Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΧαμός στο ίσιωμα...

Χαμός στο ίσιωμα γίνεται

xeri.jpgστο FIX της Θεσ/νίκης με το σχήμα Γ. Τσαλίκης – Χρύσπα – Δ. Μακρής στις 4 ημέρες που είναι ανοιχτό το κέντρο. Πάνω στο τσακίρ κέφι, να σου μπουκάρει η Αστυνομία και το κλείνει άρον – άρον (ημέρα Πέμπτη)λόγω παράβασης ωραρίου. Το κυνηγητό της Αστυνομίας στα κέντρα γίνεται πάντα κατόπιν καταγγελίας ως συνήθως από αντιμαχόμενα κέντρα της περιοχής. Αυτά μόνο στην Θεσ/νίκη γίνονται, καθώς στην Αθήνα το ωράριο των κέντρων είναι ελεύθερο μέχρι της πρωινές ώρες.

Τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας κα Δημόσιας Τάξης όπως φαίνεται εφαρμόζουν άλλες γραμμές για την Πρωτεύουσα και άλλες για την Βόρεια Ελλάδα. Ενώ πασχίζουμε σαν χώρα της τουριστικής βιομηχανίας να έλκουμε όλο και περισσοτέρους τουρίστες, εντούτοις το πρώτο προϊόν του τουρισμού όπως είναι η διασκέδαση, την κλείνουμε νωρίς – νωρίς πριν την γευτούν οι καλοί μας επισκέπτες, στέλνοντας τους με τις κότες για ύπνο.

Μ΄ αυτήν την νοοτροπία και το απαράδεκτο ωράριο της διασκέδασης στην Βόρεια Ελλάδα συντηρείται και επαυξάνεται η ανεργία (που επίσης) πασχίζει η χώρα να εξαλείψει, καθώς στην νύχτα είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι από αλυσιδωτά και παρεμφερή επαγγέλματα.

Το κυνηγητό της Αστυνομίας δείχνει εικόνες του παρελθόντος της δεκαετίας του 50. Τις ίδιες εικόνες βλέπουμε και ζούμε εν έτη 2007. Δεν άλλαξε τίποτα, παρ΄ όλες τις υποσχέσεις κατά καιρούς των κυβερνήσεων και των κομμάτων για ελεύθερο ωράριο στην διασκέδαση με νόμο που θα ψηφίζεται από την Ελληνική βουλή. ΄

Πέρασαν τα χρόνια, κυβερνήσεις άλλαξαν, καταφέραμε να πατάμε γερά στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να λύσουμε ένα απλό και κατανοητό θέμα του πολιτισμού μας, όπως είναι το ωράριο στο νυχτερινό χρηματιστήριο στο ταμπλό των πολιτιστικών κέντρων.

Η αβέβαιη αυτή κατάσταση αναγκάζει τους καλλιτέχνες όταν βγαίνουν για το λαϊκό πρόγραμμα να προειδοποιούν τους θαμώνες ότι ενδεχομένως να κλείσει το κέντρο νωρίς. Αυτό αν μη τι άλλο είναι απαράδεκτο, απολίτιστο στην νέα τάξη πραγμάτων που ζούμε, όταν άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ελεύθερο ωράριο,ή στην Αμερική non stop επί 24 ωρου λειτουργούν πάσης φύσεως κέντρα διασκέδασης.

Στην χώρα των θαυμάτων η μηχανή του χρόνου σταματά στην εποχή του 50.

Το φαινόμενο αυτό , με το κίνηγη της Αστυνομίας πρόσφατα να κλείσει το κέντρο FIX δεν είναι το μόνο περιστατικό. Συμβαίνει σε όλα τα κέντρα της πόλης εκτός από 1-2 τα οποία ποτέ δεν κλείνουν. Όπως φαίνεται έχουν μπάρμπα στην κορώνη.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...