Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Όλη η πόλη μια παρέα»

13193_chinese_s.jpgΟι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις  του Δήμου Θεσ/νίκης είναι πλέον ένας θεσμός, που αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς όλων των ηλικιών χωρίς καμιά διάκριση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνεται  την Τσικνοπέμπτη  8 Φεβρουαρίου, στις 19.00, μεγάλη Αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους.

Με κεντρικό σύνθημα «Όλη η πόλη μια Παρέα», ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην πιο μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης γεμάτη εκπλήξεις, βεγγαλικά και λαμπρά αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Η εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης είναι αφιερωμένη στη νεολαία της πόλης και οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με βασικό κριτήριο να είναι αγαπητοί κυρίως από τις νεώτερες ηλικίες.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με τους νεανικό και δημοφιλές συγκρότημα Style Noir.

 Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει ο Διογένης Δασκάλου και οι Monnie Monnie Conniente, ο οποίος με το ιδιαίτερο στυλ του που όλοι αγαπήσαμε θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους.

 Θα ακολουθήσει ο λαϊκός ερμηνευτής Χρήστος Μήτρετζης με την ορχήστρα του που θα τραγουδήσει λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Η βραδιά θα κλείσει με το παραδοσιακό συγκρότημα «Χάλκινα της Γουμένισσας» που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.   

Ενώ οι καλλιτέχνες θα ανεβάζουν την… αδρεναλίνη από σκηνής, από ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχήμα από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και κλόουν με την ονομασία «Παιδία εν Δράσει», θα μοιράζονται σερπαντίνες, μάσκες, κομφετί, καπέλα και χιλιάδες άλλα αποκριάτικα δώρα.

 Για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος ο Δήμος Θεσσαλονίκης στόλισε την Πλατεία και την οδό Αριστοτέλους, με αποκριάτικο διάκοσμο και φωταγώγησε την πόλη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημοτική Τηλεόραση TV100. Υπεύθυνος για την διοργάνωση της εκδήλωσης είναι, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για την Διοργάνωση Μεγάλων Εκδηλώσεων και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης. 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...