Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔηλώσεις επωνύμωνΧάρης Βεργούλης πρώην...

Χάρης Βεργούλης πρώην γραμματεύς του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Μιλώντας χθες, 23 Ιουνίου 2011 στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, και στην εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη,ο πρώην γραμματεύς του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Χάρης Βεργούλης, υπογράμμισε το πόσο” δύσκολο είναι σήμερα το επάγγελμα του δικηγόρου, ο οποίος πληρώνει στο κράτος 20% φόρο και  23% ΦΠΑ, εάν βάλουμε  και το ενοίκιο γραφείου, ρεύμα, τηλέφωνο, ασφαλιστικό φορέα, ο δικηγόρος σήμερα δεν βγάζει τίποτα, κινδυνεύει, να πάει και φυλακή εάν δεν πληρώσει το ΦΠΑ.

Αυτά που κάνει η σημερινή κατοχική κυβέρνηση δεν τα έκανε ούτε ο Ι. Μεταξά, αλλά ούτε  και η Χούντα.

Γνωρίζετε κύριε Βάνη, ότι εγώ ανήκω στο ΠΑΣΟΚ , όμως μια Σοσιαλιστική κυβέρνηση όπως η τωρινή που στην ουσία δεν είναι Σοσιαλιστική, αλλά φιλελεύθερη, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, και των τοκογλύφων του εξωτερικού.

Θα πρέπει οι Γερμανοί να πληρώσουν το 1,5 τρις Ευρώ των πολεμικών αποζημιώσεων, το χρυσό και τα χρήματα που πήραν από τους Έλληνες…”

Ο κύριος Βεργούλης συνέχισε λέγοντας,” οι τράπεζες δεν πληρώνουν ούτε το 10%, η Εθνική τράπεζα πληρώνει  5%, έχει Offshore εταιρεία, δεν πληρώνει τίποτα, και οι υπόλοιπες Ελληνικές τράπεζες πληρώνουν τα ίδια, όπως πρόσφατα ακούσαμε ότι τη Γερμανική εταιρεία Χόφτιχ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος δεν πληρώνει κανέναν φόρο στο Ελληνικό δημόσιο, παρ΄ ότι υπάρχουν αποφάσεις από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ).

Που είναι ένας εισαγγελέας για να τους καθίσει όλους στο σκαμνί;;

Όσον δε αφορά για την εισήγηση που έκανε το ΣτΕ για το μνημόνιο, το λέω και δεν φοβάμαι κανέναν, είναι ντροπή για το ΣτΕ να διαρρέει στον τύπο μια τέτοια απόφαση!!! Είναι πρωτοφανές για το ΣτΕ να κάνει πέντε συνεδριάσεις για να βγάλει απόφαση.

Στα 50 χρόνια που διετέλεσα δικηγόρος – ποινικολόγος, το ΣτΕ μέχρι τώρα, δεν συνεδρίασε πάνω από μια φορά για να βγάλει κάποια απόφαση. Εδώ τι ισχύει,  υπάρχει παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία.

Υπάρχουν πάνω από 15 άρθρα που καταπατούνται από το μνημόνιο, και η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας τα βγάζει λάδι. Εδώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε, σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες ότι υπήρξαν και 10 δικαστές που στάθηκαν στο ύψος τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: Μ΄ αυτά που κάνουμε, διαλύουμε το ΣτΕ, και οι πολίτες σε κάποια φάση θα μας πάρουν με τις πέτρες, όπως γίνεται τώρα γίνεται με τους πολιτικούς.

Κύριε Βάνη σας θυμίζω το εξής:

Ενθυμίστε την απόφαση για εσχάτη προδοσία στην υπόθεση Σωκράτη Κόκκαλη – Στάζι, αθωώθηκε ο κύριος Σ. Κόκκαλης, και πάλι εδώ οι δικαστές δεν στάθηκαν στο ύψος τους. Εάν ζούσε ο μακαρίτης Αρεοπαγίτης Κρουσταλλάκης θα έλεγε “δεν είναι δικαιοσύνη ντροπή τους !!!!!”

Μην νομίζεις κύριε Βάνη, ότι ο λαός δεν τα βλέπει αυτά. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους δικαστές που διέπραξαν ένα τέτοιο ολέθριο ολίσθημα, θα το βρουν στο δρόμο τους. Δεν πρέπει να φοβούνται την πολιτική ηγεσία, ούτε να σκύβουν το κεφάλι, αυτοί για μένα δεν είναι δικαστές..”.

Ειπώθηκαν και άλλα πολλά από τον έγκριτο νομικό, την συνέντευξη του οποίου θα διαβάσετε από την απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...