Άρθρο του Στάθη Τσομίδη
Η αφορμή σωστή ή λάθος, η καταστροφική δηλαδή του ιερού βιβλίου του κορανίου, ή κάποιας φωτοτυπίας αυτού, αναζητείτο, χρόνια τώρα, από τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές, που έβλεπαν την χώρα μας, ως το χαμηλό υπογάστριο της Ενωμένης Ευρώπης.
Και η αφορμή δεν ήταν άλλη, και πάλι, από τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας που όπως τον Δεκέμβριο, έτσι και τώρα, παρέδωσαν πρώτα την Αθηναϊκή κοινωνία και μετέπειτα το σύνολο της ελληνικής, στα χέρια των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τον φόβο και την άγνοια.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, και μόνο εξ αυτού του λόγου, θα μείνει στην ιστορία του τόπου, αφού κατόρθωσε να οργανωθεί η πρώτη Θρησκευτικού, ισλαμικού περιεχομένου, διαδήλωση στην χώρα μας και μάλιστα στην επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Ίσως αυτή η “προσφορά” να είναι το αντίδωρο στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, που ουσιαστικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των οπαδών του, άνοιξε την πόρτα για το μεγάλο βήμα της Τουρκίας στην Ενωμένη Ευρώπη που αναμφισβήτητα περνάει από την αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτόνου πολιτικής των Νεότουρκων.
Εν μέσω της κορύφωσης του προεκλογικού αγώνα, με παπαγάλους να περιίπτανται πάνω από τα κεφάλια αδιάφορων πολιτών, όπως τουλάχιστον θέλουν να τους εμφανίσουν οι δημοσκοπήσεις, η δημόσια συζήτηση για την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής στην χώρα μας επανέρχεται δριμύτερη και παράλληλη με την συνεχιζόμενη συζήτηση της οικονομικής κατάστασης.
Αυτοί οι δύο λόγοι, αρκούν για να οδηγήσουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στις κάλπες των Ευρωεκλογών. Διαψεύδοντας κάθε δημοσκοπική ανάλυση για αδιάφορους ηλιοκαμένους ψηφοφόρους, που αποβλέπουν μόνο στην καλοπέραση τους. Δημιουργούν ένα έντονο ρεύμα εθνικής αφύπνισης και κοινωνικής συνοχής, που έχει ως στόχο, την δια της ψήφου καταδίκης και τιμωρίας των υπευθύνων και την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων εντός και εκτός των υπαρχόντων πολιτικών σχημάτων, που καλούνται τάχιστα να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες μετά από το πραγματικό κενό εξουσίας που δημιουργείται ώρα με την ώρα.
Η επόμενη επέτειος της αποφράδας ημέρας είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα βρει την Ελλάδα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι φέτος. Οι καιροσκόποι και ποντικοί της εξουσίας αδυνατούν, πλέον, όχι μόνο να δώσουν λύση στα προβλήματα, αλλά να αντιληφθούν και να αναλύσουν την πολύπλοκη καθημερινότητα μας.
Όμως, επειδή, η ζωή και η πολιτική, δεν ανέχονται κενά φτάσαμε στο πανηγυρικό τέλος και ανεξαρτήτως ποσοστών, πέρα από τους όποιους πανηγυρισμούς και τα οπαδικά συναισθήματα του σκληρού πυρήνα των κομματικών ηγεσιών, η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών θα είναι η απαρχή της νέας πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα μας.
Αυτήν την νέα πραγματικότητα,, την ελληνική ματιά μέσα από την Ευρωπαϊκή διάσταση και την παγκοσμιοποιημένη αντιμετώπιση, αναμένουν οι ψηφοφόροι που έρμαιοι των διαφόρων μιντιακών τεχνασμάτων, αλλά όχι αποπροσανατολισμένοι, ελπίζουν ότι θα πετύχουν να ανακάμψουν και να μπορούν να εμπιστευθούν εκπροσώπους τους, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα που αν μη τι άλλο θα σκέφτονται “με λογισμό και όνειρο” όπως θέλει ο ποιητής.
Στάθης Τσομίδης
Δικηγόρος
556 χρόνια από την Άλωση της Πόλης!