Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΧαιρετισμός Γιώργου Α....

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου

στο Συνέδριο Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Εσείς οι νέοι και οι νέες, να δώσετε το παράδειγμα της ενότητας της σιγουριάς, της αγωνιστικότητας, της ανατροπής, της δημοκρατίας, του διαλόγου που θέλει η ελληνική κοινωνία. Να αλλάξουμε κατεστημένες αντιλήψεις. Να ανατρέψουμε αντιλήψεις παλαιές. Να δείξουμε ότι ο πραγματικός ριζοσπαστισμός βρίσκεται στην καρδιά του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και στην καρδιά της νέας γενιάς της χώρας μας. Εσείς, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας, έχετε μπροστά σας τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Να αντιμετωπίσουμε τη βία να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πανδημιών, του AIDS.

Να αντιμετωπίσουμε ένα σχολειό και ένα Πανεπιστήμιο αναχρονιστικό. Να αντιμετωπίσουμε ένα συγκεντρωτισμό του κράτους. Να αντιμετωπίσουμε το ρουσφέτι και την αντίληψη που θέλουν το νέο εξαρτημένο. Αυτή η δεξιά αντίληψη θα πέσει. Η αντίληψη, που θέλει το νέο χειραγωγημένο, εξαρτημένο, ανασφαλή.”

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Φίλες και φίλοι, Σύντροφοι και συντρόφισσες. Νέες και νέοι, Σήμερα τραγουδάμε τη νίκη. Δεν την έχουμε απλώς μπροστά μας, αλλά γλεντάμε, γλεντάει η νεολαία την προοπτική της μεγάλης νίκης στις επόμενες εκλογές. Ήρθα εδώ για να σας ακούσω. Βλέπω τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά σας. Βλέπουμε όλοι αυτό τον ενθουσιασμό τον εκπληκτικό ενθουσιασμό, της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ. (Ακούγονται συνθήματα)

Ακριβώς, για να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, θέλω απ’ όλους σας, μεθαύριο, που θα γυρίσετε στις σχολές, στις δουλειές, στην περιφέρεια, στις γειτονιές, αυτόν τον ενθουσιασμό να το μεταλαμπαδεύσετε σε όλη την Ελλάδα σε όλους τους νέους και νέες της Ελλάδας. Εσείς οι νέοι και οι νέες, να δώσετε το παράδειγμα της ενότητας της σιγουριάς, της αγωνιστικότητας, της ανατροπής, της δημοκρατίας, του διαλόγου που θέλει η ελληνική κοινωνία. Να αλλάξουμε κατεστημένες αντιλήψεις.

Να ανατρέψουμε αντιλήψεις παλαιές. Να δείξουμε ότι ο πραγματικός ριζοσπαστισμός βρίσκεται στην καρδιά του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και στην καρδιά της νέας γενιάς της χώρας μας. Εσείς, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας, έχετε μπροστά σας τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Να αντιμετωπίσουμε τη βία να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πανδημιών, του AIDS. Να αντιμετωπίσουμε ένα σχολειό και ένα Πανεπιστήμιο αναχρονιστικό.

Να αντιμετωπίσουμε ένα συγκεντρωτισμό του κράτους. Να αντιμετωπίσουμε το ρουσφέτι και την αντίληψη που θέλουν το νέο εξαρτημένο. Αυτή η δεξιά αντίληψη θα πέσει. Η αντίληψη, που θέλει το νέο χειραγωγημένο, εξαρτημένο, ανασφαλή. Για να κάνουμε την ανατροπή πράξη, ζητούμε, παλεύουμε εμβαθύνουμε. Εγγυόμαστε μια Ελλάδα των αξιών, μια Ελλάδα που θα βάλει τις ηθικές αρχές μπροστά και δεν θα φθείρεται, δεν θα παρασύρεται από τη διαφθορά, από τους διάφορους «ημέτερους», από τις διάφορες σπείρες που σήμερα λυμαίνονται το δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το δικό σας μέλλον, που ιδιοποιούνται το δικό σας μέλλον. (Ακούγεται το σύνθημα «Σήκω Ανδρέα να δεις τη νεολαία»)

Η νεολαία φέρνει την ανάσταση στη χώρα μας. Είναι η νέα γενιά που φέρνει την ανατροπή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε “όταν ένας λαός πιστεύει στον εαυτό του, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να τον σταματήσει”. Διότι η Δεξιά, αυτή την αντίληψη είχε και έχει. (Ακούγεται το σύνθημα «Σήκω Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής») Να δει τον όμορφο ενθουσιασμό, τα όμορφα πρόσωπα, τα όμορφα όνειρα, τα οποία έχουν τα νιάτα, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

Διότι η Δεξιά, η δική της ιδεολογία, είναι μια ιδεολογία που θέλει τον Έλληνα και, ιδιαίτερα τον νέο, στην άκρη, να μην αγαπάει την πολιτική, να είναι μακριά από τη συμμετοχή, να λέει ότι «όλα ίδια είναι», να λέει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, να λέει, δεν βαριέσαι, πάω σπίτι μου, γιατί να ασχοληθώ εγώ; Εμείς, αντιθέτως, ξέρουμε ότι, μπορούμε και θέλουμε την νεολαία μπροστά, μάχιμη, θέλουμε την νεολαία να βοηθήσει, να προχωρήσει, να πάει τη χώρα μπροστά. Όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, “μια νεολαία που πιστεύει στον εαυτό της, σημαίνει μια νεολαία που κανένας δεν μπορεί να τη σταματήσει”.

 Αυτή είναι η νέα γενιά του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που, ως χείμαρρος, θα παρασύρει τις αναχρονιστικές αντιλήψεις και θα ανοίξει νέους δρόμους. Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ για την υποδοχή, γι’ αυτήν τη ζεστασιά, γι’ αυτήν την αγάπη. (Ακούγονται συνθήματα) Μαζί θα είμαστε. Όπως είπα και προχθές, θα είμαι μαζί σας. Θέλω και σήμερα και αύριο, οι επιλογές σας να είναι επιλογές ελεύθερες, δημοκρατικές, επιλογές της δικής σας συνείδησης. Εσείς έχετε την εξουσία, εσείς έχετε την απόφαση, εσείς καθορίζετε το αύριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Κι εγώ θα είμαι μαζί σας και σήμερα, και αύριο, και μεθαύριο, και τώρα ως αντιπολίτευση, και αύριο ως κυβέρνηση, θα είμαι μάχιμος κι εγώ, στις επάλξεις μαζί σας, στο χώρο της δουλειάς, στο χώρο της επιστήμης, στο χώρο των πανεπιστημίων, της παιδείας, στο χώρο της γειτονιάς και της διασκέδασης. Αλλά, δεν ήρθα σήμερα για να μιλήσω πάλι, ήρθα να ακούσω τη δική σας φωνή, τις δικές σας τοποθετήσεις. Θέλω να είμαι εδώ, να ακούσω μερικούς από σας, να μιλήσω μαζί σας, να γνωρίσω από κοντά αυτή τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ που, με τόσες ελπίδες, έρχεται εδώ, σε αυτό το στάδιο και, μεθαύριο, φεύγει κουβαλώντας αυτήν την ελπίδα και την σιγουριά της μεγάλης νίκης στις επόμενες εκλογές και της μεγάλης Αλλαγής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης Αλλαγής για τη νέα γενιά, για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα εποχή. Καλό αγώνα.

 Μεταλαμπαδεύσετε αυτόν τον ενθουσιασμό σας, με συζητήσεις, με διάλογο, σε όλη την Ελλάδα. (Ακούγεται το σύνθημα «Νάτος – νάτος ο Πρωθυπουργός») Θα είμαι κοντά σας. Για μένα, δεν είναι τα οφίτσια που έχουν σημασία, είναι ο αγώνας που θα δώσουμε, και ως κυβέρνηση, για τη νέα γενιά. Καλό μας αγώνα. Και με τη Νίκη. 

πηγή;ΠΑΣΟΚ

 

Τι επισημαίνουν οι προσκεκλημένοι στο συνέδριό

 Παράπονα ΟΝΝΕΔ για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ 

«ΑΦΙΛΟΞΕΝΑ» υποδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ τους οποίους είχε καλέσει στο Συνέδριο της Νεολαίας του.Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, εκπρόσωποί της «που προσήλθαν στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου ”Επανίδρυσης” της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ύστερα από πρόσκληση, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την ποιοτική αναβάθμιση ήθους και ύφους της Νέας Νεολαίας, τη διαλλακτικότητά της, την ανοιχτή λογική της, την παντελή έλλειψη μισαλλοδοξίας, την απομάκρυνση από τα πάθη του παρελθόντος».

«Για την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους προσκεκλημένους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ και ειδικά στον ομιλητή Ευθύμη Τσίγκα, υπεύθυνο Οργανώσεων Αττικής, που απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Συνέδρους, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τη Νέα Νεολαία ΠΑΣΟΚ για τα ”γιουχαΐσματα”, για τα συνθήματα του τύπου ”ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” ή ”ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά” και άλλα ευφάνταστα, επίσης για τις ύβρεις αλλά και για το σεβασμό που επέδειξαν στην παρουσία μας, στις απόψεις μας και, ιδίως, στις αρχές της φιλοξενίας».

 Η ΟΝΝΕΔ πάντως απηύθυνε πρόσκληση προς τη Νέα Νεολαία ΠΑΣΟΚ «να παραστεί διά του εκπροσώπου της στο επικείμενο Συνέδριό μας, όπου δεσμευόμαστε να τους δείξουμε, όπως δείξαμε κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν και στη Παλαιά Νεολαία ΠΑΣΟΚ, το πώς οφείλει να συμπεριφέρεται κανείς στους προσκεκλημένους του, σεβόμενοι απαρέγκλιτα στοιχειώδεις αρχές δημοκρατικής συμπεριφοράς».

πηγή:naftemporiki 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...