Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΦώτης Αγιασιώτης,. Eπιχειρηματίας

Φώτης Αγιασιώτης,. Eπιχειρηματίας

τηλεφωνικά στην μουσική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” (18/10/2008) στο Ράδιο Σπορ 98,7 FM με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.

phenomeno.gifΝίκος Βάνης: Φίλοι μου μαζί μας σήμερα είναι ένας πρώην επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων,φίλος από τα παλιά για να μιλήσουμε για τα νυχτερινά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Χαίρετε κύριε Αγιασιώτη, τι κάνετε;

Φώτης Αγιασιώτης: Είμαι καλά, καλησπέρα σ΄ όλους.

 Ν. Βάνης: Κατ΄αρχήν να πιάσουμε το κομμάτι της διασκέδασης, μια και εσείς είστε γνώστης εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο αυτό, επιχειρηματίας πολλών νυχτερινών κέντρων. Τον τελευταίο καιρό σε βλέπω ακόμα πιο μαχόμενο και αυτό μ΄ αρέσει σ΄ εσένα. Έχεις κάνει πολλά σχήματα με μεγάλα ονόματα π.χ Λευτέρης Πανταζής. Βασίλης Καρράς κ.τ.λ.π.

Φ. Αγιασιώτης: Έτσι είναι ακριβώς όπως τα λες.

 Ν. Βάνης: Πως βλέπεις φίλτατε Φώτη γενικώς την διασκέδαση τα τελευταία χρόνια;;

Φ. Αγιασιώτης: Τα τελευταία χρόνια η διασκέδαση μάλλον αρχίζει να πηγαίνει προς το μηδέν. Δεν συγκρίνεται με τα παλιά χρόνια που υπήρχε μια αγνότητα, ο κόσμος πήγαινε για να διασκεδάσει, να γελάσει, γιατί το μόνο που ήθελε να περάσει καλά. Τώρα αυτό δεν υπάρχει. Πολλούς ανθρώπους εάν τους ρωτήσεις για ποιο λόγο βγαίνουν έξω, και για ποιο λόγο πηγαίνουν σ΄ ένα μαγαζί, για να δουν ένα πρόγραμμα, κανείς δεν ξέρει να απαντήσει.

Ν. Βάνης: Αυτό φίλε μου Φώτη είναι πολύ λυπηρό.

 Φ. Αγιασιώτης: Όντως είναι λυπηρό, και γι΄ αυτό το λόγο βλέπουμε ότι τα σχήματα και αυτά που έρχονται από την Αθήνα, αλλά και τα δικά μας τα τοπικά δεν προχωρούν.

Ν. Βάνης: Δεν έχουν την ανάλογη απήχηση από τον κόσμο, όπως γινόταν παλιά.

 Φ. Αγιασιώτης: Γιατί σχεδόν όλα είναι τα ίδια, τίποτα δεν είναι διαφορετικό. Έχουμε χρόνια να δώσουμε κάτι διαφορετικό στον κόσμο.

 Ν. Βάνης: Πως γίνεται σ΄ όλα τα μαγαζιά, να παρατηρούνται φαινόμενα του τύπου όπως, οι σερβιτόροι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, και γι΄ αυτό όλη την ευθύνη της φέρουν οι επιχειρηματίες των μαγαζιών.

Φ. Αγιασιώτης: Όλους αυτούς τους πληρώνει ο κόσμος. Αυτόν τον κόσμο λοιπόν πρέπει να τον σεβόμαστε, και να τον συμπεριφερόμαστε με κατανόηση και αγάπη. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά στην διασκέδαση. Εγώ είμαι απογοητευμένος με την όλη κατάσταση, διότι όπως είπες πάρα πολύ σωστά σχεδόν όλα τα μαγαζιά έχουν το ίδιο θέμα. Δεν διαφέρει πουθενά, είναι κονσέρβα ο ένας μαέστρος το πάει στο ένα μαγαζί, και ο άλλος στο άλλο, αλλάζοντας απλώς την πρώτη ώρα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο. Τα προγράμματα τα κάνουν τόσο γρήγορα, νομίζεις ότι κάποιος τους κυνηγά.

Ν. Βάνης: Σήμερα δυστυχώς όλα γίνονται γρήγορα. Εγώ Φώτη γυρνώ το βράδυ όλα τα μαγαζιά, πάω το πρωί σπίτι μου, εκείνο δε το οποίο παρατηρώ είναι ότι στα προγράμματα τους έχουν σχεδόν τα ίδια τραγούδια. Δεν βλέπουνε που πάει η διασκέδαση;; Δεν μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά;;

Εγώ είμαι μαζί με τους επιχειρηματίας να βγάζουν χρήματα, άλλα δεν μπορεί να διαλύεται η διασκέδαση και να μην κάνουμε τίποτα όλοι όσοι βρισκόμαστε σ΄ αυτόν τον χώρο, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Κάνουν τα λάθη οι επιχειρηματίες, αλλά δεν κάνουν και καμιά προσπάθεια να τα διορθώσουν.

 Φ. Αγιασιώτης : Να σου πω φίλε μου Βάνη, δεν είναι μόνο το θέμα του επιχειρηματία, αυτόν τον πάνε προς τα εκεί. Μόλις πάρεις ένα μαέστρο και του πεις μπες μέσα και κάνε το πρόγραμμα σου, και αυτός σε πάει εκεί, από εκεί και πέρα όλα τα πράγματα περιπλέκονται γύρω απ΄ αυτό. Γι΄ αυτόν τον λόγο έχουν λείψει οι μπουάτ, έχουν σταματήσει και τα μαγαζιά στα οποία μπορούσες να πας, να καθίσεις, να πιεις ένα ποτό, να μπορείς να πεις μια κουβέντα, να ακούσεις ένα καλό τραγούδι. Τώρα δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Ο ήχος είναι βάρβαρος, όλα αυτά τα πράγματα νομίζω ότι διώχνουν τον κόσμο, δεν τον φέρνουν κοντά.

Ν. Βάνης: Πριν από λίγο είπες μια μεγάλη κουβέντα Φώτη, ότι το βασικότερο απ΄ όλα είναι ο ήχος σ΄ έναν τέτοιο χώρο.

Φ. Αγιασιώτης: Με τα σημερινά δεδομένα είναι βασικότατος ο ήχος, τουλάχιστον να είναι όσο γίνεται καλύτερος ούτως ώστε να μπορείς να καθίσεις σ΄ ένα μαγαζί για να απολαύσεις το πρόγραμμα.

Ν. Βάνης: Πολλές φορές έχω μαλώσει με πολλούς επιχειρηματίες για το θέμα του ήχου στα κέντρα της  Αθήνας και Θεσ/νίκης. Τι πουλάς δε αδελφέ;;;, τον ήχο και το ποτό.

 Φ. Αγιασιώτης: Σ΄ όλα αυτά που προανέφερες να προσθέσουμε και την συμπεριφορά.

Ν. Βάνης: Εάν αυτά τα πράγματα γίνουν σωστά θα πάρουν και όλη την χαρτούρα. Τους τα λες και κάποιοι στραβώνουν. Μια φορά μου είχε πει ένας επιχειρηματίας, εσύ  Φώτη τον γνωρίζεις καλά ειναι ο ο Νίκος Κυριαζίδης.

 Φ. Αγιασιώτης: Ο Νίκος είναι πάρα πολύ καλός και πρωτοπόρος στο είδος της διασκέδασης. Ν. Βάνης: Μου είπε λοιπόν,¨… ότι οι κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς που τα πράγματα έχουν φτάσει εδώ σήμερα…”.

 Φ. Αγιασιώτης: Γι΄ αυτό και αποχώρησε από τον χώρο της διασκέδασης.

Ν. Βάνης: Με τους περισσότερους επιχειρηματίες της νύχτας έχω διαπληκτιστεί πάρα πολλές φορές δια τέτοια ζητήματα και όχι μόνο .

 Φ. Αγιασιώτης: Καλά κάνεις και τους τα λες.

 Ν. Βάνης: Εσένα Φώτη σε γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, διότι σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά έκανες προγράμματα με τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού.

 Φ. Αγιασιώτης: Και στα μικρά προγράμματα προσπαθούσε πάντα να υπάρξει κάτι, ούτως ώστε ο κόσμος  φεύγοντας ο κόσμος να πάρει κάτι  απο την διασκέδαση . Τώρα  πας σε πάρα πολλά προγράμματα και φεύγεις άδειος, δεν σου μένει τίποτα.

Ν. Βάνης; Φώτη με τόση μεγάλη εμπειρία  σου στα νυχτερινά δρώμενα ,θέλω να μας πεις, οι εργαζόμενοι στα νυχτερινά κέντρα μετρ, σερβιτόροι, βοηθοί δεν θα πρέπει να είναι σωστοί και άπψογοι σαν επαγγελματίες ;;

 Φ. Αγιασιώτης: Βεβαίως, όλοι είμαστε μια οικογένεια, όλοι προσπαθούμε για το καλό της επιχείρησης. Ένα άτομο δεν μπορεί να πάει μπροστά ένα καράβι, γιατί είναι μεγάλο. Θέλει προσπάθεια απ΄ όλους, διαφορετικά θα βυθιστεί.

Ν. Βάνης: Τα προγράμματα των μαγαζιών γιατί έχουν αλλάξει ακόμα και τα ακούσματα τους;;  

Φ. Αγιασιώτης: Άλλαξε και ο τρόπος ζωής. Κατ΄ αρχήν σήμερα σε ένα μαγαζί δεν ακούς ένα τραγούδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι όλα κουπλέ – ρεφραίν – κουπλέ – ρεφραίν, να τρέξουμε γρήγορα για να πάμε στο επόμενο και στο μεθεπόμενο. Το τροχάδην αυτό σε δημιουργεί άγχος.

Ένα άλλο που έχω πει είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει γέλιο σήμερα, δεν γελάει κανείς. Κάθονται στα μπροστινά αλλά και στα πίσω τραπέζια πετούν λουλούδια μεταξύ τους, υπάρχει κουβεντούλα, το γέλιο όμως δεν υπάρχει. Παλαιότερα πήγαινες σ΄ ένα μαγαζί και υπήρχε γέλιο, γινόταν χαβαλές. Και στα προγράμματα αξίζει τον κόπο να κάνει ένας την πρωτοπορία ούτως ώστε να υπάρξει κάποιος μίμος θα λέγεται, ηθοποιός για να παράγει γέλιο. Είδες πόσο ωραία πήγε το πρόγραμμα με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τους υπόλοιπους;;.

Ν. Βάνης: Εγώ το είπα από την αρχή Φώτη στον επιχειρηματία κύριο Ματσίκα ότι αυτό το πρόγραμμα θα πάρει όλα τα λεφτά, όταν εμφανίστηκε στην “Ακτή Πειραιώς”, αλλά και το ίδιο συνέβη και στην Θεσ/νίκη.

 Φ. Αγιασιώτης: Που είναι τα παλιά προγράμματα που έκανε ο Χάρυ Κλυν. Πώς να τα ξεχάσεις αυτά που είχε βουνά μαζί του, από τραγουδιστές και ηθοποιούς. Όταν δε έβγαινε ο ίδιος το γέλιο από τον κόσμο ήταν ασταμάτητο, γι΄ αυτό και έφευγε ευχαριστημένος.

Ν. Βάνης: Φώτη και το σέρβις των μαγαζιών δεν είναι σωστό σήμερα. Πας σ΄ ένα μαγαζί και σου φέρνουν το ποτό χωρίς παγάκια, τους το υπενθυμίζεις και μετά κάνουν μια ώρα για να σου φέρουν τα παγάκια.

Φ. Αγιασιώτης: Αυτό δεν συμβαίνει παντού. Και οι εργαζόμενοι έχουν το δίκιο τους.

Ν. Βάνης: Εάν όμως Φώτη δεν διορθώσουν τα λάθη τους η διασκέδαση πάει από το κακό προς χειρότερο.

Φ. Αγιασιώτης: Έχουμε πιάσει πάτο, δηλαδή μην νομίζεις ότι είμαστε σε καλά δρώμενα , δεν υπάρχει να πάμε πιο κάτω.

 Ν. Βάνης: Να πούμε Φώτη και πόσα μαγαζιά άνοιξαν, και έκλεισαν.

 Φ. Αγιασιώτης: Τα μαγαζιά στην Θεσ/νίκη είναι πάρα πολλά, ο κόσμος είναι σφιγμένος, είναι λίγος. Υπάρχει και αυτό το δωρεάν,η κούτρα που λέμε και βλέπουμε στα μαγαζιά να μην  μπορούν να το πολεμήσουν. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, και τους βάζουν στα μαγαζιά κυρίως οι καλλιτέχνες, και χωρίς να το θέλουν μπαίνουν και οι επιχειρηματίες.Τότε ο πελάτης γιατί να πάει Σάββατο και Παρασκευή στα κέντρα, αφού μπορεί Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – να πάει  και τζάμπα. Αυτό δεν πολεμάτε με τίποτα και κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν όλοι.  

Ν. Βάνης: Αυτό  ακριβός μου είπαν οι επιχειρηματίες των Αθηνών ότι , ‘…ήλθατε εσείς οι Θεσσαλονικείς και χαλάσατε την νύχτα, βάζετε τον κόσμο τζάμπα αβέρτα”. και έτσι είναι. Το φαινόμενο αυτό από την Θεσ/νίκη άρχισε να εφαρμόζεται.

 Φ. Αγιασιώτης: Δεν ξέρω τι γίνεται, το πράγμα πάει πια προς την καταστροφή.

Ν. Βάνης: Και τι θα πρέπει να γίνει Φώτη;;

 Φ. Αγιασιώτης: Θα πρέπει όλοι μαζί να συναντηθούν, γι΄αυτό υπάρχει και ο σύλλογος, να , καθίσουν κάτω και να κοιτάξουν να βάλλουν φραγμό σ΄ αυτό, γιατί αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

 Ν. Βάνης: Ένα άλλο που θέλω να συζητήσουμε Φώτη είναι τι θα γίνει με το ωράριο.

 Φ. Αγιασιώτης: Για το ωράριο δυστυχώς ο σύλλογος δια του προέδρου του δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Παραμένει ως έχει, δηλαδή στις 03: 30 τα μαγαζιά εδώ στην Θεσ/νίκη κλείνουν, ενώ η Αθήνα όπως δείχνουν τα πράγματα είναι άλλο κράτος.

Ν. Βάνης: Είναι δυνατόν τα κέντρα στην Θεσ/νίκη να κλείνουν στις 03:30;;

Φ. Αγιασιώτης: Να κλείνουν αλλά το ίδιο να ισχύει για όλη την Ελλάδα, να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Έτσι κανείς δεν θα μπορεί να πει κουβέντα. Αλλά στην Θεσ/νίκη να κλείνουν στις 03:00 και στην Αθήνα στις 05:30 αυτό είναι κοροϊδία.

 Ν. Βάνης: Λάθος κάνεις Φώτη, τα μαγαζιά στην Αθήνα δεν κλείνουν στις 05:30, αλλά στις 6 και 7 ώρα το πρωί, πολλές φορές δε και 8 το πρωί.

 Φ. Αγιασιώτης: Ο πρόεδρος του σύλλογου θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Και πέρυσι έγινε πορεία, κατεβήκαμε κάτω στο κέντρο για διαμαρτυρία , κλείσαμε τους δρόμους, αλλά από εκεί και πέρα δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε τίποτα.

Ν. Βάνης: Για το ωράριο  μόνο μια λύση υπάρχει Φώτη μου, θα πρέπει να προσφύγετε στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Το σύνταγμα μας λέει ισονομία – ισοπολιτεία, δηλαδή δεν μπορεί στην Αθήνα να είναι ανοιχτά και στην Θεσ/νίκη να κλείνουν. Τόσα χρόνια ο σύλλογος δεν ξέρω τί έχει κάνει, τώρα μαθαίνω ότι πάει κάτι να γίνει.

Φ. Αγιασιώτης: Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα σ΄ αυτόν τον τομέα. Είχαν αποτανθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, και στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.

Ν. Βάνης: Το κράτος δεν ενδιαφέρεται στο να αλλάξει ο νόμος. Σου λέει άστους έτσι, να πηγαίνουν οι επιχειρηματίες στο αυτόφωρο για να πληρώνουν χρήματα στο κρατικό ταμείο .

Φ. Αγιασιώτης: Γιατί να μην υπάρχει αυτός ο νόμος και στην Αθήνα, εδώ είναι το πρόβλημα, θα πρέπει κάποιος να βγει και να μας εξηγήσει. Για ποιους λόγους δεν εφαρμόζεται ο νόμος και στην Αθήνα;; Υπάρχουν άλλοι νόμοι για την Θεσ/νίκη, και άλλοι για την ευρύτερη περιφέρεια;;

Ν. Βάνης: Εγώ βλέπω Φώτη ότι η Αθήνα είναι άλλος κράτος, εμείς εδώ είμαστε τρίτης κατηγορίας πολίτες.

Φ. Αγιασιώτης: Δεν θα πρέπει να υπάρχει αυτή η διάκριση.

 Ν. Βάνης Πρέπει  όλοι οι επιχειρηματίες της νυχτερινής διασκέδασης να αντιδράσουν, διότι δεν αφορά μόνο τα νυχτερινά κέντρα , αλλά και τα Club, μπαράκια και να βάλλουν βαθιά στην τσέπη το χέρι ώστε να κάνουν  πραγματικά κάτι.

Φ. Αγιασιώτης: Χιλιάδες οικογένειες ζουν απ΄αυτήν την δουλειά. Εμείς είμαστε φίλε μου Βάνη η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος.

Ν. Βάνης: Εγώ Φώτη το λέω συνέχεια αυτό, αλλά ορισμένοι το παίρνουν στο ντούκου, και αναφέρομαι στους ανθρώπους που είναι στο χώρο αυτό και θα πρέπει κάποτε να ξυπνήσουν από τον βαθύ λήθαργο.

Πως είδες γενικά φέτος τα σχήματα της πόλης;;

 Φ. Αγιασιώτης: Δεν έχουν ανοίξει όλα τα μαγαζιά. Αυτήν την εβδομάδα μέχρι τις 24 Οκτωβρίου θα ανοίξουν και άλλα 4, είναι πολλά τα σχήματα, αλλά…, λεφτά δεν έχει ο κόσμος. Το καλοκαίρι ο τζίρος των νυχτερινών κέντρων ήταν 50-70% κάτω. Έπιτα πως η χειμερινή σαιζόν θα είναι επάνω;; Όλοι ανοίγουν με όνειρα, με φιλοδοξίες, από εκεί και πέρα ώμος θα δείξει. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μακάρι όλα τα μαγαζιά και τα σχήματα να πάνε καλά, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος διασκεδάζει, μετά από τόσα προβλήματα που υπάρχουν.

 Ν. Βάνης: Αυτό που λαμβάνω εγώ από τον κόσμο Φώτη είναι, ότι βγαίνει να διασκεδάσει για να ξεχάσει τα προβλήματα του, γι΄αυτό θα πρέπει αυτοί που εργάζονται στα νυχτερινά κέντρα μηδενός εξαιρουμένου να κάνουν σωστά την δουλειά τους, για να προσελκύουν αυτούς που βγαίνουν για  διασκέδαση .

Φ. Αγιασιώτης: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου, είναι συνεπείς στην δουλειά τους. Στον κανόνα πάντοτε υπάρχει και η εξαίρεση, άλλωστε ισχύσει σ΄ όλα τα επαγγέλματα, εμείς όμως πιάνουμε του θέμα της διασκέδασης, γιατί αυτό μας καίει.

Ν. Βάνης: Πάντως βλέπω φέτος Φώτη ότι ο κόσμος βγαίνει έξω.

Φ. Αγιασιώτης: Μακάρι να βγαίνει ο κόσμος. Όμως φίλε μου Βάνη σχεδόν όλα τα μαγαζιά δουλεύουν τριήμερα, ή διήμερα. Παλαιότερα όλα τα μαγαζιά δούλευαν όλη την εβδομάδα. Το μόνο μαγαζί σήμερα που δουλεύει 7 ημέρες είναι οι “Μούσες”, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, αυτό που έχουν καταφέρει τα παιδιά είναι άθλος.

Ν. Βάνης: Ο επιχειρηματίας Μάρκος Βεγίρης είναι πολλά χρόνια στο χώρο και γνώστης του αντικειμένου. Ειδικά φέτος το κέντρο του  οι “Μούσες” πάνε πολύ καλά.

Φ. Αγιασιώτης: Και το καλοκαίρι πήγαν πολύ καλά. Για μένα φίλε μου Βάνη και για την διασκέδαση αυτό είναι κατάντια, δηλαδή σ΄ολόκληρη την Θεσ/νίκη να δουλεύει ένα μόνο μαγαζί όλη την εβδομάδα.

Ν. Βάνης: Συμφωνώ απόλυτα μ΄ αυτό που λες.

 Φ. Αγιασιώτης: Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Θεσ/νίκη είναι η μάνα της διασκέδασης. Ο κόσμος της Αθήνας δεν διασκεδάζει , όπως οι Θεσσαλονικείς. Επειδή όμως πιάσαμε πάτο, από εδώ και πέρα θα πρέπει να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε, να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι για να δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε, και να συνεργαστούμε.

Ν. Βάνης: Εσείς οι επιχειρηματίες δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα.

Φ. Αγιασιώτης: Όχι, το μόνο που μας τρώει είναι το αρχηγιλίκι, ποιος θα είναι πρώτος.

 Ν. Βάνης: Αυτό είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα Φώτη μου.

 Φ. Αγιασιώτης: Είμαστε όλοι αρχηγοί

Ν. Βάνης: Φέτος που θα βρίσκεσαι;;

Φ. Αγιασιώτης: θα είμαι σε ένα καινούργιο μαγαζί, σε έναν νέο χώρο, στις πρώην “Γοργόνες και Μάγκες”  που ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου  2008 με νέο πρόγραμμα, που πιστεύω φέτος θα κάνε την έκπληξη. Δηλαδή θα είναι συνδυασμός μπουζούκια και club. Το club έχει αναλάβει ο Βαλεντίνο ο οποίος είναι καταξιωμένος στο χώρο, το πρόγραμμα το κάνει ο Χριστόφορος Σιγανός, και πρωταγωνιστής θα είναι ο Γιάννης Τάσσιος. Tο δε νυχτερινό κέντρο  θα λέγεται  “demec” live & club

 Ν.Βάνης: Φώτη σ΄ευχαριστώ για την συνομιλία μας για τους ακροατές της εκπομπής “ Ελληνικό Φαινόμενο” και σ΄αποχαιρετώ με το τραγούδι “Θεσσαλονίκη μίλα μου”.

Φ. Αγιασιώτης: Είσαι πολύ ρομαντικός φίλε μου Βάνη. Νάσαι καλά, να έχεις την υγεία σου, σου εύχομαι καλές εκπομπές  όπως μας έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια, καλό χειμώνα και να είσαι πάντα μαχητικός.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...