Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤράπεζες, τηλεοπτικοί σταθμοί,...

Τράπεζες, τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες, site, κατασκευές, δημόσια έργα των μεγαλοεφοπλιστών Τράπεζες. 


Σε όλο αυτό το σκηνικό των ΜΜΕ πάντως φέρεται να εμπλέκεται ο Σέρβος Τσόλακ της United media (υπάλληλος του οποίου είναι ο γνώριμος μας Ν. Σταθόπουλος) ο οποίος αναδεικνύεται σε μπαλαντέρ επί τη βάσει των μετοχικών θέσεων που χτίζει και τα κεφάλαια που εκπροσωπεί! Εδώ έχει προκύψει ένας πόλεμος εσχάτων με συμμάχους τους Μαρινάκη και Κυριακού εναντίον τους που ίσως επηρεάσει και τις σχέσεις των 2 γνωστών εφοπλιστών με την οικογένεια Βαρδινογιάννη γεγονός που θα επιφέρει τεκτονικές αλλαγές.

Να σημειώσουμε ότι οι Μαρινάκης και Κυριακού έχουν άριστες σχέσεις με το δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη που φροντίζει να μένει έξω από κάθε αντιπαράθεση και πολιτική κόντρα και για αυτό άλλωστε η γραμμή που έχει δοθεί στα ΜΜΕ που ήδη έχει αλλά και σε αυτά που θα αποκτήσει είναι να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση τόσο απέναντι στα πολιτικά κόμματα όσο και στις οικονομικές κόντρες ανάμεσα στους ολιγάρχες που θα προκύπτουν εξαιτίας του πολέμου που έχουν μεταξύ τους.

3 κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κάνει κατά τον τελευταίο χρόνο παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον και την προσοχή της αγοράς με τις επιθετικές κινήσεις τους σε όλα τα επίπεδα.

Ο όμιλος Ελλάκτωρ του Ολλανδού Χόλτερμαν, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μότορ Όιλ του ομίλου Βαρδινογιάννη (που κατέχει το 30% του Ελλάκτωρα) που ομολογουμένως έχει παγωμένες σχέσεις με την κυβέρνηση αφού θεωρεί ότι παίζει 100% υπέρ της οικογένειας Λάτση, καθώς και το δίδυμο των μεγαλοεφοπλιστών Μπάκου, Καϋμενάκη, που διαθέτει τεράστια ρευστότητα από ίδια κεφάλια και μηδενικό δανεισμό διά μέσω της Ιντρακάτ, που «τρέχει» ο τρίτος της παρέας Εξάρχου , αποτελούν τους πρωταγωνιστές της επιχειρηματικής πιάτσας και της χρηματιστηριακής αγοράς σε βαθμό που λίγο – πολύ, όλη η ειδησεογραφία κινείται πέριξ των τριών αυτών κορυφαίων ομίλων, που έχουν πλέον επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ζαλίζει οποιοδήποτε προσπαθήσει να της καταγράψει!



Επί της ουσίας, για να καταστούμε σαφείς, οι τρεις ισχυροί όμιλοι την ώρα τούτη έχουν τρία κοινά ενδιαφέροντα: Τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις, τις Τράπεζες και τα Media! Δηλαδή όλα!

Ο όμιλος Ελλάκτωρ (Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννης) επιδεικνύει αδιαμφισβήτητα πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για τις Παραχωρήσεις (ενίσχυσε πρόσφατα το ποσοστό του στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) με έμφαση την Αττική οδό, την οποία διαχειρίζεται ως παραχωρησιούχος μαζί με τη Αβαξ και τη γαλλική Egis, ενώ συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την εκ νέου παραχώρηση της!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως για τις Παραχωρήσεις επιδεικνύει και η Ιντρακάτ η οποία προέβη σε μια πολύ σοβαρή συμμαχία με την κορυφαία πορτογαλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Brisa! Η εμπιστοσύνη από την διεθνή αγορά στο δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη γίνεται με κλειστά μάτια αφού όσοι φροντίσουν να μάθουν για την οικονομική τους δυνατότητα σε 5 λεπτά σταματάνε να ψάχνουν άλλο. 

Ο όμιλος Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, έχει ήδη επιδείξει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και για το τραπεζικό σύστημα, όπου ήδη δημιουργεί τον 5ο τραπεζικό πόλο με Τράπεζα Αττικής, Παγκρήτια και Συνεταιριστική Σερρών και όπως λένε οι πληροφορίες έχουν στα σκαριά της εξαγορά και άλλης συνεταιριστικής τράπεζας!

Με το τραπεζικό σύστημα ήδη ενασχολείται η οικογένεια Βαρδινογιάννη μέσω της Optima που ακόμη βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία ενώ ο Χόλτερμαν έχει ήδη αποκτήσει το 5,6% της Alpha bank της οποίας έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος ξεπερνώντας τον αμερικανό Πόλσον (4,9%). 
Ο τρίτος κοινός τόπος ενδιαφέροντος των πανίσχυρων ομίλων είναι τα ΜΜΕ, όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star, σε συνεργασία με τον όμιλο που έχει την Nova ενώ εξίσου δυναμικά εμπλέκεται με τα Media και η ισχυρή τριανδρία Εξάρχου, Μπάκου, Καυμενάκη με την απόκτηση περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών (Action 24 – Attica TV) και όχι μόνο! Ο στόχος τους είναι η Παννελαδική άδεια που έχει μείνει ορφανή αλλά και η απόκτηση των μεγαλύτερων και πιο παρεμβατικών εφημερίδων και site που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες. Ήδη οικονομικοί ελεγκτές με εντολή τους «ξεσκονίζουν» το πρώτο θέμα – iefimerida και άλλα 11 σάιτ.

Για τον Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα έχει κατά καιρούς γραφτεί και ακουστεί περί ενδιαφέροντος για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι απαιτήσεις των πωλητών είναι εξοπραγματικές.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...