Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔικαστικά1000 δικογραφίες που...

1000 δικογραφίες που χάθηκαν και 154 κακουργήματα που παραγράφηκαν δίκη που ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 10/4 με κατηγορούμενες στο εδώλιο την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Κέρκυρας Μαρία Τατάκη και την προϊσταμένη της γραμματεία.

Επιτέλους ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη έστω και με διακοπή. Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, το αίτημα της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Κέρκυρας για αναβολή της δίκης σχετικά με τις «εξαφανισμένες» δικογραφίες, για την οποία έγραψε και αποκάλυψε edolio

Το Δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία, ορίζοντας νέα δικάσιμο για τις 10 Απριλίου 2024 μη κάνοντας δεκτό το αίτημα αναβολής, που υπέβαλε η κεντρική κατηγορούμενη, ισχυριζόμενη κώλυμα του συνηγόρου της. Από την πλευρά της, η δεύτερη κατηγορούμενη, που κάθεται στο εδώλιο και πρώην αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, ανέφερε το επιχείρημα πως ο συνήγορός της (δικηγόρος Ιωαννίνων) συμμετέχει στην αποχή την οποία έχει κηρύξει ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος.

Από καταγγελίες του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γ. Καλούδη, τα αδικήματα για τα οποία δικάζονται είναι κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και υπεξαγωγή κατά συρροή από υπάλληλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπόθεση αφορά “την εξαφάνιση και παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημμελημάτων”. Η όλη υπόθεση που καταγγέλθηκε ότι προσομοιάζει με δράση “παραδικαστικού κυκλώματος” στην Κέρκυρα, οδήγησε τελικά εκτός δικαστικού σώματος την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας , με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και χωρίς δικαίωμα να εργαστεί στο δημόσιο.

Μάλιστα στην εν λόγω συνεδρίαση ο Βασ. Πλιώτας, τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων. Χίλιες περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες φέρονται να είχαν βρεθεί στην αποθήκη κοντινού προσώπου της Εισαγγελέως στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στην οικία της ίδιας.

Επίσης, ακόμα και σήμερα εκτιμάται ότι αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πάντως δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας κι επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο οι παθόντες (μηνυτές ή πολιτικώς ενάγοντες) στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις. Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως η όλη υπόθεση χωρίστηκε σε 3 δικογραφίες και εκδικάζεται σε τρία διαφορετικά δικαστήρια.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά αδικήματα, όπως “έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση” και “συνέργεια σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση” με κατηγορούμενη την τέως εισαγγελέα και την γραμματέα καθώς φέρονται να βεβαίωσαν ψευδώς πως συγκεκριμένη δικογραφία που παρέμενε στα… συρτάρια, είχε ανατεθεί προς έρευνα στην αστυνομία.

Η τρίτη δικογραφία αφορά έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία και νόθευση εγγράφου και σχετίζεται με στα βιβλία της αστυνομίας με κατηγορούμενη πάλι την πρώην εισαγγελέα και 4 αστυνομικούς, όταν φέρονται να επιδίωξαν να δείξουν ότι δεν καθυστερούσε στη χρέωση διεκπεραίωσης των ποινικών υποθέσεων.

Από την πλευρά των καταγγελλόντων, προεξάρχοντος του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργου Καλούδη, έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και καταγγελίες πως ενώ θα έπρεπε δεν έγινε ένωση των 3 δικογραφιών για να γίνει διερεύνηση σε βάθος για αδικήματα “συμμορίας-εγκληματικής οργάνωσης”.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...