Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-Ευρωπαϊκά''2024, χρόνος Κύπρου''...

”2024, χρόνος Κύπρου” (στις ΗΠΑ)

Οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, εκτιμούμε ότι 50 χρόνια τουρκικής εισβολής-κατοχής στην Κύπρο, είναι πολλά και οδηγούν σε τετελεσμένα, δηλ. διχοτόμηση.

Αν και οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ ξεκινήσαμε τον αγώνα γιά την Κύπρο, τέλη Ιούλιου 1974, χωρίς την ενεργή συμμετοχή Κύπριων, αφήσαμε μετά τα ”αδέλφια μας Κύπριους” να ασχοληθούν με το ”εθικό θέμα”. Το αποτέλεσμα, γνωστό: Απραξία, αχρηστία, πατριδοκαπηλεία, ανύπαρκτοι αγώνες, χοροί-πανηγύρια και…μνημόσυνα.

Μάλιστα, τελευταία, Κύπριος ”ανταποκριτής”, μας κατηγόρησε τους ”καλαμαράδες” (‘Ελληνες) ότι δεν ”βοηθάμε τους λομπίστες”, δηλ. τους Κύπριους, π.χ. τον ψευτολομπίστα Ζεμενίδη.

Θα έπρεπε να γνωρίζει -αν δεν έχει ”μνήμη ελέφαντα”- ότι ΜΟΝΟ ‘Ελληνες ξεκίνησαν το ”λόμπι” στις ΗΠΑ, εξαιτίας της εισβολής στην Κύπρο, αρχές 1975.

Οι Κύπριοι, με τιμητική εξαίρεση τον τότε πρέσβη της Κύπρου στον ΟΗΕ και προσωπικό φίλο του Μακάριου, Ζήνωνα Ρωσίδη, ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ. Μετά εμφανίστηκαν και εμείς οι ”καλαμαράδες” μείναμε στην άκρη και μακριά. Αποδείχτηκαν άχρηστοι, της αυτοπροβολής.

Kαι -από τότε- με ”ισόβιο-μόνιμο” αρχηγό τους τον Φίλιπ Κρίστοφερ, προφύλαξαν την… απραξία, μέσω γραφικότητας και ανύπαρκτων αγώνων, κρατώντας μακριά τους ‘Ελληνες Ομογενείς. Σε μετάφραση: ΝΑ ΜΗΝ γίνεται οτιδήποτε ουσιαστικό γιά την Κύπρο στις ΗΠΑ, με εξαίρεση, μνημόσυνα, χαζοσυνέδρια στην Ουάσιγκτον με πολιτικούς που αναζητούν χρηματοδότες και χορο-φαγοπότια. Κοντά 50 χρόνια, ουσιαστικά οι Κύπριοι στις ΗΠΑ, ”έθαψαν” το Κυπριακό. Τα (μη) αποτελέσματα το πιστοποιούν.

Και από τότε η ελληνική Ομογένεια ΔΕΝ συμμετέχει στα ”κυπριακά πανηγύρια” στις ΗΠΑ, που βαφτίζονται ”αγώνες γιά το Κυπριακό”, γιά την εξαπάτηση αφελών.

Ο χρόνος 2024 σημαίνει 50 χρόνια τουρκικής εισβολής-κατοχής στην Κύπρο. Τα γεγονότα γνωστά: Το πραξικόπημα κατά το Μακάριου που οργάνωσε η χούντα των Αθηνών και οι άλογες ενέργειες των ανθρώπων της στην Κύπρο (της ακροδεξιάς ΕΟΚΑ Β’), οδήγησαν, όχι σε… ”ένωση” με την Ελλάδα, όπως έλεγαν, αλλά στην εισβολή της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης.

Μετά 50 χρόνια, οφείλουμε οι ‘Ελληνες να πράξουμε, να κινηθούμε στις ΗΠΑ, όπως τότε, 1974 και μετά.

Φυσικά, αν θέλουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και λοιπές ενέργειες και τα ”αδέλφια μας οι Κύπριοι” των ανύπαρκτων αγώνων, αν προτιμούν δηλαδή να κάνουν και κάτι άλλο εκτός από… μνημόσυνο στην επέτειο εισβολής και χαζοδεξιώσεις γιά φαγοπότια, φωτογραφίες και αλληλοκοροϊδίες.

Μία δυναμική μαζική διαδήλωση στον ΟΗΕ, 20 Ιουλίου 2024, επιβάλεται, εκτός από τις άλλες ενέργειες.

Εξυπακούεται ότι η πολιτική γιά δικοινοτική-διζωνική Ομοσπονδία που επιθυμούν οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις της Κύπρου και τα ”φερέφωνά” τους στις ΗΠΑ (δήθεν ”λομπίστες” και δήθεν ”αγωνιστές”) ΔΕΝ είναι δεκτή. Δικοινοτική-διζωνική Ομοσπονδία, σημαίνει έμμεσα διχοτόμηση, ανεπίσημα δύο κράτη.

Πρόσφατα στο Συνέδριο Απόδημων Κύπριων (22-25 Αυγ. ’23) στην Λευκωσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης, ξεκάθαρα μίλησε γιά δικοινοτική-διζωνική Ομοσπονδία και ΔΕΝ αντέδρασε έστω ένας.

Γιά εμάς, τους ”καλαμαράδες”, το ζήτημα της Κύπρου είναι ΜΟΝΟ εισβολής-κατοχής. Γιά τους ψευτοαγωνιστές Κύπριους μπορεί να είναι ότι θέλουν, γι’ αυτό 50 χρόνια κατάντησαν ”παπατζήδες” της κλάψας, κακομοιριάς, δουλοπρέπειας, απραξίας, βολέματος, με τα γνωστά αποτελέσματα…

( Γ. Λυκ. – 28 Αυγ. ’23 ) KALAMI US

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...