

-Ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα, δηλώσε μεταξύ άλλων,«Η συζήτησή μας ήταν γόνιμη» ως προς το να προσδιορίσουμε κοινούς στόχους, αλλά και διαφορές για να μπορέσουμε να τις γεφυρώσουμε -πρέπει να σπάσουμε τα στερεότυπα ανέμσα στις δύο χώρες ..Ούτε οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί φταίνε για όλα τα δεινά στην Ελλάδα»- Στο Eurogroup οι κρίσιμες αποφάσει.

tsipras-merkel-berlin-Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, αλλά και την στήριξή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έξω από την Καγκελαρία, και ενώ αναμένονταν η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού, φώναζαν συνθήματα, είχαν αναρτήσει πανό και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ακόμη και όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ επιθεωρούσαν το τιμητικό άγημα.

-Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.-Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών συμπρόεδρο του Die Linke Κάτια Κίπινγκ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας του κόμματος Γκρεγκόρ Γκίσι-Το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο Σίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς και με τους προέδρους των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, Σιμόνε Πέτερ και Σκα Κέλερ

-Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς άδειασε τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τα 2 δισ. που ανακοινώθηκαν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προέρχονται κυρίως από πόρους της περιόδου 2007-2013, που παρέμεναν μέχρι σήμερα αναξιοποίητοι, αλλά και από μια πρόωρη εκταμίευση κονδυλίων της περιόδου 2014-2020.

– ΥΠΕΞ: Ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό του, Σεΐχη Aμπντάλα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσει για το Πεκίνο, όπου, την Τετάρτη 25 Μαρτίου θα έχει συνάντηση με τον υπ. Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Γουάνγκ Γι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

-Αίτημα επιστροφής 1,2 δισ. ευρώ υπέβαλε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Πρόκεται για κεφάλαια του Ταμείου που προσμετρήθηκαν εκ παραδρομής στα ομόλογα EFSF ονομαστικής αξίας 10,9 δισ. ευρώ που το Ταμείο επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

– Μανώλης Γλέζος :Ένα χρόνο μορατόριουμ προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, σε περίπτωση που υπάρξει διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων ,« θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Έχω γράψει ειδικό βιβλίο που λέω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Αν δεν θέλουν να το δώσουν, να το επιβάλουμε εμείς. Είμαστε ανεξάρτητο κράτος, πρόσφατα ο ελληνικός λαός μας έδωσε την ψήφο. Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια»

-Ντράγκι: Επαναφορά του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Αθήνας-ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ-«Η Ελλάδα να δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»

-Goldman Sachs: Η Ελλάδα θα ρίξει το ευρώ κάτω από το 1 δολάριο βλέπει» σε έκθεσή της,,εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο

-ΕΤ:. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, εξέλεξε ως μέλη του τη Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού προέδρου του και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας

Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής για τον Τουρισμό ανακοίνωσε η Έλ. Κουντουρά

Οι διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία αρχίζουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.”

– 22χρονος φοιτητής με καταγωγή από την Κρήτη, «έσβησε» μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας από  ανακοπή καρδιάς,την ώρα που αυτό πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Αθήνα.

– Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν αλιευτικό σκάφος προσάραξε και στη συνέχεια βιθίστηκε στο Ακρωτήριο Μουζάκι Ερμιόνης- Άλλοι δύο επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν

– Ο προϊστάμενος ηλεκτρολόγος νεκρός από τη φωτιά στο Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, στο οποίο χθες ι εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ βρίσκονταν για επισκευή στον Μώλο , Κερατσίνι-οι αρχές προχώρησαν σε σύλληψη εννέα ατόμων

-Γιαννενα:  Σε… κατ’ οίκον περιορισμό οι Κρητικοί συμφοιτητές του Β. Γιακουμάκη, να μην απομακρυνθούν από τα Γιάννενα ζήτησαν οι Αρχές καθώς οι καταθέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

– Μουσείο Ακρόπολης: γιορτάζει την Εθνική Επέτειο με ειδικές δράσεις, την 25η Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο

-ΙΚΑ: Προειδοποίηση κατασχέσεων για όσους δεν μπουν στη νέα ρύθμιση ιδιαίτερα ευνοϊκό και ευέλικτο σύστημα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών τους. Που ξεκινά την Πέμπτη 26 Μαρτίου και λήγει στις 30 Απριλίου 2015
-ΣτΕ: Θα συζητηθεί η προσφυγή του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens.

–  Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό ανακοίνωσε , η αν, υπουργός  Έλενα Κουντουρά.

-Το απόγευμα η ετυμηγορία των δικαστών για τονΓ.  Παπακωνσταντίνου,πρώην υπουργού για τη λίστα Λαγκάρντ

-ΕΕ: Για τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα προειδοποιεί τους ευρωπαίους καταναλωτές, καθώς

αντιπροσωπεύουν το 64% των επικίνδυνων προϊόντων (κυρίως παιχνιδιών)που καταγράφηκαν από το σύστημα προειδοποίησης RAPEX το 2014.

-Wall Street Journal: Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές και κατευθύνουν τους επενδυτές προς άλλα επενδυτικά καταφύγια όπως οι ΗΠΑ η Δανία και η Ελβετία, λαθώς το ευρώ έχει μειωθεί κατά 22% έναντι του δολαρίου μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο-

-Ισπανία: Η εισαγγελία ζητά την παραπομπή 6 προσώπων σε δίκη για τα «μαύρα ταμεία» του Λαϊκού Κόμματος, από το οποίο πληρώνονταν υψηλόβαθμα στελέχη.

-Γεμανία: Οίκος ανοχής , ζητά να προσλάβει δοκιμαστές ποιοτικού ελέγχου, άνδρες και γυναίκες,  και να διασφαλίζουν ότι η επιχείρηση προσφέρει υπηρεσίες αντάξιες του ποσού που καταβάλλουν -Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου πανεπιστημίου, να έχουν εμπειρία στους οίκους ανοχής ,  γνώση ξένων γλωσσών και  πρακτική εμπειρία με πολλά χρόνια επισκέψεων σε οίκους ανοχής

-Τουρκία: Οι 3.500 κάτοικοι της κωμόπολης Σουλούσαραϊ, πρόκειται υποχρεωτικά να μετακομίσουν, καθώς ί η τοπική δημοτική αρχή αποφάσισε να αναδείξει την αρχαία πόλη που βρίσκεται θαμμένη στα θεμέλια των σπιτιών τους εδώ και χιλιάδες χρόνια,ερείπια της αρχαίας Σεβαστούπολης.

– Σιβηρία: Ο 33χρονος γιος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Β.Γιανουκόβιτς, έχασε τη ζωή του, όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε έπεσε μέσα στη  λίμνη Βαϊκάλη και υποχώρησε ο πάγος, δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από τη ζώνη ασφαλείας, ενώ οι 5 άλλοι επιβάτες επέζησαν του ατυχήματος, με τους 4 εξ αυτών ούτε καν να βραχούν.

-Κίνα: Η γνωστή ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli βρίσκεται και επίσημα υπό κινέζικο έλεγχο δημόσια επιχείρηση ChemChina έναντι 7,4 δισ. ευρώ-η έδρα της, μαζί με τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, θα παραμείνει στο Μιλάνο.

-ΗΠΑ:-Νέα παρέμβαση Ομπάμα: «Προς συμφέρον των ΗΠΑ να επιλυθούν οι διαφορές και να τερματιστεί η αστάθεια στην Ευρώπη

 

23/03/2015

-Διμερείς σχέσεις και μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ, στο Βερολίνο
– Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει στις 11 το πρωί -Στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδος) θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση-Στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδος) θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ-Αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

-Στις «αποσκευές» ο πρωθυπουργούς ‘έχει το κατάλογο των ελληνικών προτάσεων ως πρώτο δείγμα γραφής για τις μεταρρυθμίσεις-είναι δεκασέλιδο, ομαδοποιημένες και με λεπτομέρειες τις μεταρρυθμίσεις και θα υπάρχουν σε αυτό πέντε μέτρα άμεσης εφαρμογής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ισάριθμα για το Δημόσιο. -Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προβλέπεται να γίνει σε δύο ή τρία στάδια- η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να πείσει τους εταίρους να ανοίξουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης, ώστε να ξεκλειδώσει έστω και μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

– Σε μια αποκάλυψη προχώρησαν την Κυριακή το βράδυ οι FT, δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Αγκελα Μέρκε με ημερομηνία 15 Μαρτίου, με την οποία ο πρωθυπουργός προειδοποιεί την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις εάν η ΕΕ δεν καταφέρει να δώσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη οικονομική στήριξη στη χώρα.

– Γάλλοι οικονομολόγοι καταγγέλλουν: το 60-70% ανέρχεται το ελληνικό παράνομο, η άνομο, η δυσβάσταχτο και άρα νομικά διαγράψιμο ελληνικό χρέος – Le Monde: “Πως και ποιοι το δημιούργησαν- Θα γίνει κατανατοητό ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω μια “ληστείας” στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποτιθέμενοι “σύμμαχοι” και “εταίροι”.

– Στο κυβερνητικό μικροσκόπιο μπαίνουν τα κρατικά και δημοτικά ΜΜΕ – πλην της υπό ανασύσταση ΕΡΤ για την οποία ακολουθείται άλλη πορεία – με στόχο την οικονομική τους διαφάνεια και το έργο που επιτελούν. Ο δημοτικός σταθμός Αθήνα 984, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), και το Κανάλι της Βουλής, πληρώνονται από τους δημότες και τους φορολογούμενους, χωρίς να δίνουν αναλυτικά στοιχεία για το κόστος λειτουργίας τους.
-Π.Καμμένος: «Ανοίγει ο φάκελος των κρατικών διαφημίσεων – Πλήρωναν sites με αποκλειστικό σκοπό να χτυπούν την τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ενώ τα έσοδα κάλυπταν και τις τυχόν αγωγές εναντίον τους.

– Ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1ης Ιανουαρίου, με τροπολογία-προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο και η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

– Επανέρχεται από σήμερα ο θεσμός του αστυνομικού της -Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές,σε 4 περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Τούμπα- Τριανδρία και Εύοσμο).- θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

– Ο υπουργός Επικρατείας της Ελβετίας,αρμόδιος για διεθνή χρηματοπιστωτικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ μεταβαίνει στην Αθήνα την Πέμπτη για μια «ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών» που αφορά καταθέσεις Ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας που δεν έχουν φορολογηθεί.

– Κιλελέρ: Τιμήθηκε η 105η επέτειος από την εξέγερση των αγροτών, χωρίς την παρουσία αγροτών, για μία ακόμη χρονιά- Στον χώρο του Μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ε

-Νέες αποκαλύψεις για Κατρούγκαλο – Μετεκλογική ανάθεση υπόθεσης στη Λάρισα

-Για για το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη ,ανοιχτό το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονίας, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας-Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

– Η κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με τα αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας ήταν τα αίτια σύμφωνα με τη νεκροψία, τα οποία “έριξαν” την άτυχη 17χρονη η Αναστασία,μαθήτρια από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

-Σφοδρή πολεμική στο open.gov για την ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη»με ρεκόρ αρνητικών σχολίων στη δημόσια διαβούλευση από πολίτες που προτάσσουν τον κίνδυνο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να καταστούν αντικείμενο εκμετάλλευσης, μιλούν για ηλεκτρονικό φακέλωμα και οι περισσότεροι αναδεικνύουν το ζήτημα της προσωπικής ελευθερίας σε συνδυασμό με την ορθόδοξη χριστιανική τους πίστη

-Ισαπνία:Κατασκέυασε το πρώτο στρώμα με ενσωματωμένο χρηματοκιβώτιο

– Οι τοπικές εκλογές,νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ανδαλουσίας ,όπου ένας στους τρείς είναι άνεργοι δείχνουν τα exit poll- Ενισχυμένο εμφανίζεται το Podemos, ενώ και οι Ciudadanos αποσπούν έδρες στην τοπική Βουλή.

– Γαλλία:Στο πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών σύμφωνα με τα exit poll,πρώτη δύναμη το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) -Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη 2.000 τοπικών συμβουλίων στις 29/03

-Βρετανία: Τιμές ήρωα επιφύλαξαν Κούρδοι στη σορό του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτη του βρετανικού ναυτικού που έχασε τη ζωή του στη Συρία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

– Λέστερ : Το σιδέρωμα και τις υπαίθριες δραστηριότητες σε δύσκολες συνθήκες συνδυάζει ένα από τα πιο παράξενα αθλήματα του κόσμου.το «extreme ironing»

-Βουλγαρία:Τεράστια έκρηξη την περιοχή Ιγκάνοβο,σε αποθήκες του στρατού-.ο επικεφαλής της 61ης ταξιαρχίας, δεν απέκλεισε σαμποτάζ ,καθώς η έκρηξη αφορούσε ένα τόνο υλικού ΤΝΤ

– Ουγγαρία: Σε βανδαλισμό εβραϊκού νεκροταφείου στην πόλη Gyöngyös (Γκιόνγκος) της Ουγγαρίας προχώρησαν άγνωστοι-τάφοι καταστράφηκαν,ανθρώπινα λείψανα διασκορπίστηκαν-Κάποιοι από τους τάφους χρονολογούνταν από τα 1800 -ο πρωθυοπουργός Βίκτορ Ορμπάν καταδίκασε τη «βάρβαρη πράξη».

-Πρίστινα: Οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ενσωμάτωση όλων των βαλκανικών εθνών στο ΝΑΤΟ, και Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, δήλωσε διπλωμάτης των ΗΠΑ (χθες) Scott Lang, σε διάλεξή του σε φοιτητές του πανεπιστημίου ΑΑΒ με θέμα «Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική»,υποστηρίζουν ακόμα και την ένταξη όλων των βαλκανικών εθνών στην ΕΕ.

– Κριμαία: δημιουργεί τη δική της αεροπορική εταιρεία με έναν στόλο έξι αεροσκαφών Superjet 100 και μια ομάδα 40 πιλότων, με σκοπό τη διευκόλυνση των σχέσεων της, με τη Ρωσική Επικράτεια και την προώθηση του τουρισμού, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

– Ρωσία:Ιπτάμενο «τέρας» για τις ανάγκες του ρωσικού στρατού είναι σε θέση να μεταφέρουν 400 βαρέων αρμάτων μάχης (Armata), μαζί με τα πυρομαχικά τους, οπουδήποτε στον κόσμο, σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες,

– ΥΠΕΞ Ρωσία:Κάλεσε 68 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αρκετούς διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση», στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχαγια να γιορτάσουν την 70η επέτειο από τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου- έχει λάβει είδη 30 θετικές απαντήσεις.

– Καζακστάν:Αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας, μονοξειδίου του άνθρακα, ραδόνιο και άλλες τοξικές ουσίες ή βαρέα μέταλλα στο νερό ή κάτι άλλο, πιο… μυστηριώδες, ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχουν ήδη περιπέσει 152 από τους συνολικά 600 κατοίκους -Καλάτσι έχει ονομαστεί, επιστημονική αδεία, «νόσος του ύπνου»,που μπορεί να μείνει ναρκωμένος για πολλά μερόνυχτα η μια ολόκληρη εβδομάδα – όταν ξυπνάνε, πολλοί έχουν και μερική απώλεια μνήμης.

-Τζιχαντιστές χάκερ, έσπασαν στρατιωτικά αρχεία αμερικανικού στρατού ,με  ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες επιφανών στρατιωτικών τα δημοσίευσαν  και κάλεσα τα μέλη της  χασάπικης  ομάδας να τους αποκεφαλίσουν μέσα στα σπίτια τους.

-ΟΗΕ: Η ποσότητα διαθέσιμου νερού μπορεί να μειωθεί έως και 40% μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, με πολλές αρνητικές συνέπειες για τις καλλιέργειες, τη βιομηχανία και διάφορα οικοσυστήματα, ενώ πιθανότατα θα προκαλέσει περισσότερες ασθένειες και φτώχεια, καθώς και πολεμικές συγκρούσεις. εκτός εάν αλλάξει δραματικά ο τρόπος διαχείρισής του, προειδοποιεί ο ΟΗΕ σε πρόσφατη έκθεσή του

-ΗΠΑ: Μήλα που δεν μαυρίζουν και πατάτες που παράγουν λιγότερα καρκινογόνα όταν τηγανίζονται στα αμερικανικά μανάβικα από το 2016.. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FED) ενέκρινε τις γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες καταλήγοντας ότι είναι «εξίσου ασφαλείς και θρεπτικές» με τις συμβατικές.

20/03/2015

– Σε συμφωνία επί της αρχής και στη βάση της 20ης Φεβρουαρίου αλλά χωρίς λεφτά κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής και η 7μερής και παράλληλα ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων ποσοτικοποιημένο σε όλα τα επίπεδα- Πρακτικά δέχθηκαν τις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την ανθρωπιστική κρίση και την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπισή της, αλλά επέμειναν ότι το πεδίο συζήτησης για αυτά είναι το Eurogroup που θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν..
-Δηλώσεις Αλ.Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες
– Μέρκελ-Ολάντ: Πάμε σε βήμα, βήμα προσέγγιση με την Ελλάδα
– Ντέισελμπλουμ:Μικρή πρόοδος έχει γίνει με την Ελλάδα

– Η προπαδανδα, κυρίως των Ευρωπαίων και τα δικά μας μπουμπούκια για Grexit, οδήγησε πάλι σε εκροές καταθέσεων,300 εκατ. ευρώ περίπου έφυγαν την Τετάρτη από τις ελληνικές τράπεζες

– Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις Επιτροπές το ν/σ για τις 100 δόσεις-ΦΕΚ για το πρώτο νόμος

-Νέα 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις έξω από τα εμπορικά καταστήματα κήρυξε για την Κυριακή των Βαΐων (στις 5 Απριλίου) η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αντιδρώντας στο «άνοιγμα» της αγοράς τις Κυριακές.

– Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ,και αμοιβές όσων ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.- Μαρτίου.

-Από σήμερα , έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 ,ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση (τόκοι,ι πρόστιμα)- Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.

-Θεσσαλονίκη:Σοβαρά επεισόδια, με δύο τραυματίες, σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησαν να εισέλθουν βιαίως στην αίθουσα, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές στο κοινό-Τελικώς προσωπικό, εργαζόμενοι και μέλη της Συγκλήτου αποχώρησαν από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ το βράδυ.Το κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

– Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) Σάκη Τζακόπουλου.

-Ειδικό δικαστήριο: Στις 24 Μαρτίου η απόφαση για τον τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ-Την ενοχή του υποστήριξε και στη δευτερολογία της η εισαγγελέας της έδρας

– Υπ. Πολιτισμού: Παρουσιάζεται σήμερα το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Πρόγραμμα (ΟΠΣ) και η διαδικτυακή πύλη του έργου «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο».,η πρώτη οργανωμένη, ενιαία, συστηματική και διαρκώς επικαιροποιούμενη ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Δημοσίων Ακινήτων , των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων που διαχειρίζεται το υπουργείο χαρτογραφώντας το καθεστώς προστασίας τους που διέπει το σύνολο της επικράτειας.

-Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξε για σήμερα ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Κ.Α.).- ζητούν, μεταξύ άλλων, «αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και στελέχωση του μόνιμου προσωπικού, σταθερή πληρωμή των μηνιαίων αποδοχών στα έργα ΕΣΠΑ

– Ενεργοποιείται η Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας – Ρωσίας, που είχε να συνεδριάσει 2 χρόνια, αποφάσισαν Μόσχα και Αθήνα, ετοιμάζοντας εντατικά τις επισκέψεις στη Μόσχα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 8 Απριλίου και του υπ. Άμυνας Πάνου Καμμένου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα, δήλωσε αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ και συμπρόεδρος της ΜΔΕ Κώστας Ήσυχος.

– ΥΠΟΙΚ: Στα 2,57 δισ. ευρώ οι επιχορηγήσεις προς τους δήμους το 2015- Η απόδοσή τους γίνεται με μηνιαίες προκαταβολές βάσει των προεκτιμημένων εσόδων, εγγράφονται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

-Γαλλία:- Τα άψυχα σώματα πέντε βρεφών τοποθετημένα μέσα σε ένα καταψύκτη ανακάλυψαν οι αρχές σε σπίτι στην πόλη Λουσάτ -Το πτώμα ενός βρέφους είχε τοποθετηθεί σε φορητό ψυγείο.

-Σουηδία :Φονικές συμπλοκές συμμοριών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αυτόματα όπλα έσπειραν θάνατο και τρόμο σε εστιατόριο του Γκέτεμποργκ, σκοτώνοντας 2 άτομα, τραυματίζοντας 8 ,εκ τον οποίον ένας σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

-Αργεντινή:Έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Παιδείας προκειμένου να βάλει τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών- μοίρασε στους καθηγητές το κινητό του τηλέφωνο, ζητώντας τους να τον καλούν, αντί να απεργούν.

– FIFA : Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.το Μουντιάλ του 2022 θα είναι… χριστουγεννιάτικο, από τον Νοέμβριο μέχρι του τελικού, στις 18 Δεκεμβρίουμλόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κατάρ τους θερινούς μήνες. , όπου θα διεξήχθη το παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

– ΗΠΑ:Μια γυναίκα στην κυριολεκτικά ξερίζωσε ένα έμβρυο από την κοιλιά μιας 26χρονής έγκυος επτά μηνών, σε κωμόπολη του Ντένβερ, Κολοράντο- Το θύμα κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές,χειρουργήθηκε και επέζησε, Η ύποπτη εντοπίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο όπου είχε πάει έχοντας μαζί της το νεκρό μωρό.,ενώ είχε δηλώσει στην υποδοχή ότι γέννησε στο σπίτι της αλλά το παιδί της δεν επέζησε.

19/03/2015

-O πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να συμμετέχει στην συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα, και θα μεταβεί την Δευτέρα στο Βερολίνο  με ζητούμενο την αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία και την άρση της αβεβαιότητας που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις-Τον συνοδεύει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκης, ο οποίος μαζί με τον  υπ. Επικρατείας, Ν.Παππά και τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά, θα ταξιδεύουν την Δευτέρα στην Κίνα για να προετοιμάσουν την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

-Βουλή:Δημοψήφισμα σε περίπτωση που προβούν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο ΥΕΘΑ και εταίρος της κυβέρνησης Π.Καμμένος “Εντολές, αυτή η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον ελληνικό λαό και όχι από τους δανειστές”

– Δεύτερη ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα σε Μέρκελ: «Βρείτε ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα -Στις αγορές δεν αρέσει η περίπτωση να φύγει η Ελλάδα. Με απασχολεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, αλλά η αμερικανική εμπειρία μας δείχνει πως μόνο με στρατηγική ανάπτυξης μπορείς να προχωρήσεις και όχι με πίεση σε ένα λαό που δεινοπαθεί ολοένα περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

– Δεν παραδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης (που δεν είναι πλέον βουλευτής) το γραφείο του στην Βουλή (νομίζοντας ότι είναι δικό του και όχι του λαού) και ζητεί από την Πρόεδρο της Βουλής να αναθεωρήσει την απόφασή της

Αυτός είναι ο 67χρονος που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση στη Θεσσαλονίκη-Ο ανώμαλος  67χρονς Νικόλαος Δημ. Φλαμουρόπουλος, συνελήφθη  για  αποπλάνηση, κατ΄εξακολούθηση, παιδιών, από την Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Φτου σε ρε…..

-Σε αύξηση κατά 400 εκατ. ευρώ του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τονELA,

-Ιωάννινα:!Τα πρώτα συνεργεία γεωλόγων, γεωφυσικών και ειδικών επιστημόνων της Energean Oil & Gas έφτασαν στην περιοχή παραχώρησης «Ιωάννινα»,  για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

-Τακτικές κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

– Στη Μόσχα ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Κ. Ήσυχος, ο οποίος σε συνεντεύξεις του σε ρωσικά ΜΜΕ, δήλωσε την πρόθεση της Αθήνας να αποκτήσει από ρωσικά αρχεία τυχόν στοιχεία για την γερμανική Κατοχή, στην Ελλάδα. Ταξίδι – εξπρές θα κάνει και στο Βερολίνο την Κυριακή, όπου θα έχει συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ

– Απεβίωσε 22χρονος στρατιώτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυ-οργανικής ανεπάρκειας. Ο στρατιώτης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του 401 ΓΣΝΑ από τις 13 Μαρτίου-Είχε καταταγεί στην 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στις 28 Ιανουαρίου 2015 και υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών από τις 18 Φεβρουαρίου για εκπαίδευση σε ειδικότητα. Κρίμα, πολύ κρίμα!

– Με προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού,νέος γ.γ. υπ. Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός Δ. Παπαγγελόπουλος

-Υπ. Παιδ: Με κλήρωση η εισαγωγή μαθητών στα πειραματικά σχολεία

– Ποινική δίωξη στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κακουργηματική απιστία

– ΑΝΕΛ: Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τις « συνεχείς αήθεις επιθέσεις» του Ποταμιού κατά Καμμένου
«Ξεπέρασε τα όρια της υστερίας η στοχοποίηση του Υπ. Άμυνας ,με προπαγανδιστικές μεθόδους α-λα Γκέμπελς προβοκάρουν στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ με μοναδικό στόχο να την τορπιλίσουν»

-Φυσικό φαινόμενο: Οι εταιρείες ενέργειας σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για ενδεχόμενα μπλακάουτ λόγω της ολικής έκλειψης Ηλίου , την Παρασκευή 20 Μαρτίου, όταν η σκιά της Σελήνης θα καλύψει τα ηλιακά πάρκα και θα ρίξει απότομα την παραγωγή.
– Σύμφωνα με τον «υπολογιστή εκλείψεων» του TimeAndDate.com ,η έκλειψης ηλίου θα γίνει ορατή και στην Ελλάδα ως μερική -θα ξεκινήσει στις 10.40- Θα φτάσει την κορύφωση της περίπου στις 11.45 (11.44 στην Αθήνα, 11.46 στη Θεσσαλονίκη) και θα λήξει γύρω στις 12.55.- H χώρα που αναμένεται να πληγεί περισσότερο από τη σύντομη συσκότιση είναι η Γερμανία, όπου η εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς φτάνει τα 40 GW και καλύπτει γύρω στο 18% της συνολικής ζήτησης.

– ΕΟΠΠΥ: χρωστάει 140 εκατ € ,σε. νοσήλια Έλληνων ασφαλισμένων σε Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία από το… 1995!

– Έδεσσα: Έρευνα για ξέπλυμα «βρόμικού» χρήματος  διενεργεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του τ. διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Νοσοκομείου Έδεσσας, μετά από  καταγγελία που  έκανε η πρώην σύζυγός του

– Σερβία: Συλλήψεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε διαφορετικές πόλεις επτά πρώην μέλη ειδικής ταξιαρχίας των Σέρβων της Βοσνίας για ανάμειξη στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα την περίοδο 1992-1995-Η χειρότερη σφαγή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – 8.000 νεκροί αμάχοι μουσουλμάνοι

-Γερμανία:Και σήμερα απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa

-Ισπανία: Η κρίση ανάγκασε 2,2 εκατ. Ισπανούς να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό ,ενώ η ανεργία συνεχίζει να πλήττει 1 στους 4 Ισπανούς από τον ενεργό πληθυσμό

– Τυνησία: Σφαγή με 22 ανθρώπους νεκρούς, περιλαμβανομένων 20 αλλοδαπών τουριστών, και 42 τραυματιών, σε επίθεση δύο ενόπλων στο Μουσείο Μπάρντο στην Τύνιδα

— Ταϊλάνδη:Ένα γιγαντιαίο σαλάχι σε μέγεθος… αυτοκινήτου και βάρους πάνω από 363 κιλών ψαρεύτηκε, σπάζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ- Το σαλάχι ήταν έγκυος, που σημαίνει πως το σημείο απ’ όπου αλιεύτηκε κατά πάσα πιθανότητα είναι μέρος όπου γεννάνε τα θηλυκά σαλάχια.

https://youtu.be/EYz8IFl4gyE

– Αίγυπτος:Τον αγώνα επιβίωσης μίας 64χρονης σήμερα γυναίκας που πέρασε 43 χρόνια της ζωής της μεταμφιεσμένη σε άνδρα για να μπορέσει να εργαστεί και να μεγαλώσει την κόρη της τιιμήθηκε ως η «ιδανική μητέρα» από το κυβερνείο του Λούξορ

– Παπούα :25χρονη μητέρα προσπάθησε να περάσει παράνομα από την ασφάλεια του αεροδρομίου στην Νέα Γουινέα το 2 μηνών μωρό της λόγο έλλειψη εγγράφων – Το βρέφος ανακαλύφτηκε  μέσα στο σακίδιο όταν πέρασε από το μηχάνημα ακτίνων Χ.

-ΗΠΑ: Ανοίγει το δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων μετά από πολλά χρόνια η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve)

18/03/2015

Θρίλερ με νέα εξαφάνιση 14χρονης από τον Ταύρο-Εξαφάνιση ανηλίκου :14χρονη Νταΐανα Ν, εξαφανίστηκε χθες, Τρίτη 17 Μαρτίου, από τον Ταύρο και από τότε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.-Έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά, φορούσε μαύρο μπουφάν με κουκούλα, μπλε τζιν παντελόνι και ροζ παπούτσια.

-Οι Ευρωπαίοι χτυπούν προσωπικά τον Τσίπρα-απαιτούν  οι δήθεν μορφωμένοι και πολιτισμένοι την   απόσυρση των δυο νομοσχεδίων (για την ανθρωπιστική κρίση(!!!) και για τις 100 δόσεις, μέρος της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου), πριν τη Σύνοδο Κορυφής και τηn συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ,ενώ ο Γ.Ντάισελμπλουμ, εκβιάζει με σενάρια , με εκείνου που εφαρμόσθηκε στην Κύπρο (δηλαδή, άρπαγμα  καταθέσεων) και όλα αυτά γιατί η ελληνική κυβέρνηση   διεκδικεί  τις γερμανικές  αποζημιώσεις Β.ΠΠ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ρωσσία, καθώς και που κατάγγειλε  προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από κέντρα και παράκεντρα εντός και εκτός Ελλάδος

-Την Πέμπτη στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η πενταμερής συνάντηση, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΕΕ- στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Αγ.Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φ.Ολάντ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντ.Τουσκ και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι.

– Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις.
– Έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα βρεθούν και πάλι σήμερα, Τετάρτη, οι υλοτόμοι-δάσοεργάτες των Σκουριών, για την άδεια υλοτόμησης τους είχε ανακληθεί

– Εισαγγελέας Ειδικού Δικαστηρίου,: Ένοχος για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην υπ.Οικ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και απιστίας- Η δίκη θα συνεχιστεί το μεσημέρι

-Υποψίες για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου φέρεται να έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς( όπως και ο μισός ελληνικός πληθυσμός)

-Σε ισχύ παραμένει η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς σε συνεδρίαση η Αρχή έκρινε, ότι αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να ληφθεί νέα απόφαση για το θέμα.

-Ιωάννινα: Σοκαρίστηκες αποκαλύψεις κι για άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύμα bullying στην Γαλακτοκομική Σχολή ,όπου φοιτούσε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης-Γονείς καταγγέλλουν ότι και τα δικά τους παιδιά έχουν πέσει θύμα bullying γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί κόλαφο για τη διοίκηση και του καθηγητές της Σχολής.

– Υπ. Δικαιοσύνης: Ειδική διάταξη για το bullying με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) εισάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

-Ναύπλιο: Φιλέλληνο ζευγάρι Γερμανών πολιτών, έσπευσαν να δώσουν το δικό τους μερίδιο μέσω δωρεάς στο Ναύπλιο.ως πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, το ποσό που τους αναλογεί από το κατοχικό δάνειο, στην «Πύλη Πολιτισμού» 875 ευρώ, το οποίο, όπως είπε, θεωρεί ότι αναλογεί σε κάθε Γερμανό πολίτη από το συνολικό ποσό που οφείλει η Γερμανία και δήλωσαν ότι αγαπούν την Ελλάδα,συμμερίζονται όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, ενώ ντρέπονται για τον τρόπο συμπεριφοράς των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία αλλά και των Γερμανών πολιτικών.

– Στις 18 Μαΐου η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- Στις 19 Μαΐου οι εξετάσεις υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄)-η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ξεκινά την Τετάρτη 17 Ιουνίου.

-Βουλή: «Έξωση» σε Μαρία Δαμανάκη, με την ιδιότητα της πρώην προέδρου της Κ.Ο. Συνασπισμού, όσο και τον Θ. Πάγκαλος, με την ιδιότητα του πρώην αντιπροέδρου κυβερνήσεων από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ,στα γραφεία που διατηρούσαν σε άλλο κτήριο του Κοινοβουλίου

– Eurostat :Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό με ποσοστό αύξησης 21,4%, έναντι 17,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

– ΕΕ: Τύπωμα χρήματος» 1,14 τρισ. ευρώ από την ΕΚΤ έχει μεταβάλει τον επενδυτικό χάρτη στη γηραιά ήπειρο, με την Ελλάδα θεατή του ευρωπαϊκοί «πάρτι» αυτό.

-Βουλγαρία: Το ΝΑΤΟ εγκαθίσταται με διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο στη Σόφια και επικοινωνιακό κέντρο στην περιοχή της Βάρνας-Στην κύρια έδρα, στη Σόφια, προγραμματίζεται υπαλληλικό προσωπικό 40 ατόμων. Οι μισοί υπάλληλοι θα είναι Βούλγαροι και οι άλλοι από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ-Σχετικές πληροφορίες έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχος Ρ. Νικόλοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης-η πλήρης λειτουργία των υπηρεσιών της Συμμαχίας θα αρχίσει κατά το επόμενο έτος.

-Πολωνία: 60χρονος Γάλλος σε τρένο από τη Μόσχα με τελικό προορισμό τη Νίκαια, οι τελωνειακοί της Πολωνίας ανοίγοντας την ύποπτη μεγάλη βαλίτσα προς έκπληξή τους βρήκαν μέσα μία νεαρή γυναίκα- ήταν η Ρωσίδα σύζυγός που είχε φέρει από τη Μόσχα-Το ζευγάρι τελικά δεν πέρασε στην Πολωνία και οδηγήθηκε στη Λευκορωσία.Ωστόσο δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτήν την περιπέτεια, καθώς σύζυγοι ευρωπαϊκών υπηκόων μπορούν χωρίς πρόβλημα να μπουν στη ζώνη Σένγκεν.

-Ισραήλ: Νικητής των βουλευτικών εκλογών ο Μπενιαμίν Νετανιάχου , ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ

– Ιταλία: «Ηχηρές» συλλήψεις για νέο σκάνδαλο διαφθοράς -Μίζες στα έργα για τα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας και για την κατασκευή πολλών αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας

-ΗΠΑ: «Πιθανόν θετικός» σε υδροκυάνιο φάκελος που εστάλη στο Λευκό Οίκο

17/03/2015

-Πρόσκληση να επισκεφθεί την καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και η συνάντηση επί γερμανικού εδάφους θα γίνει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

-Ρέθυμνο: Στις 11:00 το πρωί πέφτει η αυλαία στην τραγική υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την κηδεία του 20χρονου , θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Αρμένοι στο Ρέθυμνο.Καλό ταξίδι Βαγγέλη
https://youtu.be/O2LSoqZ-PvQ

-Ιωάννινα: Μεσίστιες οι σημαίες στα σχολεία  για τον άδικο χαμό του φοιτητή Βαγγέλη-Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Ήπειρο , σήμερα Τρίτη, ημέρα της κηδείας του Βαγγέλη

-Υπ.Παιδείας: Για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού θα επιστρατεύσει το υπουργείο
ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στις σχολικές μονάδες – «ει δυνατόν σε κάθε σχολείο»

-Βουλή: Σήμερα θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία συγκρότησης της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους- Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 150 του κοινοβουλίου,

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διορισμός του καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Βασίλη Τσελφέ, στην θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

-Β. Διαμαντόπουλος, βουλευτής Καστοριάς : Τα θέλω όλα! Θέλω ΙΧ, στέγη και τροφή ως βουλευτής – Δεν μετέχω σε αρχηγικό κόμμα, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός-Από έργο για το Ν.Καστοριάς μηδέν (και με υπογραφή Βάνης)

– Άρειος Πάγος: Υπό αμφισβήτηση ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων-Ο αρεοπαγίτης-εισηγητής υποστηρίζει ότι δεν νοείται υπό ελληνικό νομικό καθεστώς (για πέντε νομικούς λόγους ) του Αστικού Κώδικα (Α.Κ.) «Δεν μπορεί να παραβιάζονται τα δικαιώματα των ομοφύλων όσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά να μην παραβιάζονται ταυτόσημα δικαιώματα όσον αφορά τον γάμ層

– ΣτΕ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ (50.000 ευρώ σε κάθε μια από τις τέσσερις Ομοσπονδίες των ένστολων). στο ΥΠΟΙΚ για τη μη επιστροφή αναδρομικών στους ένστολους-Είχε κριθεί ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές

-Ισραήλ:Για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές  οι κάλπες ανοίγουν σήμερα -«Όσο είμαι πρωθυπουργός του Ισραήλ, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος» δήλωσε στην τελευταία προεκλογική δέσμευση του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ,ενώ οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον κεντροαριστερό συνασπισμό της Σιωνιστικής Ένωσης να προηγείται.

-Σκόπια:Η Εισαγγελία Σκοπίων για λόγους διαφάνειας και αποφυγή πολιτικής εκμετάλλευσης ,ζητά τη συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων από ΕΕ για τις μαζικές υποκλοπές τηλεφώνων που βύθισε σε μεγάλη κρίση τη χώρα.

-Υπ. Υγείας της Γαλλίας: Θα εγκρίνει  νομοσχέδιο που  θα απαγορεύει στα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα να εργάζονται στον χώρο της μόδας  και  ενδέχεται να επιβάλει πρόστιμα στα πρακτορεία μοντέλων ή τους οίκους μόδας που θα τα προσλαμβάνουν, τιμωρώντας ακόμα και με φυλάκιση τους ατζέντηδες,

-Λονδίνο:Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ , ενισχυμένος από τις εξαγωγικές προοπτικές που δημιουργεί η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος , και τις προσδοκίες για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ρίχνει σταδιακά στην αγορά ποσό 1 τρισ. ευρώ
– Αθήνα: Στο ελληνικό χρηματιστήριο επικρατούν έντονες αναταράξεις,παραμένει εγκλωβισμένο στο μπρα ντε φερ Ελλάδας-πιστωτών και στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις

– Ολλανδία: Διαζευγμένη μητέρα τσετσενικής καταγωγής, απήγαγε τα δύο μικρά παιδιά της , Κατάφερε να ξεφύγει από το διεθνές ένταλμα σύλληψης και εντάχθηκε στους τζιχαντιστές στη βορειοανατολική Συρία.

– Norman Atlantic: Λείπουν όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα απο το μαύρο κουτί -Ο σκληρός δίσκος με το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί από την πυρκαγιά πρόβλημα στην πρόοδο των ερευνών και στη διαπίστωση του κατά πόσον οι διάφορες διαδικασίες που προβλέπονται για την εκκένωση του πλοίου εφαρμόστηκαν ορθά.

-Γερμανία: Απεργία στη Lufthansa την Τετάρτη. 18 Μαρτίου , ανακοίνωσε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit

-Βενεζουέλα: Το κοινοβούλιο της ενέκρινε έναν νέο νόμο που δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να κυβερνάει με προεδρικά διατάγματα για τους επόμενους 9 μήνες, εξαιτίας – όπως την χαρακτήρισαν – της απειλής που δέχεται η χώρα από την αμερικανική κυβέρνηση.
.
-Ρωσία: Με συναυλίες και πυροτεχνήματα ξεκίνησαν στην Κριμαία οι εορτασμοί που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα, για την πρώτη επέτειο της «επιστροφής» της χερσονήσου στη Ρωσία

-Κάιρο :Αιγυπτιακά δικαστήρια καταδίκασαν σε θάνατο σήμερα 22 ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, μεταξύ των οποίων και τον ανώτατο ηγέτη τους Μοχάμεντ Μπαντίε

16/03/2015

– Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ ,νίκησε με 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του!
https://youtu.be/wDwBNAnlBxY

-A.Τσίπρας: «Ούτε για αστείο δε θέλω να ακούω για μισθούς και συντάξεις – Το πρόγραμμα μας θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας»

– Yπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης:”Το χρέος στην Ευρώπη είναι… αέρας και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα” Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;»

– Υπόγειες διεργασίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ για να πέσει το τείχος του Σόιμπλε

– Εφημερίδα Die Welt :Ελληνικό «μαύρο χρήμα» 800 δισ. στην Ελβετία: Θα το φορολογήσει κανείς;

– Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στις 12:30

– ΤΑΙΠΕΔ: «Κληρώνει» σήμερα για τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

-ΜΜΕ: Κατεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

502-Κρίμα, πολύ κρίμα!:Τελικά ,νεκρός σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων βρέθηκε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης από το Ρέθυμνο, φοιτητής ΄της Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, σε κατάσταση σήψης και με ένα μαχαίρι δίπλα του-Το μεσημέρι ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου – Εντολή εισαγγελέα να ξεκινήσουν από την αρχή οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον Βαγγέλη -το δε διαδίκτυο πλημμυρίζει από συλλyπητηρία μηνύματα και αντιδράσεις , αλλά και από ανώνυμο διαχειριστή blog που βρίζει χυδαία το νεκρό Βαγγέλη – σήμανε αμέσως συναγερμός στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θέμα ωρών η σύλληψή του καθώς έχουν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά του ίχνη.ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΑΣ!

– Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιδιώξει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τη ΡΑΕ πως σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση κράτησε κρυφή τη σχετική απόφαση.

– Παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος στο Πέταλο του Μαλιακού ,ένα ρεύμα κυκλοφορίας ταπό Λάρισα προς Λαμία στην παράκαμψη της Στυλίδας,μήκους 20 χιλιομέτρων με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης), τρεις σήραγγες διπλού κλάδου και πέντε κοιλαδογέφυρες-ένας μετωπικός σταθμός διοδίων στο 217 χλμ όπου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,75 ευρώ και δύο πλευρικοί σταθμοί της Αγίας Μαρίνας όπου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,2 ευρώ και στον Καραβόμυλο 0,65 ευρώ.

-Έρχονται mega deals σε σούπερ μάρκετ,σε γαλακτοβιομηχανίες, αλλαντοβιομηχανίας ,κινητή τηλεφωνία που θα αλλάξουν τον επιχειρηματικό χάρτη,καθώς μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων να αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τα υπέρογκα χρέη που έχει συσσωρεύσει τα προηγούμενα χρόνια – συγχώνευση της «Μύθος» με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία (παράγει- εμπορεύευται την μπίρα Fix) που θα φέρει την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» ,με τον όμιλο Carlsberg να συμμετέχει με ποσοστό 51%

– Κύπρος: Απομάκρυνση της διοικήτρια Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από τη Κεντρική Τράπεζα ,αποφάσισε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελάει να ενεργοποιήσει όλες τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες.

-Ουγγαρία: Ουρές πολιτών έξω από το κατάστημα της Quaestor, στη Βουδαπέστη, μίας από τις τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες, των οποίων η άδεια ανακλήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Οι αρχές εκτιμούν ότι η Quaestor εξέδωσε ομόλογα τριπλάσιας, σχεδόν, αξίας από αυτά που δικαιολογούσαν τα διαθέσιμα κεφάλαιά της-Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου, με το λουκέτο στην χρηματιστηριακή Buda-Cash και σε τέσσερις μικρότερες τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόταν. Οι λογαριασμοί πελατών της «παγώνουν», μέχρι να γίνει εκκαθάριση.

-ΕΕ: Δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζητούν επί τόπου άσυλο, χωρίς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, προτείνουν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος

-Γερμανία:Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση την Τετάρτη στη Φραγκφούρτη, για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας, για την επιβολή των οποίων θεωρούν συνυπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

-Ν. Νότια Αφρική : Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους,διεξήχθη σε 21χρονο άνδρα που έχασε το πέος του εξαιτίας περιτομής

– Dubai:Πτήση πάνω από το Ντουμπάι με τα φτερά του σπάνιου είδους αετού Imperial Eagle

– Βραζιλία: Πάνω από ένα εκατομμύριο Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν στο Σάο Πάολο και σε άλλες πόλεις της , ζητώντας την αποπομπή της κεντροαριστερής προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, που επανεξελέγη στα τέλη του 2014, για την επιδείνωση της οικονομίας, τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και τα φαινόμενα διαφθοράς.

– Κούβα:19 δημόσιοι υπαλλήλοι με τη συνεργασία διεφθαρμένων» ανωτέρων τους, έκλεψαν 8 εκατ. κρατικά αυγά (αξίας (περίπου 350.000 ευρώ )και τώρα κινδυνεύουν έως και με 20 χρόνια φυλακή

-ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για τη Σαουδική Αραβία -οι προξενικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο Ριάντ, τη Τζέντα και το Νταχράν αναστέλλονται για τις δύο επόμενες ημέρες

– Για πρώτη φορά Αμερικανός στρατηγός εξέφρασε βάσιμο φόβο ότι ισλαμιστές-εξτρεμιστές του ISIL μπορούν να “εισβάλλουν” στις ΗΠΑ από την Καραϊβική και το Μεξικό και ταυτόχρονα ο διευθυντής της CIA δημοσίως δηλώνει ότι οι Αμεριικανοί δεν έχουν πλέον σκοπό να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ.

– Αυστραλία:Στα Ελληνικά έκανε την παρθενική του ομιλία στο κοινοβούλιο της Βικτώριας ο νεοεκλεγείς ομογενής βουλευτής των Εργατικών, Στηβ Δημόπουλος, όποιος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει και ως δήμαρχος

13/03/2015

-Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων θα ορκιστεί στις 18:00, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του-λίγες ώρες πριν θα βρεθεί στον χώρο του ιδρύματος «Κ. Καραμανλής» στην Φιλοθέη, όπου και βρίσκεται ο τάφος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλή για να αποτίσει φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

-Στο Υπουργείο Οικονομικών, εξαφανίστηκαν 40 φάκελοι υποθέσεων που αφορούσαν τη φοροδιαφυγή εκατομυρίων ευρώ, αρκετών πολυεθνικών εταιρειών. Ο χρόνος εισβολής των ποντικών προσδιορίζεται λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.Αναμένονται εξελίξεις…

– Στη ρύθμιση των 100 δόσεων (από 20 ευρώ) και οι οφειλές προς τους δήμους-Διαγράφονται έως και 100% πρόστιμα και προσαυξήσεις

– Κρήτη:Η πρώτη σύλληψη, στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, για την υπόθεση της εξαφάνισης του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

– Συγχωνεύονται ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ: Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.»τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται- Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).

– Σήμερα το σχέδιο νόμου για τη μετάβαση από τη ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ- στην ολομέλεια θα συζητηθεί πιθανότερο την 1η Απριλίου.-Γύρω στις 8 Απριλίου θα δημοσιευθεί ως νόμος πια στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αυτομάτως θα τεθεί σε ισχύ ,θα αρχίσουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (πρόσκληση ενδιαφέροντος για σχηματισμό και ορισμό ΔΣ, δρομολόγηση προσλήψεων κλπ) για την λειτουργία της ΕΡΤ.

-ΝΔ: Τη συγκρότηση Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο Πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς

-Έναρξη 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου

-Αχαΐα: Συνελήφθη 51χρονος Πτηνοτρόφος-δουλέμπορος μαζί με τον ρουμάνο σύνεργο του που θυσαύριζε εισάγοντας Ρουμάνους μετανάστες που δούλευαν καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση με την απειλή καραμπίνας και ζούσαν σε άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλιπή σίτιση και παντελή έλλειψη θέρμανσης- οι αστυνομικοίι στους χώρους του πτηνοτροφείου και μέσα σε χρηματοκιβώτιο βρήκαν και κατέσχεσαν 1,5 εκατομμυρίων ευρώ , 90 φυσίγγια, δύο κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

– Κομοτηνή; Όλη η πόλη στο «πόδι» για τον σκύλο “Χάτσικο” ,που κάθεται από την Κυριακή, δίπλα στο αυτοκίνητο του αφεντικού του, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, περιμένοντάς τον να γυρίσει -Η συμπεριφορά του έχει κινητοποιήσει κατοίκους και φιλόζωους που σπεύδουν να το ταΐσουν και να το φροντίσουν, αναζητώντας, παράλληλα, τον ιδιοκτήτη του, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.

– ΔΕΗ:Στις 3 Απριλίου θα επιλεγεί ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και μελών του διοικητικού συμβουλίου.

– EFSA : Τα μισά τρόφιμα στην Ευρώπη έχουν υπολείμματα από παρασιτοκτότα… ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).- φράουλες, ψάρια, μήλα και στα μαρούλια εντοπίστηκαν τα περισσότερα υπολείμματα παρασιτοκτόνων-ΔΕΝ αποτέλεσαν εξαίρεση τα βιολογικά προϊόντα, με το 15% των δειγμάτων που αναλύθηκαν να εμφανίζουν την ύπαρξη υπολειμμάτων εκ των οποίων το 0,8% άνω του νόμιμου ορίου.

-ΕΕ: Συγγνώμη για προφορική αναφορά της FYROM τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

-Μία πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική δύναμη, στον τομέα της κυβερνοτρομοκρατίας, παρουσιάζονται σε Ευρωπαίους υπουργούς- το Internet Referral Unit θα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Europol με βασικό στόχο η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από το Ίντερνετ.- Θα αρχίσει τη λειτουργία της από την 1η Ιουνίου, με χρηματοδότηση από τις χώρες- μέλη.

-Ισλανδία:Απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ε Ευρωπαϊκή Ένωση

-ΜΜΕ:7 κολοσσοί εφημερίδες (Γαλλία,Γερμανία,Ισπανία), Ιταλία, Ελβετία) επισημοποίησαν συμφωνία εταιρικής συνεργασίας εναντίον της κρίσης στον Τύπο προκειμένου να ενισχύσουν η μία την άλλη, με κοινό περιεχόμενο, κοινές έρευνες και κοινό μέτωπο

-Μεξικό: 35χρονη Καναδή σκοτώθηκε και 2 άλλοι τουρίστες τραυματίστηκαν όταν μια φάλαινα χτύπησε το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν, στον κόλπο Κάμπο Σαν Λούκας.

-Αυστραλία:Διακεκριμένοι νομικοί και δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βικτώριαςσυμμετείχαν στην επανάληψη της δίκης του Σωκράτη( που ως γνωστόν, το 399 π.Χ. καταδικάστηκε σε θάνατο) , στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης- Στην αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη, μαζί με 300 πολίτες στον ρόλο των ενόρκων, κλήθηκαν να δικάσουν εκ νέου, τον μεγάλο φιλόσοφο-Τον ρόλο του Σωκράτη, είχε αναλάβει ο γνωστός ηθοποιός, Τόνι Νικολακόπουλος, ενώ τον ρόλο του κατήγορου Μέλητου, υποδύθηκε ο, επίσης γνωστός ηθοποιός, Λεξ Μαρίνος- Όσο για την ετυμηγορία, τόσο οι δικαστές, όσο και οι ένορκοι αθώωσαν τον Σωκράτη..

12/03/2015

-Ρωμη:Υπέκυψε τελικά στα τραύματά της η 17χρονη μαθήτρια από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας,που είχε πέσει από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου του ξενοδοχείου ,κατά την σχολική εκδρομή στην Ιταλία.

-Το “Brussels Group” (πρώην τεχνικό κλιμάκιο τρόικας) σήμερα στην Αθήνα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία- τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βάσει συμφωνίας της 20ης Φλεβάρης

– Υπ.Οικ- Εγκύκλιος: Για τα έσοδα και τις δαπάνες τους από το 2015 έως και το 2019, ζητά να αποστείλουν έως το τέλος Μαρτίου, όλα τα υπουργεία και οι φορείς του Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταρτιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015-2019.

– Υπ. Εσωτερικών :Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προχωρά ,καθώς σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

-Οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων στις οποίες βασίστηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επί μνημονίων ήταν νοθευμένες, κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς

-Κλήτευση Σημίτη, Βενιζέλου, Παπαντωνίου και Βάσως Παπανδρέου στη δίκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

– Απορρίπτει το Βερολίνο κάθε συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις
-Γερμανίδα βουλευτής Ανέτε Γκροθ,υπέρ των αποζημιώσεων: Έχουμε ηθική υποχρέωση να τις καταβάλουμε στην Ελλάδα

-Γερμανίδα βουλευτής υπέρ των αποζημιώσεων: “Εχουμε ηθική υποχρέωση να τις καταβάλουμε στην Ελλάδα, ακόμη και αν υπάρχουν απόψεις περί του αντιθέτου στη διεθνή νομοθεσία”.

Πηγή: Γερμανίδα βουλευτής υπέρ των αποζημιώσεων: Εχουμε ηθική υποχρέωση να τις καταβάλουμε στην Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/195716/germanida-voyleytis-yper-ton-apozimioseon-ehoyme-ithiki-ypohreosi-na-tis-katavaloyme#ixzz3U9JCpvOA| iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/195716/germanida-voyleytis-yper-ton-apozimioseon-ehoyme-ithiki-ypohreosi-na-tis-katavaloyme#ixzz3U9IpOF3Y

– Το κατασκευαστικό έργο του αγωγού φυσικού αερίου “ΤΑΡ” μήκος 870 χλμ. (Ελλάδα 550 χλμ., Αλβανία 211 χλμ., Αδριατική Θάλασσα 105 χλμ., Ιταλία 8 χλμ.),θα ξεκινήσει το 2016 -το 2020 θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία, ανέφερε ο διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΤΑΡ κ. Μάικλ Χόφμαν, μιλώντας από το βήμα του Athens Energy Forum 2015.

– Νέοι γενικοί γραμματείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης: Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Γ. Κοσμάτος- Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου

– Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας:Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων απενεμήθη στην Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ για το σύνολο του έργου της.

-Αιώνας φοιτητής βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός,μπήκε στο πανεπιστήμιο το ’72 και από το ’76 ως το 2015 χρώσταγε μαθήματα τα οποία τα ‘έδωσε και πήρε πτυχίο μετά από 42

-ΝΑΤΟ προς Σκόπια:Προϋπόθεση για την ένταξη της FYROM η λύση στο πρόβλημα με το όνομα

-Ρουμανία: Το ΝΑΤΟ επέλεξε το Βουκουρέστι για δύο διοικήσεις του στην Ανατ. Ευρώπη, οι οποίες θα εξοπλισθούν το 2016 και θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία από το 2018.

-Τουρκία :Σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή η Τουρκία στην ΕΕ, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον ενιαίο ευρωπαϊκό στρατό 60.000 στρατιώτες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ
– ΔΝΤ: Εγκρίθηκε νέο δάνειο 17,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

-Βρετανία: Το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο ανοίγει η Google με αποκλειστικά προϊόντα της

-ΗΠΑ: Παραιτήθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον, μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό ,που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης στο Μιζούρι εναντίον των μαύρων.

-Καλιφόρνια: 30 χρόνια φυλακή για τους δύο έφηβους 15 και 16 ετών, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι μιας 87χρονης ,την έδεσαν, βίασαν και την ανάγκασαν να καταπιεί δύο μπουκάλια χλωρίνη-Ο εισαγγελέας δήλωσε πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες υποθέσεις που έχει δουλέψει στα 17 χρόνια καριέρας του.

-Λος Άντζελες:Το δικαστήριο σαποφάσισε ότι τα 3 παιδιά του τραγουδιστή, στιχουργού και και συνθέτη Μάρβιν Γκέι, θα αποζημιωθούν με -σχεδόν- 7,4 εκατ. δολάρια, καθώς κατέληξε στο ότι οι τραγουδιστές Ρόμπιν Θικ και Φαρέλ Γουίλιαμς αντέγραψαν τη μουσική του πατέρα τους για να δημιουργήσουν το κομμάτι «Blurred Lines», το μεγαλύτερο χιτ του 2013.

11/03/2015

-Σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- την Πέμπτη θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ-την Παρασκευή στις Βρυξέλλες όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, Πρ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Μανώλη Γλέζο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Κυβέρνηση: – »Στελέχη των “θεσμών” στην Αθήνα μόνο για διασταυρώσεις στοιχείων -αρχίζουν από σήμερα Πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση -τεχνικές διαβουλεύσεις με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες, με επικεφαλής στις τεχνικές διαβουλεύσεις ο Γ.Γ Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκο Θεοχαράκη, με την συμμετοχή της συμβούλου υπ. Οικονομικών Έλενα Παναρίτου.

-Θεσσαλονίκη-πασχαλινό ωράριο (από 2 ως 11 Απριλίου): Από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ -Σάββατο (4 Απριλίου) ως τις 6 το απόγευμα- Κυριακή των Βαΐων από τις 11πμ έως τις 6 μμ- Τη Μεγάλη εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ-τη Μ. Παρασκευή από τις 1 το μεσημέρι ως 7 το απόγευμα.- Μ. Σάββατο από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα- Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα θα είναι κλειστά -θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη 15 Απριλίου.

– Υπ. Άμυνας: Aνοίγει σπάνια αρχεία για την υποστήριξη του έργου της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών.- 400.000 έγγραφα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα και βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης- θα είναι ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο ιστορικό υλικό.

-Βουλή: Ο Υπ. Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είπε ότι προτίθεται να υπογράψει σχετική αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου το έτος 2000, ,ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας( πχ το κτίριο του Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών) κάνοντας χρήση της δικαστικής απόφασης για τις αποζημιώσεις από τις ναζιστικές θηριωδίες –οι δηλώσεις του υπουργού άναψε πολεμικό κλίμα Ελλάδας – Γερμανίας

– Με κλήρωση, παραδόθηκαν στους νεοεκλεγέντες βουλευτές τα χρονομισθωμένα (leasing )αυτοκίνητα – Περίπου 30 νέοι βουλευτές αρνήθηκαν να τα παραλάβουν

-Υπ. Διοικ.Μεταρρύθμιση: Μονιμοποιούνται άμεσα 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

– ΙΚΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών και μακροχρόνια άνεργους με ένσημα

Αποφυλακίστηκε νεαρός που καταδικάστηκε για ναρκωτικά ενώ απεξαρτήθηκε-Είχαν αντιδράσει φορείς για να μην «ξανακυλήσει» στη φυλακή

– Λαμία: Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

– Ξάνθη: Πωλείται χιόνι, έναντι 0.50 λεπτών ανά μπάλα!

-ΕΕ:Νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση ανωτάτου ορίου στις προμήθειες τις οποίες υποχρεούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις λιανικής για τις πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,από τον Οκτώβριο.

-ΥΠΕΞ Τουρκίας:Προωθείται σχέδιο που θα επιτρέψει στους Ρώσους να ταξιδέψουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήρια, με σκοπό ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

-Αυστρία: «Μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε» προειδοποιεί η υπ. Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

-Ανακοίνωση ρωσικού ΥΠΕΞ: “Αποχωρούμε οριστικά και αμετάκλητα από την συνθήκη μείωσης συμβατικών όπλων” στην Ευρώπη (CFE Treaty) που είχε υπογραφεί στην 19 Νοεμβρίου του 1990

– Κόσσοβο: Ο γραμματέας της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε σε Νορβηγική Εφημερίδα, ότι στους άνεργους Κοσοβάρους προσφέρονται από 20 χιλιάδες έως 30 χιλιάδες ευρώ για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’.

– Βόρεια Συρία :95 αιχμάλωτοι -φυλακισμένοι -δραπέτευσαν από φυλακή του ‘Ισλαμικού κράτους’, με τους περισσότερούς να έχουν συλληφθεί, -Μεταξύ των δραπετών είναι Σύριοι πολίτες, 30 Κούρδοι μαχητές

– Αίγυπτος: Ιμάμης στο Κουβέιτ, εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου «έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ?.
– Κολομβία :Σεισμός 6,6 Ρίχτερ

– Αυστραλία: Νεαρός ανοίγοντας το κουτί με δημητριακά,βρήκε πύθωνα 2 μέτρων , ζωντανό και κουλουριασμένο μέσα στη μικρή συσκευασία.

– ΗΠΑ:Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος του Φέργκιουσον , Μισούρι,λόγω των πρακτικών της τοπικής αστυνομίας

– Φλόριντα :14χρονος συνέταξε συμβόλαιο θανάτου για την οικογένειά του, ζητώντας από φίλο του να το εκτελέσει,τον πατέρα, την μητριά και τον αδελφό του, προσφέροντάς του 1.200 δολάρια – Το σχέδιο κατέληξε σε ναυάγιο όταν ο πατέρας του «εκτελεστή» ανακάλυψε το συμβόλαιο στην σάκα του γιου του…

10/03/2015

-Απίστευτη πρόκληση και πάλι από την Τουρκία:Δέσμευσε περιοχές για ασκήσεις με πυρά σε Θερμαϊκό, Ευβοϊκό και Πατραϊκό κόλπο και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου από τη Θάσο και τη Λήμνο μέχρι τις Σποράδες και από τις Κυκλάδες έως την Κρήτη μέχρι και το τέλος του 2015 (επι μονίμου βάσεως)και προειδοποιούν τις ελληνικές αρχές για βολές (συγκεκριμένμε πραγματικά πυρά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

-Γ. Βαρουφάκης: Η έναρξη των συζητήσεων με τους θεσμούς την Τετάρτη θα οδηγήσει στην εξειδίκευση ή τροποποίηση των προτάσεων της Αθήνας, ώστε να καταστούν αποτελεσματικές και να ικανοποιήσουν τους εταίρους, κάτι που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας επίλυσης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας
-Ντάισελμπλουμ: Παράλληλα σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι τεχνικές συζητήσεις

-Συστήνεται εκ νέου η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις-Η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής (19:30) σε ειδική ημερήσια διάταξη.

-Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει στη βουλή,νομοσχέδιο με το οποίο μεταφέρεται στο Εθνικό Δίκαιο η Οδηγία 2014/59/ΕΕ ( Οδηγίας BRRD)για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων.

– Ιωάννινα:Στην εισαγγελέα το πόρισμα-φωτιά για τον 20χρονο Βαγγέλης Γιακουμάκης-Ο διευθυντής ήταν ενήμερος για τη συμπεριφορά των Κρητικών- Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει την άκρη νήματος, ωστόσο εκτιμούν ότι έχει εξαφανιστεί οικειοθελώς.

– ΕΡΤ: Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη/επαναφορά συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου- ανταποδοτικό τέλος στα τριών (3,00) ευρώ μηνιαίως-οι συμβάσεις εργασίας στη ΝΕΡΙΤ διατηρούνται-το Διοικητικό Συμβούλιο Θα διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- Θεσμοθετείται κοινωνικός έλεγχος της ΕΡΤ και υποχρεωτική συγκρότηση των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου ανά περιφέρεια.

– ΥΕΘΑ: Χωρίς κιγκλιδώματα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από το 2010, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα- θα συμμετάσχουν και δυο τάγματα εθνοφυλακής από Έβρο και Δωδεκάνησα,ενώ . η εξέδρα των επισήμων δεν θα είναι υπερυψωμένη.
– Στις 9 Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στην Μόσχα όπου και θα παρακκολουθήσουν την “Παρέλαση της Νίκης” κατά του γερμανικού Ναζισμού.-Θα προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μόσχα από 17 έως 21 Απριλίου.

– ΕΦΕΤ: Ανάκληση από την αγορά δημητριακών προγεύματος διαπίστωσε την παρουσία ξένου σώματος στο προϊόν «Crownfield Δημητριακά, διακινείται στην Ελλάδα από τη Lidl Hellas.

– ΟΑΕΔ :Νέα διοικητής του οργανισμού η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο με ειδίκευση στα θέματα αγοράς εργασίας

– Ολλανδία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υφυπουργός ,παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη ότι παραπλάνησαν το Κοινοβούλιο

-Ιταλία: Μαφιοζός αποκαλύπτει το… “τιμοκατάλογο” εκτελέσεων- 5.000 ευρώ για σπάσιμο ποδιών (σύνθλιψη γονάτων) και πάνω από 25.000 ευρώ για δολοφονία.

– Ισραήλ: Σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή της Γαλιλαίας έναν μικρό θησαυρό ηλικίας 2.300 ετών, χωμένα σε μια στενή ρωγμή δύο αργυρά νομίσματα της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου και διάφορα ασημένια κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια,που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου.

-Αίγυπτος: Δάσκαλος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 12χρονο μαθητή, επειδή ήταν… αδιάβαστος

-Ιαπωνία: Αχανής αποθήκη ραδιενεργών μπάζων σχεδιάζεται στη Φουκουσίμα-μέχρι μα γίνει αυτό τα κάθε είδους ραδιενεργά μπάζα και σκουπίδια μέσα σε πλαστικές σακούλες σχηματίζουν σωρούς σε εγκαταλειμμένους ορυζώνες, χώρους στάθμευσης, ακόμα και σε αυλές σπιτιών.

– Αργεντινή : Συγκρούστηκαν στον αέρα δυο ελικόπτερα, στη διάρκεια των γυρισμάτων του τηλεριάλιτι. παιχνιδιού Dropped
που προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων ,οι 8 είναι Γάλλοι υπήκοοι,.ανάμεσα τους 2 Ολυμπιονίκες και μια ιστιοπλόος

– Φιλιππίνες: Κρατικές Ακαδημίες Οικιακών Βοηθών, σοφέρ, κηπουρών και μηχανικών, προκειμένου οι νέοι σπουδαστές να βρουν μια δουλειά στο εξωτερικό με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης.

– ΗΠΑ: Παρελθόν για το Πανεπιστήμιο Οκλαχόμα Σίτιτης αποτελεί η Sigma Alpha Epsilon (ΣΑΕ), μία από τις μεγαλύτερες αδελφότητες των αμερικανικών πανεπιστημίων, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου τα μέλη της τραγουδούν σκοπό με ρατσιστικούς στίχους.

9/03/2015

– Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα,ο Αντώνης Μάστορας κατέκτησε την 2η θέση στο ύψος με άλμα στα 2,31μ. χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο ελληνικό μετάλλιο – Λίγη ώρα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη επίσης δεύτερη στο άλμα επί κοντώ με άλμα στα 4,75μ..

-Έβρος: Σε επιφυλακή οι αρχές υπό τον φόβο νέων πλημμυρών
– Νέες ασφυκτικές πιέσεις θα επιχειρήσουν οι δανειστές στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup
– ΕΕ:Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Eurogroup, λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis
– Γ. Βαρουφάκης :Ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, εάν η Ευρώπη δεν αποδεχθεί τις προτάσεις, αφήνει ανοικτά ο υπουργός Οικονομικών

-Οι νέοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία:-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διαφθοράς ο αδιάφορος πρώην Εισαγγελέας, Γιάννης Σακκάς
–Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο καθηγητής Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων και πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία”Φίλιππος Τσαλίδης
– Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο νομικός και συγγραφέας. Γιάννης Γιαννέλης-Προστασίας του Πολίτη, ο Πολιτικός Επιστήμων, Ανώτατος Αξιωματικός ε.α. και τακτικός Καθηγητής στη Αστυνομική Ακαδημία Τζανέτος Φιλιππάκος.

– «Κρυμμένο θησαυρό»  δισεκατομμυρίων ευρώ από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, «μαύρου χρήματος» και διαφθορά  αναζητούν στις διάφορες λίστες  εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ κατ΄ εντολή του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς Π. Νικολούδη- Στα 65 CD που έστειλαν οι τράπεζες, περιλαμβάνονται όλες οι κινήσεις λογαριασμών (εκτός των λογαριασμών όψεως), καταθέσεων και εμβασμάτων των φυσικών προσώπων για τη χρονική περίοδο από 2000 μέχρι και 2012
– ΑΝΕΛ: “Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Γ.Χαρδούβελης για την φοροδιαφυγή και την εξαγωγή κεφαλαίων”

-ΣτΕ: Αντισυνταγματικό κρίθηκε από το Συμβούλιο το νομοθετικό πλαίσιο για την κατασκευή του νέου λιμένα Πατρών, με συνέπεια να μην μπορούν να συνεχιστούν τα έργα εάν δεν εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

– Με χαμηλές προσδοκίες και δεκάδες προβλήματα  ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες η νέα σεζόν για την ελληνική κρουαζιέρα- μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Costa και η MSC αποσύρουν σταδιακά πλοία από τις γραμμές της Ανατολικής Μεσογείου και τα μεταφέρουν στην Αυστραλία, γιατί θεωρούν πως εκεί θα έχουν μεγαλύτερες πληρότητες και περισσότερα κέρδη.

-Κοντά σε ισοτιμία «1-1» του ευρώ με το δολάριο

-Τουρκία: Έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν 50 τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’ που πολέμησαν στο Ιράκ και στη Συρία έχουν προσληφθεί ως δημόσιοι υπάλληλοι από το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP, και εργάζονται σε δήμους της χώρας, βάσει της εφαρμογής του νόμου 657 για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (πολέμησαν για την πατρίδα).

-Ρωσία: Ομολόγησε την συμμετοχή του στην δολοφονία Μ.Νεμτσόφ ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων – Είναι Τσετσένος ισλαμιστής- Και οι δύο συλληφθέντες εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις με αμερικανική ΜΚΟ και “μακρύ” χέρι της CIA

– Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Απογειώθηκε από το  αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι το μονοθέσιο ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse-2 ,που θα  κάνει τον γύρο του κόσμου (με ενδιάμεσες στάσεις για σέρβις) χωρίς ούτε μια σταγόνα καυσίμου- λαμβάνει ισχύ από 17.000 ηλιακά κύτταρα που ευθυγραμμίζονται στην κορυφή των γιγαντιαίων φτερών του. ενώ ενεργειακές μπαταρίες λιθίου, θα χρησιμοποιηθούν ως συλλέκτες ενέργειας για τις ώρες της νυχτερινής πτήσης.

-ΗΠΑ-Τέξας:Ιρακίνός μετανάστης ,μαζί με τον αδελφό, έξω από το διαμέρισμά τους στο Ντάλας ,έβλεπε για πρώτη φορά χιόνι να πέφτει. Η γυναίκα του, τραβούσε φωτογραφίες όταν ξαφνικά άγνωστοι ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες τον 36χρονο μουσουλμάνο -Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για «έγκλημα μίσους

-Γιούτα :Για 13 ώρες παρέμεινε 18 μηνών,μωράκι κοντά στη νεκρή μητέρα του, μέσα στο μισοβυθισμένο αυτοκίνιτο , σε παγωμένο ποτάμι ,ώσπου ένας ψαράς το εντόπισε τυχαία,δεμένο στο καρεκλάκι ζωντανό.Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με υποθερμία.

6/03/2015

-Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το επόμενο διήμερο

-Συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 09:30 το πρωί.

-Reuters: Η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση των 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ – Τήρησε τις συμφωνηθείσες προθεσμίες

– Ντράγκι: Ολοκληρώστε την αξιολόγηση για να μπείτε στο κάδρο της χρηματοδότησης

–Πάτρα: Ένα από τα πλοία ναυαρχίδα της ΑΝΕΚ, με 25% μέτοχο την τράπεζα Πειραιώς ,το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό « Ολυμπίκ Τσάμπιον» σε βάρος του οποίου εκδόθηκε εντολή κατάσχεσης από τον Ιταλικό όμιλο «Γκριμάλντι», για οφειλές ύψους 2.3 εκατομμυρίων ευρώ από ναυλώσεις πλοίων συμφερόντων «Γκριμάλντι» εκ μέους της ΑΝΕΚ-Το πλοίο είναι ήδη στο λιμάνι της Πάτρας και θωρείται πως είναι κατασχεμένο.

– Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρέθεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο συζητήθηκε ο κοινωνικός ρόλος της Αρχιεπισκοπής με τα συσσίτια προς τους πληγέντας από την κρίση αλλά και με τις δράσεις αλληλεγύης που δείχνει, σε συνδυασμό με το νοσμοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που κατέθεσε η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή

– Στη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και στην καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

– Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων προχώρησε σε έκτακτες κρίσεις Πλοιάρχων έτους 2015.
– Γενικό Επιτελείο Στρατού: κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, τακτικές κρίσεις έτους 2015-2016, Αξιωματικών Όπλων Στρατού Ξηράς .

– Πέθανε ο Μανώλης Τζιράκης, σκηνοθέτης πολύ γνωστών και επιτυχημένων βίντεο κλιπ ,με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, σε ηλικία μόλις 45 ετών. Το τελευταίο αντίο από συγγενείς και φίλους,στις 4 μ.μ., στο κοιμητήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Σχιστό.

– Στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) αναλαμβάνει πρόεδρος η νομικός Πετρούλα – Αναστασία Σαρτζετάκη, κόρη του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, που ειδικεύεται στο δημόσιο δίκαιο

-ΣτΕ: Μη νόμιμο έκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα, της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού

-Ρώμη: Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε για την αφαίρεση εγκεφαλικού αιματώματος και αμέσως μετά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά ,η μαθήτρια Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η οποία το βράδυ της Τετάρτης, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στη διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στην ιταλική πρωτεύουσα.- H Εισαγγελία της Ρώμης διεξάγει έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών του συμβάντος

– Ισπανία: Σχέδον 35.000 πρώτες κατοικίες κατασχέθηκαν το 2014 δηλαδή 95 την ημέρα, από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώνουν τα δάνειά τους
-Στη δικαιοσύνη για διαφθορά 40 άτομα που σχετίζονται με το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι- Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι η δωροληψία, η αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλαγμάτων και η κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

-Σκόπια: Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται για την μνημειομανία’ του Γκρούεφσκι, δαπάνες συνολικό κόστος, ανεπίσημα να έχει ξεπεράσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ για τα μνημεία στο κέντρο της πόλης με τις αλβανικές περιοχές να εξακολουθούν να είναι σε απαράδεκτες συνθήκες, με χαλασμένους δρόμους και ανύπαρκτες υποδομές

– Ρωσία: Άρχισει να παρέχει στην Αίγυπτο πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Antey-2500, σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Μόσχας και του Καΐρου

-Τούρκικα ΜΜΕ: Το Ισραήλ προσφέρεται να πληρώσει 1 δισ δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα από την επίθεση που έκανε σε στολίσκο το 2010, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια-Η προσφορά, υποβλήθηκε μέσω ενός Εβραίου που ζει στην Τουρκία, ο οποίος επικοινώνησε με τους δικηγόρους των οικογενειών των θυμάτων – Ωστόσο, οι δικηγόροι απόρριψαν εμφαντικά, τη λήψη αποζημίωσης για τα θύματα και δήλωσαν ότι ποτέ δεν θα διαπραγματευθούν πάνω στα θύματα της επιδρομής του Μαβί Μαρμαρά και δεν έχει σημασία το τι το Ισραήλ προσφέρει.

– Σερβία: Προαναγγέλλει 15 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα

– Βουλγαρία: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του FBI για τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και κοινές επιχειρήσεις

– Νοτιοανατολική Τουρκίας: : Η κουρδική γιορτή Νεβρούζ (αρχαιότατη περσική γιορτή ζωροαστρικής ) κουρδικής πρωτοχρονιάς , θα πραγματοποιηθεί στο Ντιγιαρμπακίρ στις 21 Μαρτίου,όπου έχουν καλεστεί επίσημα μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Όλάντ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Τσίπρας,από τον εκπρόσωπος του «Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου», Seydi Fırat.

– Νότια Αφρική: Ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής ,στο κοινοβούλιο της χώρας με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είναι ελληνικής καταγωγής, ο μόλις 26χρονος Γιώργο Μιχαλάκη, με καταγωγή από την Χίου.

-ΗΠΑ: Επιχείρηση διάσωσης δύο αλόγων  στο Οχάιο, με την πυροσβεστική υπηρεσία και αρκετούς εθελοντές να σπεύδουν σε μία παγωμένη λίμνη,όπου  είχαν πέσει τα μεγαλόσωμα θηλαστικά- τελικά κατάφεραν να σώσουν το ένα άλογο, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια ενός μέλους της ομάδας διάσωσης που είχε ήδη πλησιάσει το ζωντανό, κρατώντας το κεφάλι του έξω από το νερό.

-ΗΠΑ: Νέα χιονοθύελλα που αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές ακτές ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις

-Αγωγή σε αστικό δικαστήριο κατά της πόλης του Φέργκιουσον και του αστυνομικού,καταθέτει η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν του 18χρονου Αφροαμερικανού, τον οποίο σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον -Μιζούρι,χωρίς ωστόσο να διώκεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων

5/03/2015

-Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στον συντονισμό, διαπιστώνοντας δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό συμβούλιο και στις επαφές κορυφαίων υπουργών του.

-Βαρουφάκης: Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο αν δεν πάρουμε δόση τον Μάρτιο- Θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις. Υπάρχει πρόγραμμα τετραμήνου. Έχουν βρεθεί ισοδύναμα για τις δαπάνες των νέων μέτρων

-Βουλή: Θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.-η απουσία των βουλευτών επηρέασε την πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν διατάξεις που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους. «Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες» δηλώσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε  συνέντευξη τύπου

paidofilos-ftouuuuuO 40χρονος παιδόφιλος  ,ο (επ.) Λεβέντο (ον.) Φίλιππο του Ιωάννη και της Λαμπρινής-ασκηθείκε  ποινική δίωξη για τα αδικήματα  απόπειρας αποπλάνησης παιδιών και της προσελκύσεως παιδιών για γενετήσιους λόγους- ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr , και η εφαρμογή (application) για smartphones, CYBERKID, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

– ΕΛ.ΑΣ: Άρχισαν οι κρίσεις ανωτέρων αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ,uπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη και τη συμμετοχή δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς,

– Γερμανία:Μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση στο Ντίσελντορφ, δέχθηκε μία απίστευτη και ανώνυμη επιστολή- οχετό, για τους Έλληνες και την κυβέρνησή μας που κάνει το γύρο του κόσμο,. «Η νέα ελληνική κυβέρνησή σας είναι θρασεία, αυθάδης και συμπεριφέρεται σαν όχλος, αγενών, κόπανοι -δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ούτε θα πατάμε το πόδι μας στα καταστήματά σας. Γυρίστε πίσω στην διεφθαρμένη, σάπια και εντελώς ανίκανη και βρώμικη χώρα σας”!-« «Να πληρώσετε φόρους… γιατί; Να δουλέψετε… γιατί; Το να ξαπλώνεται στον ήλιο είναι πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν πληρώνουν οι άλλοι για αυτό», αναφέρει.»

– Χριστόφορος Βερναρδάκης,γγ συντονισμού κυβέρνησης: Ενόψει λοιπόν του Eurogroup της 9ης Μαρτίου , γίνεται συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας από τις Βρυξέλλες σε συνεργασία με εγχώριους κύκλους ανωμαλίας.-διοργανώνεται η εκδίωξη της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας που προέκυψε από πρόσφατες εκλογές,  γιατί δεν είναι αρεστή στα νεοταξίτικα κέντρα των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον- το σχέδιο εστιάζει στη δημιουργία συνθηκών πανικού τέτοιας έκτασης ώστε να μοιάζει με αυτονόητο μονόδρομο ο σχηματισμός κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» από την παρούσα βουλή, με τη στήριξη τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και με πρωθυπουργό τον… Γιάννη Στουρνάρα, ως τον μόνο που χαίρει της εμπιστοσύνης των δανειστών!

– Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, πάει σε δίκη για ποινικά για άλλες αυξήσεις που χορηγήθηκαν -παρανόμως – σε στελέχη της επιχείρησης.

– Yπ.Πολιτισμού:Oορίστηκε  νέο Δ.Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -Πρόεδρος: Γιώργος Αρβανίτης (διευθυντής φωτογραφίας). Αντιπρόεδρος: Αχιλλέας Κυριακίδης (συγγραφέας, κινηματογραφιστής). Μέλη: Γιώργος Τσεμπερόπουλος (σκηνοθέτης), Γιώργος Χριστιανάκης (συνθέτης), Γιώργος Τούλας (δημοσιογράφος, Σπύρος Πέγκας (αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης) και Κυριακή Μάλαμα (σκηνοθέτρια, ως εκπρόσωπος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης)

-ΥΠΟΙΚ: ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Θεοχαράκης, Πανεπιστημιακός- Γ Γ Οικονομικής Πολιτικής ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής – ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Μιχάλης Χατζηθεοδώρου-ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, Δημήτρης Κλούρας, δικηγόρος

– ΕΕΤΤ: Νέος κανονισμός για τη διαχείριση και εκχώρηση ονομάτων χώρου με 2 χαρακτήρες, ΠΧ: aa.gr και aa.com.gr -θα ισχύει από τις 4 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 π.μ

-Εurovosion: Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου με το τραγούδι «One last breath» νικήτρια του ελληνικού τελικού και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο στη Βιέννη,Αυστρίας.

-Royal Bank of Scotland:Θα μειώσει το ενεργητικό προσωπικό της κατά 14.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ και την Ασία

– Ισπανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Γιούρι Κολομπόφ, μετά από διεθνές ένταλμα από την Ιντερπόλ με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και άλλων οικονομικών ατασθαλιών.

– Συρία :Ισλαμιστές και τζιχαντιστές εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγείου των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 14 αντάρτες

– Τουρκία: δικαστήριο επέβαλλε πρόστιμο 10.000 λιρών (περίπου 3.500 ευρώ) στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στον διάσημο Τούρκο γλύπτη Μεχμέτ Ακσόι, έργο του οποίου ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «τερατούργημα» προτρέποντας μάλιστα την καταστροφή του, όπως και έγινε.

– ΗΠΑ: Δύο επιπλέον ημέρες αργίας στα σχολεία για μουσουλμανικές γιορτές

– Ζευγάρι που παντρεύτηκε το 1932 γιόρτασε την 82η επέτειο του γάμου του,-Ο άντρας γιόρτασε παράλληλα και τα γενέθλιά , 108 χρόνια ζωής, μαζί με τη σύζυγό του η οποία θα κλείσει τα 105 τον ερχόμενο Μάιο
http://youtu.be/OnGoCmwmFI4

4/03/2015

-Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση

-Γ.Πανούσης: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για άνοιγμα των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας.»

-Την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης-Θα ακολουθήσει δεύτερη πληρωμή εντός του μήνα

-Κατατέθηκε από το ΚΚΕ, η πρόταση νόμου για την κατάργηση των 2 μνημονίων (2010) και τα Μεσοπρόθεσμα που αφορούν την περίοδο 2012-2018, μαζί με εφαρμοστικούς νόμους τους

-Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα περίπτερα και τη διακίνηση καπνού θα κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα-ο πρόεδρός Γιώργος Δούκας, ανέφερε ότι οι εισπράξεις του Δημοσίου από τα τσιγάρα έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ αν παταχθεί το λαθρεμπόριο είναι δυνατόν να εισπράξει μέχρι και 5 δισ. ευρώ.

– «Φακελώνονται» 8.500.000 φορολογουμένων καταθέσεις, μετοχές, δάνεια, μερίσματα,ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που συνάφθηκαν, σε συνεργασία με τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές και τις χρηματιστηριακές εταιρείες και υποχρεούνται σύμφωνα με απόφαση της Γ.Γ.Δημοσίων να αποστείλουν έως τις 31 Μαρτίου αναλυτικά στοιχεία για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.

-Υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης:«Δεν ιδιωτικοποιούνται νερό και ενέργεια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ,-Θα αλλάξουμε τις διοικήσεις των τραπεζών»

– ΙΖΟΛΑ: Επιστρέφουν οι ηλεκτρικές συσκευές με την ελληνική υπογραφή Γ.Ε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕΕ, -Διατίθενται ήδη στα καταστήματα

-Θεσσαλονίκη: Ανοίγει την Παρασκευή 13 Μαρτίου το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Νεοζηλανδοί χιπ χόπερς της τρίτης ηλικίας, αρκετοί άνω των ενενήντα ετών στην έναρξη!

-Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη(Κεντρικό Κτήριο -Κτήριο Οδού Πειραιώς, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα) και θα ισχύσει για έναν χρόνο με την στήριξη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

-Η Οι χρυσές μπίζνες των Γερμανών που έχουν στηθεί και δρομολογηθεί από εταιρίες του Βερολίνου στην εποχή των μνημονίων ,είναι οι λόγοι εκβιασμοί του Σόιμπλε που φτάνει ακόμη και σε νέο δάνειο και νέο μνημόνιο που θα δένει για αρκετά ακόμη χρόνια τη χώρα μας

-Μέλος ΔΣ ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα διάσωσης προς την Ελλάδα πήγε στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες»και παραδέχτηκε ότι τα προγράμματα προς την Ελλάδα φόρτωσαν μεγαλύτερο βάρος στη χώρα απ’ ό,τι στους πιστωτές.

-ΦΕΚ :Η κυβέρνηση καταργεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, αναθέτωντας τις αρμοδιότητές που απορρέουν στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

– ΤτΕ: Στα 87,4 δισ. η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA

– ΔΕΗ: Καμία επιβάρυνση σε καταναλωτές και κρατικό Προϋπολογισμό από τη ΣΣΕ

-Κύπρος:Μεγάλο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα στη Λευκωσία 18 συνδικαλιστικές οργανώσεις από τη Κύπρο και μέλη οργανώσεων από χώρες του εξωτερικού και κοινωνικοί φορείς με τη στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης,με αφορμή τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο και την παρουσία του Μάριο Ντράγκι.

-Reuters: Διάλυση της ευρωζώνης «βλέπει» το 38% των επενδυτών

– Γαλλία: Μαζικός τάφος (λείψανα τουλάχιστον 200 ατόμων)μεσαιωνικών χρόνων βρέθηκε κάτω από σουπερμάρκετ στο Παρίσι κατά την ανακαίνιση στο κελάρι , σε σημείο όπου στα μεσαιωνικά χρόνια υπήρχε νοσοκομείο.

-Βέλγιο: Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μονς (Mons) εγκαινίασε την «Λεωφόρο Μελίνας Μερκούρη»,στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του θεσμού των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης από την Μελίνα Μερκούρη και τον Τζακ Λανγκ (τ. υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας)

-Ισλανδία:Η εφημερίδα Morgunblandid αποφάσισε να τιμήσει τη συνήθεια των αναγνωστών να ξεκινούν από την τελευταία σελίδα. Έτσι κυκλοφόρησε πρόσφατα… ανάποδα. Η τελευταία σελίδα έγινε πρώτη, ώστε να μην στεναχωρήσει τους παραδοσιακούς της φίλους.

-Σκόπια:Στο δήμο Τσαΐρ , άρχισε η κατασκευή νέο τζαμιού (υπάρχουν, ήδη, δύο) που κανείς δεν γνωρίζει ποιος το χτίζει, ποιος το χρηματοδοτεί, αφού κανείς δεν ενημέρωσε το δήμο, ούτε ζήτησε κάποια άδεια για αυτό.- Ο Μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας αντέδρασε στην ανέγερση του τζαμιού, για το οποίο δεν έδωσε τη συναίνεσή του και ζήτησε να σταματήσει το έργο

-Νορβηγία: Απολύθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ για την Ειρήνη και πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Thorbjørn Jagland ,υποβιβάστηκε σε απλό μέλος της επιτροπής, καθώς επέκρινε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης που δόθηκε το 2009 στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα , τονίζοντας «ότι την ημέρα της ψηφοφορίας για την απονομή του βραβείου  στον Ομπάμα, τα μέλη της επιτροπής ήταν … «εντελώς μεθυσμένα» αφού έλαβαν αποφάσεις μετά από ένα ετήσιο φεστιβάλ γευσιγνωσίας στη Νορβηγία ¨» και ζητούσε να επιστρέψει το βραβείο ο πρόεδρος Οβάμα, σε έναν απλό φάκελο   στο ταχυδρομείου.

– Ιαπωνία: Μια στρατιά από γάτες έκανε κατάληψη σε ένα μικρό νησί Αοσίμα , με τα αιλουροειδή να είναι τα εξαπλάσια από τους 22 κατοίκους – αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες εκδρομείς, παρόλο που δεν διαθέτει εστιατόρια και καταστήματα.
http://youtu.be/UeupfPZVBFY
-Λιβύη:Ισλαμιστές κατέλαβαν το διυλιστήριο πετρελαίου στην Baja και στοMabrouk-

-ΗΠΑ: Ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους θα δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της «αμέλειας» για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων στα χέρια της ερωμένης του, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ-Ο Πετρέους κινδύνευε με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τη διαρροή των εγγράφων, για παρακώλυση δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας, με βάση την πρόταση των εισαγγελέων, καθώς και στην καταβολή προστίμου ύψους 100.000 δολαρίων.

– Λευκός Οίκος: Ο Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Β.Νετανιάχου, δεν πρόσφερε εναλλακτική για το θέμα για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν στον λόγο του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

3/03/2015

-Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας»

-Έρχονται στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών-Στην ατζέντα το ΤΑΙΠΕΔ και η προετοιμασία ενόψει Eurogroup της Δευτέρας με θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας

– Γ.Βαρουφάκης: “Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο” «Την Δευτέρα θα πάω στο Eurogroup με ένα φάκελο με 6 μεταρρυθμίσεις, για να δούμε ποιες θα είναι άμεσης εφαρμογής» δήλωσε ,χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιες θα είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και τι κόστος θα έχουν

– Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα«Ο Βαρουφάκης είπε τόσα πολλά που χάσαμε τον λογαριασμό»

– H Τουρκία απέσυρε τη ΝΟΤΑΜ που δέσμευε το μισό Αιγαίο για 10μηνο-Συνέχισε όμως με 7 παραβιάσεις από F-16 στο ελληνικό εναέριου χώρου – H απάντηση της ΠΑ ήταν άμεση και έφαγαν “ξύλο” (εκδιώχθηκαν_ από την

-Δήμος Θεσσαλονίκης: Αντιδήμαρχος Οικονομικών αναλαμβάνει η Γιούλη Ρανέλλα και Ανάπτυξης ο Πέτρος Λεκάκης – ο δικηγόρος Απόστολος Αγγελόπουλος εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και των επιχρίσεων στον Δήμο,στη διάρκεια της 5ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

-ΦΕΚ: Κοινή υπουργική απόφαση του υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π.Λαφαζάνης και αναπληρωτής Οικ., Δ. Μάρδας, για τη μεταφορά των αγροτικών επιδοτήσεων στην ΤτΕ-αξιοποιόντας την επιπλεόν ρευστότητα του ΕΛΕΓΕΠ / ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα για τις πληρωμές των δικαιούχων, μεταφέρεται σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας , ως εναλλακτική λύση για τις αυξημένες ανάγκες του Δημοσίου αυτό τον μήνα και θα ακολουθηθεί και για άλλους φορείς.
– ΚΥΣΕΑ:Ανανέωση θητείας των αρχηγών ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικής και Λιμενικού

– Εθνική τράπεζα: Πήρε έγκριση για την πώληση του 15% της Finansbank

– Eldorado Gold: Η καναδική εταιρεία που διαχειρίζεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική ,προειδοποιεί για επανεξέταση των επενδύσεων στις Σκουριές, μετά την απόφαση του υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με την οποία ανακαλούνται για επανέλεγχο δύο άδειες για το υπό κατασκευή εργοστάσιο εμπλουτισμού που κατασκευάζει η εταιρεία στις Σκουριές.

– Λονδίνο:Μια πρωτοποριακή πειραματική βλαστοκυτταρική θεραπεία δίνει «θεαματικά» αποτελέσματα σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) ‘όπως να περπατούν, να τρέχουν, ακόμη και να χορεύουν!

-ΕΕ: Ασύρματες συσκευές που θα ενεργοποιούν αυτόματα σήμα κινδύνου στον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης eCall 112 υποχρεωτικός σε όλα τα ΙΧ και τα μικρά φορτηγά στην Ευρώπη από το 2018-Από το 2017 η ανταλλαγή πληροφοριών για παραβάσεις ξένων οχημάτων προκειμένου να εντοπιστούν πρόσωπα που φέρονται να έχουν διαπράξει παραβάσεις της οδικής ασφάλειας.

-Βουλγαρία: Κέντρο Συντονισμού και Διοίκησης των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ ,δημιουργείται στην περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης Βάρνα-Η κατασκευή στο δεύτερο στάδιο, θα εγκατασταθεί κεραία ελέγχου του συστήματος πολεμικών πλοίων, με στόχο τη δημιουργία στη χώρα μεγάλων μονάδων διοίκησης και συντονισμού για τη διαχείριση των στρατευμάτων της συμμαχίας στη νότιο ανατολική Ευρώπη.

– Σκόπια: Ο φαντασμένος Ιβάνοφ, πρόεδρος του νοτίου σλαβικού κράτους- FYROM, έκανε έκκληση στην Σλαβική γλώσσα στον ΟΗΕ για αναγνώριση της «μακεντονσκι» ταυτότητας και γλώσσας

– Μόσχα: Η επιτροπή έρευνας για τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ, ανακοίνωσε την αμοιβή 3 εκατομμυρίων ρουβλίων σε κάθε πολύτιμη πληροφορία που θα βοηθούσε στην ανακάλυψη των δραστών.
-Έντουαρντ Σνόουντεν :Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, «Ξεκίνησε η εκκαθάριση εκείνων που έτρεφαν επί πολλά χρόνια. Δεν χρειάζονται, πια, εκείνοι που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα σχέδιά τους και που γνωρίζουν τα μυστικά τους. Το State Department δεν θα σταματήσει στον Νεμτσόφ, ηγέτη της αντιπολίτευσης ,θα συνεχίσει».
– Πρόεδρος της Τσετσενίας Καντίροφ : έστειλε, επίσης, μια προειδοποίηση.Ενδιαφέρονται μόνο για τις δυνάμεις που προκαλούν ένταση και έχουν επιλέξει αυτό το ύπουλο βήμα. Οι διοργανωτές έλπιζαν ότι όλος ο κόσμος θα κατηγορήσει για τη στυγνή δολοφονία την ηγεσία της Ρωσίας και θα ξεκινήσει ένα μαζικό κύμα διαδηλώσεων .Η Δύση με όλους τους δυνατούς τρόπους προσπαθεί να προκαλέσει εσωτερική σύγκρουση στη Ρωσία-» Βοηθούν αυτούς που αποκαλούνται φίλοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης και στη συνέχεια γίνονται θύματα για να κατηγορήσουν την πολιτική ηγεσία της χώρας. Τέτοια παραδείγματα είναι πολλά. Αυτή είναι η πρακτική τους»,

-Αυστραλία : Η Έλεν Κράμερ από το Σίδνεϊ, που συμπλήρωσε φέτος τα 100 της χρόνια, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τον ερχόμενο μήνα σε μουσικοχορευτική παραγωγή την οποία χορογράφησε η ίδια, ακόμη και τα κοστούμια, αποτελούν δική της δημιουργία- «Η δημιουργική ζωή είναι το κλειδί της μακροβιότητας» λέει σε όλους.

– Η μοναδική εμπειρία της ελεύθερης πτώσης μετατράπηκε σε εφιάλτη για έναν 22χρονο Αυστραλό, καθώς βρισκόταν στα 9 χιλιάδες πόδια και προσπαθούσε να φέρει το σώμα του σε ισορροπία, ξαφνικά έπαθε επιληπτική κρίση και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξει το αλεξίπτωτο.Ο έμπειρος εκπαιδευτής αντιλήφθηκε άμεσα τι συμβαίνει και ενώ ο Τζόουνς είχε ήδη φτάσει πια στα 4 χιλιάδες πόδια, πρόλαβε να τον πλησιάσει, για να ανοίξει το αλεξίπτωτο, αργότερα ο Τζόουνς ανέκτησε τις αισθήσεις του, καταφέρνοντας να προσγειωθεί με ασφάλεια.

-ΗΠΑ- Μ.Ομπάμα: “Οι ΗΠΑ θα έχουν ανοίξει την πρεσβεία τους στην Κούβα μέχρι τον Απρίλιο”

2/03 /2015

-Συνελήφθη στη Σαλαμίνα, σε διαμέρισμα συγγενικού προσώπου η 22χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, που καταζητείτο ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, και ως συνδετικός κρίκος με τη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”

-Διπλωματικός συναγερμός: H  Άγκυρα εκδίδει NOTAM με την οποία δεσμεύει από την 2 Μαρτίου έως 31 Δεκεμβρίου την  μεγάλη περιοχή του Αιγαίου, που εκτείνεται από τη Σκύρο έως τη Λήμνο, «κόβοντας» το Αιγαίο στα δύο, παραβιάζοντας μια περιοχή εξ ολοκλήρου στο FIR Αθηνών και όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που συνιστά casus belli για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. – Σύμφωνα με τον τουρκικό σχεδιασμό, η περιοχή αυτή του Αιγαίου θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής.
-Ο πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά θα προβούν σε έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, με τα οποία καταγγέλλεται η Τουρκία.

-Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:« «Με ενδιαφέρει ελάχιστα τι λένε οι Έλληνες αλλά μένω άφωνος μαζί τους- Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί, και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες», προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

-Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μ. Ραχόι, και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Π.Κοέλιο, ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι έχουν συνασπιστεί εναντίον της Αθήνας.

-Η Eλληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων διευκρινίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στις δηλώσεις τους

– Χαλκιδική: Προβλήματα κυκλοφορίας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις – διακοπεί κυκλοφορίας οχημάτων από τη Νέα Φώκαια έως την Άθυτο λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, η κίνηση διεξάγεται από τον παρακαμπτήριο δρόμο μέσω Σάνης.
– Διακόπηκε λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία  και στο  επαρχιακό  οδικού δικτύου Φλώρινας και Καστοριάς. Απαραίτητες είναι αντιολισθητικές αλυσίδες

– ΑΝΤ1: Περικοπή 30-40 θέσεων εργασίας κάθε μήνα για το επόμενο 4μηνο.

– Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Η Πολιτεία εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, με τα όλο και περισσότερα νομοθετικά μέτρα  και  κάνουν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στους δικαστές για μεγιστοποίηση της «ποσοτικής τους απόδοσης».

– Αρχίζει σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου χωρίς πολιτικά πρόσωπα στο εδώλιο. Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται 14 άτομα, με πρωταγωνιστές τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, στελέχη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου ,η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και ο αδελφός της, ο πρώην γγ του υπουργείου Γεωργίας Κ. Σκιαδάς, και στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ.α.

– Αποφυλακίζονται στις 27 Μαρτίου στελέχη της Χρυσής Αυγής ,καθώς λήγουν τα 18μηνα της προφυλάκισης τους ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Ιωάννη Λαγό . Στις φυλακές παραμείνουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Γιώργος Γερμενής

– Δεν καταργούνται (τελικά) τα βουλευτικά αυτοκίνητα, που ήταν μία από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, καθώς το σύστημα του leasing για τα αυτοκίνητα ,το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει  τέλος του χρόνου και οι Έλληνες φορολογούμενοι τα έχουν ήδη προπληρώσει για όλο το 2015. – σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση. ΚΑΛΟΡΊΖΙΚΑ

– Ολλανδία:Μία κουκουβάγια  φόβος και ο τρόμος των κατοίκων, στην πόλη Πούρμερεντ-Το πτηνό κάνει επιθέσεις στους περαστικούς, έχοντας στείλει μάλιστα ορισμένους στο νοσοκομείο.- φιλοζωικές οργανώσεις εκτιμούν ότι πιθανότατα το πτηνό πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε κλουβί και πλησιάζει με… άγαρμπο τρόπο τους ανθρώπους, για να βρει τροφή.- οι αρχές, συμβουλεύουν όσους περπατούν στην περιοχή να κρατούν ομπρέλα, για να αποκρούουν τις επιθέσεις του πτηνού.

-Βρετανία: Κάθειρξη 16 ετών για παιδεραστία που διέπραξε εναντίον 3 ανήλικων κοριτσιών το διάστημα μεταξύ 1975 και 1980. Στον 70χρονο ,πρώην αστέρα της ποπ μουσικής Γκάρι Γκλίτερ

– Η Γαλλία και η Ελβετία ακολουθούν την Αυστρία με ‘νομοσχέδια για το Ισλάμ’, για την πρόληψη του εξισλαμισμού των χωρών τους.

-Σκόπια: Η Βρετανική Πρεσβεία απαιτεί ανάληψη ευθύνης για τις υποκλοπές-υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, εγκληματική δραστηριότητα με παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης.

– Βουλγαρία- Διαφθορά: Σχέδιο για συλλήψεις 30 πολιτικών και αξιωματούχων , συμπεριλαμβανομένων υπουργών, βουλευτών, διοικητών κρατικών υπηρεσιών στόχος του νέου οργάνου με 200 εισαγγελείς, ανακριτές, χειριστές
του υπουργείου Εσωτερικών και των φορολογικών ελέγχων, για την καταπολέμηση της διαφθοράς

-Paul Craig Roberts: “H CIA πίσω από την δολοφονία, του αντιπολιτευόμενου πολιτικό και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης P.Nemtsov, – ‘Hταν υποστηριζόμενος από ΜΚΟ της Ουάσιγκτον προκειμένου να κατηγορήσει τον Πούτιν”

-Ρωσία – Ινδία:Ξεκινούν την «αποδολαριοποίηση» από το 2016 στο πλαίσιο των BRICS να συναλλάσσονται με τα εθνικά τους νομίσματα, του ρούβλι και την ρουπία.

– Καναδάς:Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την χώρα ανάγκασαν έναν 26χρονο οδηγό να σκάψει ένα τούνελ μέσα στο χιόνι προκειμένου να βρει το αυτοκίνητό του.έσκαβε επί έξι ώρες ξεκινώντας πόρτα του σπιτιού του μέχρι το σημείο όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

-ΗΠΑ: Η αμφιλεγόμενη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στις ΗΠΑ αρχίζει – Τρίτη η ομιλία στο (μισό) Κογκρέσο κατόπιν πρόσκλησης των Ρεπουμπλικανών, έτοιμος να επιχειρηματολογήσει υπέρ των καταστροφικών συνεπειών ενδεχόμενης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

-Η εγγονή του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, Μαρίνα Πικάσο, σκοπεύει να πουλήσει όλα τα έργα του καλλιτέχνη 10,000 κομμάτια αξίας πολλών εκατομμυρίων και τη βίλα La Californie που κληρονόμησε- Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εντός των οποίων σε ένα νοσοκομείο παίδων στο Βιετνάμ και σε συνεταιρισμούς της Γαλλίας και της Σουηδίας που ασχολούνται με τους ηλικιωμένους και με τους εφήβους με προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.

27/02/2015

SOS: Εξαφανίστηκε 14χρονη στα ΠετράλωναSOS: Εξαφανίστηκε στα Πετράλωναη Ντορίνα Φ., 14 ετών, στις 24/02/2015 στις 07:30 το πρωί-έχει καστανά μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1,55 μ, βάρος 50 κιλά, φορούσε μπλε τζην, καφέ μπουφάν και γκρι αθλητικά παπούτσια-πληροφορίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στην Ευρωπαϊκή Γραμμή 116.000, καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

III. Μνημόνιο : Ολοταχώς για τρίτο Μνημόνιο και δάνειο οδεύει η Ελλάδα εκτιμούν πηγές της ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ ,εκτιμάτε ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δις(!!!) ευρώ την επόμενη διετία» και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
– Στήνεται σκηνικό ρήξης για να περάσει ευκολότερα νέος συμβιβασμός
– Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Συζητούσαν πριν από τις εκλογές τρίτο δάνειο στην Ελλάδα
– ΔΝΤ: Πιστωτικό γεγονός αν δεν πληρώσετε τη δόση!
– Τρομάζει και το Χ.Α. με το χρηματοδοτικό κενό- η Χρηματιστηριακή αγορά έκανε στροφή 180 μοιρών και επέστεψε σε φάση νευρικότητας.

– ΚΚΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τη συμφωνία του Eurogroup

-Ληξιπρόθεσμα: Εκτός ρύθμισης όσοι δεν πλήρωναν

– Λασιθίου :Κάτω από το νερό βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του Οροπεδίου Λασιθίου έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες.

– Τρίπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε από αγανακτισμένους και οργισμένους ι πολίτες για την αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και 2,5 μήνες με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα: «Άμα δεν μπορείτε να παραιτηθείτε»

– Στρασβούργο:Νικητές αναδείχθηκαν αναδείχθηκαν οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διαγωνισμό εικονικής δίκης, προσομοίωση της διαδικασίας ελέγχου των καταγγελιών προς το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην αγγλική γλώσσα. μεταξύ 16 ομάδων φοιτητών από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης,

-Γερμανία: «Ο Αγών μου» (Mein Kampf) του Αδόλφου Χίτλερ, που έχει απαγορευτεί από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα επιστρέψει στα βιβλιοπωλεία. – Η απαγόρευση της επανέκδοσης αποτελεί απόφαση της Βαυαρίας, η οποία έχει τα πνευματικά δικαιώματα,ωστόσο έχουν ημερομηνία λήξης – τον Δεκέμβριο – οπότε η πρώτη επανέκδοση μετά τον θάνατο του Χίτλερ αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους, μάλιστα με τη συμβολή των γερμανών φορολογουμένων, αφού τη νέα έκδοση έχει αναλάβει το κρατικό Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας.

-Κροατία: Απαγόρευση συγκέντρωσης ακροδεξιού κόμματος στο Ζάγκρεμπ

– Ιταλία: Συμφωνία για ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων και με το Λιχτενστάιν

-Ιράκ-Non stop “ Φρικαλεότητες” από τζιχαντιστές:Μετά από το κάψιμο χιλιάδων σπάνιων χειρογράφων και παπύρων στην βιβλιοθήκη της Μοσούλης ,τώρα και ανεκτίμητες αρχαιότητες της Ασσυριακής εποχής κατέστρεψαν ,με βαριοπούλες , τρυπάνια-Κάποια από τα αντικείμενα χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ. από Μουσείο στη Μοσούλη -αρχαία Νινευή-, η οποία κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος
http://youtu.be/JEYX_CbwAD8
-ΗΠΑ:Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η γενική διευθύντρια της UNESCO,έπειτα από τις καταστροφές από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αγαλμάτων και γλυπτών χιλιάδων ετών

-Βραζιλία: Συνελήφθη ο κυριότερος υπεύθυνος αποψίλωσης του Αμαζονίου- κατηγορείται ότι προκάλεσε το 20% της συνολικής αποψίλωσης 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων,τα 20 χρόνια

26/02/2015

– ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ενέκρινε σε μια ενδεικτική ψηφοφορία, διά ανατάσεως της χειρός, τη συμφωνία στο Eurogroup.

-Μας στρίμωξαν στη γωνία. Πάμε για νέο δάνειο, με το ΔΝΤ να αρνείται να συναινέσει επί του σχεδίου που συμφώνησαν Ελλάδα και ΕΕ — Τελικά η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οποίος προειδοποίησε ότι … «Ούτε ένα σεντ προκαταβολικά» στην Ελλάδα
-Υπ.ΟΙΚ: Στα 5 με 7 δισ. το δημοσιονομικό κενό αντί πρόβλεψης 2,5 δισ.
-Μαύρη τρύπα 7,5 δισ. από την επιστολή Λαγκάρντ
-Βαρουφάκης: «Δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρώσουμε τις δόσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο»
-Ντράγκι: Πρώτα συμμόρφωση με το πρόγραμμα, μετά η αποδοχή ομολόγων

-Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία 17 φυσικών προσώπων με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα

-ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε
-Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης,

-ΟΓΑ: Στις 6 Απριλίου η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος

-«Αποστολή».:Πετρέλαιο σε 33ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που φροντίζουν γέροντες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες σε 15 νομούς της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης προσέφερε δωρεάν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».- Οι διανομές ολοκληρώνονται το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

-Norman Atlantic: Βρέθηκε ο απανθρακωμένος σορός Έλληνα οδηγού ηλικίας εξήντα ετών.

– Χαλκίδα: 63χρονη μητέρα και ο 27χρονος γιο της, μαζί βούτηξαν στο κενό από το 5ο όροφο πολυκατοικίας όπου διέμεναν ,λόγο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν, μία υποτυπώδη αναπηρική σύνταξη, την οποία τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσουν αλλά με μια τελεσίδικη απόφαση τους στέρησε κάθε ελπίδα και τους οδήγησε σε αυτή τους την πράξη.

– Στ. Κοντονή υφυπουργός Αθλητισμού: Αναβάλλεται η προσεχής ποδοσφαιρική αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ – Θα παταχθεί η βία από τα γήπεδα

– Πήγασος Α.Ε: Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος (Εθνος, Ημερησία κ.α.) ο κ. Γιώργος Μπόμπολας-Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο γιος του Φώτης, ο οποίος κατέχει ήδη τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.

– ΤτΕ: Τον Θεόδωρο Μητράκο, οικονομολόγος και επίκουρος Καθηγητής, προτείνει το Γενικό Συμβούλιο για Υποδιοικητή,εν όψει της λήξης της θητείας του Ιωάννη Παπαδάκη στις 2 Μαρτίου 2015

-ΕΕ:Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει στο μικροσκόπιο την συμφωνία Ουγγαρίας-Ρωσίας για την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου

-Αυστρία: Νόμος για το ισλάμ, απαγορεύει τη χρηματοδότηση ισλαμικών οργανώσεων από το εξωτερικό και απαιτεί από κάθε ομάδα που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Αυστρίας να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη, γερμανική μετάφραση του Κορανίου.

-Βέλγιο: Ρ/ σταθμός , έβγαλε σπότ με  την Μέρκελ και τον  Τσίπρα… να χορεύουν συρτάκι

– Αφγανιστάν: Εκατόμβη νεκρών από κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα το τελευταίο 48ωρο-ολόκληρα χωριά έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι και πολλοί οδικοί άξονες παραμένουν αποκλεισμένοι.

-Ρωσία: Με την υπογραφή 10 συμφωνιών επισφραγίστηκε η συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη,- μεταξύ άλλων Ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο και πακτωλός ρωσικών επενδύσεων στο νησί

-ΗΠΑ: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου , λέει «όχι» σε συνάντηση με Δημοκρατικούς στις αρχές Μάρτη στην Ουάσινγκτον μετά «αυθαίρετης» πρόσκληση που του είχαν απευθύνει οι Ρεπουμπλικανοί

25/02/2015

-Στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου κάθεται από σήμερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα, της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, τα οποία αρνείται.

– Το πράσινο φως στο ελληνικό αίτημα για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με το ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ,έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που διήρκεσε μόλις μία ώρα.

– Πόλεμος στη Βουλή επί διαδικαστικών θεμάτων μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απίστευτο επεισόδιο για την άρση ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη. Που αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.
http://youtu.be/POn3ti8zDbA
-Οριστικό «ναι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής τη «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

– ΣτΕ: Αντισυνταγματική η αναλογική κατανομή των προσλήψεων των εκπαιδευτικών

-Άρχισε η εκκένωση της Αμυγδαλέζας- δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι κρατούνται για ποινικά αδικήματα και είναι υπό απέλαση.

-Κύπρος-ΟΗΕ:Τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ από το την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου, κατήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας, Νίκος Αιμιλίου

– ESA: Τέσσερις ομάδες φοιτητών πανεπιστημίου -μεταξύ των οποίων μια ελληνική ομάδα MAH ,από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- επιλέχθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τα πειράματα υπερβαρύτητάς τους.

– Η Apple πρόκειται να επενδύσει 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία δύο data centers στην Ιρλανδία και στη Δανία , τα οποία θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε συνολική έκταση 166 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων- θα είναι πλήρως λειτουργικά έως το 2017

-Γαλλία: 200 χρόνια μετά τη μάχη του Βατερλώ, ιστορικοί, αρχαιολόγοι με ειδίκευση σε πεδία μαχών αλλά και βετεράνοι πολέμου επιστρέφουν εκεί που όλα ξεκίνησαν, στο Ουγκομόν., με στόχοι να ρίξουν φως σε αναπάντητα ερωτήματα για τα γεγονότα που έβαλαν τέλος στην κυριαρχία του Ναπολέοντα και οδήγησαν στη δημιουργία της σύγχρονης Ευρώπης.

– Ολλανδία:Οι υπεύθυνοι ενός μουσείου στην πόλη του Άσσεν, έμειναν άφωνοι όταν είδαν ακτινογραφίες ενός κινέζικου αγάλματος του Βούδα: μέσα στο γλυπτό κρυβόταν η μούμια ενός μοναχού που έζησε πριν από σχεδόν 1.000 χρόνια.

– Γερμανία;Εφοδος Γερμανών ράμπο στην Commerzbank στη Φραγκφούρτη για φοροδιαφυγή σε βάρος προσώπων που υπάρχουν υποψίες πως ενορχήστρωσαν φοροδιαφυγή στο Λουξεμβούργο,

– Βρετανία: Εγκρίθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο- 200 ανεμογεννήτριες,σε έκταση 1.115 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από τις ακτές της βόρειας Αγγλίας- θα  παράγει συνολική ισχύ 2,4 γιγαβάτ, αρκετή για να καλύψει περίπου το 2,5 % των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

-Ουγγαρία:Ένας Ούγγρος δήμαρχος αποφάσισε να νοικιάσει ολόκληρο το χωριό του Μέγκιερ, έναντι 210.000 φιορινιών (περίπου 700 ευρώ) ημερησίως και να παραχωρήσει προσωρινά ακόμη και το αξίωμά του σε όποιον το επιθυμεί, με την ελπίδα να σώσει το χωριό από τον “αργό θάνατο”

-Τσεχική Δημοκρατία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας 62χρονος άνδρας άνοιξε πυρ με δύο αυτόματα όπλα σε ένα εστιατόριο της πόλης Ουχέρσκι Μπροντ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

-Τουρκία: Δύο μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας συνετρίβησαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις Τούρκοι, οι πιλότοι και συγκυβερνήτες.
-Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τον Φετουλάχ Γκιουλέν

-Λιβύη :Ακυρώνει όλες τις συμβάσεις με τουρκικές εταιρείες

-Ιαπωνία: Περισσότεροι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων- υπολογίζει ότι υπάρχουν στη χώρα 40.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης έναντι 34.000 πρατηρίων βενζίνης.

-ΗΠΑ: To FBI ανακοίνωσε ότι θα ανταμείψει με το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, σύλληψη και καταδίκη του Ρώσου χάκερ,Ευγκένι Μιχαήλοβιτς Μπογκάτσεφ, οποίος φέρεται υπεύθυνο για κυβερνοκλοπές αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς,από το δικτύου GameOver Zeus

– Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, άσκησε βέτο,για την κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού Keystone XL από τον Καναδά στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε ψηφιστεί από το Κογκρέσο
– Αλάσκα: Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση τέθηκε σε ισχύ –άτομα από 21 ετών και άνω μπορούν να διατηρούν νόμιμα 28 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έξι φυτά μαριχουάνας στα σπίτια τους.

24/02/2015
-Το πρωί θα κατατεθεί στους θεσμούς η λίστα της κυβέρνησης με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup- Εφόσον η λίστα εγκριθεί, τότε το απόγευμα , το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα δώσει και επισήμως το «πράσινο φως» στο ελληνικό αίτημα παράτασης της Σύμβασης.

«Kόκκινα» δάνεια και επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο μπλοκάρει το Βερολίνο
Wall Street : «Βουνό» χρεών 29 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα το 2015
CNBC: Το ελληνικό χρέος ύψους 366 δισ. δολαρίων,δεν μπορεί να ξεχρεωθεί σε αυτή τη ζωή-Τώρα το Ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 175% και σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, οι Ευρωπαίοι πιστωτές απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει το χρέος της κάτω από το 110% τους ΑΕΠ ως το 2022.

Με τον Μίκη Θεοδωράκη θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά και την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.

Σκληρή ανακοίνωση για τη δολοφονία του συναδέλφου τους εξέδωσαν την Κ.Δευτέρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Μεταξύ άλλων δείχνουν την δυσαρέσκεια τους για την εξέλιξη των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα… «Κουραστήκαμε να προειδοποιούμε εδώ και χρόνια ότι οι φυλακές, αυτό το ρημαδιασμένο σωφρονιστικό σύστημα, όπως επιμένουν να το αποκαλούν, έχει καταρρεύσει. Τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει την βία και την εξαθλίωση, ούτε οι ψευτοφυλακές υψίστης μαλάκυνσης! Το σύστημα κράτησης πρέπει να επαναδιατυπωθεί σε άλλη βάση και εξαρχής- Τα κλειδιά των φυλακών να παραδοθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ας έρθουν όλοι αυτοί να βρουν τις λύσεις. Ας έρθουν αυτοί να δουν το μαύρο χάλι των φυλακών, ας έρθουν έστω και μια μέρα να δούνε πως βγαίνει το μεροκάματα του τρόμου ¨»

ΟΤΕ: Στην ΟΤΕ Α.Ε. και στην COSMOTE e-value, 100% θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, εντάσσει ο ΟΤΕ όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας ΟΤΕ Plus

– Βρυξέλλες:Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή την «πρώτη βλαστοκυτταρική θεραπεία στον Δυτικό Κόσμο», μια ιταλική καινοτομία για την αποκατάσταση εγκαυμάτων στον κερατοειδή του ματιού.

Ιταλία: Διατραπεζική συμφωνία υπέγραψαν η Ιταλία και η Ελβετία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Ισπανία: Καθαιρέθηκε ο επικεφαλής της ασφάλειας του μετρό στη Μαδρίτη, μετά την αποκάλυψη εσωτερικού εγγράφου, το οποίο ζητούσε από τους φύλακες να ελέγχουν κατά προτεραιότητα τους ομοφυλόφιλους, τους επαίτες και τους μουσικούς που επιβιβάζονταν στους συρμούς

Σκόπια: Η πολιτική κρίση έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στη χώρα.-Για τον λόγο αυτό ακυρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες,

Καναδάς: Ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών πέθανε και τα τέσσερα αδέλφια του ηλικίας από 2 μέχρι 7 ετών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, εξ αιτίας δηλητηρίασης που υπέστησαν μετά τη χρήση ενός εντομοκτόνου από το Πακιστάν για την εξάλειψη των ψύλλων από το σπίτι τους,

ΗΠΑ -Όσκαρ 2015: Τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων έξι ετών κατέγραψε η τηλεθέαση της τελετής απονομής των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου …- O ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντερ Ντεπλά κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest, -με χρυσό αγαλματίδιο επίσης ο ελληνικής καταγωγής σεναριογράφος Aλεξάντερ Ντινελάρις, που βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για το Birdman

– Κάνσας : Τις επόμενες δεκαετίες τουλάχιστον το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού θα χαθεί λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, προειδοποιεί νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Κάνσας

Νέα Υόρκη: On line εφαρμογή ενοικίασης τουαλέτας, μέσα από το κινητό τηλέφωνο να εντοπίσουν κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται κατοίκους που θα τους επέτρεπαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του σπιτιού τους, καταβάλλοντας  από 3 ως και 10 δολάρια, ανάλογα με την περιοχή.

– Κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, ισχύσει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου
-Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες, είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία, εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει (χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους), ή όχι.

– Βρυξέλλες : Χωρίς αποτέλεσμα η μαραθώνια συνεδρίασή του EuroWorking επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης. και τα πάντα θα κριθούν στο σημερινό Eurogroup
– Δραγασάκης -Στουρνάρας: Αν πουν οχι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους – Όλα υπό απόλυτο έλεγχο

– Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθές το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ που διήρκεσε 50 λεπτά σε «εποικοδομητικό» κλίμα. και στην κατεύθυνση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

-Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι, άνευ όρων, αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο ηγούμενος και άλλοι 4 μοναχοί της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που είχαν κατηγορηθεί για τα επεισόδια τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής, στις Καρυές- για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και 4 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους αποδίδεται η πράξη της παράβασης καθήκοντος.

– Αναβρασμός επικρατεί μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία της χώρας και την παραίτηση όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων μετά από το ναυάγιο της συνάντησής τους με τον υπουργό.

-ΕΔΟΕΑΠ: Το ταμείο των δημοσιογράφων σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της μείωσης των διαθεσίμων που φθάνουν μόλις τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ – τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα θα παρουσιασθούν στην γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, στις 28 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο στις 11.00 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Σ.Ε.Φ

– Την επανασύσταση της πρώτης Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεων (ΜΟΜΑ) σε ένα εξάμηνο στο Λουτράκι, τη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Λάρισα,προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Λάρισα, όπου εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

– ΕΛ.ΑΣ: Στα Εγκληματολογικά της εργαστίρια αποκτούν αμερικανικό ρομπότ αξίας €650.000 για την αυτόματη ανάλυση και αποθήκευση ως και 200 δειγμάτων DNA κάθε ημέρα,

-ΣτΕ: Συνταγματικός είναι σύμφωνα με αποφάσεις της Ολομέλειας ο νόμος πλαίσιο της Άννας Διαμαντοπούλου για το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.- Στο Ανώτατο Ακυρωτικό είχαν προσφύγει 19 Πανεπιστήμια, 4ς πρυτάνεις, 2 αντιπρυτάνεις και 49 πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι,

-Γερμανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 τα ποσοστά φτώχειας- kάτω από τα όρια της φτώχειας ζουν 12,5 εκατ. πολίτες, κυρίως στα κρατίδια Βρέμη , Βερολίνο, όπως και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στη βόρεια Γερμανία

– Ισραήλ:Περίπου 2.000 χρυσά νομίσματα «ανεκτίμητης αξίας» , τη μεγαλύτερη συλλογή νομισμάτων που έχει βρεθεί ποτέ, έφερε στο φως η κατάδυση ομάδας δυτών στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας στο Ισραήλ- πρόκειται για νομίσματα από την εποχή του Χαλιφάτου των Φατιμιδών, του οποίου η κυριαρχία (909 μ.Χ. ώς 1171 μ.Χ.) εκτεινόταν από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τις ακτές του Μαρόκο.

-Ουκρανία: Ελληνας 6ης γενιάς ο νέος δήμαρχος της πόλης Ντεμπάλτσεβο,ο Αλέξανδρος Αφέντικοφ οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε με στρατιωτική στολή και είχε στο αριστερό του χέρι τοποθετημένο το ελληνικό εθνόσημο.

– Ινδία:Ένα πλούσιο ζεύγος όρισε κληρονόμο της περιουσίας του έναν… πίθηκο, καθώς τον έχουν σαν γιο του και θέλει να εξασφαλίσει ότι το ζωάκι που τους συντροφεύει τα τελευταία χρόνια θα έχει μια καλή ζωή εάν «μείνει ορφανό»- Για το λόγο αυτό, ίδρυσαν έναν οργανισμό που θα αναλάβει τη φροντίδα του μετά τον θάνατό τους.

-ΗΠΑ: Από μετεωρολογική βόμβα δοκιμάζονται ξανά οι μεσοδυτικές πολιτείες – κατευθύνεται ανατολικότερα προς τη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη που βρίσκονται ήδη «στην κατάψυξη»-στο Σικάγο,η θερμοκρασία «βούτηξε» στους -22 βαθμούς Κελσίου- οι καταρράκτες του Νιαγάρα στην κυριολεξία πάγωσαν-Οι αρκτικοί άνεμοι θα σαρώσουν και τις κεντρικές ΗΠΑ

 

19/02/2015
– Βουλή; Eξέλεξε τον ανώτατο άρχοντα Πρp.paulopoulosόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους τον Προκόπη Παυλόπουλο

– Ο έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος: «Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται σε ύψιστο χρέος»

– Το ελληνικό αίτημα παράτασης κατατίθεται σήμερα και την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη το Εurogroup αποφασίζει.

– Μήνυμα Μέρκελ προς Ελλάδα:«Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας από την Ελλάδα αξιοπιστία στην υπόθεση του χρέους.

– Πιάνουν δουλειά οι εισαγγελείς για διαφθορά και φοροδιαφυγή- Ανοίγουν οι “καταχωνιασμένοι” φάκελοι σκανδάλων- Ερευνες για μίζες, διακίνηση μαύρου χρήματος και μεγάλη φοροδιαφυγή. Δικαστική συνδρομή από πολλές χώρες

– Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκη:Απορρίφθηκε από το αίτημα του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ,μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί της αιτήσεως αναίρεσης που υπέβαλε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου- ο τέως δήμαρχος επικαλέσθηκε τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, ύστερα από τις συνεχείς αγγειοπλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

-ΣτΕ: Απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς 264 κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής, που ζητούσαν να μην συνεχιστούν τα έργα στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών τελμάτων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

– Υπ. Εργασίας :Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ. προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου –

– Ουγγαρία – Ρωσία:Ευρεία οικονομική συνεργασία των δύο πλευρών με την μετάβαση Πούτιν στην Βουδαπέστη- συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα του φυσικού αερίου και υπογραφή νέας σύμβαση για την προμήθεια του – Επιπλέον ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σχεδιάζουν την κατασκευή δύο νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ουγγρικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Πακς, κόστος σχεδόν δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 80% του ποσού αυτού καλύπτεται από ρωσικό δάνειο..

-Γενεύη: Εφοδος στα γραφεία της HSBC Private Bank που έφερε στο φως η έρευνα SwissLeaks βάσει της οποίας δισεκατομμύρια δολάρια πέρασαν από την τράπεζα με σκοπό τη φοροδιαφυγή ή για να ξεπλυθούν μέσω εικονικών εταιρειών.

-Γαλλία: Οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με 3 αεροπορικά ταξίδια με ιδιωτικό τζετ που πραγματοποίησε το διάστημα μεταξύ του 2012 και του 2013 του πρώην προέδρου της Γαλλίας., Νικολά Σαρκοζί, τα οποία τιμολογήθηκαν για περισσότερα από 300.000 ευρώ στην εταιρεία ενός επιχειρηματία, φίλου του πρώην προέδρου, του Στεφάν Κουρμπί,

– Κίνα: Εορτασμοί για τον ερχομό του νέου έτους (Γρηγοριανό ημερολόγιο) 2015 της Κατσίκας ή έτος Προβάτου,με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις γωνιές της χώρας -θα λάβουν επίσης χώρα στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και άλλες χώρες 9συνολικά 119 χώρες) με μεγάλο κινεζικό πληθυσμό.

– Λος Αντζελες:Ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου της Exxon Mobil στην Καλιφόρνια. -το διυλιστήριο υποστεί δομική βλάβη αλλά καμία πηγή δεν έχει κάνει σαφές αν υπάρχουν τραυματισμοί από την έκρηξη και την πυρκαγιά.- τα σχολεία στις γειτονικές περιοχές έκλεισαν λόγω του νέφους που προκλήθηκε από την έκρηξη, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε τζάμια παρακείμενων κατοικιών.

18/02/2015

– Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου,θα καταθέσει η ελληνική αποστολή,

-Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο- πρώτη ψηφοφορία στις 19:30-Δεδομένων των ανακοινώσεων των τριών κομμάτων για στήριξη στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, αναμένεται να συγκεντρώσει άνετα τη σχετική πλειοψηφία (149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 76 της ΝΔ και 13 των ΑΝΕΛ, σύνολο 238).

– Fed: Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των αγορών και τη ρευστότητα σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη,σύμφωνα με τον πρόεδρό της

– Russia Today :Αποκαλύπτεται ότι ,άν η ΕΕ δεν χρηματοδοτήσει, την Ελλάδα είναι προ των πυλών h οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα «απ’ άλλες τις χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο»

-Ανακοινώνεται σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο

-Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης: Συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών επέβαλε σε βάρος του 40χρονου Ρουμάνου οδηγού, για το πολύνεκρο δυστύχημα τον Οκτώβριο, στην Εγνατία οδό,στον κόμβο της Βέροιας ,με τραγικό απολογισμό έξι νεκροί και 31 τραυματίες-Για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη ποινή είναι 10 χρόνια -Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως- εφόσον καταβάλει τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

-Eurovision: Αρχές Μαρτίου θα αναδειχθεί η ελληνική συμμετοχή στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μέσω του ελληνικού τελικού που διοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ ,όπου  θα διαγωνιστούν 5 καλλιτέχνες.
http://youtu.be/OdQooTJ395w
– Κορίνθος:Από την ημέρα των εκλογών, ένα ελαιώδες και κολλώδες, άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Ασπρόκαμπος.- θα ενημερωθεί σχετικά η Ιερά Σύνοδος και θα κληθούν επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο.

-ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων, με έδρα το Στρασβούργο, έκρινε τελεσίδικα ότι η Πολωνία φιλοξένησε παράνομες φυλακές της CIA, όπου κρατήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατία

– Washington Post: «H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης – το χρέος της είναι υπερβολικά υψηλό για να μπορέσει να αγνοηθεί» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο

– Ιταλία: 4.800 στρατιώτες στους δρόμους για την αποτροπή εξτρεμιστικών επιθέσεων

– Μόσχα: Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), φυτεύει λογισμικό κατασκοπείας σε δημοφιλείς μάρκες σκληρών δίσκων όπως η Western Digital, η Seagate και η Toshiba, και είχε έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πληθώρα στόχων, από κυβερνήσεις μέχρι οργανώσεις τζιχαντιστών-Την αποκάλυψη έκανε η Kaspersky Lab, γνωστή ρωσική εταιρεία υπολογιστικής ασφάλειας.- τα εργαλεία κατασκοπείας που εντοπίστηκαν «ξεπερνούν οτιδήποτε ήταν γνωστό ως σήμερα ως προς την πολυπλοκότητα των τεχνικών».

– ΗΠΑ: Μία πραγματική αθλήτρια, προικισμένη με το Ολυμπιακό πνεύμα το «ευ αγωνίζεσθαι» . με τον τερματισμό αθλήτριας από την Κένυα στο Μαραθώνιο του Οστιν- Κατέρρευσε λίγο πριν τον τερματισμό αλλά αποφασισμένη να ολοκληρώσει την κούρσα της βρήκε το κουράγιο και μπουσουλώντας τερμάτισε παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών για την κατάσταση της υγείας της,αρνούμενη κάθε βοήθεια,


17/02/2015

-Διακόπηκε η συνεδρίαση του Eurogroup ,προσωρινά- εξαιτίας του ναυάγιου στις διαπραγματεύσεις πριν καλά καλά αυτές αρχίσουν
-Γ.Βαρουφάκης: “Είχαμε συμφωνήσει αλλά άλλαξαν το κείμενο για να μας εκβιάσουν”- Θα υπάρξει «έντιμη συμφωνία» τις επόμενες ημέρες

– Προσβλητική Handelsblatt: «Ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος»,συμφωνα με τον με τον Γερμανό καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και αρθρογράφο της εφημερίδας

-Αυστριακά ΜΜΕ: “Η συμπεριφορά των ελίτ απέναντι στον Τσίπρα θυμίζει παρόμοια απέναντι στον πρόεδρο της Χιλής Σαλβαντόρ Αλιέντε”

-Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες μόνο απειλούν

-Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης , επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ,αναλαμβάνει γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, θέση που υπάγεται απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

-ΟΛΘ:Εκανε «φτερά» μεγάλη ποσότητα κατασχεμένων τσιγάρων από αποθήκη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

-ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!: Έρευνα για τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται κατά την τελευταία οκταετία στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, και έχει ι “τελματώσει”, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος- Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε επώνυμη καταγγελία από ορκωτό ελεγκτή- οι ελεγκτικοί υπάλληλοι θα κάνουν “φύλλο και φτερό” και τις μελέτες αρχαιολογικών ερευνών, τους προϋπολογισμούς σύνταξής κλπ

-Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος Αμερικανού πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ, στην Αθήνα, καθώς φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όσο και μελών της κυβέρνησής το

-Γ.Πανούσης: Κλείνει σε 100 ημέρες το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα-Ταυτόχρονα προωθείται η ταχύτερη ολοκλήρωση τριών ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση,

-ΣτΕ: Συνταγματική η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγήςπου έγινε το 2013, λόγω της εμπλοκής της με την Δικαιοσύνη.

-Χαρτοκιβώτιο με Καλάσνικοφ και προορισμό τη Γερμανία βρέθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

-Άμεση ενίσχυση όλων των Μουσικών Σχολείων (συνολικά 43) όλης της επικράτειας σε μουσικά όργανα ,η νέα πρωτοβουλία του Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», συνολικού ύψους 940.000 ευρώ.

-Ιταλία:Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008

-Πορτογαλία: Περιστρεφόμενο ξενοδοχείο σε παραλιακό θέρετρο Caminha
http://youtu.be/BmOk2H8mZG8
-Τουρκία: Αρνητική τροπή παίρνουν οι διαπραγματεύσεις για το κουρδικό

-Κουβέιτ :Στρατιωτική δύναμη 4.000 Αμερικανών έφθασε στο Κουβέιτ και είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης και οχήματα μάχης Bradley, για στρατιωτική δράση εναντίον των ισλαμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’ ή οποιαδήποτε άλλης ομάδας που συνδέεται με αυτήν.

-Ιαπωνία: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο νησί Χονσού-προειδοποίηση για τσουνάμι

-Αυστραλία: Πανικός έχει προκληθεί από τα κρούσματα ηπατίτιδας Α που σχετίζονται με την κατανάλωση κατεψυγμένων ποικιλίες φρούτων του δάσους – φράουλες, μούρα, βατόμουρα, σμέουρα και μύρτιλλα.
Τα φρούτα αυτά καλλιεργούνται, συλλέγονται και συσκευάζονται φρεσκοκατεψυγμένα σε μονάδες στη Χιλή και την Κίνα. Η εταιρεία Patties Foods έχει ήδη ανακαλέσει τα εν λόγω προϊόντα από τα καταστήματα, όπως ενημερώνει σχετικά και ο οργανισμός Food Standards Australia, ωστόσο οι αρχές θεωρούν ως πολύ σοβαρή την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες.

16/02/2015

-Επιστρέφει ο χιονιάς από την Τρίτη, με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και βόρειους ανέμους στα πελάγη- Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Πέμπτη

-Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας-Εμπλοκή με Δ.Αβραμόπουλο – Πρότεινε Ντόρα Μπακογιάννη ο Π. Καμμένος- Η ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί την Τετάρτη

– Δεκάδες χιλιάδες κόσμος διαδήλωσαν κατά της λιτότητας ζητώντας «ανάσα αξιοπρέπειας» στο Σύνταγμα,στον Λευκό Πύργο, στην Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, Αυστρία,Βρυξέλλες,Παρίσι ,Άμστερνταμ , Λονδίνο,Κύπρος,Μελβούρνη και Σίδνεϊ

-Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup

– Goldman Sachs: Στα 18 δισ. ευρώ έχουν φτάσει οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά τους τελευταίους τρεις μήνες

– Δ. Μάρδας: «Το μαύρο χρήμα θα φορολογηθεί, το φέρουν δεν το φέρουν στην Ελλάδα»
-Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν σε Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο. Όλοι συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων

– Ποινικές διώξεις σε 24 άτομα, ανάμεσά τους στελέχη τραπεζών, αστυνομικοί, εφοριακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, λογιστές κ.ά., για εκτεταμένη απάτη και άλλα κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

-Γαλλία: Εκατοντάδες τάφοι βεβηλώθηκαν στο εβραϊκό νεκροταφείο του Σαρ-Υνιόν στην ανατολική Γαλλία

-Γερμανία: Μεγάλη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου με ποσοστό 47% – Σε ιστορικό χαμηλό οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) ,σε ποσοστό 16%

-Ισραήλ: Η κυβέρνηση επιδιώκει μετανάστευση Εβραίων από Γαλλία, Βέλγιο και Ουκρανία-ενέκρινε ένα πρόγραμμα για την τόνωση της μετανάστευσης των Εβραίων με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 180 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 46 εκατ. δολάρια)

– Ιταλία: έκλεισε την πρεσβεία της στη Λιβύη, μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές στην ανήσυχη χώρα- οι διπλωμάτες επιβιβάστηκαν σε πλοίο

– Δώδεκα πλοιάρια με μετανάστες εντοπίστηκαν ανοιχτά της Λαμπεντούζα-Σπεύδουν πλοιάρια της ιταλικής ακτοφυλακής και εμπορικά

– Τουρκία – PKK: Αναμένεται η ανακοίνωση ιστορικής συμφωνίας συμφιλίωσης- οι τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο Οτσαλάν και ο πρεσβύτεροι του PKK που βρίσκονται στα βουνά του Ιράκ, θα προβούν σε έκκληση προς την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα στη σημαδιακή ημέρα Νεβρόζ στις 21 Μαρτίου.

– Σκόπια: θα εορτασθεί σήμερα η επέτειος της έναρξης της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ του UCK και των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM.

– Βουλγαρία: Το εθνικιστικό κόμμα Ataka συλλέγει υπογραφές για δημοψήφισμα στη Βουλγαρία για έξοδο της χώρας από την Βορειοατλαντική Συμμαχία ΝΑΤΟ , ή όχι, καθώς θεωρεί ότι η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα είναι απαράδεκτη.

-Ουκρανία: Ο «Δεξιός Τομέας» απορρίπτει το σχέδιο ειρήνης του Μινσκ- παραστρατιωτικές ομάδες του,θα συνεχίσουν να «πολεμούν ενεργά με βάση το δικό τους σχέδιο».

– Αίγυπτος- Επταήμερο πένθος στη χώρα – 21 αιγύπτιοι χριστιανοί όμηροι που είχαν απαχθεί στην Λιβύη, αποκεφαλίστηκαν, έχοντας το κεφάλι τους ακουμπισμένο στο έδαφος- H Αίγυπτος θα απαντήσει ανάλογα στο αποτρόπαιο έγκλημα χριστιανών, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
-Ο αρχηγός των μακελάρηδων προειδοποιεί πως το ΙΚ θα κατακτήσει την Ρώμη, ενώ προειδοποιεί πως στέλνει «αιματοβαμμένο μήνυμα σε όλες τις χώρες του σταυρού»

– NY Times: Πρωτοφανές ηλεκτρονικό ριφιφί σε 100 τράπεζες σε 30 χώρες,με λεία «ένα δισ. δολάρια» μεσα σς χρόνια και δείχνει να συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

– Ουάσινγκτον:Απορρίπτοντας τις ενστάσεις της βιομηχανίας βιολογικών προϊόντων και διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ενέκρινε δύο γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες μήλων, σχεδιασμένες να μην μαυρίζουν όταν κόβονται.

13/02/2015

Σύνοδος Κορυφής: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με μείγμα 70% παλαιό και 30% καινούργιο πρόγραμμα- τη Δευτέρα η τελική διαμόρφωσή του από τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών

– «Το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε και μας πόνεσε ξεχάστε το», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

-Eκρηκτική άνοδος 6,73% στο Χρηματιστήριο- Σημαντική άνοδος και στη Wall Street

exafanistikan-Θεσσαλονίκη: Τρία μικρά παιδιά, Κούρδοι από το Ιράκ, έχουν εξαφανισθεί από χώρο φιλοξενίας ανηλίκων της ΜΚΟ οργάνωσης “Άρσις”, στο Ωραιόκαστρο

– Συνταγματικό είναι, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο το νομοθετικό πλαίσιο του 2010 που θέτει περιορισμούς στην χορήγηση συντάξεων στις άγαμες ενήλικες θυγατέρες των ενστόλων.

– θέατρο ΡΕΞ :Στη ματαίωση όλων των παραστάσεων που φιλοξενούνται στο θέατρο ΡΕΞ αναγκάζεται να προχωρήσει η εταιρεία παραγωγής «People Entertainment Group», λόγω σοβαρού νομικού κωλύματος που προέκυψε μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου – ιδιοκτήτη και εκμισθωτή της αίθουσας ΡΕΞ- και του κ. Ηλία Μαροσούλη – μισθωτή μέχρι πρότινος της αίθουσας ΡΕΞ.- η 15ετής σύμβαση ενοικίασης του χώρου από τον επιχειρηματία κ. Ηλία Μαροσούλη έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2010, ενώ σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Εθνικού Θεάτρου οφείλει ενοίκια από τον Μάρτη του 2012.

-Αυξημένα μέτρα στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας , λόγω της εκρηκτικής αύξησης των Κοσοβάρων, πάνω από 100 χιλιάδες Αλβανοί, που ζητούν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να περάσουν στην Γερμανία

-Βρετανία: Ο πρώην ταμίας του κόμματος Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε , ότι έχει αποφύγει να πληρώσει φόρους «όπως κάνουν όλοι», φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον ηγέτη του κόμματος, μόλις τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

-«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους, χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να απομονώσουν τη Ρωσία, προκειμένου να καθιερωθεί το λεγόμενο Παγκόσμιο Οικονομικό και Πολιτικό Σύστημα», αναφέρει πολιτικός σχολιαστής Walt Peretto- συγγραφέας, κοινωνικοπολιτικός ψυχολόγος στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

-Τουρκία: Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- MIT, Ισμαήλ Χακί Μούσα- İsmail Hakkı Musa, ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού της MİT

-Ιρακ:Τζιχαντιστές του ΙΚ κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι και απειλούν αεροπορική βάση των ΗΠΑ

-Χιλή: Ορειβάτες βρήκαν στην οροσειρά των Άνδεων, αεροπλάνο που χάθηκε πριν 53 χρόνια –Βρέθηκαν επίσης και λείψανα ανθρώπων» -Ανάμεσα στους 24 επιβάτες του αεροπλάνου , βρίσκονταν 8 ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου Green Cross,

-Σιγκαπούρη-Εσιατόριο χρησιμοποιεί drones , αντί σερβιτόρους για να… σερβίρει τους πελάτες του!
http://youtu.be/GPFOIE_QjiI
-ΗΠΑ: Άρση των κυρώσεων στη Ρωσία όταν τηρηθεί η συνθήκη του Μινσκ

– Νέα Υόρκη:Η ηθοποιός Τζέιμι Μπρούερ έγινε το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο down, που περπάτησε στην πασαρέλα της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη.

-Καλιφόρνια: το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να αποφασίζουν μόνοι τους για το τι θα συμβεί στο προφίλ τους αφού πεθάνουν, με την δυνατότητα καθορισμού «ψηφιακού κληρονόμου», ο οποίος θα διαχειρίζεται το προφίλ του μακαρίτη και είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη στις ΗΠΑ, με την προοπτική να επεκταθεί αργότερα και σε άλλες χώρες.

12/02/2015

Βραζιλιάνος σκιτσογράφος: θέμα «οι διαπραγματεύσεις που κάνει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους¨» εικόνα της εξαθλιωμένης Ελλάδας η οποία προσέρχεται υποβασταζόμενη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπροστά στον θρόνο της Ευρώπης-Ο Αλέξης Τσίπρας με το ένα χέρι στηρίζει την φιγούρα της Ελλάδας και με το άλλο παραδίδει ένα συμβόλαιο που πάνω του φέρει τη λέξης “Λιτότητα” διαγραμμένη ένα μεγάλο κόκκινο “Χ”.

-Eurogroup: Χωρίς κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

– Καταθέσαμε τις απόψεις μας και συνεχίζουμε για τη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

-Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

– Χρηματιστήριο: Εχασε τις 800 μονάδες με πτώση 4,02%
– Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Γουόλ Στριτ με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στο Γιούρογκρουπ.

-Γερμανία: έως Σαββάτου,νέα διήμερη απεργία των πιλότων στην Germawings της Lufthansa

– Eurovision.:Η Αυστραλία θα συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού ,μετά από πρόσκληση που απηύθυναν οι διοργανωτές ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια της Eurovision.-Η Αυστραλία θα συμμετάσχει κατευθείαν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου στην Αυστρία.-Συνολικά, 40 χώρες θα συμμετάσχουν φέτος στον διαγωνισμό.

-Βραζιλία: Τρεις νεκροί , 6 αγνοούμενοι, 10 τραυματίες από έκρηξη σε πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Petrobras

Νέα Υόρκη:Η Apple έγινε επισήμως η πρώτη αμερικανική εταιρεία η οποία ξεπέρασε το φράγμα των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση -ποσό σχεδόν διπλάσιο από την αμέσως επόμενη αμερικανική εταιρεία, την Exxon Mobil. 11/02/2015

-Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση ,με 162 «ναι» και 137 «όχι»
-Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του μνημονίου
-Αντώνης Σαμαράς: «Μας καλέσατε να σας στηρίξουμε. Εμείς θα το κάνουμε. Φτάνει η πυξίδα σας, να μην δείχνει τα βράχια. Υπάρχει κάτι χειρότερο και από την κωλοτούμπα. Να την πας τη χώρα κατευθείαν στα βράχια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.-

– Βρυξέλλες –Eurogroup: Στην πιο κρίσιμη μάχη στο Eurogroup μπαίνει σήμερα o υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 18.30 όπου «Διπλή-ονομασία» και κατάργηση της τρόικας θα ζητήσει η Αθήνα-απειλητικός ο Σόιμπλε δηλώνοντας ότι αν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα τότε όλα τελειώνουν (then that’s it).
– Τσίπρας: Στο Eurogroup δεν θα είναι ο Βαρουφάκης. Θα είναι όλος ο ελληνικός λαός

anasa-Όλοι Μαζί- All Together, ώρα 18:00 συγκέντρωση «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» σε όλη τη χώρα , στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο  και  σε άλλες κεντρικές πλατείες της Ελλάδας &  του εξωτερικού.

-Στο Αζερμπαϊτζάν o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης -Στο Πεκίνο πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα

– Υπ.Επικρατείας Νίκος Παππάς:Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ-θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα εξετασθούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις. Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός ο τελευταίος προϋπολογισμός της ΕΡΤ προέβλεπε δαπάνη για ρεύμα, φωταέριο, ύδρευση και τηλεπικοινωνίες 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος της ΝΕΡΙΤ, 12 εκατ. ευρώ.

-Mεγάλη μεταστροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μεταξύ άλλων- νέος αναπτυξιακός νόμος με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια.-μεταστροφή του θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων.-ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.-τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά-

-Oμιλία του βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρι, στη Βουλή στα… αρχαία ελληνικά
http://youtu.be/aObEBlke21A
-S&P – Fitch: Υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική οι 4 ελληνικές τράπεζες

-Θεσσαλονίκη:Εισαγγελική έρευνα για 10 ιδιοκτήτες θαλάσσιων σκαφών, που δήλωναν ψευδώς ότι βρίσκονται αγκυροβολημένα σε μαρίνες προκειμένου να τύχουν φοροαπαλλαγών, ελέγχονται ποινικά για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου
– Την ερχόμενη εβδομάδα την Τετάρτη, έχει προσδιοριστεί να εξεταστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

-Κύπρος: Έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ- Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

-«Ομοβροντία» κατά της Ελλάδας  για τις γερμανικές αποζημιώσεις  οι επικεφαλής  πολιτικών Ομάδων Σοσιαλιστών- Δημοκρατών,  Πρασίνων,  Χριστιανοδημοκρατών και  Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, εκδήλωσαν  σε προσωπικό επίπεδο, και όχι  της ομάδας που αντιπροσωπεύουν ,τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα επιμένει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων..

-Αίγυπτος –Ρωσία: : Εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα και μνημόνιο συμφωνίας για κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας με τέσσερις αντιδραστήρες ισχύος 1.200 μεγκαβάτ ο καθένας, ρωσικής τεχνολογίας στη βόρεια Αίγυπτο,υπέγραψαν, την Τρίτη, οι πρόεδροι των δύο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αντίστοιχα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος ηγέτης στο Κάιρο

-Υεμένη : Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη «κατεβάζει ρολά», με τον Αμερικανό πρέσβη να αποχωρεί μέχρι την Τετάρτη. «κατεβάζει ρολά», με τον Αμερικανό πρέσβη να αποχωρεί μέχρι την Τετάρτη.

-Χονγκ Κονγκ:Μωρό γεννήθηκε «έγκυος» οι γιατροί στο κοριτσάκι που γεννήθηκε πάνω από 4 κιλά ανακάλυψαν 2 μάζες στην κοιλιά του θεωρήθηκαν ως καρκινικοί όγκοι – η περιπτέρου εξέταση έδειξε ότι οι δύο μάζες είχαν σπονδυλική στήλη, ομφάλιο λώρο, άκρα και άλλα χαρακτηριστικά εμβρύου 8 – 10 εβδομάδων- ήταν δύο μερικώς σχηματισμένα έμβρυα, τα δίδυμα αδελφάκια του, που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν φυσιολογικά και απορροφήθηκαν από το σώμα του

-ΗΠΑ: Επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν πριν την κρίσιμη Σύνοδο για την Ουκρανία
-Η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν 40 δισ. δολαρία (35,4 δισ. ευρώ), πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

– Ντακότα:. ο σκηνοθέτης του «Γκρίζου Κράτους»(“Gray State”), μίας ταινίας για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και τον αποκρυφιστικό τρόπο σκέψης της ελίτ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη. Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Ντακότα δήλωσε ότι οι θάνατοι του φάνηκαν «ύποπτοι».
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην μεταθανάτια αυτοβιογραφία του ο πρώην μάνατζερ του «Βασιλιά της Ποπ», Φρανκ Ντιλέο, η Μαφία είχε συνάψει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του καλλιτέχνη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή

10/02/2015

-Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία λόγω ισχυρών ανέμων
-Παλλαϊκά συλλαλητήρια με το σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», διοργανώνονται σε όλη τη χώρα αύριο  Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο  και  σε άλλες κεντρικές πλατείες της Ελλάδας &  του εξωτερικού,  στις 6 το απόγευμα την ώρα που θα συνεδριάζει εκτάκτως το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα.

– Ελληνικό σχέδιο για λύση στο Eurogroup: Συμφωνία-γέφυρα εξάμηνης διάρκειας επιδιώκει η κυβέρνηση, προτείνοντας ολοκληρωμένο σχέδιο

-Προκλητική και ύπουλη επίθεση με κατηγορίες για αντισημιτισμό, εξαπολύει ο γερμανικός Spiegel κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, που υπογράφει η ανταποκρίτρια του Γερμανικού περιοδικού στην Αυστραλία και η οποία αναφέρει ότι πριν από δέκα χρόνια ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, απολύθηκε από ραδιόφωνο της Αυστραλίας, στο οποίο τότε εργαζόταν, λόγω αντισημιτικών σχολίων του!-γίνεται ακόμα εκτενής αναφορά και στα αντι- Ισραηλινά συνθήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά

-Π. Καμμένος: Ανασυστήνει το Eνιαίο Aμυντικό Δόγμα – «Ένα αμυντικό τόξο Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος» –Επανασύσταση των παλαιών ΜΟΜΑ-Μεικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης, όπως τις γνωρίζουν οι πολίτες-ως νέα υπηρεσία, τη διακλαδική υπηρεσία εκτέλεσης έργων Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια βέβαια των κοινοτικών οδηγιών.- Αμυντική Βιομηχανία :- στα συρτάρια τεράστιες προσφορές συνεργασίας για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, της Ε Έ, και εκτός χωρών του ΝΑΤΟ αλλά  κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί, προκειμένου να μπει μπροστά η Αμυντική Βιομηχανία.
http://youtu.be/z23ovAy5bBU
– Το Σαββατοκύριακο, μετατίθεται η ανακοίνωση του ονόματος του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα-η διαδικασία εκλογής τοποθετείται πιθανώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

-CBC:”Η Γερμανία δεν μπορεί να μιλάει για χρέος – Είναι η ίδια ο μεγαλύτερος οφειλέτης”

– Citygroup: “Οι πιστωτές θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Ελλάδα – Δεν θα υπάρξει Grexit «καθώς κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη νομισματική ένωση» ”

-Υπ.Υγείας Ανδρέας Ξανθός στις προγραμματικές δηλώσεις: Δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων, χωρίς εξαιρέσεις, στην ιατρική παρακολούθηση, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τη νοσηλεία που έχουν ανάγκη.- Άμεση κατάργηση του «εισιτηρίου» των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ακύρωση του ενός ευρώ ανά συνταγή και σταδιακή μείωση της συμμετοχής στο κόστος αγοράς φαρμάκων.

– Ο οίκος Moody’s έθεσε υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγησητου ΟΤΕ και υποβάθμισε Πειραιώς, Εθνική, Alphα σε Caa2 από Caa1- Eurobank Ergasias και Attica Bank σε Caa3 από Caa2

-Προ των πυλών συνεργασία ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανία Namco (Pony) και -ρωσική βιομηχανία αυτοκινήτων AvtoVAZ (Lada) -για τα νέας γενιάς αυτοκινήτων Pony 4 (βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και ηλεκτροκίνητα)

-Κύπρος: Οι Βρετανοί νομίζουν ότι είναι ακόμα  αυτοκρατορία! -“Θερμό” επεισόδιο σε διπλωματικό επίπεδο είχαν Κύπρος και Βρετανία, όταν η δεύτερη φερόμενη ως γνήσια αποικιοκρατική δύναμη αρνήθηκε το δικαίωμα στην Κύπρο να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Ρωσία στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στην Μεγαλόνησο, και προβεί σε σειρά προειδοποιήσεων (!) προς την Λευκωσία

-Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αντέδρασε στις προειδοποιήσεις του Βρετανού Υπατου Αρμοστή αναφέροντας ότι ,” Υφίσταται ήδη μια αμυντική συμφωνία (Κύπρου – Ρωσίας), η οποία πρόκειται να ανανεωθεί ως έχει. Οι παρατηρήσεις του εκλαμβάνονται από την κυπριακή Προεδρία ως ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα ενός κυρίαρχου κράτους”..

-ΕΕ: Ρεκόρ τροπολογιών κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την έκθεση (μη) προόδου του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM από Βούλγαρους , Έλληνες Κύπριους ευρωβουλευτές.

– Ιταλία:Τουλάχιστον 29 μετανάστες πέθαναν στη διαδρομή από υποθερμία, πάνω σε σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής και μεταφέρονταν στη Λαμπεντούζα.

-Τουρκία: Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η αντιπροσωπεία του περιοδεύει στη Λατινική Αμερική , Κολομβία , Κούβα και το Μεξικό – συνοδεύεται από τη σύζυγό και την κόρη του, καθώς και τον ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου τους υπουργούς , Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Πολιτισμού και Τουρισμού και τον υπ. Οικ.

ΗΠΑ: Δραματική επιστολή Αμερικανού γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Μπέρνι Σάντερς, ζητά από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, «να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη» και ζη ητά τη συνδρομή των ΗΠΑ ώστε «να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά στους πολίτες…» .

– Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, ζήτησε από τους γιατρούς του να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία ασύρματης δικτύωσης στον βηματοδότη που επρόκειτο να του εμφυτεύσουν, καθώς φοβόταν για επιθέσεις χάκερ στην καρδιά του -και δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί.

– Θερίζει η επιδημία «σύνδρομο της λευκής μύτης», ασθένεια που έχει σκοτώσει πάνω από 5 εκτ. νυχτερίδες στη Β. Αμερική, και αρκετές αποικίες των τρωκτικών   και  απειλεί είδη που τρέφονται με νυχτόβια έντομα όπως τα κουνούπια και έντομα που προσβάλλουν καλλιέργειες με σημαντικές επιπτώσεις στη γεωργία και την ανθρώπινη υγεία.

– 9/02/2015

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα το επόμενο διήμερο

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ,στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης “κοινωνικής σωτηρίας”: Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανόρθωση της κοινωνίας-«Οχι σε παράταση του Μνημονίου» – «Θα τηρήσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις»
– Ολες οι αλλαγές σε φόρους, κράτος, συντάξεις, δημόσιο-Το Δημόσιο θα έχει λόγο στις συστημικές τράπεζες-Θ’αλλάξει ο νόμος για το ΤΧΣ, και με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας θα ιδρυθεί Αναπτυξιακή Τράπεζα
–αναδιάρθρωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) , παραμάγαζο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.- μετονομάζοντάς την σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας ( ΥΠΕΚ)και περιορίζοντας το πεδίο δράσης της στην προστασία της χώρας από εξωτερικούς εχθρούς
-Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός αναπροσαρμογή σταδιακά-Καταργείται από φέτος ο ΕΝΦΙΑ-Αντικαθίσταται από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας… αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
– τέλος τα αυτοκίνητα των βουλευτών. Πλέον, οι βουλευτές θα κυκλοφορούν με τα δικά τους αυτοκίνητα.- θα πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη.
– -θα επαναπροσληφθούν άμεσα οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και οι σχολικοί φύλακες.
-σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια»
-Κινητοποιούμε άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τις λίστες των μεγαλοκαταθετών
-13η σύνταξη για όσους λαμβάνουν συντάξεις μικρότερες των 700 ευρώ τον μήνα.
-Επανασυστήνεται από μηδενική βάση και με πόρους από τα ανταποδοτικά τέλη η ΕΡΤ. και προχωράμε σε διαγωνισμό για αδειοδότητη όλων των ραδιοφωνικών μέσων που υπάρχουν στην πατρίδα μας
-Καταργείται η Τράπεζα θεμάτων και τα συμβούλια στα Πανεπιστήμια.
-διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Γερμανία.
Και το συγκινητικό κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα «Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού. Ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού και γι’ αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το Σύνταγμα θα υπηρετήσουμε. Και θα το υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, δικαιώνοντας τα οράματα, τις αξίες, τους αγώνες, τις θυσίες του ελληνικού λαού»

-Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του καγκελάριου

-Διεθνής Τύπος : πρώτο θέμα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στα διεθνή πρακτορεία και τις online εκδόσεις εφημερίδων.

-FT: Να τα «βρει» με την Ελλάδα καλεί την Ευρωζώνη ο Ομπάμα

-Εξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προβλέπει ο Α. Γκρίνσπαν, τέως διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ -«Ο χωρισμός είναι η καλύτερη στρατηγική»

-Στην Αθήνα βρίσκονται ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Εurogroup, Tόμας Βίζερ και ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόϊκα Ντέκλαν Κοστέλο, για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.

-Εβρος: Βιβλική καταστροφή , Εχουν πλημμυρίσει 220 χιλ. στρέμματα καλλιεργιών

-Ελεγκτικό Συνέδριο: Υπάλληλος που καταδικάζεται δεν χάνει τη σύνταξή του«Άσχετη η καταδίκη με το συνταξιοδοτικό δικαίωμα»

-Αίγυπτος: 27 φίλαθλοι νεκροί σε συγκρούσεις με δυνάμεις ασφαλείας, που ττούς εμπόδισαν να μπουν σε γήπεδο για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

6/02/2015

-ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

-ΤτΕ- Γ.Στουρνάρας : Η ρευστότητα των τραπεζών και οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένη

-Το πρωί η μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την εκλογή προέδρου της Βουλής. Το απόγευμα η εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και των γραμματέων.

– Στην παρέλαση για τη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό 9 Μαΐου στην κόκκινη πλατεία να παρακολουθήσει στη Μόσχα, προσκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

-Η 1η τούμπα ανάποδη : Ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη παγώνουν την απόφαση της Νάντιας Βαλαβάνη για το ΤΑΙΠΕΔ (είχε ζητήσει την παραίτηση των επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας) μετά την σκληρή παρέμβαση της τρόικας και των Ευρωπαίων εταίρων,ενώ το ΔΝΤ δεν φάνηκε να ενοχλείται

-Stratfor: «Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί. Εάν πηδήσει ο ένας στον γκρεμό τότε και ο άλλος θα υποστεί σημαντικές απώλειες»

-Reuters: “Η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος – οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους. -Άσκηση πολιτικής πίεσης είναι σαφώς και η απόφαση της ΕΚΤ να μην δεχθεί από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. ”

-Η Ελλάδα στην 92η θέση μεταξύ 196 χωρών σε ότι αφορά την ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο,με τη μέση ταχύτητα στη χώρα μας να φτάνει τα 9,64Mbps ( ενώ οι εταιρείες πάροχο, πουλάνε συμβόλαια για ταχύτητες ως 24 Mbp ) με , υψηλότερα από τις Ιταλίας, Κύπρο και Αλβανίας αλλά πολύ χαμηλότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

-ΕΕ: Ανοίγει η αυλαία των διαπραγματεύσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και της Ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών. Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους ΔΝΤ και ΕΚΤ

-ΝΑΤΟ: Δύναμη ταχείας δράσης στην ανατολική Ευρώπη δημιουργεί και έξι «κέντρα διοίκησης» σε περιοχές κοντά στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ- Γαλλία,Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία,Ισπανία και η Βρετανία δέχτηκαν να είναι οι πρώτες χώρες που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δύναμη που θα αποτελείται από 5.000 άνδρες και αναμένεται να αναλάβει δράση το 2016.

-Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Πέτρο Ποροσένκο ζητά επίμονα από τα κράτη-μέλη του NATO να στείλουν όπλα στη χώρα του

Τουρκία:- Τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης θα είναι το βασικό σημείο εστίασης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της ομάδας των G-20 οι οστην Κωνσταντινούπολη το διήμερο 9 έως 10 Φεβρουαρίου

-Λονδίνο: ‘Ένοχος κρίθηκε ο 70χρνος ,πρώην αστέρα της βρετανικής ποπ, Γκάρι Γκλίτερ για παιδεραστία εις βάρος 3 ανήλικων κοριτσιών το διάστημα μεταξύ 1975 και 1980-Η ποινή του θα ανακοινωθεί την 27η Φεβρουαρίου.

-Ιράκ: Το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν θέλουν να αποκτήσουν πολλοί «συλλέκτες», με προσφορά που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια δολάρια- O νυν κάτοχος του σχοινιού , ο οποίος υπήρξε σύμβολος επί θεμάτων ασφαλείας του Ιράκ,δήλωσε ότι το κρατά, έως ότου δημιουργηθεί μουσείο

– ΗΠΑ:Τραγικό τέλος και για τη κόρη της τραγουδίστριας Γυίτνεϊ Χιούστον, η 21χρονη Κριστίνα, η οποία απεβίωσε τελικά σε μια ιστορία που θυμίζει αυτήν της μητέρας της τρία χρόνια νωρίτερα

.

5/02/2015

-Συναγερμός” σήμανε στην Αστυνομία, έπειτα από δύο τηλεφωνήματα αγνώστων για τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, επί της Κατεχάκη.
-Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μία γυναίκα τηλεφώνησε στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης (05/02/2015) στον ΣΚΑΪ και προειδοποίησε πως στο Νοσοκομείο έχουν τοποθετηθεί δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι αναμένεται να εκραγούν στις 10:00-στις 07:45 ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο. Ένας άνδρας γνωστοποίησε πως στο χώρο είναι τοποθετημένοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί-Στο σημείο έφθασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)

-Αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ , η οποία μέσα στην νύχτα αποφάσισε ότι δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση -Οι ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθήσουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους μέσω ELΑ

– Reuters: Και ο εκβιασμός συνεχίζεται με τον Μάρτιν Σουλτς, να απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με χρεοκοπία, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

-Μας «αδειάζουν» και οι Αμερικανοί: «Συνεργαστείτε με τους Ευρωπαίους εταίρους»

-Aντιδράσεις των αμερικανικών MME: «Η Ελλάδα συναντά οπισθοδρόμηση στις ευρωπαϊκές συνομιλίες διάσωσης», γράφει στο φύλλο της Πέμπτης η εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης»

-Κρίσιμο τετ α τετ θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με το γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το  πρωί στο Βερολίνο που ζητά από την κυβέρνηση Τσίπρα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις από το σημείο που τις άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά

-Βουλή:Σε τρείς φάσεις το πρωί η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου-στο Ευαγγέλιο οι Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί,στο Κοράνι οι τρεις Έλληνες μουσουλμάνοι και ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές τον επιλέξουν-Την Παρασκευή η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής και το απόγευμα θα ακολουθήσει εκλογή των υπόλοιπων μελών του Προεδρείου.

-Παράταση για μετά τις προγραμματικές δηλώσεις παίρνει η ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

-Λαφαζάνης:Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επανασύσταση του ΙΓΜΕ, ως βασικού εργαλείου ανάπτυξης για τη  χώρα.

-Συμβούλιο Εφετών: Παραπέμπει σε δίκη 72 Χρυσαυγίτες, βουλευτές και μέλη .

-ΣτΕ: Νόμιμη η καταβολή δύο συντάξεων και ακύρωσε την άρνηση του ΟΓΑ, που δεν ενέκρινε τη χορήγηση σύνταξη αναπηρίας.
– ΣτΕ :Επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του, στις προσφυγές τοπικών φορέων της Χαλκιδικής με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί σχετική τεχνική μελέτη για τη διαχείριση των μεταλλευτικών αποβλήτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

-Σφραγίζονται εγκαταλελειμμένες εργατικές κατοικίες στη Δραπετσώνα

-Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή κακόβουλο λογισμικό το «Backdoor Trojan « εξαπλώνεται στο Φacebook

-Κτηματολογίο:Αβέβαιη είναι η χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου του Κτηματολογίου εντός των χρονικών ορίων που έχουν οριστεί

-Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης της χώρας

-ΠΑΟΚ: Ο τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης, έθεσε την παραίτησή του στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την ήττα του «Δικέφαλου» στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, την έκτη φετινή της μακεδονικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

-Κόσοβο:Κατά κύματα εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο,εκατοντάδες Κοσοβάροι  Αλβανοί , διερχόμενοι και με τα πόδια τα σύνορα με τη Σερβία, προκειμένου να περάσουν στην Ουγγαρία και από εκεί, κυρίως, στη Γερμανία-Κατευθύνονται προς τη Δυτική Ευρώπη και προστίθενται καθημερινά στους χιλιάδες που κατά κύματα εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο.

-Σκόπια: Φοιτητές αποφάσισαν να καταλάβουν όλες τις πανεπιστημιουπόλεις, καθώς η κυβέρνηση Big Brother του Γκρούεφσκι ,θα προσβάλει αυτονομία των Πανεπιστημίων και θα επιβάλει κυβερνητικό έλεγχο των λεγόμενων «εθνικών επιστημών»- Ιστορία, Εθνολογία, Ανθρωπολογία, Γλωσσολογία και Φιλολογία.

-Τουρκία: Υπό κρατικό έλεγχο τέθηκε το δέκατο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας Asya Bank, ισλαμική τράπεζα που ελέγχεται από τον μουσουλμάνο κληρικό και μεγάλο πολιτικό αντίπαλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

-Χάγη: Απερρίφθη η αγωγή της Κροατίας για γενοκτονία από τη Σερβία

-Ρωσία: Ξεκινά ελέγχους σε θρησκευτικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό

-Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση έκρυβε επί δύο μήνες το θάνατο του Τσάβες, προκειμένου να περάσει μια σειρά από νομοσχέδια , που υποτίθεται πως υπογράφηκαν από τον, ήδη νεκρό, Τσάβες, κατήγγειλε μεταξύ άλλων Ο αντισυνταγματάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, που υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος της προσωπικής ασφαλείας του εκλιπόντος προέδρου της χώρας οποίος στην πραγματικότητα δεν πέθανε, στις 5 Μαρτίου του 2013, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου του 2012

-Νιγηρία: Σφαίρες πειρατών έριξαν νεκρό Έλληνα υποπλοίαρχο των ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου «Κάλαμος», υπό σημαία Μάλτας και απήχθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες.

4/02/2015

-Ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιος, ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησις για μια πολιτική θέση.

-Κρίσιμο τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

-ΥΠ.ΟΙΚ: Συναντήσεις με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σήμερα και με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αύριο θα έχει, ο υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης.

-Bloomberg: Η Μέρκελ περιμένει να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα και μετά να διαπραγματευτεί

-Δεμένα τα χέρια της κυβέρνησης με τις τράπεζες-Το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στον βασικό μέτοχο -ΤΧΣ- να αλλάξει διοικήσεις

-Αρειος Πάγος: Συν υπαίτιος ο συνοδηγός που γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος σε περίπτωση τροχαίου

-Tην παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλε ο Νίκος Κανελλόπουλος.

-Συναντήσεις του υπουργού ό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τους πρέσβεις Ρωσίας-ΗΠΑ στην Ελλάδα

-Θεσσαλονίκη:Πριν την έναρξη του 17ου φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (13 έως τις 22 Μαρτίου. )και ακόμα , παραμένει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο το Φεστιβάλ

-Συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής,την Τετάρτη 11 Φλεβάρη Να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ τώρα

– Φωτοβολταϊκά: H μείωση στις ταρίφες και η αναστολή αδειοδότησης νέωνέργων έκοψαν 25.000 θέσεις εργασίας το 2014

-Κύπρος: Να αφαιρέσει το χρυσό κλειδί της πόλης από τον πρώην Υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο Πάφου.

-Τουρκία: Υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές θα είναι και τα δυο παιδιά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κίνητρο για να εξασφαλίσουν πολιτική ασυλία, , γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.

-Ιρλανδία:«Μαϊμού» – πτυχίο φαίνεται ότι είχε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρλανδικό Indepentent- στο βιογραφικό του ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ένα πτυχίο που δεν απέκτησε ποτέ στην Ιρλανδία.

-EE:- Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται «πιθανότατα» να συναντηθούν την Τετάρτη 11η Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, την παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να καταλήξουν σε μια κοινή θέση όσον αφορά το αίτημα της Ελλάδας

-Ο διευθυντής της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια, Κρίστιαν Ντάνιελσον, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Σκόπια, λόγω της πολιτικής κρίσης που προκλήθηκε με την υπόθεση ‘πραξικόπημα’ στο νοτιοσλαβικό κράτος

-Ρωσία: Όπως η Ελλάδα,έτσι και η Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις πολέμου από τη Γερμανία, για τη ζημία που προκλήθηκε στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου-βουλευτές της Κρατικής Δούμας, δημιούργησαν ομάδα εργασίας για να προβούν σε απολογισμό των ζημιών και το ποσό που θα προκύψει αναμένεται να παρουσιασθεί στη Γερμανία ως υποχρεώσεις επανορθώσεων.

– Αργεντινή: Βρέθηκε προσχέδιο ένταλμα σύλληψης κατά της Προέδρου Φερνάντες στο σπίτι του δολοφονημένου εισαγγελέα.

-3/02/2015

-Στο Δήμο της Δυτικής Αττικής τη Μάνδρα, χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς ύδρευσης και στη συνεχεία να τους εξαφανίσει

-Στη Ρώμη σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για συνάντηση με τον ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντουάν

– Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι για συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

– Βαρουφάκης: «Θέμα ωρών ή ημερών η συμφωνία που θα λύσει το ελληνικό ζήτημα μια για πάντα»

-Έβρος: Ούτε ο φράχτης στη συνοριακή γραμμή του Έβρου δεν άντεξε τη μανία των φυσικών φαινομένων- Τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από τη Βουλγαρία ,παρέσυραν ακόμα και τον φράχτη που είχε στηθεί για να ανακόψει το μεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία

– Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» για την ενίσχυση του ΕΣΥ , με ανθρώπινο δυναμικό,…δρομολογεί το υπουργείο Υγείας

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ολική επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) με αφορολόγητο όριο τα 200.000 ευρώ προβλέπει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

-Σχέδιο υπ. Οικ, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, για «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων
-δόσεις μέχρι το 30% του εισοδήματος – ολική διαγραφή χρεών που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αποπληρωθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, (ευπαθείς ομάδες,π.χ. ηλικιωμένοι πάνω από ένα ορισμένο όριο ηλικίας, ανίατα ασθενείς, κ.λπ.), και όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας

-Αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών που ελέγχονται μετοχικά από το Δημόσιο, καθώς και στο ΤΧΣ-Σε θέσεις-κλειδιά τοποθετούνται έμπειροι τραπεζίτες, πρόσωπα χωρίς “κομματική ταυτότητα” και πολιτικές εξαρτήσεις

– Υπ.Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος: Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών και των προμηθειών

-Ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βολιδοσκοπούν εντατικά τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, προκειμένου να τον πείσουν να αποδεχθεί πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

-Αξιωματούχοι του  υπ. Οικ  ΗΠΑ , θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης- Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υφυπ. Οικ., αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές υποθέσεις, Νταλίπ Σινγκ.

– ΕΛ.ΑΣ.:Φεύγουν 2.000 αστυνομικοί από τη φύλαξη VIP προσώπων-επανέρχενται ο αστυνομικό της γειτονιάς και οι πεζές περιπολίες

-Ήπειρος : Πιστός στην ευεργεσία που είναι ταυτισμένη με την Ήπειρο της προσφοράς, ο 29χρονος Νίκος Λούλης (γιος του Κώστα Λούλη), 7η γενιά “της εταιρίας Μύλοι Λούλη Α.Ε.” αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.

– Σίγησε για πάντα «το αηδόνι της Ηπείρου», Αλέκος Κιτσάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, στα Γιάννενα.

ΣτΕ: «Ναι» στα τατουάζ στους ενστόλους, αλλά όχι σε εμφανή σημεία

– Θεσσαλονίκη:Κρούσμα βανδαλισμού σημειώθηκε στη Νέα Παραλία – άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο γλυπτό Τρεις Κύκλοι του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βρίσκεται στον Κήπο των Γλυπτών. κατασκευάστηκε το 1978.

– Βρυξέλλες: Σύλληψη υπόπτου Σλοβάκου, ο οποίος φορούσε στολή καμουφλάζ με όπλο και αλυσοπρίονο κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο

-Σκόπια:Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, Ιωάννης ΣΤ΄, αναμένεται να βγει από τη φυλακή, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Εισαγγελίας, για αναστολή της απόφασης ως αβάσιμη-η απόφαση απελευθέρωσης του αρχιεπισκόπου είναι οριστική.

-Ουκρανία: 62 δολάρια την ημέρα, σε κάθε στρατιώτη που πολεμά στην Ντονμπάς

-Ντονέτσκ: Οι Ρωσόφωνοι καλούν σε γενική επιστράτευση 100 χιλιάδες στρατιώτες, μετά την καταγγελία Ρώσου αξιωματούχου σε σχόλια του Γ.Γ. του State Department, Τζον Κέρι, για αμερικανικό εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων.

-Κένυα::Ηλικιωμένη γυναίκα στα 85 της χρόνια, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα από την τρίτη τάξη του δημοτικού , στο ίδιο σχολείο με… έξι από τα δισέγγονα της -Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, είναι μια περήφανη μαθήτρια του γυμνασίου κι έχει για συμμαθητές της αγόρια και κορίτσια 12 ετών.

– Μεξικό: Στον ΟΗΕ προσφεύγουν οι γονείς 43 εξαφανισμένων φοιτητών

– ΗΠΑ: Για δεύτερο κύμα χιονοθύελλας ετοιμάζονται οι βορειοανατολικές ΗΠΑ
Ακυρώσεις επιβατικών πτήσεων

– Νέα Υόρκη: Αστυνομικός σημαδεύει με όπλο εφήβους επειδή έπαιζαν χιονοπόλεμο

2/02/2015

– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και Ευρυτανία – εκκενώσεις χωριών, κατολισθήσεις ,πλημμύρες – σε επιφυλακή οι αρχές για τον Έβρο.- Εκτεταμένες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας
-Κλειστά τα σχολεία της Άρτας μετά την πρωτοφανή θεομηνία.
-Την αναστήλωση του ιστορικού ,μονότοξο Γεφύρι της Πλάκας , το μεγαλύτερο των Βαλκανίων που κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Πολιτισμού προχωρώντας άμεσα στη σύνταξη σχετικής μελέτης και στη λήψη μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάστασή του.

-Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά – Ραφήνα – Λαύριο

-Σεισμός 4 βαθμών μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης

– Μαραθώνιο επαφών και διαβουλεύσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της Συνόδου Κορυφής, με πρώτη επίσκεψη του σήμερα την Κύπρο -Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
-ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, διερμηνεύοντας τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης

-Ξαφνική και ηχηρή παρέμβαση μέσω του CNN, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, υπέρ της Ελλάδας έγινε την Κυριακή για να ακούσει το Βερολίνο, – Σταματήστε να στύβετε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση!

-Παρίσι: Την ανάγκη να θεσπιστεί ένα «νέο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης» επισήμανε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη το απόγευμα της Κυριακής

-Τραγικό θάνατο στο παρκέ του γηπέδου μπάσκετ της Ελευσίνας βρήκε ένας 18χρονος αθλητής στον αγώνα της ΟΚ Ελευσίνας με τον Πήγασο Κορυδαλλού.

-Τις παραιτήσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Εμμανουήλ Κονδύλη και του διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

-Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΡΤ με βάσει τις πολιτικές δεσμεύσεις του νέου πρωθυπουργού έχει καταθέσει ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκα

-ΣτΕ: Πρόστιμο ύψους 145.000 ευρώ για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας με αφορμή τρία (παλαιότερα) κρούσματα υποκλοπών, επικύρωσε το Συμβούλιο σε βάρος του ΟΤΕ, για παραβάσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών

-Σέρρες: Βρέθηκε αρχαίος τάφος με νομίσματα και κομμάτια χρυσού, σε δημοτική έκταση έξω από τη Νέα Ζίχνη Σερρών- Ο τάφος βρέθηκε κατά τις σκαπτικές εργασίες της δημοτικής αρχής προκειμένου να κατασκευαστεί στο σημείο υπαίθριο θέατρο.

-Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώσαν υπέρ της Δημοκρατίας ,κρατώντας κίτρινες ομπρέλες,«διεκδικώντας τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017.

-ΗΠΑ: H 20χρονη Ελληνίδα Ελεονώρα Αποστολίδη ,από την Πρέβεζα, διπλωματούχος πιάνου του Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας,, απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Χαρισματικών Μουσικών της Νέας Υόρκης «AADGT: International Young Gifted Musicians Festival. Passion of Music 2015»

30/01/2015

-Υπ. Άμυνας :Για 1η φορά μετά το 1996 Έλληνας υπ. Εθνικής Άμυνας θα τιμήσει τους ήρωες πεσόντες- Στα Ιμια σήμερα ο υπουργός Πάνος Καμμένος, για το μνημόσυνο που θα τελεστεί για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού. στις 11 το πρωί -Στη συνέχεια θα μεταβεί στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, όπου θα πραγματοποιηθεί ρίψη στεφάνου.-Αμέσως μετά ο κ.Καμμένος θα μεταβεί στην Κρήτη όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη και θα επισκεφθεί την 133 Σμηναρχία Μάχης.

-Στην Κύπρο η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου-την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Iταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι , έπειτα στις Βρυξέλλες

-Μετρό Θεσσαλονίκης: Παράταση 20 ημερών για τις ομαδικές απολύσεις-μετά από αυτή την εξέλιξη, οι προγραμματισμένες απολύσεις, δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ σήμερα εξήγγειλαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας, στη Θεσσαλονίκη.

-Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα εξόδου της ΠΑΘΕ, έως και την Κυριακή από τις 19.00 έως τις 6.00 της επομένης, από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου των ΚΤΕΛ Μακεδονία μέχρι το ύψος της συμβολής του με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (κόμβος Λαχαναγοράς).

-Στις 09:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ).

-Κλειστά σήμερα τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών

ΕΛΑΣ: Ζητά πληροφορίες για τον άνδρα που βρέθηκε δολοφονημένος στον Ασπρόπυργο (δείτε τη φωτογραφία)-ΕΛΑΣ: Ζητά πληροφορίες για τον άνδρα που βρέθηκε δολοφονημένος –το πτώμα του βρέθηκε εντός ταξιδιωτικού σάκου στις 7-2-2014, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο-παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476911 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας,-διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

-O επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ, στην Αθήνα σήμερα -Θα συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Οι συνομιλίες αυτές θα σηματοδοτήσουν στην πράξη την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την μεταβολή των όρων της συμφωνίας στήριξης της Ελλάδας από την διεθνή τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

-ΥΠΕΞ: «Η πολυήμερη διαπραγμάτευση  για την Ρωσσία τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός, Νίκος Κοτζιάς,-επισήμανε ότι  κείμενο το  οποία εκδόθηκε χωρίς τη συγκατάθεση της Ελλάδας,  τροποποιήθηκε  -η αναφορά στη Ρωσία αφορά μόνο την καταδίκη των ενεργειών των αυτονομιστών  και  οι κυρώσεις στη Ρωσία μέχρι τον Σεπτέμβριο, αποφάσισαν ομόφωνα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

-Guardian: Μην αφήσουμε την Μέρκελ να «στραγγαλίσει» την Ελλάδα – Είναι η πιο «τερατώδης» ηγέτης της γενιάς της

-ΕΚΤ:Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα αντέξουν την τρέχουσα αναταραχή στις αγορές, δήλωσε η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής της ΕΚΤ για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών

-ΠΑΣΟΚ: « Αποχωρώ, δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης»
-Αντ. Σαμαράς: Η δικαίωση της Ν.Δ. θα έρθει σύντομα- για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης.
-Διαγραφή προσαύξησης σε λογαριασμό από ΕΥΔΑΠ με παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη.

-Ιταλία: Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου-Ο πρωθυπουργός Μ,Ρέντσι πρότεινε τον 73χρονο Σέρτζιο Ματαρέλα, μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για το ύπατο αξίωμα της χώρας.- Σήμερα άλλες δύο ψηφοφορίες, οι οποίες αναμένεται επίσης να είναι άκαρπες-στον τέταρτο γύρο το Σάββατο, αρκεί απλή πλειοψηφία.

-Βατικανό: Δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και μπάνιο θα προσφέρει το Βατικανό στους άστεγους της Ρώμης 1η Φεβρουαρίου- Κομμώτριες και κουρείς θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κάθε Δευτέρα.

-Αίγυπτο: πάνω από 26 νεκροί από τις επιθέσεις ισλαμιστών στην Χερσόνησο του Σινά
-Μεγάλη τραγωδία στο Μεξικό: Πολλοί είναι οι νεκροί από έκρηξη που σημειώθηκε σε μαιευτήριο, εξαιτίας διαρροής αερίου από ένα βυτιοφόρο-Αρκετά βρέφη εντοπίστηκαν ζωντανά στα ερείπια.

-ΗΠΑ: Την αλληλεγγύη του εξέφρασε στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα του στον Έλληνα πρωθυπουργό ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο-Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κάλεσε τον δήμαρχο να επισκεφθεί την Ελλάδα και ο δήμαρχος εξέφρασε ενδιαφέρον για την επίσκεψη στο μέλλον». .

29/01/2015

– Βουλή: Θα ανοίξει στις 5 Φεβρουαρίου-6 Φεβρουαρίου η εκλογή για τον πρόεδρο της Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου- 7 και 8 Φεβρουαρίου θα αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης -9 Φεβρουαρίου η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης – Παρασκευή και… 13 η ψηφοφορία για την εκλογή του ΠτΔ όπου χρειάζεται 180 ψήφους. – το πρόσωπο που θα προτείνει ο συγκυβέρνηση είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

– Τεράστιες ουρές από τα χαράματα στις τράπεζες, με τους συνταξιούχους να περιμένουν πολλές ώρες για να λάβουν τη σύνταξή Φεβρουαρίου

-ΓΕΑ:Το τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Πολεμικής Αεροπορίας
– “Η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής

– η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί επίσης σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής”. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

– Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για πρώτη συνάντηση με τον Αλ.Τσίπρα . θα συναντηθεί επίσης με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

– Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

-Τα κάγκελα  τέλος οριστικά στο Σύνταγμα, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
http://youtu.be/MTavb97ed7M
-Citigroup : Εκροές καταθέσεων 11 δισ. ευρώ – Τα 8 δισ. ευρώ μόνο τον Ιανουάριο

– Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, άφησε αιχμές για κομματική εκμετάλλευση των ανακαλύψεων στην Αμφίπολη , κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-Ο Όλιβερ Στόουν, ο Χιού Λόρι, ο Κώστας Γαβράς, αλλά και ορισμένοι από τους ηθοποιούς του Game of Thrones έσπευσαν να συγχαρούν τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές.

– ΕΕ: Διχάζουν οι κυρώσεις στην Ρωσία, νέα συνεδρίαση την Πέμπτη- πιέσεις άσκησαν κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, οι βαλτικές χώρες η Ελλάδας, Κύπρος, Γαλλίας και Ιταλία

-Γαλλία: Συνδικαλιστές έσβησουν τα φώτα σε χώρο όπου ομιλούσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας

-Σκόπια: Μετά τα πολλά αγάλματα Ελλήνων Μακεδόνων που στήνει σε κάθε γωνία της χώρας , έμεινε χωρίς κοντύλια, ως εκ τούτου, έχασε το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλε στον Οργανισμό τη συνδρομή της (24.606 δολαρίων ΗΠΑ)

– Τουρκμενιστάν: Τελωνιακοί απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μαύρων αυτοκινήτων, προτρέποντας σε παραγγελίες λευκών οχημάτων, καθώς το χρώμα αυτό θεωρείται… τυχερό.

-Ταϊβάν :Ψαράς ανέσυρε στα δίχτυα του μια απολιθωμένη κάτω σιαγόνα , η οποία φέρει ασυνήθιστα μεγάλα και «πρωτόγονα» δόντια» που δεν αποκλείεται να ανήκει σε άγνωστο προϊστορικό είδος ανθρώπου.

-Ηνωμένα Έθνη: O Οργανισμός Ηνωμένων ζητά 2,9 δισ. Δολάρίι για το 2015,,προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο 40% των Σύρων που δεν έχουν πρόσβαση ούτε επωφελούνται των επιχειρήσεων διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

-ΗΠΑ:«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διερευνήσουν με επικεφαλής το διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη,περιοχές της Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, για να φτιάξουν νέες στρατιωτικές βάσεις, για τα αμερικανικά άρματα μάχης και εγκατάσταση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

-Τέξας:Νέα θύματα αστυνομικών πυρών δυο 17χρονα κορίτσια

28/01/2015

-Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, με νέα ήθη και έθιμα, θρησκευτικό και πολιτικό όρκο – 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για κυβερνητική επιτροπή, θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και το οποίο θα συγκροτούν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι 13 υπουργοί.

-Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης στις 10.30 το πρωί, στη Βουλή-Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

– Α.Τσίπρας προς Βρυξέλλες: “Δεν μας ρωτήσατε για νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας – Τις απορρίπτουμε”

-Νίκος Κοτζιάς:«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη όταν εμποτίζει με την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις σκέψεις της και τα συμφέροντά της, τους διεθνείς οργανισμούς, τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, την ίδια την ΕΕ- Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος. Θέλουμε να είμαστε Έλληνες, πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε πάνω απ’ όλα ένα υπουργείο που θα τολμά να σκέφτεται διαφορετικά, που θα γυρίσει σελίδα και θα υπηρετήσει τις γενικότερες αγωνίες και προοπτικές του λαού μας»», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών

– Τάσος Κουράκης :Άμεσες και σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση -Δεν θα δώσουν οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται- σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δύο αυτές τάξεις,- -Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει τη διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνο”, δηλωσε ο αναπληρωτής  υπ. Παιδείας.

-Γιώργος Κατρούγκαλος.:Ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Την θέση του στην Ευρωβουλή παίρνει ο  δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου ως ο πρώτος επιλαχών  του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ

– Θ. Δρίτσας: Τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας

– Υπ. Άμυνας άλλαξε χέρια  -Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στον  νέο υπουργό  Πάνο Καμμένο- Πριν από την έναρξη της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων.

– Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: «Το ελληνικό F-16 ,κατά την απογείωση, αντιμετώπισε ολοφάνερα κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ξέφυγε καθαρά από την πορεία του, κατά 90 μοίρες, και προσέκρουσε στα γαλλικά αεροπλάνα που ετοιμάζονταν να απογειωθούν»  Για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγονται ήδη πολλές έρευνες, δικαστικές και τεχνικές.

–  Πρόγραμμα για την κάλυψη όχι 50.000 αλλά 550.000 θέσεων κοινωφελούς  θέσεων εργασίας για ένα χρόνο, έχει έτοιμο στο συρτάρι της η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αρμόδια για την καταπολέμηση ανεργίας

– ΠΑΣΟΚ:- « Οι Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας»

– Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Ντέμη Ρούσσο, συγγενείς και φίλο

-ΣτΕ: «παγώνουν» οι μετεγγραφές σε αρχιτεκτονικές σχολές στο ΕΜΠ και ΑΠΘ μέχρι να εκδοθεί, τον προσεχή Μάρτιο, απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν κατατεθεί.

-70 χρόνια από τη φρίκη του Αουσβιτς-Εκδηλώσεις στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου, τόπο μαρτυρίου περίπου 1,5 εκατομμυρίου Εβραίων, αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

– Προειδοποίηση Βundesbank: «Μοιραίες συνέπειες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είχε ενδεχόμενη διακοπή του προγράμματος βοήθειας, σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η συνέχιση του προγράμματος»

– Κόσοβο: :Βίαια επεισόδια στην Πρίστινα σε αντικυβερνητική διαδήλωσης που διοργάνωσαν κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις πολιτών.

-Ακτή Ελεφαντοστού:Μαζικές απαγωγές και δολοφονίες παιδιών – εξαφανίστηκαν 21 παιδιά και τα περισσότερα βρέθηκαν νεκρά ή βάναυσα ακρωτηριασμένα- εκφράζονται φόβοι για τελετές μαύρης μαγείας και ανθρωποθυσίες ενόψει εκλογών, από διεφθαρμένους επιχειρηματίες και πολιτικους για να εξασφαλίσουν υπερφυσικές δυνάμεις, χρήματα και εξουσία.

– Ιαπωνία: Η Sony Corp. θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις 1.000 εργαζομένων στο τμήμα smartphones, κυρίως στην Ευρώπη και στην Κίνα

– Goldman Sachs: Βλέπει πτώση της τιμής πετρελαίου στα 30 δολάρια

27/01/2015

Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας
Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την τραγωδία σε αεροπορική βάση στην Ισπανία, με τους  οι δύο Έλληνες χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους, όταν το ελληνικό F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης  Νέα Αγχίαλο που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση   στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε ,για άγνωστους λόγους κατέπεσε στη φάση της προσγείωσης, πάνω σε άλλο αεροσκάφος F-16 και ακολούθησαν εκρήξεις. – Νεκροί είναι εκτός τους  δύο Έλληνες χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους  9 Γάλλοι υπήκοο  και 19 τραυματίες.

http://youtu.be/vr4bUQgPP-E
-O Αλ. Τσίπρας, ορκίστηκε πρωθυπουργός ,πρώτη φορά στην Ελλάδα με πολιτικό όρκο. “Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.”

-Στις 4μμ, η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και – πιθανότατα – η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

-Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο νέος πρωθυπουργός, επέλεξε ως πρώτη πολιτική πράξη να καταθέσει  λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

– Ριζικές αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ, δημιουργούνται 4 υπερ-υπουργεία, ενώ δύο άλλα μετονομάζονται-Συνολικά, η κυβέρνηση θα αποτελείται από 10 υπουργεία,

-Στην Αθήνα την Πέμπτη ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα στις 15:00, στο Μέγαρο Μαξίμου -Και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Νταϊσελμπλουμ μέσα στην ευδομάδα έρχεται για συνομιλίες με τον υποψήφιο Υπ. Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη,, ενόψει την άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών στις Βρυξέλες, στις 12 Φεβρουαρίου».

– ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός γυναικών από μάχιμες θέσεις στο στρατό

– Ρωσία: Η Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε BB+ από BBB- από τον οίκο αξιολόγησης S&P, παγώνει τις αναλήψεις καταθέσεων η SB Bank ,χωρίς να προχωρήσει σε διευκρινήσεις

– ΗΠΑ– Νέα Υόρκη :Η χιονοθύελλας «άδειασε την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ- έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό, πτήσεις ακυρώθηκαν,κλειστά τα θέατρα ,οι δρόμοι άδειοι χωρίς αυτοκίνητα,μόνο τα εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης κυκλοφορούν με δύσκολες καιρικές συνθήκες- οι ριπές ανέμου που στέλνουν κλαδιά δέντρων πάνω σε γραμμές μεταφοράς ενέργειας, ίσως να αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

– Φλόριντα: «Μεταλλαγμένα» αρσενικά κουνούπια περιμένουν να απελευθερωθούν, εφόσον οι Αρχές εγκρίνουν τη χρήση τους για την καταπολέμηση  ασθενειών, του δάγγειου πυρετού και του ιού τσικουνγκούνια- Τα κουνούπια αυτά θα προλάβουν να ζευγαρώσουν με θηλυκά κουνούπια στη φύση, οι απόγονοί τους όμως θα πεθάνουν λόγω του θνησιγόνου γονιδίου- αντιδράσεις, από 130.000 κάτοικούς που έχουν υπογράψει αίτηση για την ακύρωση του πειράματος.

26/01/2015

-Όλες οι γνωστές (ψευτο) δημοσκοπήσεις έπεσαν τελείως έξω – με το 99,77 % καταμετρημένων αποτελεσμάτων συγκεντρώνουν :ο ΣΥΡΙΖΑ: 36,36% (149 έδρες)- ΝΔ: 27,81% (76 έδρες)-Χρυσή Αυγή: 6,28% (17 έδρες)-Ποτάμι: 6,05% (17 έδρες)-ΚΚΕ: 5,49% (15 έδρες)- ΑΝΕΛ: 4,73% (13 έδρες)-ΠΑΣΟΚ: 4,66% (13 έδρες)

-Την συνεργασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, έχουν συμφωνήσει οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος και… μπαλαντέρ το Ποτάμι-Κατόπιν αυτών, θα σχηματιστεί η πρώτη ελληνική κυβέρνηση με κορμό ένα αριστερό κόμμα και το απόγευμα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας .

-Μόνο η δημοσκόπηση –έρευνα του καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά, πρόβλεψεμμε πολύ λίγη απόκλιση τα σημερινά αποτελέσματα και  δημοσιεύτηκε στο  makeleio.gr – Σύμφωνα με την ταυτότητά της, η έρευνα έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 5.593 ατόμων, το διάστημα 17 έως 22 Ιανουαρίου 2015 και έδινε 32,1% ΣΥΡΙΖΑ- 29,3% ΝΔ. -5,8%, ΧΑ -ΠΑΣΟΚ 5,7%,- Ποτάμι 5,5%-, ΚΚΕ 4,7%,-ΑΝΕΛ 4,1%,- Κίνημα 2,8%,- ΛΑΟΣ 1,3%, -ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Πράσινοι/ΔΗΜΑΡ 0,6%, άλλο κόμμα 1,8%.

-Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στη Νέα Δημοκρατία- Αντ. Σαμαράς: Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη
– Στ. Θεοδωράκης: Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο
– Ευ. Βενιζέλος: Δεν βγήκαμε τρίτη δύναμη για ένα καπρίτσιο
– Ύστερα από αδιάλειπτη παρουσία 92 ετών της οικογένειας Παπανδρέου στο ελληνικό κοινοβούλιο, μπαίνει τέλος ,καθώς το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, μένει εκτός βουλής και καλή χώνεψη.

– Διεθνείς αντιδράσεις: Συγχαρητήρια αλλά και προβληματισμός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Δεν έχει αντιδράσει επισήμως η Άγκελα Μέρκελ
-Μικρή πτώση για το ευρώ μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ-Απώλειες 0,5% έναντι του δολαρίου,του ελβετικού φράγκου και της στερλίνας. στις χρηματαγορές Ασίας-Αυστραλίας

-Μνημόνιο Συνεργασίας, υπέγραψαν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και ΜΚΟ «Omnibus». υπηρεσία στην δωρεάν παροχή ψυχολογικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και έκδοσης κοινωνικού συναγερμού «Omnibus ALERT» σε περιστατικά εξαφάνισης ευάλωτων ενηλίκων 18-60 ετών, και εντοπισθέντων ευάλωτων ενηλίκων αγνώστων στοιχείων τηλ: 801 700 7707

– Μετά από δύο λιποθυμικά επεισόδια, νοσηλεύεται και πάλι σε νοσοκομείο από το μεσημέρι της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ το πρωί είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στα Χανιά.

-ΙΡΑΝ: Η κεντρική τράπεζα του Ιράν ανακοίνωσε τον τερματισμό της χρήσης του δολαρίου των ΗΠΑ, για τις πληρωμές στις συναλλαγές με χώρες του εξωτερικού- Στο εξωτερικό εμπόριο, στις συμβάσεις, θα χρησιμοποιούνται νομίσματα, του Γουάν, το Ευρώ, την τουρκική λίρα, το ρωσικό ρούβλι και το γουόν της Νότιας Κορέας.

-Σιγκαπούρη:Πρόστιμο σχεδόν 400 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν άνδρα για κάθε μία από τις γόπες που πέταξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του, επέβαλε, η Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της χωρας, συνολικά τα 13.200 ευρώ.

– Βραζιλία: Οι τρεις πολυπληθέστερες πολιτείες της βιώνουν τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας από το 1930

23/01/2015

– Εκλογές , Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015: H ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.
-Μην επηρεάζεστε από τις αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις –όλα έχουν ένα σκοπό εξυπηρετήσεις–ΡΙΞΤΕ ΨΉΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ-ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ! ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ ! ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ !

-Με βροχές και καταιγίδες στις κάλπες την Κυριακή-Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν έως και 8 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις-Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα της Τρίτης

-Αποχώρηση από το Ποτάμι με καταγγελίες κατά Θεοδωράκη: «Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές»

-Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών οι ενισχύσεις συνολικού ύψους έως 33 εκατ. Ευρώ που επλήγησαν από τον εμπάργκο στην Ρωσία

-H Eurodisney στην Αθήνα για αναζήτηση προσωπικού,27 & 28 Ιανουαρίου στη Τεχνόπολη, Γκάζι-1.400€ ο μισθός των θέσεων

-ΣτΕ: Κατά την προεκλογική περίοδο, έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ,εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 2.136 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, από αυτές, οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους.

-Απίστευτη ανικανότητα: Επιβλήθηκαν πρόστιμα 2,2 δισ. ευρώ σε 1.700 μεγάλες επιχειρήσεις αλλά εισπράχθηκαν μόλις… 270 εκατ. ευρώ!!!

– Μ. Ντράγκι: «τύπωσε» 1,1 τρισ. ευρώ – Αγορά ελληνικού χρέους μέχρι 12 δισ. μόνο αν αποπληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου! -Σημαντική άνοδο στα ευρωπαικά  χρηματιστίρια και στη Wall Street λόγω Ντράγκι

Δήμος Καστοριάσ -Από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου,δωρεάν θα μπορούν οι Καστοριανοί να επισκέπτονται τα αξιοθέατα του Δήμου,την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα,(Σπηλιά του Δράκου- Ενυδρείο και Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού επιδεικνύοντας την
ταυτότητά τους

-Αργούς: 17χρονη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου «έσβησε» μέσα σε αίθουσα φροντιστηρίου, την ώρα του μαθήματος, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

-Κυπριακή Δημοκρατία: Ξαφνικά υπογράφεται συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Ρωσίας

– Ιταλία: Πάνω από 5.000 αρχαιότητες, που χρονολογούνται από τον 8ο αι. π.Χ. ώς τον 3 αι. μ.Χ. και εξαχθεί παράνομα στην Ελβετία και των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ, επέστρεψαν στην Ιταλία

– Βουλγαρία: Με στόχο η αποφυγή ‘αλυσίδας’ μέσων ενημέρωσης και οποιαδήποτε σχέση τους με το κράτος,η κυβέρνηση θα δημιουργήσει υπηρεσία ελέγχου ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης από ιδιώτες, με βάση την προκαταρκτική αξιολόγησή τους

– Spiegel,: Ο Αμερικανός φυγάς, Έντουαρτ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ,εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την κυριαρχία στο διαδίκτυο σε μυστικό πρόγραμμα, με την ονομασία Politerain-με την οποία θα είναι δυνατόν να περιορίσει την προμήθεια πόσιμου νερού σε εχθρικούς στόχους, να αποσυνδέσει την ηλεκτρική ενέργεια και να στοχοποιήσει με χάκερ τα αεροδρόμια.

– Τουρκία:Διοργανώνει την 1η Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου, στην Άγκυρα.- Για το ολοκαυτώματος Ελλήνων και Αρμενίων καμία αναγνώριση ,κανένα συγνώμη

– Λιβύη:Στα χέρια ενόπλων που πολεμούν για επικράτηση στη Λιβύη βρίσκεται το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας στη Βεγγάζη που έχει στα χρηματοκιβώτια του 100 δισ. δολάρια σε μετρητά και χρυσός

Σ.Αραβία: Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ.-Τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν

– Ταϊλάνδη: Ένας σκύλος βλέποντας τα ψάρια να βρίσκονται στο κράσπεδο,προσπαθεί να τους ρίξει με τη μουσούδα του νερό για να ζήσουν .

-ΗΠΑ: Η πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ (Ρεπουμπλικανός, Οχάιο) χωρίς πρότερη συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο ,για να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 3 Μαρτίου , προκάλεσαν την οργή του Λευκού Οίκου, που κάνει για παραβίαση πρωτοκόλλου και ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα και Κέρι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Νετανιάχου.

-22/01/2015

– Θεσσαλονίκη: Δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, θα διατεθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες σε 137.000 ανέργους της Θεσσαλονίκης- ΟΑΣΘ έχει εξασφαλίσει 5 εκ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013, ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από μέρα σε μέρα.

– Ακύρωση διαγωνισμού προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης ακατάλληλα, ,χωρίς προδιαγραφές που είχε προκηρυχθει στις 14 Ιανουαρίου οδήγησε η παράσταση διαμαρτυρίας για ένα δίωρο αποχή από την αιμοκάθαρση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης στο δ.σ. του Ιπποκράτειου,

– Εγκρίθηκε μέσω του μηχανισμού ELA η γραμμή παροχής έκτακτης ρευστότητας προς τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Τράπεζα της Ελλάδος. της Ελλάδος (ΤτΕ)

– Άνοιξε το ΤΑΧΙS για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

– ΑΠ: Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κρίνει τις «ρήτρες νομιμότητας» των εργαζομένων

-Μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος Δημήτρης Βενέτης κατά της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή για τις δηλώσεις της περί τυπώματος 100 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, παραβιάζοντας το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

-Παγκόσμια πρωτοτυπία: :Αντιδρούν μέχρι και… νοσηλευτές στην απίστευτη και επικίνδυνη απόφαση του υπ. Υγείας Μάκη Βορίδη, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με την οποία δίδεται η δυνατότητα σε νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα , να γράφουν παραπομπές για  εξετάσεις και για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό ,αχρηστεύοντας  το Ιατρικό επάγγελμα.

-ΚΑΣ: «Μπλοκάρει» τη μεταφορά έργων της συλλογής Ιόλα στο Λονδίνο, για λόγους προστασίας των αρχαιοτήτων

– Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού για τηνυπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού-η κατηγορούμενη δικηγόρος συνδεόταν ερωτικά με τον κατάδικο εντολέα της και εμπλέκεται σε διακίνηση χρημάτων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της ομάδας.

– Κροατία: Οκτώ τράπεζες και τρεις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία για τη διαγραφή των χρεών φτωχών πολιτών,

– Μόσχα: Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, δεν χρησιμοποιεί ποτέ iPhone ,επειδή το κινητό περιέχει κρυφό λογισμικό που ενεργοποιείται εν αγνοία του χρήστη χωρίς να πατήσει κάποιο κουμπί, και συλλέγει δεδομένα, δηλώνει ο δικηγόρος του πληροφοριοδότη.

– eBay :- Η διαδικτυακή υπηρεσία αγοραπωλησιών eBay, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να περικόψει περίπου 2.400 θέσεις εργασίας ή το 7% του εργατικού της δυναμικού το τρέχον τρίμηνο

– Καναδάς: Αιφνιδιαστική μείωση του επιτοκίου στο 0,75%,

– Password -Το 123456, κωδικός πρόσβασης ήταν το χειρότερο στον κόσμο το 2014!

Αλάσκα: Χταπόδι δραπετεύει από βάρκα
– http://youtu.be/wbSMcUTOfNU

21/01/2015
-Yπ. Δημόσιας Τάξης: Επιστρέφονται από σήμερα , οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και  χθες Τρίτη, αφού προηγουμένως  καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

-ΕΚΤ: Την εκ νέου πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο μηχανισμό παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα ELA (Emergency Liquidity Assistance) αναμένεται θα  εξετάσει σήμερα  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.- Χαρδούβελης: Η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα 15,9 δισ. ευρώ

– Συνεδρίου του Economist -Γ. Δραγασάκης : Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει τα Μνημόνια στη βάση της παραβίασης θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επανεξετάσει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν αντιστρέφοντας όσες επιβλήθηκαν εξωθεσμικά , ενώ θα υποβάλλει και πλήρες σχέδιο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, εξειδικεύοντας τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών και μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης..

– Απορρίφθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει η εταιρεία ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), απαιτώντας από τους παρόχους να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες torrent ( ανταλλαγή  πειρατικών ταινιών, μουσικής  και νόμιμων αρχείων)..- έκρινε ότι το αίτημα της ΑΕΠΙ παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, είναι δηλαδή υπερβολικό μέτρο  και  παραβιάζει τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

– Στον Άρειο Πάγο, θα προσφύγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που εκτίει ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, , για απλή συνέργεια στην υπόθεση υπεξαίρεσης από τα δημοτικά ταμεία.

– Βουλή: Εντός δέκα ημερών, να επιστρέψουν την προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον Ιανουάριο του 2015 (6.099,54 ευρώ),  καλεί τους βουλευτές η Διεύθυνση Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων

– Εκοιμήθη, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων σε ηλικία 89 ετών, στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών με αρκετά προβλήματα υγείας- Ο σορός του θα μεταφερθεί στον Ι.Ν. Μητροπόλεως Αργοστολίου.-Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12.00 παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και πλήθος Μητροπολιτών απ’ όλη την Ελλάδα

-Κωνσταντινούπολη: Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οποίος του ανέπτυξε τα σχέδια του Δήμου που είναι μεταξύ άλλων: δημιουργία μουσείου ισλαμικής τέχνης , μουσουλμανικό νεκροταφείο ,σύστασης τμήματος ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και  ελεύθερη βίζα προς Τούρκους πολίτες (και  ύστερα ξύπνησε).

-Ιταλία: Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες  εντόπισαν  βάση Αλβανών τζιχαντιστών στη Ρώμη, και έχουν αρχίσει έρευνες για τη σύλληψη των φανατικών ισλαμιστών.

– Γερμανία:Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία στο Βερολίνο το απόγευμα με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και της Γαλλίας.

-Ελβετία: Με τη συμμετοχή 40 αρχηγών κρατών ,και περισσότερων από 1.500 επιχειρηματιών και οικονομικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο ξεκίνησε το φετινό Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

–Πρώην Δήμαρχος Σκοπίων: : “Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου θα κατεδαφιστούν- θα έχουν την τύχη, όπως αυτήν του Λένιν, του Στάλιν και του Εμβέρ Χότζα – θα ανατραπούν από το λαό. Πολιτική βλακεία  είναι η υπεράσπιση των ελληνικών αγαλμάτων.

– Τουρκία: Μαρμάρινη κεφαλή του του θεού Ερμή, 2.000 ετών, κατασχέθηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο επιχείρησης των αρχών για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας. Ερμή στα χέρια αρχαιοκαπήλων

– Ιράν:-Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.στην Τεχεράνη

– Φιλιππίνες: Συμβουλή του Πάπα Φραγκίσκος προς τους πιστούς…Οι Καθολικοί δεν χρειάζεται να γεννάνε «σαν κουνέλια»,

– Καναδάς: Κυβερνητικό σχέδιο εξόντωσης λύκων με ελικόπτερα για να σώσει τα κοπάδια ταράνδων στα δυτικά της χώρας.

-20/01/2015

– ΥΠΕΣ :Τηλεφωνική γραμμή 213-1361500 για τους πολίτες , σε ποίο εκλογικό τμήμα και  σχολικό συγκρότημα  ψηφίζουν,Τρίτη-Παρασκευή από τις 9:00 έως 17:00, το Σάββατο από 9:00 έως 19:00 και την Κυριακή από 7:00 έως 19:00. και μέσω διαδικτύου

-Οι Δήμοι και όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών. Όπως τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλονται με fax στην αρμόδια υπηρεσία και θα εκδίδονται δελτία ταυτότητας , σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

-ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Τελικά πέντε σκελετούς βρήκαν οι ερευνητές στον τάφο  στο Λόφο Καστά , που ήταν οικογενειακός , όπου  μέσα βρέθηκαν: Μία γυναίκα, περίπου 60 ετών-Δύο άντρες, περίπου 30 ετών-ένα μωρό  και ένας άντρας καμένος (σε προγενέστερη χρονική φάση από αυτή που πέθαναν οι άλλοι τέσσερις)-Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παυσανία ο Μ.Αλεξανδρος είχε αποτεφρωθεί και είχε επιστρέψει η σορός του στα πάτρια εδάφη όπως όριζε ο Μακεδονικός Νόμος

-Εκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Αβραμόπουλου στο Μαξίμου είχαν το βράδυ της Δευτέρας,, εν μέσω σεναρίων για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβράμοπουλου από το ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

– ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

– Γερμανία: 10.000 διαδηλωτές κατέβηκαν το βράδυ της Δευτέρας στους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας , κατά του ρατσισμού και την αντίθεσή τους στο αντιισλαμικό κίνημα Pegida, το οποίο αναγκάστηκε να ακυρώσει τη διαδήλωση στη Δρέσδη εξαιτίας των φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα.

-Βρετανία: Οι γονείς ενός πεντάχρονου αγοριού έλαβαν μία διαταγή πληρωμής για τα έξοδα που αντιστοιχούσαν στον γιο τους, ο οποίος δεν πήγε  στο πάρτι μίας συμμαθήτριάς του στο οποίο ήταν προσκεκλημένος -απειλούνται με δικαστήρια σε περίπτωση που δεν καταβάλουν το ποσό των 15,95 λιρών (περίπου 21 ευρώ) που αντιστοιχεί για κάθε παιδί που είχε καλέσει.

Τσετσενία -Γκρόζνι : Πάνω από 800.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία κατά των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, τα οποία ο ηγέτης της περιφέρειας της Ρωσίας χαρακτήρισε «χυδαία και ανήθικα»

-Κένυα: Εριξαν δακρυγόνα η αστυνομία σε μαθητές δημοτικού που διαδήλωναν για μια… παιδική χαρά, πολλά από αυτά έβηχαν και πνίγονταν και προσπαθούσαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους με κομμάτια υφάσματος και τα ρούχα τους.

-ΗΠΑ: Σήμερα, Δευτέρα (για τους Αμερικανούς) , γιορτάζουν την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε όλη την χώρα με μεγάλες πορείες, κατάθεση στεφάνων,

– H πρωτοποριακή μέθοδος χειρουργικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας που αναπτύχθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) από τον επίκουρο καθηγητή Γιώργο Λαμπίρη, εγκρίθηκε πρόσφατα και για την ασφάλειά της από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ

– Καλιφόρνια: Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και οραματιστής Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εργασίες για τις πρώτες δοκιμές του Hyperloop, ενός υπερηχητικού τρένου με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 1200 χλμ/ώρ και υπόσχεται να καλύπτει αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων σε λίγα λεπτά.-Το τρένο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια όχι πάνω σε ράγες στο έδαφος αλλά στο εσωτερικό αγωγών μέσα σε κενό αέρος. Το τρένο αυτό θα αποτελείται από βαγόνια (κάψουλες) που θα έχουν χωρητικότητα 4-6 ατόμων.

– Αριζόνα: Στον υπόνομο: η λυματολάσπη, το υπόλειμμα που μένει από την επεξεργασία των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, περιέχει χρυσό και άλλα μέταλλα ( πλατίνα χαλκό, ψευδάργυρο),αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, υπολογίζουν αμερικανοί ερευνητές- σχεδόν 2 κιλά χρυσού ανακτώνται από κάθε τόνο στάχτης που προκύπτει από την καύση λυματολάσπης, που τα κανονικά ορυχεία χρυσού δεν προσφέρουν τέτοιες ποσότητες.

-19/01/2015

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Τελικά πέντε σκελετούς βρήκαν οι ερευνητές στον τάφο  στο Λόφο Καστά , που ήταν οικογενειακός , όπου  μέσα βρέθηκαν: Μία γυναίκα, περίπου 60 ετών-Δύο άντρες, περίπου 30 ετών-ένα μωρό  και ένας άντρας καμένος (σε προγενέστερη χρονική φάση από αυτή που πέθαναν οι άλλοι τέσσερις)-Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παυσανία ο Μ.Αλεξανδρος είχε αποτεφρωθεί και είχε επιστρέψει η σορός του στα πάτρια εδάφη όπως όριζε ο Μακεδονικός Νόμος

-Έκδοση ενός εκ των υπόπτων για πιθανή διασύνδεσή του με μία αποτυχημένη ισλαμιστική συνωμοσία στο Βέλγιο, ζήτησαν  από τις ελληνικές Αρχές ,οι Βέλγοι εισαγγελείς.

-Θεσσαλονίκη: νέα ποινική δίωξη σε βάρος του τ. δήμαρχου Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος κα του τ. γ. γ. του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος

-Άγιος Παίσιος:  Ουρές σχηματίζουν καθημερινά , ιδίως μετά την αγιοποίηση του αγιορείτη μοναχού, οι προσκυνητές   στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν τον τάφο του γέροντα Παίσιου ο οποίος εκοιμήθη στο μοναστήρι το 1994

-ΥΠΕΣ-Εκλογές 2015: Συνολικά 9.808.760 πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές,

-Ανεκτίμητης αξίας βυζαντινό χειρόγραφο , χρονολογείται περί το 1050, αποτελείται από 266 φύλλα περγαμηνής, όπου εξιστορούνται οι βίοι των Αγίων και φέρει διάκοσμο με στιλβωμένο χρυσό.επιστρέφεται από τις ΗΠΑ στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρου ,απ’ όπου εκλάπη

-Γερμανική προσβολή: «Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή ασήμαντη χώρα χώρα σαν την Ελλάδα – Πετάξτε την έξω από το ευρώ!»,σε προεκλογική ομιλία ενός αχάριστο και βλάκα πολιτικό ,επικεφαλής κομματος AfD ενόψει των εκλογών στο Αμβούργο.

-Αυστρία: θα κλείσει το Ισλαμικό Κέντρο στη Βιέννη, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Σ. Αραβία  και  δεν πληροί τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε, όπως είναι τα βασικά ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

-Βέλγιο: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των εβραϊκών ενώσεων, Μεναχέμ Μαργκόλιν, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στα μέλη της εβραϊκής διασποράς να φέρουν πυροβόλα όπλα για αυτοάμυνα, σύμφωνα με τοSputnik.

-Γερμανία: Η προγραμματισμένη για σήμερα πορεία του αντιισλαμικού κινήματος Pegida στη Δρέσδη ματαιώθηκε για «λόγους ασφαλείας», έπειτα από απειλή κατά της ζωής ενός από τους οργανωτές της διαδήλωσης-Το Pegida ζητεί από τους υποστηρικτές του να βάλουν μια γερμανική σημαία και ένα κερί στα παράθυρα.

-Βρετανία: Κύμα  ψύχος την πλήττει-Στη  Σκωτία, ο υδράργυρος  έπεσε  στους -15 βαθμούς

-Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες από ισχυρή έκρηξη βόμβας-την ευθύνη ανέλαβε το «Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (YDG)-υπάρχουν και άλλες τρείς βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης -μία κοντά στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ και η άλλη στο Κέντρο Διανομής Ρεύματος.- γίνεται προσπάθεια ελεγχόμενης έκρηξης τους.

-Τρομοκράτες-χασάπηδες : Άρχισαν να πωλούν ανθρώπινα όργανα αιχμαλώτων στην μαύρη αγορά της Τουρκίας (πχ: συκώτι 150 χιλιάδες δολάρια), μετά τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, προκειμένου να αποκτήσουν ρευστό για αγορά όπλων.

-Αυστραλία:Την οργή των Ελλήνων ομογενών προκαλεί η νέα ταινία του Ρ.Κρόου . με θέμα την εκστρατεία των Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC ) βρετανικής αποικιοκρατίας , στη μάχη  για την  ιστορική Μακεδονική πόλη “Καλλίπολη” στη Θράκη (Gallipoli) ), στα  στενά Δαρδανανέλια, οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α’ Π. Πολέμου , όπου παρουσιάζει τους Έλληνες ως βάρβαρους και αιμοβόρους κατακτητές, ενώ πολλοί επιζώντες έχουν ομολογήσει  και γραφτεί στην ιστορία ,ότι κρύφτηκαν σε σπίτια Ελλήνων και φυγαδεύτηκαν από Έλληνες

-16/01/2015

-ΕΟΠΥΥ: Εντός Ιανουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 προς τους γιατρούς

– Η ισοτιμία του ευρώ επιστρέφει 16 χρόνια πίσω, ξυπνώντας μνήμες από τη «γέννηση» της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωση

– Στην Ελλάδα οι τρεις σοροί των Ελλήνων του Norman Atlantic- -Ξεβράστηκε πτώμα σε πολύ άσχημη κατάσταση στη Λευκάδα – Είναι επιβάτης του Norman Atlantic;

– Να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Εφετών οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος εν όψει των βουλευτικών εκλογών, προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Π. Δράκος.Τον τελευταίο λόγο έχει τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών.

– Πάτρα: Άνεργος  με 4 παιδιά ξεψύχησε μόλις έλαβε από την τράπεζα το κατασχετήριο του σπιτιού του.

– Κομισιόν:Έκθεση-σοκ για τη φτώχεια στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης

-Ζυρίχη: Απόφαση – σοκ για το ελβετικό φράγκο – Πάνω από 65.000 δανειολήπτες στην Ελλάδα με δάνεια 8,5 δισ. ευρώ υφίστανται τεράστια ζημιά-Αιφνιδιασμένο το ΔΝΤ από την κίνηση της Ελβετίας

– Αλβανία: Συνελήφθη ο εγγονός του Ενβέρ Χότζα-Ο 40χρόνος Ερμάλ φέρεται ως επικεφαλής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών

-Γαλλία: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στο Παρίσι με μια… «μεγάλη αγκαλιά» μετά την απουσία Ομπάμα από την πορεία

– Βέλγιο:  Τρείς νεκροί και ένας  συνελήφθη σε επιχείρηση με στόχο τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση-προληπτικά, δεν θα ανοίξουν τα εβραϊκά σχολεία.

-Γερμανία: Η Volkswagen σκοπεύει να πουλά στην Αυστρία ένα «μαύρο κουτί» DiBox, ή «καταγραφέα συμβάντων» που θα καταγράφει τις διαδρομές, την τοποθεσία και τα δεδομένα του αυτοκινήτου
http://youtu.be/EgKSapcVVmw
-HΠA: Η Ουάσιγκτον κάνει το πρώτο βήμα για τον τερματισμό του εμπορικού εμπάργκο σε βάρος της Αβάνας, ανοίγοντας τη χώρα στις αμερικανικές τηλεπικοινωνιακές, κατασκευαστικές και χρηματιστικές υπηρεσίες

– Google Translate: Η επόμενη γενιά μεταφραστικής εφαρμογής, με τη νέα αναβάθμιση να παρέχει πληθώρα νέων δυνατοτήτων, σε 36 γλώσσες- απλά αγγίξτε το μικρόφωνο , αρχίσετε να μιλάτε σε μια γλώσσα επιλογής σας, μετά πατήστε το μικρόφωνο ξανά και το Google Translate θα αναγνωρίσει αυτόματα την ομιλούμενη γλώσσα, επιτρέποντάς σας να έχετε μια πιο ομαλή συζήτηση.».

15/01/2015

-Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο Θερμαϊκό Κόλπο, κατά μήκος της Νέας Παραλίας.-Προανάκριση του Κεντρικού Λιμεναρχείου

– Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την πληρωμή υπαλλήλων δήμων για τις εκλογές του 2012

Υπ. Εσωτερικών: κατανομή του ποσοστού 50% + 10% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

– Άρειος Πάγος: 18 κόμματα, 4 συνασπισμούς κομμάτων συμμετέχουν στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου-«έκοψε» τρία κόμματα, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο συνδυασμό και τρεις υποψήφιους βουλευτές από το ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ).

-Καλαμάτα: Αλλάζει χέρια από σήμερα ο δήμος Μεσσήνης, με απόφαση Διοικητικού Εφετείο Καλαμάτας, ανακηρύσσεται δήμαρχος ο Γιώργος Τσώνης και ο συνδυασμός του με μόλις επτά ψήφους διαφορά από τον απερχόμενο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο

– Στο ΣτΕ ενώσεις απόστρατων για τις μειώσεις στις αποδοχές τους

– Ελεύθεροι (και αυτοί)με όρους δύο στελέχη της Kestrel για τις μίζες σε Γ.Καρατζαφέρη στα Super Puma

– Ευρωδικαστήριο: Βάζει τέλος στην τρόικα, υπό προϋποθέσεις στην σημερινή μορφή της, γεγονός που με την σειρά του θα υποχρεώσει την ευρωζώνη σε νέα σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση.

-Ρώμη: Εκκενώθηκε αεροσκάφος της εταιρείας «Niki» με 82 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, που είχε προορισμό τη Βιέννη, όταν ένας επιβάτης, φέρεται να είπε στον πιλότο ότι στο χώρο των αποσκευών έχει τοποθετήσει ωρολογιακή βόμβα-Οι ιταλικής δυνάμεις της αστυνομίας πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό

-Γαλλία: Το κοινοβούλιο, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την επέκταση της στρατιωτικής επέμβασης της χώρας εναντίον των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ

-ΥΠΕΞ Μαυροβούνιου: Απαιτεί εξηγήσεις από την Αλβανία για τη «Μεγάλη Αλβανία» που εμφανίσθηκε στην κατοικία του Αλβανού πρωθυπουργού

– Αυτά μόνο στην Νορβηγία:Πρόστιμο ύψους 10.000 κορωνών ( 1.000 ευρώ)επέβαλαν οι αρχές της χώρας σε έναν νεαρό που εξαπάτησε τον «εργοδότη» του και δεν εκτέλεσε ποτέ τη δουλειά που του είχε αναθέσει , να… σκοτώσει έναν έφηβο επειδή δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά του.

-Ρωσία: Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ,τρεις Ρώσοι, δύο Αμερικανοί και μια Ιταλίδα-απομακρύνθηκε από το αμερικανικό τμήμα του τροχιακού εργαστηρίου λόγω διαρροής «επιβλαβών ουσιών» από το σύστημα ψύξης

-Ουκρανία: Κατάσχεση αυτοκινήτων και εξοπλισμός των επιχειρήσεων και πολιτών, για τις ανάγκες του στρατού, ώστε να σταλούν στην εμπόλεμη ζώνη.

– Ταϊλάνδη: Ελέφαντες έχουν προκαλέσει χάος σε πάρκο της Ταϊλάνδης, τρομάζοντας επισκέπτες με συμπεριφορές όπως το να πατάνε πάνω σε αυτοκίνητα και να κάνουν επιδρομές σε εστιατόρια.

-ΗΠΑ: Πράκτορες του FBI δίωξης οικονομικού εγκλήματος ,έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων στην Φλόριντα,ο αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Ντάνιελ Ποράς, το πρόσωπο στο οποίο βασίστηκε εν μέρει το σενάριο για την ταινία Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ. και κατέσχεσαν κούτες με αρχεία

-Νέα Υόρκη :Τα τρία παιδιά του Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (1929-1968) ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για ισότητα και αξιοπρέπεια , ερίζουν για την κληρονομιά του- Οι δίκες δεν έχουν τελειωμό στο ποιος θα πάρει την Βίβλο του πατέρα, το βραβείο Νόμπελ που του απονεμήθηκε το 1964, αλλά και πνευματικά δικαιώματα.

-14/01/2015

– Οικουμενικού Πατριαρχείου : Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακηρύχθηκε o μακαριστός Παΐσιος!

– Europol: Επίγων σήμα στην ΕΛ.ΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα από ομάδα τζιχαντιστών, με δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου

-ΟΠΕΚ: Κάτω και από τα 46 δολ. το πετρέλαιο

– ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με μειωμένη κατά 30% τιμή στα εισιτήρια για ταξίδι  στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.- Η Έκπτωση  χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων, για τα ταξίδια που πραγματοποιούνται από 22 έως και 28 Ιανουαρίου 2015

-ΚΤΕΛ:: Έκπτωση 25% στα εισιτήρια λόγω εκλογών,για εκλογείς, δικαστικούς αντιπροσώπους και έφορους, το διάστημα από 23 έως 27 Ιανουαρίου 2015.

-Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι-θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:00 το πρωί.-στόχος της επίσκεψης  είναι η παροχή στήριξης στον Αντ.Σαμαρά, εν όψει των εκλογών στην Ελλάδα.

– ΣτΕ: Νόμιμη ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση, οργάνωση, και λειτουργία των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας, εντός της ΕΛ.ΑΣ
-Αντισυνταγματική η φορολόγηση επιδόματος βιβλιοθήκης για γιατρούς

-Υπ.Παιδείας: Αποσύρεται το προσεχές σχολικό έτος το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνη, Γ’ Λυκείου μετά την τερατώδη διατύπωση  ότι η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν παρουσιάζεται ως «μεταφορά» και όχι ως κλοπή του Αιώνα

– O πρώην υπουργούς Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, επιστρέφούν στο Δημόσιο 230.000 ευρώ για να γλιτώσούν τα ισόβια!

– Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη – Εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια στο Νομό Ηρακλείου

– Ακαδημίας Αθηνών :Ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, ο νέος πρόεδρος του ιδρύματος -Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο πεζογράφος Θανάσης Βαλτινός

– Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθιερώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας

-Ryanair:Ναύλα διάσωσης για επιβάτες επηρεασμένους από την παύση λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών. Τα ναύλα διάσωσης, θα ξεκινούν από μόνο €49.99, και έιναι διαθέσιμα για κρατήσεις μέχρι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου-για ναύλα διάσωσης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Πάφο με μόνο €49.99, και ναύλα από Λονδίνο (Στάνστεντ) προς Πάφο με μόνο £69.99.

-Ε.Ε.: «Πράσινο φως» για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ΓΤΟ

-Ιταλία: Σε τροχιά προεδρικών εκλογών, καθώς το πρωί υποβάλλεται επισήμως η παραίτηση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο- οι ψηφοφορίες για τη διαδοχή του αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου φανερώνοντας το βαθμό ισχύος του Ματέο Ρέντσι στους κόλπους των Δημοκρατικών.

-Air-France- KLM: Kόβει 5.000 θέσεις εργασίας

-Ισλανδία: Οργή περιβαλλοντιστών για την μπύρα , ισλανδικής ζυθοποιίας, από όρχεις απειλούμενου είδους φάλαινας, ως εργαλείο μάρκετινγκ

-Ιαπωνία: Η Βουλή της χώρας θα καταπολεμήσει την υπερβολική εργασία με νέους νόμους, που θα υποχρεώνουν τους υπαλλήλους των εταιρειών να κάνουν διακοπές

-Ινδία: Ετοιμάζουν ειδικό κέντρο για την θεραπεία της ομοφυλοφιλίας, αμφιφυλόφιλους , τρανσέξουαλ.- η Ινδία επανέφερε σε ισχύ το νόμου, το οποίο ορίζει πως οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου συνιστούν αφύσικο αδίκημα και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

– Σρι Λάνκα:Ο απερχόμενος πρόεδρος , Μαχίντα Ρατζαπάξα, αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές, ακούγοντας τη συμβουλή του προσωπικού του αστρολόγου.

-Αυστραλία: Ο γκουρού των καλλυντικών στην Αυστραλία είναι ο ομογενής  Ναπολέων Περδής-τα προϊόντα του πωλούνται σε δεκάδες καταστήματα δικής του ιδιοκτησίας σ’ όλο τον κόσμο

-Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων

ΦΕΚ: Άδεια 1 έως 3 ημέρες υποχρεούνται να δώσουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που θα πρέπει να μετακινηθούν για να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

– Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των βουλευτικών εκλογών όλα τα σχολεία της χώρας, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 26.

-ΥΠΕΞ:: €4 εκατ.η εκλογική χρηματοδότηση στα κόμματα-€1,5 εκατ. θα δαπανηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για χαρτί για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

-Από τις 4 Φεβρουαρίου 2015, εξαργύρωση του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» στους περίπου 290.000 πολίτες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των 8 Περιφερειών και να αποκτήσουν: Επιδότηση 12 Ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή)-ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 Ευρώ)

– Goldman Sachs :Πολιτικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη αποτελεί η Ελλάδα -η αποτυχία της κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κρίση, φέρνει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Τηρήστε τις συμφωνίες, ξεχάστε το κατοχικό δάνειο

-ΑΕΙ: Η «Τρόικα» που θα αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΙ, της ΑΔΙΠ και του υπουργείου Παιδείας,θα αποφασίζει για τον αριθμό των εισακτέων στα ανώτατα ιδρύματα

– Σε μετόχι της Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, περιλαμβάνεται ο λόφος Καστά στη Μεσολακκιά Σερρών, όπου ανακαλύφθηκε ο εντυπωσιακός αρχαίος μακεδονικός τάφος- έχουν αρχίσει οι διερευνητικές εργασίες, για να εκτιμηθεί εάν θα ξεκινήσουν διαδικασίες και για τη νομική διεκδίκησή του που περιλαμβάνει και ο τάφος.

– Πρωτοποριακή μέθοδος με εμφύτευμα ,η πρώτη εγκεκριμένη παγκοσμίως, δίνει φως σε τυφλούς η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς,

-Σκόπια: Σλάβοι των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικό Κίνημα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», απαιτούν να απαγορευθεί η έκθεση «Έλληνες- από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» από τα βόρεια αμερικανικά μουσεία, το άμεσο κλείσιμο των εκθέσεων και την απομάκρυνση του υλικού από τα τέσσερα μουσεία… (και ύστερα τους φοβήθηκαν )

-Τουρκία: Ο μεγαλομανής Προέδρος, Ρετσεπ Ταγίπ Ερντογάν,μετά την κατασκευή του πολυτελούς προεδρικού μεγάρου, υποδέχτηκε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, με φόντο 16 ηθοποιούς ντυμένους με στρατιωτικές στολές από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σαν χολυγουντιανή υπερπαραγωγή, σε σημείο που ακόμη και ο Παλαισίνιος ηγέτης έδειχνε να έχει σαστίσει μπροστά στη θέα του

-Interpol: Στη λίστα καταζητούμενων ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

-FIFA: Ο Πορτογάλος διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτη,ς Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για το 2014.για δεύτερη συνεχή χρονιά και συνολικά τρίτη στην καριέρα του, καθώς η πρώτη φορά ήταν το 2008

-Σαουδική Αραβία: Ο Θρησκευτικός ηγέτης με διάταγμα του , απαγορεύει τη δημιουργία χιονάνθρωπων σε αυτή τη χώρα, μετά τη βαριά χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών

-ΗΠΑ: Επίθεση χάκερ που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, δέχτηκε ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή

– Υπερμονωτικά ρούχα εμποτισμένο σε νανοσύρματα αργύρου,υπόσχονται να καταργήσουν τη θέρμανση στα σπίτια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΠΕΙΡΆΜΑΤΑ ερευνητές από το πανεπιστήμιο Stanford

-12/01/2015

-Κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Τρίτη το βράδυ

– Πόρισμα 160 σελίδων παραδόθηκε στον Χρ, Σταϊκούρα, ο οποίος με τη σειρά του θα την αποστείλει στον ΥΠΕΞ Ε. Βενιζέλο και εκείνος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την απόρρητη έκθεση για «όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί» από το αναγκαστικό-κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ και τις πολεμικές επανορθώσεις που ξεχάστηκαν που προσεγγίζει τα 11 δισ. ευρώ.

-Εκλογές  2015:Συνολικά 21 κόμματα, 4 συνασπισμούς κομμάτων και ένας ανεξάρτητος. θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού

-Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ: Συνταγματική η διαθεσιμότητα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών

-Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας «υπηρέτης» του ρεμπέτικου, Μπάμπης Γκολές σε ηλικία 68 ετών -Η κηδεία του θα γίνει στις 3.00 μετά το μεσημέρι στον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.

-Χαλκίδα: Απίστευτη τραγωδία του 26χρονου,οποίος την ώρα που έσπρωχνε το ακινητοποιημένο ΙΧ, ένα φορτηγό που κινούνταν στον ίδιο δρόμο, τον παρέσυρε και του έκοψε το νήμα της ζωής.

-Γαλλία: υπερασπιζόμενη την ελευθερία και τη δημοκρατία, πανω από 3,7 πολίτες (1,2 έως 1,6 εκατ στο Παρίσι και περίπου 2,5 εκατομμύρια σε άλλες πόλεις της χώρας) και ηγέτες , ύψωσαν τοίχος στον φόβο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών στην ιστορία της Γαλλίας., ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο. – Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ταυτόχρονα   και  σε πολλές χώρες.

– Κύπρος: Οριστικό λουκέτο στις Κυπριακές Αερογραμμές μετά από 69 χρόνια λειτουργίας. καθώς η απόφαση της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις της εταιρείας, ήταν αρνητική ζητώντας την επιστροφή στο κράτος πάνω από 100 εκατ. ευρώ

-Ασύλητος αρχαϊκός τάφος βρέθηκε στη νεκρόπολη του Κιτίου, στη Λάρνακα.- εντοπιστήκαν 17 σκελετοί , κεραμικά αγγεία ,αμφορείς, δίχρωμης και Ερυθρόχριστης κεραμικής και πιάτα , καθώς και μικρά χάλκινα κοσμήματα.

–Κροατία: Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 51,4% των ψήφων

– Ιταλία:Ένα βακτήριο Xylella fastidiosa. που μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ και προσβάλλει ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία απειλεί να προκαλέσει «μείζονες επιπτώσεις» αν εξαπλωθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA)

– Γερμανία: Νέα επίθεση σε τουρκικό-ισλαμικό τέμενος στην πόλη Dormagen – Διογκώνεται το κύμα αντίδρασης κατά του ακραίου Ισλάμ

– Βρυξέλλες: πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θεωρούν αναγκαίο ένα κούρεμα 50%

– Βενεζουέλα.: Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης έσπειρε πανικό στον κόσμο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα καταστήματα, προκειμένου να προμηθευτούν βασικά αγαθά- Ο πρόεδρος Ν. Μαδούρο, για να αποτρέψει πλιάτσικο στα καταστήματα και σοβαρά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, έθεσε τα μαγαζιά διανομής τροφίμων υπό στρατιωτική προστασία.

– Κίνα: επιβάτες αεροσκάφους της China Eastern Airlines, εξοργισμένοι από την πολύωρη καθυστέρηση της πτήσης τους, άνοιξαν την έξοδο κινδύνου την ώρα της τροχοδρόμησης, αναγκάζοντας του πιλότους να ματαιώσουν την απογείωση.

-ΗΠΑ: Ένας άνδρας στην πολιτεία της Μασαχουσέτης , απέφυγε τη φυλακή για μη καταβολή δικαστικών εξόδων, αφήνοντας ως εγγύηση ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Nike αξίας 85 δολαρίων.-τα παπούτσια μπορεί να πάρει πίσω , είτε καταβάλλοντας 100 δολάρια, είτε κάνοντας 10 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

-Αυστραλία:Ο ομογενής Νίκος Παπαδόπουλος, από τη Μελβούρνη, αν και δεν ήξερε να κολυμπάει, έπεσε στη θάλασσα για να σώσει τρία παιδιά με τον πατέρα τους, που κινδύνευα και τα κατάφερε, χτυπώντας πόδια και χέρια σαν τα σκυλιά, από ένστικτο, όπως είπε ο ίδιος-Ο Ναυαγοσωστικός Σύλλογος της περιοχής θα τιμήσει τον ομογενή που έσωσε τέσσερα άτομα και θα τον μάθει να… κολυμπά

-9/01/2015

-Παρίσι: Σε εξέλιξη βρίσκετε ομηρία με τους οι δύο τζιχαντιστές της επίθεσης στα γραφεία της Charlie Hebdo,σε μία μικρή εκτυπωτική επιχείρηση στην πόλη Dammartin-en-Goele, έχοντας μαζί τους τουλάχιστον έναν όμηρο

-Πανελλαδική κινητοποίηση την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου της  Πανελλήνια Ένωσης  Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), για τις «κακές» πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης και για το 2014.

– Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «κλείνουν» σήμερα τα ψηφοδέλτια τους με τις τελικές και επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται έως το μεσημέρι.

– Σκοτείνιασε το Παρίσι: Έσβησαν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ στη μνήμη των θυμάτων-Πλήθος κόσμου στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και ανά την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στον γαλλικό λαό φωνάζοντας «Είμαι και εγώ Σαρλί»

-Συνολικά, 88.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών,της επίθεσης στο Charlie Hebdo-Αμφισβητείται η εμπλοκή νεαρού που παραδώθηκε στην αστυνομία

-Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα συναντηθούν εκτάκτως την Κυριακή στο Παρίσι για να συζητήσουν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την αιματηρή επίθεση στη σατιρική γαλλική εφημερίδα

-Αναστολή  λειτουργία των δικαστηρίων  σε όλη  τη  χώρα  από 21.1.2015 έως και τις 28.1.2015. – Στο ίδιο χρονικό διάστημα  αναστέλλεται και η διενέργεια των πλειστηριασμών, λόγω των εκλογών

– Ελληνικό χρηματιστήριο: Μέσα σε ένα μήνα το Δεκέμβριο 2014, “έγιναν καπνός” 8,1 δισ. ευρώ,( συνολική αξία των εισηγμένων μετοχών από 53,8 δισ. σε 45,7 εκατ. Ευρώ), λόγω πτώσης των τιμών των μετοχών- οι ξένοι επενδυτές έφεραν τον Δεκέμβριο 219,1 εκατ. Ευρώ- Μετοχές συνολικής αξίας 21 δισ. ευρώ βρίσκονται στα χέρια ξένων

– Οι πρώτες αποζημιώσεις για την υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης , έργου που δεν εκτελέστηκε ποτέ. -Έγκριση 3,6 εκατ. ευρώ για πληρωμή διαιτητικής απόφασης του 2012 για την κοινοπραξία ”Θερμαϊκή Οδός”, που συγκροτείται από τις Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ , Ακτωρ, Boskalis International, Archirodon Group και Θεμελιοδομή,

.-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε πρόγραμμα και θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της

-Την παραπομπή του Ιωάννη Διώτη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, της «λίστας Λαγκάρντ» αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

-ΣτΕ: Διάσκεψη Κεκλεισμένων των θυρών ,για τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων

-ΕΕ: Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πως δεν συνιστά κρατική ενίσχυση το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ για την εκμετάλλευση 35.000 ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων (VLTs) και 13 τυχερών παιγνίων. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από προσφυγή που κατέθεσαν εταιρείες καζίνο που δραστηριοποιούνται

-Βρετανία: Καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Standard Chartered

-Ιταλία: Με τη μέθοδο του «ψεκασμού» τελικά και όχι με τη χρήση υγρού αζώτου θα προχωρήσουν στη μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχηματαγωγού «Νorman Atlantic» στο λιμάνι του Μπρίντιζι,έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ ,ώστε το Σάββατο το πρωί οι πυροσβέστες να καταφέρουν να μπουν και στο τελευταίο γκαράζ και να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα

-Αίγυπτος: Βουλευτικές εκλογές στη χώρα από τις 21 Μαρτίου ως τις 7 Μαΐου

– BRICS: Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέου Νομισματικού Ταμείου στα πρότυπα του ΔΝΤ και αναπτυξιακής τράπεζας από τις πέντε χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), που έχουν περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού και συνολικό ΑΕΠ 13,6 τρισ. Δολαρίων

– ΗΠΑ: 25χρονος πέταξε από γέφυρα ύψους 18 μέτρων την πεντάχρονη κόρη του στην κομητεία Μανάτι,Florida

-8/01/2015

– Xειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου

– ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης του 2012 και του 2014

– Κλειστά πολλά σχολεία σε όλη την χώρα , λόγω παγετού

-ΑΣΕΠ: Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 και τη ΔΙΔΑΔ/Φ.18.27/2172/οικ.56 εγκύκλιο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της 2ας Ιανουαρίου 2015, κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

– Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Γ. Καρατζαφέρη για ποσό 1,6 εκατ. ευρώ που πήρε μέσω off shore- Εφέτης ειδικός ανακριτής θα αναλάβει την ανάκριση

-Γαλλία: Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας σε σύντομο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό την έκκληση για ενότητα στη χώρα μετά την επίθεση ισλαμιστών και τους 12 νεκρούς σε σατιρική εφημερίδα στο Παρίσι- Οι δράστες φώναζαν με το όνομά τους τα θύματα πριν τα εκτελέσουν.
http://youtu.be/x6Qo2llnsc8
– Μ το σύνθημα «Je Suis Charlie» χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού και σχεδόν σε όλες τις γαλλικές πόλεις υψώνοντας φωνή αλληλεγγύης στο περιοδικό Charlie Hebdo μετά την τρομοκρατική επίθεση-σοκ -Συγκεντρώσεις-φόρος τιμής στα θύματα πραγματοποιήθηκαν την ίδια στιγμή  και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
-Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για διάστημα τριών ημερών.
– Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 Γάλλων υπηκόων,για το μακελειό,ο τρίτος υπόπτος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές

-Ιταλία: Συζητούν να «κρυώσουν» το εσωτερικό του «Norman Atlantic» με υγρό άζωτο-Ιταλοί δικαστικοί λένε ότι το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει λόγω καιρού

-Σκόπια- Αρχισυντάκτης εφημερίδας: “Τραγική η κατάσταση της ελευθερίας στα Σκοπιανά ΜΜΕ-βρισκόμαστε σε μια τραγική θέση, αντιμέτωποι με καθεστώτα, με δικτατορίες, στα οποία η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι πολύ περιορισμένη και, γενικά, τα δικαιώματα των ατόμων είναι περιορισμένα, με την έννοια, ότι ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών, δεν γίνεται γνωστός (προσιτός) στο ευρύ κοινό”, τονίζει ο σλαβικής καταγωγής δημοσιογράφος των Σκοπίων στη συνέντευξή του.

-Καζακστάν: Επιδημία… υπνηλίας,αλλά και περιπτώσεις απώλεια μνήμης, ακόμη και ψευδαισθήσεις που έχουν καταγραφεί , οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση του χωριού – επιστήμονες και γιατροί ανέλαβαν δράση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

– ΟΗΕ: Δεκτό το παλαιστινιακό αίτημα για ένταξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

– Αίγυπτος: Πρώτη φορά Πρόεδρος της χώρα Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Κεντρική Εκκλησία των Κοπτών Χριστιανών στη χώρα και παρακολούθησε τη Χριστούγεννιάτικη Θεία Λειτουργία ((με το Παλιό Ημερολόγιο)από την Τρίτη το βράδυ μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τη θρησκευτική τελετή, στον ιερό ναό.

-ΗΠΑ:Ξεκίνησε κατασκευή γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις για τα ζώα στους αυτοκινητοδρόμους, για την αποφυγή θανατηφόρων οχημάτων, δίνοντας σε ένα μεγάλο αριθμό ζώων την ελευθερία να κινούνται με ασφάλεια και κατά βούληση.

-7/01/2015

-Στην κατάψυξη όλη η χώρα και σήμερα, με νέα πτώση της θερμοκρασίας από 0-6 Κελσίου

-Ιορδάνης ποταμός; Στήν αρχή ο Ιορδάνης ρέει πρός τα δεξιά, ενώ μετά την ρίψη τού Τιμίου Σταυρού έν αυτώ, στρέφεται πρός τα αριστερά!-Το μοναδικό θαύμα αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στίς 5 Ιανουαρίου και μόνο με την δέηση τού Πατριάρχη τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
http://youtu.be/xUShmfjEfSA
-Πηλίο:Η 21χρονη τουρίστρια από την πόλη Σίτκα της Αλάσκας, ήταν η μόνη που άντεξε το κρύο και έπεσε στη θάλασσα να πιάσει το σταυρό, στον εορτασμό των Θεοφανείων στους Χορτιανούς -όπως δήλωσε «Το νερό δεν ήταν τόσο κρύο σε σύγκριση με την Αλάσκα».

– Χρ. Ξηρός – Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν θα χρησιμοποιούνταν σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις
– Πατέρας Αγγελικής: Το παιδί μου έχει εξαφανιστεί εδώ και 2 μήνες – είδε τη φωτογραφία της κόρης του στις ειδήσεις.

-Διεθνή διάσκεψη για το ελληνικό χρέος εισηγείται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Χανς-Βέρνερ και επισημαίνει ότι υπάρχουν ιστορικά πρότυπα, στα οποία λειτούργησε αυτό και υπενθυμίζει ότι μια από τις προϋποθέσεις για το γερμανικό οικονομικό θαύμα ήταν η παραίτηση από τις απαιτήσεις των Αμερικανών και Βρετανών δανειστών στην Συμφωνία χρέους του Λονδίνου του 1953.

– Ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ο ανιψιός του , στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, στην Αθήνα 8 – 14 Ιανουαρίου, για την επέτειο των 56 χρόνων της κουβανικής επανάστασης.

– Ο Μενέλαος Αλυγιζάκης, καθηγητής του Κολεγίου Αθηνών , που βρισκόταν στο Λονδίνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων,δολοφονήθηκε άγρια , σε πολυσύχναστα μέρος της πόλης από έναν βρετανό 29χρόνο, στον οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο

-Κρήτη: Στο ΣτΕ , προσέφυγαν τοπικοί φορείς της Κρήτης (Δήμοι, περιφέρεια, σύλλογοι Επιμελητήρια) και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση (27.10.2011 ) της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων , που υποστηρίζουν ότι με την παραχώρηση σε ιδιώτες δημιουργείτε μονοπωλιακό καθεστώς, παραβιάζοντας σωρεία θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων, αλλά και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία

Εκλογές 2015: Μάθε πού ψηφίζεις με ένα κλικ

-Ν. Ημαθίας: Η λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση υποψήφια βουλευτής με το νέο κόμμα «Τελεία» του Απ. Γλέτσου….. Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;
http://youtu.be/8DYCGo5U10Q
-Αγρίνιο: Ένταση έξω από την πρώτη προεκλογική ομιλία Γ.Παπανδρέου-Αποδοκιμασίες, «ψιλές» και πανό «Σα δε ντρέπεσαι- Yankee Go Home».»από ομάδες πολιτών

-Γραπτή δήλωση του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη: Θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ υπό έναν όρο -Να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο

-ΝΔ: Ο σκηνοθέτης των προεκλογικών συγκεντρώσεων του πρωθυπουργού απολύθηκε, καθώς, υπήρξε δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο «τράβηξε» τις εκδηλώσεις- Τα πλάνα από την Λάρισα θεωρήθηκαν σκοτεινά, ενώ, υπήρξαν παράπονα και για τα πλάνα από την επίσκεψη του Σαββάτου σε καλλιέργειες γκότζι μπέρι και για την επιλογή της επίσκεψης σε αυτή τη μονάδα που δεν είναι ακόμη έτοιμη προς εξαγωγές.

-Ρώσια: Σε δήλωση του πανίσχυρου επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας,στην εφημερίδα Pravda αναφέρει πώς: “Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της. Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”!

-Κωνσταντινούπολη: Επίθεση γυναίκας-καμικάζι η οποία φορούσε νικάμπ ,σε κτίριο της τουριστικής αστυνομίας στο πιο τουριστικό σημείο της Πόλης-Ένας αστυνομικός νεκρός και ένας ελαφρά τραυματίας- Άγνωστη είναι η εθνικότητα και η ταυτότητα της καμικάζι.

-Βουλγαρία: Τρία μικρά λιονταράκια, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό, που γεννήθηκαν στις 16 Οκτωβρίου, στον ζωολογικό κήπο της Βάρνας, βαφτιστίκαν με τα ονόματα Πούτιν, Ομπάμα και Μέρκελ, ως και ένα μήνυμα προς τους ηγέτες, να διατηρήσουν την ειρήνη και την ευημερία

-Αλβανία: Προκαλεί ο Εντι Ράμα ,πρόβαλε εικόνα σε λαβάρο με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου

-ΗΠΑ: Η 114η σύνοδος του Κογκρέσου ξεκίνησε την Τρίτη με τους Ρεπουμπλικάνους να διαθέτουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1930 και για πρώτη φορά από την προεδρία Τζορτζ Ο. Μπους την πλειοψηφία και στη Γερουσία- Πρώτη προτεραιότητα των Ρεπουμπλικανών: ο νόμος για την κατασκευή αγωγού πετρελαίου Keystone XL από τον Καναδά στις ΗΠΑ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
-5/01/2015

Λιβύη: Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός ναυτικός νεκροί μετά από βομβαρδισμό σε δεξαμενόπλοιο πετρελαίου Araevo” ελληνικών συμφερόντων, με σημαία Λιβερίας από άγνωστης εθνικότητας αεροσκάφος

-ΕΜΥ:Επιδείνωση του καιρού αναμένεται μες βροχές , καταιγίδες και χιονοπτώσεις,- άνεμοι ως και 8 μποφόρ και σημαντική πτώση θερμοκρασίας σε όλη την χώρα

-Άγνωστοι προσπάθησαν να εισέλθουν σε στρατόπεδο στη Μαλακάσα ,όπου υπάρχουν αποθηκευμένοι αντιαρματικοί πύραυλοι, βλήματα , εκρηκτικά και πειστήρια της αστυνομίας , κόβοντας συρματόπλεγμα του στρατόπεδου, αλλά μόλις εντοπίστηκαν, κατάφεραν να διαφύγουν-Για την ενίσχυση της φύλαξης του στρατοπέδου εστάλησαν στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων.

– Εκλογική μάχη χαρακωμάτων -Όσο λιγότερα κόμματα εισέλθουν στη Βουλή, τόσο πιο εύκολα θα αποκτήσει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα

– Διήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

– Κυβερνητικός εκπρόσωπος για την προεκλογική περίοδο, ο Στέφανος Αναγνώστου,στη θέση της Σ. Βούλτεψης

– Τμήμα Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απόφαση (2013): «Η βουλευτική αποζημίωση και οι λοιπές απολαβές των βουλευτών τυγχάνουν ανεκχώρητες και ακατάσχετες εις χείρας της Βουλής ως τρίτης», εκτός κι αν πρόκειται να ικανοποιηθούν απαιτήσεις διατροφής συζύγου ή απαιτήσεις του Δημοσίου, περίπτωση στην οποία επιτρέπεται η κατάσχεση έως ¼ της αποζημίωσης, και πάλι όμως υπό περιορισμούς.

-Για διεύθυνση άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χρ. Ξηρός – Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, απολογείται σήμερα

-Θεσσαλονίκη: Άντρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από εμπορική αμαξοστοιχία στη γέφυρα της Μοναστηρίου, στο ύψος των ΚΤΕΛ,

– 7χρόνια μετά, ένα μέρος από τα κλεμμένα του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων,βρέθηκαν στον φορολογικό παράδεισο της Νήσου Τζέρσεϊ ,3 επίμαχοι «λογαριασμοί» του καταδικασμένου σε 35 χρόνια κάθειρξη Γιώργου Παπαμαρκάκη -μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων ήταν και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπ. Απασχόλησης (επί κυβέρνησης Καραμανλή) και στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, Ευγένιος Παπαδόπουλος- Τα χρήματα,ανέρχονται σε 4.077.421 αγγλικές λίρες (αντίστοιχα 5.196.289,57 ευρώ) και επίκειται η δέσμευσή τους,

– Norman Atlantic :Διασωθείς αποκάλυψε ότι πολλοί λαθρο μετανάστες είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, μέσα στο γκαράζ από την οποία είναι σφόδρα πιθανό να ξεκίνησε η πυρκαγιά.

-Ιταλία: Το 83,5% των μελών της αστυνομίας της Ρώμης, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, δεν προσήλθαν στην υπηρεσία τους. Οι επίσημες δικαιολογίες ήταν ότι την ίδια ημέρα είχαν προχωρήσει σε αιμοδοσία ή ότι παρουσίασαν μια ξαφνική αδιαθεσία.

– Γαλλία:Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δημάρχου ενός προαστίου του Παρισιού να μην επιτρέψει την ταφή ενός μωρού Ρομά στο δημοτικό κοιμητήριο. επειδή όπως είπε το κοιμητήριο «είχε λίγους διαθέσιμους τάφους και προτεραιότητα δίνεται σε όσους πληρώνουν τους δημοτικούς φόρους»- Ο ίδιος δήλωσε μετά την κατακραυγή ότι οι εργαζόμενοι παρερμήνευσαν τις εντολές του

– Σκόπια: Συνελήφθησαν 2 Έλληνες, 1Σέρβος και 1Σλαβο-σκοπιανός διακινητές λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

– Σερβία:Κλείνει 188 κρατικές επιχειρήσεις και θα απολύσει γύρω στους 5.000 εργαζόμενους , ενώ θα «κόψει» και άλλες 27.000 θέσεων εργασίας -στο δημόσιο τομέα, βάσει της συμφωνίας με το ΔΝΤ για το δάνειο ενός δισ. ευρώ

-Βουλγαρία: Στα 360 λέβα (περίπου 185 ευρώ) ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στη αυξημένος κατά περίπου 20 λέβα, και από την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανέλθει στα 380 λέβα.- η σύνταξη των 200 λέβα θα αυξηθεί κατά περίπου τέσσερα λέβα,(εκεί μας πάνε κ εμάς ) – ενώ φόρος 8% θα επιβάλλεται σε όλες τις καταθέσεις ,όχι μόνο στις προθεσμιακές καταθέσεις, όπως ίσχυε το 2014.

– Τουρκία: Κυβερνήτης επαρχίας σαπαγόρευσε την χρήση ανελκυστήρων για τους πρώτους τρεις ορόφους των δημοσίων κτιρίων και υποχρέωσε τον κόσμο να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες από την 1η Ιανουαρίου-Επόπτες ασανσέρ» θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια για να βεβαιώνεται η επιβολή των νέων κανόνων

– Καππαδοκία:Την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ηλικίας 5.000 ετών, ανακάλυψαν ερευνητές στην περιοχή Νεβσεχίρ.-Μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.

-Τανζανία: Σφαγιάστηκαν έξι σπάνια λιοντάρια από εξαγριωμένους κατοίκους, ως αντίποινα για τη φερόμενη επίθεση των λιονταριών σε τρία γαϊδούρια μέσα σε μία γειτονική κτηνοτροφική φάρμα- τα αντιποίνα έχουν οδηγήσει στην πτώση του πληθυσμού των λιονταριών, τα οποία αποτελούν τη βάση μίας τουριστικής βιομηχανίας για τη χώρα με αξία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

-Μπαγκλαντές:Περιβαλλοντικές ζημιές στο μεγαλύτερο δάσος μαγκρόβιων δέντρων στον κόσμο από την από τη διαρροή πετρελαίου  στις αρχές του Δεκέμβρη

-ΗΠΑ: O διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και βετεράνος του Βιετνάμ που ετοιμάζει 4ωρο ντοκιμαντέρ για το πως έπεσε ο ον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βικτόρ Γιανούκοβιτς ,λέει  “Η ηγεσία των ΗΠΑ, η CIA, και οι αμερικανικές ΜΚΟ οργάνωσαν το πραξικόπημα της Ουκρανίας” , έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
31/12/2014

-Υπ.Οικ: Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

– Νorman Atlantic: Στους 236 οι Έλληνες διασωθέντες που βρισκώνται σε ελληνικό έδαφο- το σύνολο των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 268 ήταν Έλληνες.-Δύο από τους Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση εντοπισμού άλλων 30. – Η διασταύρωση στοιχείων των επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic» συνεχίζεται από τις ιταλικές και από τις ελληνικές αρχές.

-Κρύο παγωνιά και τις επόμενες ημέρες.Λίστα με τους θερμαινόμενους χώρους στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από την “Εγνατία Οδό Α.Ε.” για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

-Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας-κλειστή, εξαιτίας παγετού, η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, και στη διάβαση Ξηρόμερου στο Κιλκίς
-Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στους επαρχιακούς οδούς νομός Κιλκίς ,Πέλλας, Βέροιας, Νάουσας και νομός Χαλκιδική-προς Δ.Μακεδονία -Κοζάνη-Γρεβενά- Καστοριά -Φλώρινα -προς Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Θεσσαλίας

-Αττική:Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω των καιρικών συνθηκών στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο και από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη
– Δύσκολη η κατάσταση και στην Πελοπόννησο, με τα εκχιονιστικά έδιναν μάχη όλο το βράδυ για να ανοίξουν οι δρόμοι, ωστόσο πολλά οχήματα που δεν έχουν προμηθευτεί αλυσίδες ακινητοποιούνται, όπως έγινε στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας

– Ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μιχάλης Θεοχαρίδης είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών που ορίστηκε προκειμένου να αναλάβει τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου- θα ορκιστεί στις 13:00 ενώπιον του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατία

-Αναστέλλεται από σήμερα η αποχή των δικηγόρων μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών

Αυτός είναι ο 42χρονος που συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ' εξακολούθηση (φωτό)– Ο Σιδέρη Μπατζιάκα του Σωτηρίου και της Μαρίας, είναι ο 42χρονος που συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση

-ΕΕΤΤ: Φθηνότερες χρεώσεις για κλήσεις από σταθερά προς κινητά τηλέφωνα της τάξεως του 7,2% , από την 1η Ιανουαρίου 2015 μετά τη μείωση στις τιμές χονδρικής στις οποίες θα προχωρήσουν οι τρεις εταιρείες (Cosmote, Vodafone, Wind).

-Θεσσαλονίκη:Στο Ωραιόκαστρο,βρίσκεται η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας,και εντολοδόχος στην κρίση των Ιμίων, Τανσού Τσιλέρ με τον σύζυγος της, προσκεκλημένη του πρώην πολιτευτή των ΑΝΕΛ και επιχειρηματία στο χώρο των μεταφορών -η κ.Τσιλέρ ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Καστοριά, επίσκεψη η οποία αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

-Τόσο απλά ξεκλειδώνουν ένα αυτοκίνητο

-Ιταλία: Το πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας που είχε πορεία για λιμάνι της Ριέκα, στη Β.Κροατία, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τις ιταλικές ακτές αναγκάζοντας τις αρχές να παρέμβουν και, τα ξημερώματα το οδήγησαν στο λιμάνι της Καλλίπολης, όπου τους πάνω από 700 λαθρομετανάστες του πλοίου παρέλαβαν οι ιταλικές αρχές- Δεκάδες οχήματα, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, ήταν σταθμευμένα κοντά στο φορτηγό πλοίο, περίμεναν για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, ενώ μια έγκυος γυναίκα γέννησε πάνω στο πλοίο

– Βερολίνο: Οι χάκερ παίζουν στα δάχτυλα και την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. O χάκερ Κίσλερ, γνωστός και ως Starbug, ανακοίνωσε το κατόρθωμά του στο συνέδριο του διαβόητου Chaos Computer Club , το οποίο αυτοαποκαλείται «η μεγαλύτερη ένωση χάκερ στην Ευρώπη»-κατάφερε να βρει από απλές φωτογραφίες του αντίχειρα της Γερμανίδας υπουργού άμυνας, που τραβήχτηκαν από διάφορες γωνίες κατ’α τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- «Φαντάζομαι ότι οι πολιτικοί θα αρχίσουν πλέων να φορούν γάντια όταν μιλούν δημόσια» υποστήριξε ο χάκερ Κίσλερ.

-Καλή χρόνια ήταν το 2014 για τους 400 πλουσιότερου ανθρώποις του πλανήτη ,καθώς σε 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων(!!!), ανήλθε η περιουσία τους , παρά τη γενικότερη κρίση αύξησαν την περιουσία τους μέσα στο 2014 , κατά 92 δισ. δολάρια.

-ΗΠΑ: Νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα σε πολυκατάστημα στο Άινταχο, όταν ένα από τα παιδιά ηλικίας περίπου 2 ετών, της πήρε το πιστόλι που είχε στην τσάντα της και, παίζοντας, τράβηξε τη σκανδάλη.

-Φλόριντα: Οι γονείς ενός μωρού μόλις 22 ημερών το άφησαν να λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου- ζύγιζε μόλις 1,8 κιλό, αντί το φυσιολογικό βάρος για την ηλικία του περίπου 3,6 κιλά – Το ζευγάρι ταξίδευε με άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 1 και 2 ετών, που φαίνονται καλά στην υγεία τους και τα έχει αναλάβει προσωρινά η πρόνοια

-Καναδάς;: Τα πτώματα εννέα ανθρώπων εντοπίστηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία στο Έντμοντον ,θύματα “πολλαπλών δολοφονιών”.Τα επτά από τα εννέα θύματα βρέθηκαν όλα μαζί στο ίδιο σπίτι.

-30/12/2014

-Norman Atlantic: 427 επιβάτες έχουν διασωθεί, εκ των οποίων 56 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 234 Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 18 Γερμανοί, 10- Ελβετοί -αλαλούμ με τον συνολικό αριθμό επιβατών -10 νεκροί, 31 αγνοούμενοι επιβάτες και άγνωστος ο αριθμός των λάθρο που επίσης αγνοούνται
– Οι διασωθέντες είναι λιγότεροι από τους επίσημους επιβάτες πάνω στο Norman Atlantic,ενώ έχουν σωθεί και άνθρωποι των οποίων τα ονόματα δεν ήταν στη λίστα των επιβατών.
-Η Ιταλική κρατική τηλεόραση λέει ότι 80 από τους διασωθέντες από τη ναυτική τραγωδία δεν είχαν δηλωθεί σε καμιά λίστα

– Τραγικό:Ο γιος του Γιώργου Δούλη ,που δηλώθηκε από τις αρχές ως νεκρός, πήγε για αναγνώριση δήλωσε ότι «ο νεκρός που μου έδειξαν δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πατέρας μου ».

-Συγκλονιστική μαρτυρία της Ελληνίδας σοπράνο, Δήμητρα Θεοδοσίου επιβάτη του μοιραίου πλοίου ανέφερε περιστατικά που προκαλούν ντροπή: “όταν είρθαν τα ελικόπτερα για διάσωση,μας πλάκωσαν στο ξύλο ιρακινοί, Τούρκοι που έτρεχαν για να σωθούν πρώτοι αυτοί. Εμένα με πέταξαν κάτω τρεις φορές και έφυγα πέντε μέτρα- Ταξίδευα μόνη μου. Είχα το αυτοκίνητό μου στο αμπάρι. Τα έχασα όλα. Δεν έχω ούτε εσώρουχα. Δεν υπήρχε ούτε συναγερμός, ούτε μας χτύπησαν τις πόρτες, ούτε μας ειδοποίησαν.- Πανικός!!!

-Και οι καταγγελίες επιβάτη ηλικιωμένης γυναίκας,”οι Ιταλοί με κλωτσάγανε για να μου βγάλουν το σωσίβιο…για να το βάλουν σε δικούς τους”!

-Εθνικές εκλογές την Κυριακή 25 Ιανουαρίου-Το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα αναφέρει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής η οποία θα προκύψει από τις κάλπες και αυτή αναμένεται να είναι την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015
-Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, η Βουλή θα συνεδριάσει για να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία το νέο Πρόεδρο της Βουλής
-Μέχρι το σχηματισμό και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στα υπουργεία τους θα παραμείνουν με υπηρεσιακό ρόλο οι νυν υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν από υπηρεσιακούς.

-Σκληρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μη διανοηθείτε να πάρετε φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο – Προανήγγειλε εξεταστικές για το μνημόνιο

-Η Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει εκπρόσωπος της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο

-ΔΝΤ: «Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης – Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τη νέα κυβέρνηση» Με τη νέα κυβέρνηση η συνέχεια της αξιολόγησης
-Bloomberg: “ Η μόνη λύση της Ελλάδας, η διαγραφή του χρέους,Η Ευρώπη να πάρει στα σοβαρά τις ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα για την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα”

-Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

-Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων, ενώ άλλο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι

– Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων : Παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 09:00 μέχρι τις 18:00.-Ανήμερα την Πρωτοχρονιά και τη δεύτερη μέρα του νέου έτους, τα μαγαζιά θα είναι κλειστά.-Από τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, επανέρχεται το κανονικό ωράριο και των Φώτων Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

-ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών καθηγητών ΑΕΙ

-Συνάντηση κορυφής Πούτιν – Ολάντ – Ποροσένκο – Μέρκελ στο Καζακστάν στις 15Ιανουαρίου για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση.

-Der Standard: Τουλάχιστον 1,5 τρισ. δρχ. απέσπασε το Γ΄Ράιχ και η Ιταλία από την Ελλάδα, ως καταναγκαστικό δάνειο, το Μάρτιο του 1942 -«Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και τη μνήμη για την πείνα, τις σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις.

-Γερμανία: Στο Αμβούργο το 31ο συνέδριο της μεγαλύτερης ένωσης χάκερ του κόσμου , με θέμα η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

-ΗΠΑ: Για το ταχύτερο οικιακό/ small business Ιντερνετ στον κόσμο κάνει λόγο η US Internet, η οποία λανσάρει υπηρεσία των 10 GBPS στην Μινεάπολη, 200 φορές γρηγορότερα από τη μέση οικιακή σύνδεση σε εθνικό επίπεδο.-στα 399 δολάρια ανά μήνα.

29/12/2012
-Η υποψηφιότητα του Σταυρού Δήμα δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών,στην  σημερινή τρίτης και καθοριστική ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας-η Βουλή διαλύεται και η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα προκηρυχτούν εντός δέκα ημερών.

-Σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση εκκένωσης του «Norman Atlantic»

-Αττική Οδός: Κοντά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ,έκρηξη εν κινήσει αυτοκινήτου που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά κι έπιασε φωτιά-Ένας νεκρός αλβανικής υπηκοότητας, μία τραυματίας.

-Συνεχίζεται η επιχείρηση με εναέρια μέσα  2 Super Puma  της Πολεμικής Αεροπορίας  και Ιταλικά ελικόπτερα από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic.
http://youtu.be/VhBwXABJvmg

-Μέχρι στιγμής 4 νεκροί και έχουν διασωθεί  335 άτομα ,από τους 478 επιβαίνοντες.

-Ο Έλληνας, Δούλης Γεώργιος ,κατοικός Ελβετίας που  έπεσε στη θάλασσα , κατέληξε λόγω υποθερμίας, όταν εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής του πλοίου – διεσώθη η γυναίκα του, η οποία μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι της Ιταλίας, μαζί και ο σωρός -ο καπετάνιος του Norman Atlantic βρίσκεται ακόμα στο πλοίο, το οποίο παρά τις δυσκολίες έχει καταφέρει να προσδεθεί στο ρυμουλκό και «σιγά-σιγά κατευθύνεται προς τις ιταλικές ακτές».- την ευθύνη συντονισμού της διάσωσης των επιβατών του «Νόρμαν Ατλάντιν» την έχουν οι Ιταλικές αρχές
– Το ιταλικό πλοίο, που ναυλώθηκε εκτάκτως από την ΑΝΕΚ, έφυγε από την Πάτρα υπερφορτωμένο με 222 οχήματα, αντί τα 195 οχήματα, τα περισσότερα των οποίων ήταν βυτιοφόρα που μετέφεραν ελαιόλαδο- Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, υπήρχαν επιβάτες που είχαν πάει να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους, επειδή δεν υπήρχαν καμπίνες-Συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπ. Ναυτιλίας στα τηλέφωνα 210-4191714 και 210-4191316.

-Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 14.00 το μεσημέρι ,αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει το δρόμο προς τις εκλογές-Συναγερμός σε υπ. Οικ., ΤτΕ και τράπεζες

– Την επόμενη δεκαετία ούτε οι μισοί από τους δικαιούχους δεν θα μπορούν να πάρουν σύνταξη, τονίζει στο «ΠΑΡΟΝ» ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σάββας Ρομπόλης

-Μετά την άρση της απαγόρευσης απόκτησης ακίνητης περιουσίας από πολίτες εκτός Ε.Ε., θα είναι πλέον εφικτή και για τους Τούρκους πολίτες και επιχειρηματίες η αγορά ακίνητης περιουσίας σε παραμεθόριες περιοχές και
σε ελληνικά νησιά

-Χανιά:Απίστευτη τραγωδία με έναν 27χρονο,που έχασε τη ζωή του ξαφνικά την ημέρα που θα παντρευόταν και θα βάφτιζε το παιδί του!-εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων, με μυοσκελετικούς πόνους και πυρετό και κατέληξε το πρωί της Κυριακής μετά από ανακοπή καρδιάς

Πάτρα:Τρείς «κυνηγοί» μετάλλων,κατάφεραν να ξηλώσουν ράγες τραίνου του ΟΣΕ, βάρους ενός τόνου ,αξίας 10.000 ευρώ

-Ρωσία:Άρει την απαγόρευση των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Αλβανία
-ΠΡΟΣΟΧΉ στους Έλληνες γεωργούς παραγωγούς -συνιστάτε ασφαλή φύλαξη των προϊόντων τους πριν κάνουν φτερά από αγνώστους!

– Αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia , με 162 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε «Εντοπίστηκαν αντικείμενα» στη θαλάσσια περιοχή που γίνεται η έρευνα μεταξύ Ινδονησία και Σιγκαπούρη

24/12/2014
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

-Μνημόνιο: Μεταφρασμένο στα ελληνικά το Μνημόνιο του Μαίου με 181 σελίδες και παρατίθενται οι «εκκρεμότητες» που φέρνουν νέα μέτρα ή παρεμβάσεις στην οικονομία.

-Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή ,με 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών» -τελείται ψηφοφορία την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου,εν συνεχεία η πρ. Δημοκρατίας με Σταύρο Δήμα, η εκλογές .

-Τα   καταστήματα σήμερα  ανοιχτά ως τις 18.00-Προμήθειες σε αρτοσκευάσματα για 3 ήμερες ,καθώς φούρνοι και αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

-Δικογραφία στη Βουλή έστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά να ελεγχθεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μετά από μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι» στις 10.9.2014 για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί «καταπίεσης» που αφορά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

-Και στο Κοινοβούλιο στην Ευρωβουλή διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνολικά τέσσερις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί – μεταξύ αυτών και κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη – του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη

-Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βάρος έξι τελωνειακών του Β’ Τελωνείου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για λαθρεμπορία, που χρονολογείται το έτος 2007

-Διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ – Νέο κόμμα ανακοινώνει και ο Γ. Παπανδρέου -ενδεχόμενος να ονομαστεί “Φυτό”, μετά το ποτάμι και τις ρίζες ώστε να δέσει το οίκο-πολιτικό κατεστημένο.

-Γαλλία: Τέλος ο φόρος 75%(!!!) για τους πλούσιους

-Γερμανία:Ο πρόεδρος της χώρας Γιοάχιμ Γκάουκ (πρώην πάστορας) απευθύνει έκκληση στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του για «συμπόνια» προς τους πρόσφυγες, την ώρα που η Γερμανία βιώνει κύμα διαδηλώσεων εναντίον των μεταναστών και του Ισλάμ.

ΑΓΟΡΕΣ:Στα 57 δολ. έκλεισε το πετρέλαιο

-Αυστραλία: Αυξήσεις – φωτιά στις βίζες – Σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2015

-ΗΠΑ: Προς άρση η απαγόρευση που είχε επιβληθεί τη δεκαετία του 80′ εν μέσω της επιδημίας HIV/AIDS στην αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους άνδρες –Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εισηγείται να επιτρέπεται πλέον σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες να γίνονται δότες αίματος προϋπόθεση

– No mοney-No party: Η Coca-Cola Co θα περικόψει ως 2.000 θέσεις εργασίας διεθνώς μετά από πτώση κερδών κατά 14% το τρίτο τρίμηνο -Οι απολύσεις θα σταλούν στους εργαζομένους της Βόρεια Αμερικής 8η Ιανουαρίου και στους εργαζομένους στον υπόλοιπο κόσμο την 15η Ιανουαρίου- θα επιβάλλει κι άλλα μέτρα περιστολής δαπανών, όπως οι ανώτερα στελέχη να παίρνουν ταξί αντί να χρησιμοποιούν λιμουζίνες , ακύρωση πάρτι Χριστουγέννων για τους αναλυτές της Γουόλ Στριτ

-23/12/2014

-Μέγαρο Μαξίμου: Αισιόδοξο το κλίμα για την προεδρική εκλογή με τις δυο ψηφοφορίες που απομένουν, η σημερινή στις 12 το μεσημέρι και η τελευταία την επόμενη, τρίτη 29η Δεκεμβρίου, οπότε και θα οριστικοποιηθεί εάν θα εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια ή θα στηθούν κάλπες πιθανότατα στις 25 Ιανουαρίου η 1η Φεβρουαρίου 2015.

– Με κινητοποιήσεις στα πλοία απειλούν οι ναυτεργάτες -ζητούν την άμεση καταβολή και την πλήρη εξόφληση δεδουλευμένων και καθυστερούμενων αποδοχών τους.

– Παραβίαση του FIR Αθηνών από οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη-Αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά

-Εισαγγελική έρευνα για εισφορές 2 εκατ. Ευρώ από υπεραξίας ακινήτων ή τακτοποίησης αυθαιρέτων,του πρώην δήμου Καλλικράτειας

-Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή ,ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας ,ενώ το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο

– Εισβολή οπαδών της ΑΕΚ σε συνεδρίαση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας-5 δημοτικοί σύμβουλοι τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από οπαδούς της ΑΕΚ,

-Βουλή: Συνολικά στα δύο τελευταία νομοσχέδια κατατέθηκαν 183 τροπολογίες (150 βουλευτικές και 33 υπουργικές). Εκ των 183 τροπολογιών ψηφίσθηκαν 67 (οι 25 στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας και οι 42 στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης) και περιλαμβάνουν μεταξύ ‘άλλων Τη δημιουργία δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία.-Ευνοϊκότερη φορολόγηση για τις μονάδες φωτοβολταϊκών Δίμηνη παράταση για την προσαρμογή των ταμείων των ενστόλων στις διατάξειςΠρόσληψη στο ΕΣΥ γιατρών και υπηρεσιών υγείας με μπλοκάκι Ίδρυση Πλημμελειοδικείου στην Κοζάνη Επ’ αόριστον παράταση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ Διορισμοί στο ΕΣΥ με έλεγχο δικαιολογητικών από το συμβούλιο κρίσεων φόρο μεταβίβασης ακινήτων για το 2015-2016, φορολόγηση κερδών από μετοχές και ομόλογα με συντελεστή 15%,

-Δεν πληρώνει κανείς! Τα ληξιπρόθεσμα χρέη τινάζουν τα ταμεία στον αέρα – οι νέες οφειλές αυξήθηκαν κατά 12,5 δισ. ευρώ

– ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι υπάλληλοι των δήμων δεν θα συμμετάσχουν σε εκλογική διαδικασία, αν δεν καταβληθεί το επίδομα των εκλογών του περασμένου Μαΐου

-Καταρρέει και το ελληνικό Πανεπιστήμιο: Αίθουσες χωρίς ρεύμα, πλαφόν στην αγορά υλικών που απαιτούνται για την εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών, αλλά και στις κιμωλίες, θέρμανση με… κουβέρτα- πρυτάνεις :”Περιορίζουν τη χρηματοδότηση και το προσωπικό και αυξάνουν τους φοιτητές, τέλεια συνταγή αποδόμησης των δημόσιων πανεπιστημίων¨”

-Κέρκυρα: Την άνοιξη του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο ελληνικό υδατοδρόμιο στην Κέρκυρα-υπεγράφη η σχετική απόφασης από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Υποδομών

-Υπ. Ναυτιλίας:: Δημιουργείται Εθνική Επιτροπή για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας

-Σκόπια: Εκατοντάδες άνθρωποι και διάφορα συνδικάτα της χώρας συγκεντρώθηκαν σε πάρκο να διαμαρτυρηθούν κατά το μέτρο της παρακράτησης 33% υπέρ του δημοσίου, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 , καταγγέλλοντας συνάμα, ότι η κυβέρνηση ‘βάζει χέρι στην τσέπη τους’ για να καλύψει τρύπες στον προϋπολογισμό, λόγω των αυθαίρετων και αλόγιστων δαπανών της.

-Λονδίνο:Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, ο πολυβραβευμένους με Οσκαρ και Γκράμι Joe Cocker, θρυλική φωνή της ροκ των blues με δεκάδες άλμπουμ και μεγάλες επιτυχίες, ο Τζο Κόκερ αγαπήθηκε όσο λίγοι…

– Σκοτία : Έξι νεκροί και 10 τραυματίες από απορριματοφόρο που έπεσε επάνω σε πεζούς στην Γλασκώβη- ο οδηγός, ο οποίος επέζησε ,πιθανόν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

-Γερμανία:Πάνω από 17.500 πολίτες διαδήλωσαν κατά του ισλάμ τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα εναντίον του «εξισλαμισμού της Δύσης»

-Βέλγιο: ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα ένα συνέδριο επιχειρηματιών,,,περιέλουσαν τον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ , με… τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα! (video)
http://youtu.be/j7Xg36tbDZ4

– Ρωσία: Και Τάρανδοι στην υπηρεσία της αστυνομίας , στις αρκτικές περιοχές της δυτικής Σιβηρίας -τα μεγάλα θηλαστικά είναι πιο αξιόπιστα από μηχανήματα σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου και πιο γρήγορα σε σημεία με ιδιαίτερα βαθύ χιόνι.

-Τυνησία: Ο 88χρονος βετεράνος πολιτικός Μ. Κ. Εσέμπσι , με ποσοστό 55,68% είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών

-Β.Κορέα:-Ππλακ άουτ στο Ίντερνετ στη σκιά της προειδοποίησης του Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν «καταλλήλως» στην ηλεκτρονική εισβολή στα συστήματα της Sony-Η σύνδεση με το Διαδίκτυο δεν λειτουργεί μεταξύ της Βορείου Κορέας και του υπόλοιπου κόσμου. .

-Boeing MH370: Σε κατάρριψή του από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, υπό τον φόβο μιας νέας 11ης Σεπτεμβρίου, αποδίδει το μυστήριο του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines, o πρώην διευθύνων σύμβουλος της Proteus Airlines,οποιος μίλησε με κατοίκους στις Μαλδίβες του είπαν πως είδαν ένα τεράστιο αεροπλάνο με κόκκινες και μπλε ρίγες σε λευκό φόντο να πετά από πάνω τους σε χαμηλό ύψος-στο νησί της Baarah, του έδειξαν φωτογραφίες συσκευών που πήραν από στρατιωτικούς και ειδικοί εκτιμούν ότι επρόκειτο για πυροσβεστήρα της Malaysia Airlines- εκτιμά ότι το αεροπλάνο ταξίδευε κοντά στο νησί Diego Garcia, όπου βρίσκεται βάση του Ναυτικού των ΗΠΑ, όταν καταρρίφθηκε.

– Ν.Α Ασία:Γιατρός από την Καμπότζη που του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος κατηγορείται ότι μόλυνε σκοπίμως με τον ιό HIV – AIDS , πάνω από 100 χωρικούς, καθώς χρησιμοποιούσε κατ’ επανάληψη τις ίδιες σύριγγες.

-19/12/2014

– Έκτακτη συνέντευξη τύπου  του  Πάνου Καμμένου, πρ. ΑΝΕΛ , σήμερα   στις 13:00,για την αποκάλυψη-βόμβα του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για χρηματισμό.

-Εν όψει εορτών, από σήμερα επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων ,μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων (αφού προηγουμένως έχει καταβληθεί το  πρόστιμο)

– Αμφιπολή: Χρονολογήθηκε ο σκελετός που ανακαλύφθηκε στον Τύμβο – έντονες φήμες αναφέρουν ότι ανήκει σε άτομο ηλικίας 54 ετών και απ’ ότι φαίνεται σε γυναίκα! – Είναι η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μ.Αλεξάνδρου;;;,  – Το υπ. Πολιτισμού επισήμως δεν επιβεβαιώνει την φημολογία

– Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου : «Από το 2009, που η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα και υιοθετήθηκαν τα μέτρα λιτότητας τα οποία θα έσωζαν τη χώρα από την οικονομική κατάρρευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα τέθηκαν υπό αμφισβήτηση και παραβιάστηκαν, και η Δημοκρατία έχει γίνει πιο φτωχή» είναι το σοκαριστικό συμπέρασμα της Έκθεσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH)

– Μέγαρο Μαξίμου: Ή Πρόεδρος Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου , ή πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

– Bloomberg: Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα- Προτείνει ανοικτά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

– Στον κάδο των «αχρήστων» καταλήγει το 46% των ενδικοφανών προσφυγών φορολογουμένων( για υπέρογκους φόρους), καθώς η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απορρίπτει σιωπηρά τις προσφυγές χωρίς να τις εξετάζει.

-Υπουργική Τροπολογία: Μόνο τα πιστοποιημένα φίλτρα αιμοκάθαρσης που χρησιμοποιούνται για τους νεφροπαθείς θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

-Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η παράταση του μνημονίου τέθηκε σε ισχύ

-Βουλή:νομοσχέδιο – σκούπα του ΥΠΕΚΑ, «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», συνοδεύεται από τουλάχιστον 60 τροπολογίες (υπουργικές και βουλευτικές),ψηφίζεται το Σάββατο.

– Υπ. Πολιτισμού: Το Ζαγόρι στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ως ένα ελληνικό Πολιτιστικό Τοπίο

– Γ.Λ.Κ: Θα πληρώνουμε τον ΟΣΕ ως το 2018 για τα 2,2 δισ. ευρώ δάνεια που πήρε με εγγύηση του Δημοσίου

– Στις αρχές του 2015 ανοίγει το Taxis για την επιδότηση 290.000 δικαιούχων προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό laptop ή tablet και φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν σύνδεση στο internet.

– Σκάφος- με 200 μετανάστες εντοπίστηκε  ν.δ,της Πύλου-Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πέντε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο οι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβασθούν  σε αυτά  με προορισμό την Ελλάδα- Ύστερα από διαπραγματεύσεις, το σκάφος με τους μετανάστες ρυμουλκείται από φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Σικελία.

-ΕΕ: Πακέτο 2 δισ.εκατ. Προενταξιακής Βοήθειας και Υποστήριξης των μεταρρυθμίσεων στις χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση- στο  κράτος των Σκοπίων- FYROM, χορηγήθηκαν 134 εκατ. Ευρώ- το υπόλοιπο θα μοιραστεί στην Αλβανία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο και Τουρκία.
.
-Βρυξέλλες: Οι ηγέτες των «28» της ΕΕ ενέκριναν το επενδυτικό πρόγραμμα 315 δισ. Ευρώ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- Ταμείο Επενδύσεων, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εξυγίανση οικονομικών   και απαγορεύση  κάθε ευρωπαϊκή επένδυση στην Κριμαία ή τη Σεβαστούπολη

– Λουξεμβούργο: Συναίνεσε  να παραδώσει στοιχεία  τις φορολογικές πρακτικές που  που είχε συνάψει με πολυεθνικές εταιρείες

-Βρετανία: 86χρονη χήρα, έκανε κράτηση σε κάθε τραπέζι μιας παμπ, στο Ντέβον, πληρώνοντας περίπου 1.000 λίρες (1.265 ευρώ) ώστε κάθε μοναχικός ξένος της περιοχής να μπορέσει να απολαύσει λίγη γαλοπούλα και κρασί την ημέρα των Χριστουγέννων

– Τουρκία: Για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση θα δικαστεί ο διευθυντής της Zaman, μαζί με διευθυντή τηλεοπτικού καναλιού

– Έξυπνη κατασκευή αντικλεπτικού παντελονιού και ένα σακάκι, που εμποδίζουν την ψηφιακή κλοπή δεδομένων από τραπεζικές κάρτες, κινητά , χάρη σε ένα υλικό στις τσέπες με βάση τον άργυρο από την εταιρίας Norton λογισμικού ασφαλείας σε συνεργασία με την εταιρεία ιματισμού Betabrand
http://youtu.be/HWOLmox7HvI
– Αυστραλία:Νέα τραγωδία-μυστήριο με οκτώ παιδιά νεκρά σε σπίτη Το μικρότερο θύμα μόλις 18 μηνών- και μια 34χρονη τραυματισμένη από μαχαίρι στο στήθος

-18/12/2014

-Μετά το πρώτο «μέτρημα» στη Βουλή, «τα κουκιά δεν βγαίνουν» για την ανάδειξη ΠτΔ – Αν ο κυβερνητικός υποψήφιος ΠτΔ δεν συγκεντρώσει πάνω από 172 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία (23 Δεκεμβρίου), ο Αντ. Σαμαράς θα καταφύγει στον τελευταίο μεγάλο ελιγμό: Ορισμός ημερομηνίας εκλογών και συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

-Μαξίμου: Συνάντηση επίτιμου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνταστίντο Μητσοτάκη , με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

–Reuters: «Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έχει ποντάρει στο μέλλον της Ελλάδας με πρόωρες εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά σε αντίθεση με πρόσφατο προκάτοχό του, πριν ρίξει τη βόμβα φρόντισε να βεβαιωθεί ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα σταθούν εμπόδιο»

– Japonica fund: Το καθαρό χρέος της Ελλάδας είναι 18% του ΑΕΠ και όχι 175%, συμφωνα με τον επενδυτή και ιδριτη του fund Paul Kazarian.

-Θεσσαλονίκη: Κλείνουν το Εθνικό Κολυμβητήριο και το Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης , λόγο ελλείψει χρημάτων

-ΚΑΣ: Υπέρ της μελέτης ανάδειξης αρχαιοτήτων εντός του ανασχεδιασμένου σταθμού «Βενιζέλου», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, γνωμοδότησαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

-Την ίδια ώρα ,την διάλυση της σύμβασης κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης ζήτησε την Τετάρτη με αίτημά της προς στην Αττικό Μετρό η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ – Impregilo – Ansaldo – Seli – Ansaldobreda, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μετόχων της

-ΕΛ.ΑΣ : Αποκτά άρον-άρον νέους ασυρμάτους   ειδικού «κρυπτογραφημένου» και θωρακισμένου συστήματος επικοινωνιών, βρετανικής εταιρείας SEPURA , έναντι αμοιβής 2.200.000 ευρώ τον χρόνο (συνολικού κόστους 25.000. 000 ευρώ), λόγω διαρροών προς ενόπλους-, η   εγκατάσταση του βρετανικού συστήματος επικοινωνίας , εμφανίζεται στο ΦΕΚ σαν δωρεά και επιλογή της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα στην 7η λεωφόρο της Νέας Υόρκη-Η ΤΕΤΡΑ  της  SIEMENS  κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 90 εκατ. ευρώ (9 εκατ. ευρώ τον χρόνο).

-ΕΕ: «Κόκκινη κάρτα» για τις επενδύσεις ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αεροδρόμια Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καστοριά έβγαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,καθώς εντόπισε σπατάλη χρήματος, μελετητική ανεπάρκεια και καθυστερήσεις στην κατασκευή, για υποδομές που τελικά δεν χρειάζονταν.- Για την περίοδο 2014-2020 μόνο βιώσιμες οικονομικά αεροπορικές υποδομές που έχουν πραγματικά απαραίτητες ανάγκες αναβάθμισης θα χρηματοδοτήσει  η ΕΕ.

-TfA tickets:Δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing,στις μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες Αθηνών –Η πιλοτική εφαρμογή TfA tickets είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.- Σύνδεσμοι (links) θα υπάρχουν και στο site των Συγκοινωνιών Αθηνών

-Σερβία: Κινεζικά κεφάλαια για τον εκσυχρονισμό ολόκληρου του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική Ευρώπη εξήγγειλε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, οποίος υπέγραψε συνολικά 12 πρωτόκολλα συνεργασίας, με κυριότερα την κατασκευή του θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 350 μεγαβάτ και την κατασκευή βιομηχανικής ζώνης έξω από το Βελιγράδι όπου κινέζικες εταιρίες θα μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους.

– Ε.Ε: Συμφωνία κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω ανωνύμων εταιρειών, κατέληξαν τα κράτη της , τα οποία  θα συγκεντρώσουν στοιχεία για τους μετόχους και ιδιοκτήτες εταιρειών, συμπράξεων αλλά και οργανισμών κάθε είδους και μορφής για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιος καρπώνεται τα όποια κέρδη.- Ειδικά μητρώα θα είναι ανοικτά στις εθνικές αρχές στο σύνολο των 28 ευρωπαϊκών χωρών- Στις τράπεζες θα παραχωρηθεί μερική πρόσβαση στα στοιχεία αυτά , όπως και σε δημοσιογράφους και ερευνητές- Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ περί το 2017 και έχει την υποστήριξη της Ομάδας των 20 (G20),

.- ΟΗΕ Και η Δανία   μύρισε τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής- ζητά από τον ΟΗΕ την κυριότητα μιας έκτασης 900.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Αρκτικό Ωκεανό (όσο δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία μαζί, 20 φορές μεγαλύτερη από την ίδια τη Δανία), υποστηρίζοντας ότι η υφαλοκρηπίδα της Γροιλανδίας εκτείνεται μέχρι το Βόρειο Πόλο.

– ΔΟΕ, : Υποψήφιες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 οι ΗΠΑ ,με τις πόλεις Λ. Αντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Βοστόνη και Ουάσινγκτον, η Ρώμη -ανάλογη κίνηση αναμένεται από την Γερμανία και την Γαλλία- τελική απόφαση στην Λίμα το 2017.

-ΗΠΑ-Κούβα προς αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων: Την αλλαγή πολιτικής ανακοίνωσαν ταυτόχρονα Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο, σε τηλεοπτικά διαγγέλματα
-Επίθεση Ρεπουμπλικάνων στον Ομπάμα για το «κουβανικό άνοιγμα»

– Καναδάς: «Εμείς φιλοξενήσαμε τις μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας»-. αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Στίβεν Χάρπερ.

– Microsoft- Skype Translator,μεταφράζει συζητήσεις  (προς το παρόν )στα ισπανικά και τα αγγλικά σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων – θα ακολουθήσουν και άλλες γλώσσες.

-17/12/2014

– Θεσσαλονίκη :Τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, ανατράπηκε νταλίκα   που μετέφερε χημικά  και να βρίσκεται  με τις ρόδες στον αέρα – Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε

-Βουλή: Κρίσιμο τεστ η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στις 7 το απόγευμα , για την εκλογή Προέδρου–Στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου  και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α.

-Άλλες 30.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση έχουν να λαμβάνουν οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές από την Βουλή-η απόφαση  αναρτήθηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια».-Η επιχορήγηση ανέρχεται συνολικά στις 60.000 ευρώ για το τρέχον έτος

-Χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΧΑ η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση,επί της πρότασης της ΝΔ

– Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος.

-48ωρη απεργία σήμερα και αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου των οι διοικητικών υπάλληλων στα ΑΕΙ της χώρας

-Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού-Διερευνάται αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ κακουργηματική απιστία

-ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθωσε νέο μεγάλο “κύκλωμα νονών της νύχτας”, που εκβίαζαν καταστηματάρχες στον Πειραιά και στην Δ.Αττική-Έχουν συλληφθεί ήδη 11 άτομα

-«Πόλεμος»  ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς η Σύνοδος πρυτάνεων ξεχώρισε σε πρόσφατο πόρισμα της τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά Ιδρύματα.

-Πρόταση της Αμερικανίδας αρχαιολόγου, Ντόροθι Κινγκ η οποία έχει δηλώσει πολλάκις ότι τα Σκόπια δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδονία:«Η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε πολλές επαρχίες. Τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν έναν φόρο π.χ. 25% Ή μήπως είναι πολύ λίγο για αυτή την τιμή; »

– Κύπρος:Η κυπριακή Βουλή ενέκρινε με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος είναι ο δεύτερος μνημονιακός και ο πιο «σφιχτός» προϋπολογισμός των τελευταίων ετών.

-Γαλλία: Συμβουλές ομορφιάς δίνει η γαλλική εταιρεία διαχείρισης του σιδηροδρόμου, στους εργαζόμενους –Στις 36 σελίδες εγγράφων ,δίνει αναλυτικές οδηγίες για το… μακιγιάζ , το μανικιούρ, αποσμητικό , άρωμα και κοσμήματα η των γυναικών-Για το μούσι και το μουστάκι αντρών

-Σουηδία:Το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών είναι πιο δημοφιλές από ποτέ και κερδίζει ψηφοφόρους τόσο από την κεντροδεξιά, όσο και από την κεντροαριστερά, καθ’ οδόν προς τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

-Νεα Υορκή :Η ρομά τραγουδίστρια Μόνικα Γιάχους Μιτσούρα από την Ουγγαρία ,κατέθεσε αγωγή κατά της διάσημης τραγουδίστριας Μπιγιονσέ, κατηγορώντας την ότι χωρίς την άδειά της αντέγραψε ένα δικό της λαϊκό τσιγγάνικο τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 1995, το «Bajba, Bajba Pelem».στο τραγούδι της Drunk in Love., που είναι υποψήφιο για τα Grammy’s

-Πακιστάν:Σε τριήμερο πένθοςη χώρα , μετά το θάνατό 141 θύματων ,από τα οποία τα 132 παιδιά  από την επίθεση Ταλιμπάν   που πυροβολούσαν αδιακρίτως  σε σχολείο

– Η σύντροφος του δράστη της ομηρίας σε καφετέρια στο Σίδνεϊ ,είναι ελληνικής καταγωγής.η 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis) που λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ-. Η ίδια έχει αυτοχαρακτηριστεί «τρομοκράτισσα», έχει κατηγορήσει γυναίκες-θύματα βιασμού ότι «φταίνε οι ίδιες που βιάστηκαν» και έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για το Ολοκαύτωμα και την επίθεση στη Νέα Υόρκη της 9/11.

-16/12/2014

-Πακιστάν:Ένοπλη επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο, 84 νεκροί – όμηροι εκατοντάδες μαθητές

-Θεσσαλονίκη: Νέα κατηγορία για τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, για «τρύπα» ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στα ταμεία για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 1998-2004

ις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν ανακριβή δημοσιεύματα που αναμεταδίδονται στο διαδίκτυο ταχύτατα, σχετικά με χτύπημα hackers που πραγματοποιήθηκε συνδυαστικά στην ΓΓΠΣ και σε Ελληνικές Τράπεζες που οδήγησε σε απώλειες εκατομμυρίων ευρώ και φορολογικά δεδομένα πολιτών

-Φθιώτιδα : Δασκάλα δημοτικού σχολείου μέσα στην τάξη και μπροστά στα έντρομα μάτια των άλλων παιδιών, έριξε κάτω μαθητη , επειδή έκανε φασαρία και στη συνέχεια τον κλώτσησε, με αποτέλεσμα να του ραγίσει το ένα του πλευρό

-Κρήτη: Μητέρα έγινε μία 11χρονη από τη Ρουμανία που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή, στο Π.Ν. Ηρακλείου- το κοριτσάκι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος

-Περιφέρεια Αττικής: Επανασυνδέει το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά

-Πολίτες άνω των 67 ετών καταγγέλουν αποκλεισμό από πιστωτικές κάρτες τραπεζών (για δάνεια ούτε λόγος)

-Άρειος Πάγος : Δώρα μεγάλης οικονομικής αξίας, όπως για πχ, ένα διαμέρισμα ή ένα αυτοκίνητο, που γίνονται στο πλαίσιο μιας ελεύθερης συμβίωσης πρέπει να επιστρέφονται στον άνθρωπο που τα δώρισε μετά τη λήξη της συμβίωσης, με βάση τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό, όταν έρχεται το τέλος μιας ελεύθερης συμβίωσης.

– Ισραήλ. : Σπάνιο ασημένιο νόμισμα με χαραγμένο το όνομα του Έλληνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μεγάλη αγροικία, ηλικίας 2.800 ετών, σε πόλη έξω από το Τελ Αβίβ,.

-Βέλγιο: Παρέλυσε η χώρα από την ιστορική γενική απεργία, εναντίον των μέτρων λιτότητας

-Ιταλία: Την υποψηφιότητα της Ρώμης, αλλά και ολόκληρης της Ιταλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ανακοίνωσε επίσημα ο Ματτέο Ρέντσι.

-Λονδίνο: Η 22χρονη Ρόουλιν Στράους, Φοιτήτρια Ιατρικής από τη Ν.Αφρική στέφθηκε Μις Κόσμος 2014 σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς ανάμεσα σε 121 νέες από όλο τον κόσμο – Η Μις Ουγγαρία, και η Μις ΗΠΑ, κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

-Αυστραλία: Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες, μετά από έφοδο πάνοπλων κομάντο της αστυνομίας εν μέσω καταιγισμού πυρών και εκρήξεων από χειροβομβίδες.στο κεντρικό καφέ του Σίδνεϊ όπου 50χρονος Ιρανός με βαρύ ποινικό μητρώο κρατούσε επί ώρες ομήρους εργαζόμενους και πελάτες.- Νεκρός και ο δράστης

ΗΠΑ: Εκ νέου απώλεια του πετρελαίου στη Wall Street – υποχώρησε 4,5% στα 55,22 δολάρια ανά βαρέλι

-15/12/2014

-Νομός Έβρος: Στη «μάχη» κατά tων πλημμυρικών φαινομένων , έχει μπει πλέον και ο Στρατός Ξηρά

-Σχηματάρι: 5 συλλήψεις οδηγών για τη φονική καραμπόλα, αναζητείται ο υπαίτιος-Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος

-Θεσσαλονίκη: Την παραίτησή έθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) Γιάννης Βούρος

-Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί,-θα έχει σειρά συναντήσεων, μεταξύ άλλων με τον Πρωθυπουργό τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

–Wall Street Journal: Σημειώνει σε ‘άρθρο της ότι και να εκλεγεί ο Σ.Δήμας, “Η νίκη του Α.Σαμαρά θα είναι βραχύβια αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την εξουσία- πρόδωσε” την γραμμή της τρόικα και αυτό … βοήθησε (!) τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Α.Σαμαράς δεν έδωσε στους πολίτες να καταλάβουν ότι … ευθύνονται οι ίδιοι για την κρίση!…»

–ΔΝΤ-Τρόικα:: Την 100% εφαρμογή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση με το δεύτερο μνημόνιο το 2012 απαιτούν οι δανειστές (συμπληρωματικά μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2015, αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, απελευθέρωση κλειστών αγορών, μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και το πτωχευτικό δίκαιο) )στο έγγραφο που έστειλαν ως συνοδευτικό υλικό στο αίτημα της χώρας για δίμηνη παράταση του μνημονίου. Μεταξύ άλλων, ζητείται και ανεξάρτητο οργανισμό για φόρους και έσοδα, στα πρότυπα του αμερικάνικου IRS(Internal Revenue Service)

-Πέθανε το Σάββατο ο γνωστός ηθοποιός Τόνυ Άντονυ (Αντώνης Κόνιαρης.), μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 66 ετών- Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τα σήμερα σε εκκλησία στο Αιγάλεω και η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο.

-Πλαταμώνας:Νεκροταφείο και οικισμός της Ύστερης Εποχής του Χαλκού αποκαλύφθηκε στη θέση Ρέμα Ξυδιάς στον Πλαταμώνα Πιερίας- Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως αψιδωτό κτίριο μεγάλο διαστάσεων και μνημειακούς τοίχους, πληθώρα αγγεία, χειροποίητα αλλά και μυκηναϊκού ρυθμού, καθώς και λίθινα και πήλινα τέχνεργα, από τη 2η χιλιετία π.Χ) (1600-1050 π.Χ.).

-Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος εξερχόμενος του μεγάρου της ΕΣΗΕΑ, γιουχάρισε με ένα παρατεταμένο “ουυυυ…” τους άνεργους συναδέλφους , οι οποίοι τον χαρακτήρησαν λαμόγιο υπουργό και τράπηκε σε φυγή γελώντας ειρωνικά-οι άνεργοι δημοσιογράφοι τα «έψαλλαν» και σε Μπακογιάννη, Βούλτεψη, Πρωτόπαππα

-Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τα ξημερώματα τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι παρέμεναν επί περίπου έναν μήνα στον χώρο της πλατείας Συντάγματος

-Στο ΣτΕ προσέφυγαν 12 δικηγόροι, μία δικηγορική εταιρεία και δύο Ανώνυμες Εταιρείες, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για αποχή διαρκείας.

-Λάρισα :ξεπερνά το Βέλγιο στα κέντρα αποκατάστασης-Αιμορραγεί οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ τη στιγμή που τα δημόσια κλείνουν ή απειλούνται με «λουκέτο», ενώ τα ιδιωτικά φυτρώνουν παντού

-ΕΕ προς Τουρκία: «Οι έφοδοι της αστυνομίας και οι συλλήψεις δημοσιογράφων και εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία δεν συνάδουν με την ελευθερία του Τύπου, η οποία αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας» τονίζεί σεανακοίνωση,

– Βουλγαρία :Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας,οποίος από της 5ης Δεκεμβρίου είναι εξαφανισμένος βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς το αυτοκίνητο, με το οποίο κινείται ο κ. Σέρτοφ , το έχει εγκαταλείψει στην περιοχή του Πέτριτς (στα σύνορα Ελλάδα)», ανακοίνωσε υπουργός Εσωτερικών Βέσελιν Βούτσκοφ.

-Πορτογαλία: Ακολουθούμενο από τη Γαλλία και την Ιρλανδία, το πορτογαλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την απόφαση σχετικά με τη μονομερή αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κυρίαρχο κράτος.

– Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας:Έδωσε εντολή στις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε περίπτωση που δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μετρητά και άλλα τιμαλφή, τα οποία διατηρούνται στα καταστήματά τους, να καταστραφούν ή να τα καταστήσουν άχρηστα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

-Κονγκό: Τουλάχιστον 130 είναι οι νεκροί έπειτα από ανατροπή πλοιαρίου στην λίμνη Τανγκανίκα – Ανάμεσα στους νεκρούς πολλές γυναίκες και παιδιά- οι διασωθέντες υπολογίζονται στους 232, εκ των οποίων οι περισσότεροι άνδρες

-Ιαπωνία: Ο κυβερνών συνασπισμός του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με  μεγάλη νίκη στις εκλογές, ωστόσο η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες απειλεί να αποδυναμώσει τις προσπάθειές του να προχωρήσει με την πολιτική του προς την αναζωογόνηση της οικονομίας.

-Βραζιλία: Κατασκευή γιγάντιο πύργο παρακολούθησης ,ύψους 325 μ. για τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής και των επιδράσεών της στο ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής του Αμαζονίου

-Αυστραλία τώρα: Ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια στο Σίδνεϊ-Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, από ένα παράθυρο του καφέ είναι ορατή μια μαύρη σημαία με ένα λευκό αραβικό κείμενο- Στο μεταξύ οι ΗΠΑ έχουν εκκενώσει το κτήριο του προξενείου τους το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια.
http://youtu.be/VYlQJbsVs48

-ΗΠΑ: Η Google ,μετά την Κινεζική και την Ισπανική αγορά,θα παύσει ορισμένες δραστηριότητές της και στη Ρωσία λόγω της νέας νομοθεσίας της χώρας σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων.

-Ντικ Τσένι: Οι ανακριτές της CIA είναι ήρωες όχι βασανιστές

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...