Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚαταγγελίες1η Συνεδρίαση του...

1η Συνεδρίαση του Προεδρείου ΣΑΕ, στη Θεσ/νίκη.

sae.jpgΤο Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη, Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Προεδρείου, που προέκυψε από τις εκλογές της ΣΤ΄ Τακτικής Συνέλευσης τον περασμένο Δεκέμβριο, θα γίνει η εκλογή των Αναπληρωτών Προέδρων του ΣΑΕ για όλη την τετραετία, ενώ θα συζητηθούν διαδικαστικά θέματα, ο κανονισμός λειτουργίας κ.ά. 

Σε κοινή συνεδρίαση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Θεόδωρο Κασσίμη, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) κ. Ιωάννη Κυπαρισσίδη και στελέχη της Γ.Γ.Α.Ε., θα συζητηθεί ο σχεδιασμός δράσης του ΣΑΕ, (Παιδεία, Εθνικό Ταμείο Ομογενών, οικονομική αυτοδυναμία, διεύρυνση βάσης κ.α), βάσει και των συμπερασμάτων της ΣΤ’ Τακτικής Συνέλευσης.

 Σε ειδική ενότητα, τα μέλη του Προεδρείου θα καταθέσουν προτάσεις για την ενεργοποίηση του Δικτύου Νεολαίας. Το Προεδρείο θα παρουσιάσει τους στόχους και τις δράσεις του ΣΑΕ σε κοινή συνεδρίαση με το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως και με τους Προέδρους του Ε.Β.Ε.Α. και του Ε.Β.Ε.Θ. κ.κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και Δημήτρη Μπακατσέλο.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης και τα μέλη του Προεδρείου θα έχουν στην Αθήνα συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, την Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη και την Υπουργό Τουρισμού κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Γραφείο Προέδρου President’s Office

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...