Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπου43α "ΔΗΜΗΤΡΙΑ" ...

43α “ΔΗΜΗΤΡΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

thessalon3.bmpΠρόκειται και για το δεύτερο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της χώρας, μετά το Ελληνικό Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών και Φεστιβάλ Επιδαύρου) και σίγουρα το μακροβιότερο, διαθέτοντας ευρωπαϊκό προφίλ και προσανατολισμό. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί σε κέντρο ανάδειξης των πιο εμπνευσμένων μορφών της Τέχνης.

ZBIGNIEW PREISNER «Silence, Night & Dreams»

& μουσική από τις ταινίες του Κριστόφ Κισλόφσκι («Διπλή ζωή της Βερόνικα», «Λευκή» – «Κόκκινη», «Μπλε» Ταινία, κ.α.)

Tετάρτη 8 Οκτωβρίου 20008  στο Θέατρο Γης. • Yπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης- Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας – 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

ZBIGNIEW PREISNER

Συμμετέχουν : η Teresa Salgueiro (τραγουδίστρια των Madredeus)

η σοπράνο Elzbieta Towarnicka (φωνή της «Βερόνικα») Instrumental soloists,

η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Bόλου

Διευθύνει o Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς

η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης Διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου

Ο Zbigniew Preisner, ο συνθέτης των βραβευμένων μουσικών επενδύσεων των ταινιών του Krzystof Kieslowski, του Louis Malle, της Agnieszka Holland και πολλών άλλων, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Γης, μία επιλογή από τις κινηματογραφικές του επιτυχίες καθώς και την τελευταία προσωπική του δουλειά «Silence, Night & Dreams».

Ένα έργο γραμμένο για ορχήστρα, χορωδία, σολίστες οργάνων και φωνή , που περιλαμβάνει κείμενα από το Βιβλίο του Ιώβ και το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Η Παγκόσμια Πρώτη παρουσίασή του έγινε το Σεπτέμβριο 2007, στο ιστορικό αμφιθέατρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

Zbigniew Preisner Ο διάσημος συνθέτης των ταινιών του Κισλόφσκι «…Κάποτε είχαμε από κοινού την ιδέα να πούμε την ιστορία μιας ζωής μέσα από ένα κοντσέρτο. Η πρεμιέρα επρόκειτο να δοθεί στην Ακρόπολη της Αθήνας. Σχεδιάζαμε να είναι ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός.

Ο Krzysztof Kieslowski θα ήταν ο σκηνοθέτης και εγώ επρόκειτο να αναλάβω τη σύνθεση της μουσικής. Ήταν όμως η ίδια η ζωή που έγραψε ένα διαφορετικό τέλος. Ο Krzysztof Kieslowski πέθανε στις 13 Μαρτίου 1996…» Και ο Zbigniew Preisner έμελλε, 11 χρόνια μετά, το Σεπτέμβριο του 2007, να έρθει στην σκιά της Ακρόπολης, στο ιστορικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, αλλά με άλλους φίλους αυτή την φορά, για την παγκόσμια πρεμιέρα αυτού του έργου.

Σίγουρα όμως είχε μαζί του τη σκέψη αλλά και τις εικόνες των ταινιών του Κισλόφσκι στις αποσκευές του. Η έμπνευση του Preisner για το «Silence, Night & Dreams» προήλθε από την ανησυχία του ότι οι άνθρωποι στη σημερινή εποχή απομακρύνονται όλο και περισσότερο μεταξύ τους, ως συνέπεια των τεχνολογικών επιτευγμάτων, τα οποία παραδόξως αποτελούν εμπόδιο στην επικοινωνία και την ενδοσκόπηση. Ο διάσημος Πολωνός συνθέτης θα βρεθεί στο Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας στις αποσκευές του, τις εικόνες των ταινιών του Kieslowski, του μεγάλου σκηνοθέτη με τον οποίο τον έδενε μακρόχρονη φιλία και συνεργασία.

Συνέθεσε μουσική για τις ταινίες του όπως “Ο Δεκάλογοs”, “Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα” Μπλε”, “Λευκή”, “Κόκκινη” με τις οποίες έγινε γνωστός παγκοσμίως. Μόνο τα έργα των μεγάλων συνθετών τα αναγνωρίζει κανείς από τις πρώτες ήδη νότες. Αυτό το έχει καταφέρει για την μουσική του ο ZBIGNIEW PREISNER, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συνθέτες μουσικής για τον κινηματογράφο.

Επίσης έχει συνθέσει μουσική για τις ταινίες, μεταξύ άλλων, τoυ Hector Babenco («At Play in the Fields of the Lord»), του Louis Malle («Damage»), του Luis Mandoki («When A Man Loves a Woman»), της Agnieszka Holland («The Secret Garden»), του Thomas Vinterberg («It’s All About Love») ενώ πρόσφατα έχει συνεργαστεί σε μια παραγωγή με τον David Gilmour των Pink Floyd. Έχει βραβευθεί με την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, έχει κερδίσει δύο βραβεία César (Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου) και έχει λάβει τρεις συνεχόμενες μνείες ως “o καλύτερος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής” από την Ένωση Κριτικών του Λος Άντζελες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηχογραφήσεις της μουσικής του Preisner για τον κινηματογράφο έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Εκτός από τις πολλές συνθέσεις του για τον κινηματογράφο, ο Preisner συνέθεσε επίσης τη μουσική για το «People’s Century», μία σειρά 26 επεισοδίων του BBC και του WGBH-Boston, για την ιστορία του 20ου αιώνα. Η σειρά προβλήθηκε στη Μ. Βρετανία, στις Η.Π.Α., καθώς και σε περισσότερες από 30 χώρες.

Άλλα έργα του Preisner είναι το «Requiem for my Friend», ένα μεγάλο έργο αφιερωμένο στη μνήμη του Krzysztof Kieslowski και το «10 Easy Pieces for Piano».

TERESA SALGUEIRO (τραγουδίστρια των Madredeus)

ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη τραγουδίστρια, οι μουσικές επιρροές της οποίας περιλαμβάνουν τα fados, τη βραζιλιάνικη μουσική γενικώς και τη διεθνή pop και rock μουσική. Το 1986 έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των Μadredeus, ενός συγκροτήματος, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα στο ξαφνικό κύμα του ενδιαφέροντος για την world μουσική.

Με άλμπουμ όπως τα “Os Dias da MadreDeus”, “Existir” (το οποίο περιέχει την επιτυχία τους “O Pastor”), “O Espírito da Paz” και τη συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας “Lisbon Story” του Βιμ Βέντερς, κέρδισαν τη διεθνή αναγνώριση. Το 2006, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Obrigado», και το 2007, το «Voce e Eu». Επίσης, συμμετείχε στην Πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση του «Silence, Night and Dreams» του Zbigniew Preisner, που έγινε στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2007, στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού.

Τον Απρίλιο του 2008 ξαναβρέθηκε στην Αθήνα, συνοδευόμενη από τους LUSITÂNIA ENSEMBLE για να παρουσιάσει την καινούρια της προσωπική δουλειά «LA SERENA». Για το «Silence, Night and Dreams», η Salgueiro είπε,

«Όταν ο Zbigniew μου έστειλε τις αρχικές ηχογραφήσεις, κατάλαβα ότι επρόκειτο να συνεργαστώ με έναν ασυνήθιστα προικισμένο συνθέτη, ο οποίος έγραφε μουσική έχοντας εμένα και τη φωνή μου στο μυαλό του. Ανακάλυψα ότι ο θρησκευτικός χαρακτήρας των έργων του, πράγμα σπάνιο αυτή την εποχή, μου δίνει φτερά». Ο Preisner επέλεξε την Teresa Salgueiro για το «Silence, Night and Dreams» γιατί “Έχει μία πολύ καθάρια, εξαιρετική φωνή, πολύ ψηλή, πολύ σταθερή, και χωρίς βιμπράτο.”

ELZBIETA TOWARNICKA (η «φωνή» της Βερόνικα)

Η διάσημη Πολωνή soprano, συνεργαζόμενη με την Όπερα της Κρακοβίας, έχει ερμηνεύσει τους βασικούς ρόλους στις όπερες «La Boheme», «La Τraviata», «Les Pecheurs des Perles», «Tosca», «Orfeo ed Euridice», «Dido and Eneas», «Der Freischütz» , «King Roger» και «Rigoletto». Έχει λάβει μέρος σε σπουδαία μουσικά festivals της Πολωνίας και του εξωτερικού (Warsow Autumn, Wratislavia Cantans, Music in Old Cracow) έχοντας εντυπωσιάσει το κοινό σε όλες τις χώρες όπου εμφανίστηκε όπως Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσσία, Ελλάδα, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία, Καναδά, Αργεντινή και Η.Π.Α.

Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο ερμηνείας στο διαγωνισμό τραγουδιού «Adam Didur Vocal Competition». Η ElżbietaTowarnicka έχει συμμετάσχει επίσης σε ηχογραφήσεις της δισκογραφικήςεταιρίας Polskie Nagrania και σε μουσικές επενδύσεις για κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, συμμετείχε στην Πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση του «Silence, Night and Dreams» του Zbigniew Preisner, που έγινε στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2007, στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ιδρύθηκε το 1992 από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου, ως αποτέλεσμα μια μακρόχρονης, συστηματικής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής πολιτικής και ταχύτατα αναδείχτηκε σε ένα από τα πιο δυναμικά μουσικά συμφωνικά σύνολα της χώρας. Σύντομα ξεπέρασε τα όρια της πόλης και εμφανίστηκε με επιτυχία σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Ηρώδειο (Φεστιβάλ Αθηνών), η Λυρική Σκηνή, σε πολλές ελληνικές πόλεις, σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια, εξασφαλίζοντας τη θετικότατη υποδοχή των πανελλήνιων μέσων ενημέρωσης.

Η Ορχήστρα έχει δώσει επίσης συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στο Μιλάνο και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα και στην τελετή της Λαμπαδηδρομίας στο Βόλο. Η λίστα των συναυλιών της κάποτε μικρής Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου είναι τόσο μακριά που θα χρειαστούν σελίδες ολόκληρες για να την παραθέσουμε σε όλη της την έκταση. Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Λυρική Σκηνή, Αίθουσα Βέρντι του Μιλάνου, Κωνσταντινούπολη και Κύπρος, αλλά και προσωπικότητες της διεθνούς και ελληνικής μουσικής ζωής, όπως ο Α. Σαντοβάλ, ο Αλ Ντι Μέολα, ο Λάρυ Κορύελ, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Γ. Βακαρέλης και ο Κ. Κοτσιώλης, ο Δ. Σγούρος, η Δ. Γαλάνη και η Μαρία Φαραντούρη είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς και τα πρόσωπα σε αυτό το θαυμαστό μουσικό ταξίδι της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Με την Ορχήστρα στο ξεκίνημα της συνεργάστηκε ο γεννημένος στο Βόλο μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ. Το Φεβρουάριο του 1995 μόνιμος αρχιμουσικός ανέλαβε ο διακεκριμένος Ρώσος μαέστρος Συμεών Κόγκαν, με τον οποίο η Ορχήστρα ανέπτυξε εντυπωσιακά το ρεπερτόριό της, τις ερμηνευτικές και τεχνικές δυνατότητές της, και πολλαπλασίασε τις εμφανίσεις της.

Με την Ορχήστρα συνεργάστηκαν επίσης οι μαέστροι Άλκης Μπαλτάς, Νίκος Τσούχλος, Νίκος Χριστοδούλου, Αλέξης Αγραφιώτης κ.α. Την καλλιτεχνική διεύθυνση από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Η Ορχήστρα, που έχει επίσης δισκογραφική παρουσία, έχει διοργανώσει δύο πανελλήνιους και έναν διεθνή διαγωνισμό, και έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής. Αυτός λοιπόν ο ολοζώντανος χώρος επικοινωνίας, πολιτισμού και δημιουργίας που υπάρχει στην καρδιά του Βόλου τράβηξε από νωρίς τα βλέμματα ολόκληρης της Ελλάδος, αλλά και τα εύσημα του αθηναϊκού τύπου, ο οποίος συχνά αναφέρεται στις μουσικές επιδόσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου με εκφράσεις όπως: «η Συμφωνική έκπληξη από το Βόλο» (Καθημερινή), «ένα πανέμορφο συμφωνικό σώμα» (Αδέσμευτος Τύπος), αλλά και «..ορχήστρα με αναπάντεχη ερμηνευτική ωριμότητα, αισθητική άποψη και επάρκεια» (Βήμα)

Η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου από το 2003 αποτελεί αυτόνομο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του Δήμου Βόλου.

ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑΣ

γεννήθηκε στο Βόλο το 1978. Υπήρξε σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου από το 1985 έως και το 1997 στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με Άριστα παμψηφεί). Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας με τον αρχιμαέστρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Λουκά Καρυτινό και επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις, ξεκίνησε το 1998 τις σπουδές του στη Διεύθυνση Ορχήστρας στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Έσσεν της Γερμανίας (Folkwang-Hochschule Essen), στην τάξη του καθηγητή David de Villiers.

Στην διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στα σπουδαιότερα σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας, γνωρίζοντας και δουλεύοντας με μαέστρους διεθνούς φήμης. Από τον Οκτώβριο του 2000 έως και τον Απρίλιο του 2003, όπου και ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σπουδών του στο Έσσεν, ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”. Ακολούθησαν οι σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Έσσεν , στην τάξη του καθηγητή Ralf Otto, τις οποίες και ολοκλήρωσε με διάκριση τον Απρίλιο του 2006.

Στην επιτυχή αυτή πορεία στο εξωτερικό είχε την ευκαιρία να διευθύνει πολυάριθμες και υψηλού επιπέδου ορχήστρες. Επίσης υπήρξε ο ίδιος για δύο χρόνια διευθυντής στην ορχήστρα Essener Studenten Orchester καθώς και στην ορχήστρα Heinrich-Heine Symphoniker του Ντύσσελντορφ. Παράλληλα, η Όπερα αποτελεί έναν εξίσου σημαντικό τομέα στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Ι. Μπαλτσαβιά. Διηύθυνε τη σύγχρονη όπερα του T. Wille “Mio, mein Mio” στη Deutsche Oper του Βερολίνου, τον Νοέμβριο του 1999, σε ηλικία 21 ετών.

Ακολούθησε μία δεύτερη παράσταση της ίδιας όπερας στο Velbert της Γερμανίας, καθώς και η πρεμιέρα και μία ακόμα παράσταση της όπερας του W.A. Mozart “Οι γάμοι του Φίγκαρο”, αποτέλεσμα συνεργασίας με την Όπερα νέων Κολωνίας (Jungekammeroper Köln). Από τον Απρίλιο του 2007 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

αποτελεί συνέχεια της ‘’Χορωδίας Θεσσαλονίκης’’ η οποία ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από σπουδαστές και αποφοίτους Ανώτερων και Ανώτατων Μουσικών Σχολών. Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα Αναγέννησης, Κλασσικής και Ρομαντικής περιόδου. Ορατόρια, ΄Οπερες, Musicals, έργα σύγχρονων Ελλήνων και Ξάνων Συνθετών καθώς και πρώτες εκτελέσεις έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

΄Εχει εμφανιστεί κατ΄ επανάληψη στα ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΑ’’, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο Ηρώδειο, στη Λυρική, στις ‘’Διεθνείς Μουσικές Ημέρες’’ στο ‘’Ελληνικό Φεστιβάλ’’, σε φεστιβάλ άλλων πόλεων της Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με Ελληνικές και Ξένες Ορχήστρες σε ΄Οπερες και Ορατόρια.

΄Εχει εμφανιστεί επίσης στην Κων/πολη, Ισπανία, Βιέννη, Ουγγαρία, Πράγα, Ουαλλία, Λονδίνο, Φιλανδία, Ρωσσία, Τουρκία, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη και έχει τιμηθεί με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθηνών, Λανγκολέν και Ρώμης. Συμμετείχε σε πολλές από τις επίσημες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ‘’Θεσσαλονίκη 97’’ με έργα ρεπερτορίου και έργα σε πρώτη εκτέλεση των Αδάμη, Αστρινίδη, Μπαλτά, Σαμαρά, Καλομοίρη καθώς και στην τελετή λήξης.

Πήρε μέρος στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα ‘’Πράγα 2000’’ με έργα Τσέχων Συνθετών, παρουσία του συνθέτη Peter Eben και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα “Πάτρα 2006». Από το 1993 συμπράτει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου θεσσαλονίκης, ενώ επίσης έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και τις Συμφωνικές Ορχήστρες Πράγας, Σόφιας, Καίμνιτς, Βεστφαλλίας, Ρουμανίας, Ουαλλίας και ΄Αγκυρας. Συνεργάστηκε με ΄Ελληνες και Ξένους Μαέστρους, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Μουσείο Βυζαντινών Οργάνων, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Δήμο Αθηναίων όπως και με τους Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλο, Γ. Καζαντζή, G. Bregovic, Z. Praisner, και Μ. Φραγκούλη. Το καλοκαίρι του 2001 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο συμμετέχοντας στην ΄Οπερα ‘’Κωνσταντίνος Παλαιολόγος’’ του Καλομοίρη, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσσου ερμηνεύοντας τη ‘’Συμφωνία της Λεβεντιάς’’ του ίδιου συνθέτη.

Από το Σεπτέμβριο του 2001 συμμετέχει στην εναρκτήρια Συναυλία των ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ’’ με έργα των Mahler, Beethoven, Haydn, Orff και συμμετέχει στις Οπερατικές παραγωγές του Ο. Μ. Μ. Θ. όπως ‘’Rigoleto’’, ‘’Μομο’’, ‘’Madama Butterfly’’, ‘’Cavaleria Rusticana’’, ‘’Γάμοι του Φίγκαρο’’, ‘’Lucia di Lammermour’’, ‘’Trovatore’’, “Turandot”, “I Puritani”, καθώς και στα Ορατόρια όπως ‘’9η Συμφωνία’’ του Beethoven , τα “Κατά Ματθαίον πάθη” του Bach, ‘’Gala’’ Strauss και άλλα. ΄Εχει συνεργαστεί με την “΄Οπερα Θεσσαλονίκης” στις όπερες “Fledermans”, “Aida”, “Pagliacci”, “Οιδίπους Τύρρανος”.

Την Χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης των τάξεων πιάνου της κας Καλαϊτζή και ανωτέρων θεωρητικών του κ. Μιμίκου. Σπούδασε Διεύθυνση με τους κ.κ. Αγραφιώτη, Erdei, και Titner στην Ελλάδα, Ουγγαρία και Αγγλία αντίστοιχα. Συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή Αθηνών, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ΄Οπερα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς και με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών στις Οπερατικές παραγωγές και σε Ορατόρια.

Εμφανίστηκε στην Αμερική και Καναδά, σε Συναυλίες Μουσικής Δωματίου, εκπροσώπησε το Δήμο Θεσσαλονίκης στη Β΄ Biennale Νέων Καλλιτεχνών στη Βαρκελώνη και έχει ηχογραφήσει στην ΕΡΤ 3 και στο Γ΄Πρόγραμμα. Διηύθυνε στη Βουδαπέστη τη “Χορωδία Νέων Ευρώπης”, στην Πράγα τη “Silesian Χορωδία”, τη “Χορωδία Ραδιοφωνίας” της Στουτγάρδης και τη “Χορωδία του Ινστιτούτου Kodaly”. Προσκαλεσμένη από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα “Στοκχόλμη ΄98”, διηύθυνε τη “Χορωδία της Ραδιοφωνίας της Στοκχόλμης” και τη “Χορωδία της Upsala”.

Κατέκτησε τη Β΄ Θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων Χορωδίας στην Πράγα το 1995. Διευθύνει τη “Χορωδία Θεσσαλονίκης” από την ίδρυσή της με την οποία κατέκτησε ένα χρυσό, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια και εμφανίστηκε σε Φεστιβάλ της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Διευθύνει επίσης τις Χορωδίες “Aποφοίτων ΑΝΑΤΟΛΙΑ” και “Μουσικού Κολεγίου” ενώ από το καλοκαίρι του 2004 διδάσκει και διευθύνει τη “Xορωδία της Θερινής Ακαδημίας της Πράγας”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑ ZBIGNIEW PREISNER Θέατρο Γης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, 21.00

Τιμές εισιτηρίων : Α’ Διάζωμα : 50 € Άνω Διάζωμα : 35 € Φοιτητικό : 25 € VIP (καθήμενοι μπροστά στη σκηνή) : 65 €

 Ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Σύλλογο Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας- Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Προπώληση Δισκοπωλεία Μetropolis (2310 250074) & Stereodisc (2310 262912),

Eκδοτήριο Πλ. Αριστοτέλους (2310 271116)

Τηλεφωνικές κρατήσεις 801 11 60000, 210 6786000

Οργάνωση και παραγωγή Intershow (2310 968909, www.intershow.eu)

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη απαγορεύει στους Έλληνες πολίτες να αγωνίζονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – απόφαση όνειδος για αναθηματική στήλη της Επιτροπής...

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου* Τον Οκτώβριο του 2023 συμμετείχα στις Περιφερειακές εκλογές ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Δράμας με την παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Τότε,...

Το 26ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικού Δικαίου στην Αθήνα…

Στο αρμόζον κλίμα, για την περίσταση, έλαβε χώρα η Τελετή έναρξης  του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικού Δικαίου  στις 13 Δεκεμβρίου με το  ξεχωριστό πολιτισμικό χρώμα του βιολοντσέλου με τον ύμνο στον Απόλλωνα και την Ωδή της χαράς. Την εκδήλωση τίμησαν με...

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε κλοπές οχημάτων από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε κλοπές οχημάτων από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αττικής και στην παραποίηση των αναγνωριστικών στοιχείων τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους...