Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΕνταση στη δίκη...

Ενταση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

diki upexeresi dimo ThessalonikiΣε κλίμα αυξημένης έντασης, με αντεγκλήσεις και καταγγελίες που έφτασαν και στα όρια της παρεκτροπής, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Α. Κούγιας, συνήγορος του άλλοτε στενού συνεργάτη του τέως δημάρχου, Μ. Λεμούσια, άφησε αιχμές για την ακεραιότητα του προέδρου του πρωτόδικου δικαστηρίου, εφέτη Γιώργου Αποστολάκη, ρωτώντας την οικονομική επιθεωρήτρια Α. Τσεμπερά αν ισχύει ότι υπήρξε συμφοιτήτρια και στενή του φίλη. Το δικαστήριο «πάγωσε» και η μάρτυρας το διέψευσε κατηγορηματικά, απαντώντας πως είδε τον κ. Αποστολάκη για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα.

 

Η ερώτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, Παναγιώτη Κατσιρούμπα, ο οποίος γύρισε προς τον γραμματέα και σε αυστηρό τόνο τού ζήτησε να καταγραφεί επί λέξει στα πρακτικά τόσο η ερώτηση του δικηγόρου όσο και η απάντηση της μάρτυρος.

Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια εξαπέλυσε επίθεση κατά της επιθεωρήτριας, υποστηρίζοντας ότι «έστησε» την έρευνά της κατά του τέως δημάρχου και του τέως γενικού γραμματέα με βάση αυτά που της ανέφερε ο καταχραστής πρώην υπάλληλος Π. Σαξώνης.

Για τον τελευταίο, που εκτός από δημοτικός υπάλληλος ήταν επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων και αθλητικός παράγοντας, υποστήριξε πως «επένδυσε» σε αυτές τις επιχειρήσεις τα χρήματα που έκλεψε από τα ταμεία του δήμου, χωρίς να δώσει ούτε σεντ στους Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια.

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, μάλιστα, επανέλαβε το αίτημά του να κληθούν ως μάρτυρες ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της πίστας που πέρασαν από τα νυχτερινά κέντρα του Σαξώνη (Βανδή, Κοκκίνου, Καρράς, Ρουβάς, Γονίδης, Τερλέγκας κ.ά.).

«Είμαι δικηγόρος όλων των καλλιτεχνών που έχετε φιλοξενήσει. Θα έρθουν να καταθέσουν», είπε απευθυνόμενος στον Σαξώνη.

Έθνος

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...