Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΌργιο φοροδιαφυγής και...

Όργιο φοροδιαφυγής και μαύρη εργασία από Ευρωπαίους που επισκέπτονται την Ελλάδα

Όργιο φοροδιαφυγής!Η φοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία στην Ελλάδα οργιάζει από τους Ευρωπαίους  “συνεταίρους  στις εισπράξεις  του δημοσίου”, αυτοί που μας κάνουν κήρυγμα τα δύο τελευταία χρόνια και μας χαρακτηρίζουν ως χώρα μπαταξήδων.

Κύριε Χορστ Ράιχενμπαχ, επίτροπε  και επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα , γνωρίζεται την φοροδιαφυγή που διαπράττεται στον τουρισμό της Ελλάδος, από υπαλλήλους ξένων τουριστικών πρακτορείων, οι οποίοι όλη την τουριστική σεζόν βρίσκονται στην Ελλάδα, για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, απ΄ όλον τον κόσμο που καταφτάνουν στην Ελλάδα για να τους ξεναγήσουν οι ίδιοι  στις προαιρετικές εκδρομές που επιλέγουν.

Οι εν λόγω τουρίστες προερχόμενοι  κυρίως από Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, πρώην Ανατολικές χώρες (Ουγγαρία, Τσεχία) Ρωσία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, και όχι μόνο στο ξένο πρακτορείο έχουν προεξοφλήσει On Line τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία τους με ημιδιατροφή.
Φτάνοντας στα Αθηναϊκά ξενοδοχεία τους καλωσορίζει ο αλλοδαπός ξεναγός του ξένου πρακτορείου (συνήθως αγγλόφωνα, και Γερμανόφωνα). Έπειτα  για την προαιρετική εκδρομή σε διάφορα νησιά, τους ζητά το διαβατήριο, σημειώνει τα στοιχεία τους και το επόμενο πρωί τους συγκεντρώνει στη ρεσεψιόν.

Τους περιγράφει τη 4ημερη εκδρομή, 2ημερη σε Σαντορίνη, και 2ημερη σε Μύκονο, και  οι λόγω τουρίστες του ξένου πρακτορείου ταξιδιού  πληρώνουν επί τόπου τα 200 Ευρώ σε μετρητά.  Το πακέτο περιλαμβάνει από τα 50 Ευρώ ημερησίως  στα νησιά, ένα μεσημεριανό στην ταβέρνα της περιοχής  και την ξενάγηση, τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία έχουν  προπληρωθεί on line στο πρακτορείο του εξωτερικού.

Ο εν λόγω αλλοδαπός ξεναγός τους κόβει  μια  απλή απόδειξη για τα χρήματα που έλαβε χωρίς να υπάρχει σφραγίδα του πρακτορείου .

Στο ξενοδοχείο των Αθηνών όπου διαδραματίζονται  αυτά τα γεγονότα μπροστά στα μάτια μου, οι 150 τουρίστες, ένας – ένας πληρώνει  μετρητά  τα 200 Ευρώ. Στο σύνολο εισέπραξε 30,000 Ευρώ. Εκ των οποίων τα καθαρά κέρδη των ξεναγών για 4 ημέρες είναι 21.000 Ευρώ, καθώς το μεσημεριανό πιάτο χρεώνεται από 15 Ευρώ (ανάλογα με το εστιατόρια) όπως με πληροφόρησε ταβερνιάρης από την Σαντορίνη.

Από τα 30.000 Ευρώ αυτών των τουριστών ούτε ένα σεντς δεν θα αποδοθεί στο Ελληνικό δημόσιο για ΦΠΑ, φόρο, ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον ο/η αλλοδαπός ξεναγός του ξένου πρακτορείου, για να ξεναγήσει μέσα στην Ελληνική επικράτεια δεν έχει λάβει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από κανένα Υπουργείο. Συνεπώς δεν έχει ΑΦΜ ούτε ΑΜΚΑ, ούτε ασφαλιστικό φορέα, είναι ένας τουρίστας που διαπράττει παράνομες δραστηριότητες και παράνομο πλουτισμό στην Ελλάδα.

Παράνομο πλουτισμό διαπράττει και το ξένο ταξιδιωτικό πρακτορείο. Φοροδιαφεύγουν κατά συρροή καθώς τα γκρουπ των 150 τουριστών κάθε εβδομάδα αλλάζουν εως  και τα τέλη Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Έτσι λοιπόν, τόσο το δημόσιο, όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν εκατομμύρια Ευρώ από την μαύρη εργασία στο κλάδο του τουρισμού που γίνεται από τους Ευρωπαίους, που μας τα χώνουν άγρια για να κρύψουν την μεγάλη κλοπή που διαπράττουν  οι ίδιοι φωνακλάδες στην χώρα μας, αφήνοντας τους Έλληνες (του τουριστικού κλάδου και όχι μόνο) άνεργους.

Όμως υπάρχουν και ξεναγοί από τις πρώην ανατολικές χώρες που κουβαλούν τους τουρίστες από τις χώρες τους ,κυρίως  προς την Μακεδονία, αλλά και στα νησιά Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο. Η φοροδιαφυγή είναι η ίδια, αλλά και η μαύρη εργασία από τους ξεναγούς αλλοδαπούς.

Επιπλέον, η Βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική – Πιερία) γέμισε με Σκοπιανές, Ρουμάνες βιζιτούδες οι οποίες εκτός που πιάνουν όλα τα πόστα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα κοσμημάτων, γούνας, Σούπερ Μάρκετ, μπαρ, Club,  μπουζούκια 5ης κατηγορίας,Beach bar,  είναι και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, καθώς εκδίδονται για λίγα παραπάνω Ευρώ.

Η πορνεία, η μαύρη και παράνομη εργασία, η φοροδιαφυγή θερίζει σε αυτές τις περιοχές που διαθέτουν όλο το πακέτο για ξέγνοιαστες διακοπές τουριστών. Κάθε χρόνο η κατάσταση είναι χειρότερη και αυτό γιατί κανένας κρατικός φορέας δεν κάνει ελέγχους σε 24ωρη βάση.

Μέσα σε όλα αυτά ,να σημειωθεί ιδιαίτερα με τι προκαταλήψεις φτάνουν στη χώρα μας οι τουρίστες, οι οποίοι λατρεύουν την Ελλάδα, σχεδιάζουν όλο το χρόνο το ταξίδι τους, με κάθε λεπτομέρεια, ωστόσο έρχονται με πολύ σφιγμένα τα δόντια υπό τον φόβο μήπως τους συμβεί κάτι, καθώς η πρώτη ερώτηση που κάνουν στον ξενοδόχο εάν βγαίνοντας στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν σε κάποιο επεισόδιο, απεργία, ληστεία, κ.τ.λ.π. Και η ανακούφιση έρχεται από τους ίδιους τους τουρίστες που εντέλει διαπιστώνουν με τι τρομολαγνία ποτίστηκαν από τα δικά μας, αλλά και της χώρας τους Μ.Μ.Ε.

Το φαινόμενο αυτό συνέβη με Αυστραλούς τουρίστες, με τους οποίους συνομίλησα όταν επέστρεφαν στο ξενοδοχείο από το κέντρο της Αθήνας. Πέρασαν θαυμάσια, ευχαριστήθηκαν από τον Ελληνικό λαό, διαπιστώνοντας πόσο αρνητική προπαγάνδα έπεσε για την Ελλάδα, ενώ δεν συμβαίνει ούτε στην φαντασία.

Γελούσαν με τα ψέματα των δημοσιογράφων και μου τόνισαν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν ειδήσεις. Ότι θέλουν να μάθουν θα το βρουν από το διαδίκτυο  όπου υπάρχουν πολλά   δημοκρατικά ενημερωτικά πόρταλ.

Η μοναδική  βαριά βιομηχανία που έχει η χώρα μας είναι ο τουρισμός, τον οποίον συνεχίζουν να πυροβολούν, να γελοιοποιούν τα κέντρα συμφερόντων  πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των Μ.Μ.Ε, τόσο των ξένων, όσο και των Ελλήνων.

Δεν είναι τυχαίο που στην χώρα μας ποτέ δεν έγινε  μια σοβαρή δημοσκόπηση με ερωτηματολόγιο που να αφορά αποκλειστικά τον τουριστικό τομέα, παρά μόνο αυτές τις ημέρες απ΄ ότι γνωρίζω γίνεται μια μεγάλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου της  Κρήτης με  ερωτηματολόγιο  στην Αγγλική γλώσσα και  απευθύνεται στους ξένους τουρίστες.

Εκτός από την έρευνα, οι εκατοντάδες εφημερίδες οι χιλιάδες δημοσιογράφοι,  με τα  κλειστά Club – σωματεία τους, και τα γραφεία τύπου των πολιτικών, δεν μπήκαν στο κόπο όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν ένα μεγάλο ρεπορτάζ για τον τουρισμό, όχι από τις παραλίες και τα Beach bar, αλλά από τα ξενοδοχεία, αεροδρόμια, εστιατόρια, τελωνεία και ούτω καθεξής.

Η τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr και η εφημερίδα Fenomeno News που διανέμεται δωρεάν θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την αλήθεια μέσα από τα ρεπορτάζ.

Και η αλήθεια είναι, ότι οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι δανειστές , οι οποίοι κατά,τα άλλα  χλευάζουν το μέτρο είσπραξης του δημοσίου μας τα παίρνουν άγρια, αδειάζοντας τα ταμεία , φέρνουν δικούς τους εργαζόμενους και συνεχίζουν να δουλεύουν και να φτωχαίνουν τον Ελληνικό λαό, πάντα με την ευλογία των πολιτικών μας, για τους οποίους πέφτουν βροχή οι δημοσκοπήσεις και αναλύσεις, καΐλα που την είχε ο κόσμος.

Κύριε Υπέρ – πρωθυπουργέ της Ελλάδος,κ. Ράιχεμπαχ, αυτό το όργιο φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας αλλοδαπών Ευρωπαίων στην Ελλάδα το επιτρέπεται  και στην Γερμανία;; Απαντήστε μας.

Η επιχείρηση ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας της Ελλάδας για την οποία κληθήκατε, δημιουργώντας  και Task Force (Ομάδα Κρούσης) εναντίον της φοροδιαφυγής  και συγκεκριμένα για τη δράση των πολυεθνικών επιχειρήσεων, αναμφίβολα  αυτό παρουσιάζει  μεγάλη μαύρη τρύπα

Όσο αφορά τους Γερμανούς  τουρίστες στην Ελλάδα, είναι πολύ ευχαριστημένοι, μάλιστα διαμαρτύρονται για την μαύρη προπαγάνδα που γίνεται εις βάρος του Γερμανικού λαού ο οποίος ποτέ δεν είχε μίσος προς τους Έλληνες, όπως προπαγανδίζουν αντίθετα ορισμένοι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Και ακόμα δεν έσφιξαν οι  ζέστες!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΤΑΝ

Κυκλοφόρησε το νέο e-book του Λεωνίδα Κουμάκη Το νέο ηλεκτρονικό βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο «ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΤΑΝ» μόλις κυκλοφόρησε. Περιλαμβάνει 30 επιλεγμένα κείμενα της περιόδου 2009 – 2023, παραπομπές σε πολλά άλλα άρθρα και αναλύσεις, επιλογές από όσα είπαν διάφορες προσωπικότητες και ΜΜΕ για τον Ρ. Τ. Ερντογάν καθώς και επιλογές από όσα είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Δημοκρατία”: Αμείλικτα ερωτήματα για τον αφανή ρόλο Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη στις δραματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων με επιδιαιτητές Ουάσιγκτον και Βερολίνο, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της προβληματικής...

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΣΤΟ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Λίνα Γ. Μενδώνη ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 1]ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΝΑΔΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ 2] ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ακριτική Φλώρινα, από πατέρα ντόπιο ομιλούντα και το τοπικό ιδίωμα και μητέρα βλάχα από το ηρωικό Μοναστήρι, ομιλούσα επίσης τη βλαχική διάλεκτο. Οι γονείς μας ήταν αυτοί που μας εμφύσησαν την αγάπη για την...