Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΌταν συντάχθηκα στον...

Όταν συντάχθηκα στον αγώνα του Στέλιο Αγγελούδη και δήλωσα δημόσια τη στήριξή μου-Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

220 -τόσες είναι οι μέρες που πέρασαν από τότε που ο Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Πολλές από αυτές -ίσως τις περισσότερες- τις πέρασα κοντά του.

Όλα ξεκίνησαν με ένα χαρτί και ένα μολύβι.

Γύρω από ένα τραπέζι, πίνοντας καφέ μέσα στο καταχείμωνο, καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια, προγραμματίστηκαν τα πρώτα βήματα, έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με άνθρωπους πρόθυμους να βαδίσουν μαζί με τον Στέλιο στην πορεία μέχρι την κάλπη.

Τον Στέλιο τον γνωρίζω από τα νεανικά μας χρόνια. Οι ζωές μας άλλοτε συγκλίναν και άλλοτε κινούνταν σε παράλληλες πορείες. Μας συνέδεε, όμως, πάντα το νήμα μιας καλής επικοινωνίας και ενός φιλικού νοιαξίματος.

Είναι ένας άνθρωπος προσγειωμένος και απλός, χωρίς έπαρση και μεγαλοπιασίματα. Το λέει άλλωστε και ο ίδιος -“μην ψάχνετε σε εμένα τον χαρισματικό και τον ξεχωριστό”. Ο Στέλιος είναι ένας από μας.

Στις 220 μέρες που κύλησαν επαναπροσδιορίσαμε τη σχέση μας μέσα από νέες και ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Τον θαύμασα για την εργατικότητα, τις φυσικές αντοχές και την προσήλωση στο στόχο.

Με εξέπληξαν η διάθεσή του να ακούει και να μαθαίνει πράγματα που δεν γνώριζε μέχρι τώρα, το χάρισμά του να προσεγγίζει τους ανθρώπους καθώς και η ικανότητά του να μετουσιώνει εντέλει όλα αυτά σε πολύτιμη γνώση, τόσο απαραίτητη για το αξίωμα που διεκδικεί.

Με εντάσεις και απογοητεύσεις, με ενθουσιασμό και ικανοποίηση, με ένα σωρό εναλλασσόμενα συναισθήματα αλλά πάντα με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ο Στέλιος συγκέντρωσε γύρω του άξιους συνοδοιπόρους και βαδίζει δυναμικά και αποφασιστικά στο δρόμο για την κάλπη.

Σκιά του η υπομονετική Βίκυ,

στο γραφείο η πολύτιμη και ακούραστη Μαρία, ο Μίος, ο Σταύρος, ο Κίμωνας, η Μαρία και η Μαριάνθη,

στην ομάδα του νέοι και πάντα ορεξάτοι ο Εύρης, ο Παύλος και άλλοι εθελοντές,

στο τιμόνι του -κυριολεκτικά- ο γελαστός Σάμυ,

στην επιτροπή που συνέταξε το πρόγραμμα καταξιωμένοι άνθρωποι με κύρος, γνώση και εμπειρία και

αιχμή του δόρατος του αγώνα του οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη.

Τίποτα ως εδώ δεν ήταν εύκολο και δεδομένο -χρειάστηκαν ξενύχτια, ατελείωτες ώρες συζητήσεων και διαβουλεύσεων, γράψε-σβήσε και πάλι από την αρχή.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, δεν θα άλλαζα ούτε λέξη σε όσα έγραψα στις 15 Φεβρουαρίου, όταν συντάχθηκα στον αγώνα του Στέλιου και δήλωσα δημόσια τη στήριξή μου.

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών είμαι σίγουρος ότι ο Στέλιος θα βγει νικητής και η πόλη θα γυρίσει σελίδα.

Σου εύχομαι δύναμη και επιτυχία, Στέλιο!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...