Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΧάνει την αξιοπιστία...

Χάνει την αξιοπιστία του το BBC

Αλλεπάλληλα περιστατικά έχουν κλονίσει πρόσφατατο κύρος του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το BBC, που έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση όσον αφορά το κύρος του απέναντι στο κοινό. Περιπτώσεις απώλειας ελέγχου και αποκλίσεων από τους κανόνες δεοντολογίας, στις οποίες υπέπεσε το Βρετανικό Δίκτυο σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις των ίδιων των στελεχών του,

έχουν συμβάλλει στη δημιουργία δυσάρεστου κλίματος και αστάθειας στο δίκτυο.

Ατυχή γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, τοποθετώντας το BBC στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής.

 Μετά το σκάνδαλο των πλαστών αποτελεσμάτων τηλεφωνικής ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια παιδικού προγράμματος, που επέφερε το πρώτο πρό στιμο στην ιστορία του BBC από την OFCOM, το κανάλι βρέθηκε να απολογείται στη Βασίλισσα για το περιεχόμενο προ γράμματος με θέμα τη ζωή της.

Αυτό περιελάμβανε σκηνή της Βασίλισσας να αποχωρεί από φωτογράφηση της Αμερικανίδας A.Leibovitz, που όπως απο- δείχτηκε δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αλλά ήταν αποτέλεσμα παραποίησης των αληθινών γεγονότων.

Αναστάτωση όμως είχε προκαλέσει πριν μερικούς μήνες και η απότομη διακοπή στην κάλυψη της αποχώρησης του Tony Blair από την πρωθυπουργία της χώρας.

 Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τέσσερις νέες περιπτώσεις εξαπάτησης του κοινού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το ίδιο το BBC.

Οι δύο πρώτες αφορούσαν ξανά τη παραποίηση αποτελεσμάτων τηλεφωνικής ψηφοφορίας σε προγράμματα που ζητούσαν τη γνώμη του κοινού, γεγονός που αποδίδεται από τους ιθύνοντες του καναλιού στις εταιρείες που πραγματοποιούσαν τη δημοσκόπηση.

Τα άλλα δύο περιστατικά παραπλάνησης του κοινού, συνέβησαν σε προγράμματα στο ψηφιακό ραδιοφωνικό σταθ- μό BBC 6 Music.

 Πηγές: Hellenic Audiovisual Institute/-followthemedia

 

BBC: Περικοπές

Η περικοπή των 1.800 θέσεων εργασίας ανακοινώθηκε  επισήμως και έχει χρονικό ορίζοντα έξι ετών. Παρά ταύτα, δεν θα είναι η μόνη, αφού το BBC σκέφτεται να περικόψει άλλες 700 θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 2.500 μέχρι το 2012-13.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας, «οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό του δικτύου θα ελαχιστοποιηθούν σημαντικά χάρη στις νέες επενδύσεις του ομίλου που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και από τις μετακινήσεις του προσωπικού».

πηγή;naftemporiki

Για την ιστοσελίδα του BBC το Ελληνικό Φαινόμενο καταγγέλλει την παραπληροφόρηση που διοχετεύει στους αναγνώστες, όσον αφορά την ενότητα και την ανάγνωση της σε άλλες γλώσσες, μεταξύ αυτών στην γλώσσα “Makedoncia”. Μια γλώσσα που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, παρά μόνο η Σλάβικη.

Πρέπει να διαμαρτυρηθούν ο Υπουργός Τύπου Θεόδωρος Ρουσσόπουλος και ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας και στο εν λόγω κατά τα άλλα ειδησιογραφικό πρακτορείο.      

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...