Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το Netflix και «Η παραχάραξη της Ιστορίας στην σειρά με τίτλο «Αλέξανδρος απαράδεκτή και ανιστόρητη : Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν προέβη σε διαμαρτυρία η κ. Μενδώνη..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΗΣ

Πρεμιέρα έκανε στο Netflix η σειρά με τίτλο «Αλέξανδρος:

Η γέννηση ενός θεού» και στο επίκεντρο είναι τι έκανε ο Μ.Αλέξανδρος στο κρεβάτι του με τον Ηφαιστίωνα –,η οποία σειρά φέρεται να παρουσιάζει τον φίλο του ότι ήταν εραστής του Μακεδόνα βασιλιά.

Παρόλο που δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα ιστορικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αν ο Ηφαιστίωνας και ο Μ. Αλέξανδρος ήταν πράγματι εραστές και όχι απλώς στενοί φίλοι, το Netflix απλά αλλοιώνει την ιστορία.

«Ο Ηφαιστίωνας δεν ήταν απλώς ένας αγαπημένος σύντροφος, αλλά ίσως ο μεγαλύτερος έρωτάς του», λέει η Δρ Σαλίμα Ικράμ, καθηγήτρια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς «Αλέξανδρος: Η γέννηση ενός θεού» στο Netflix.

Η τηλεοπτική σειρά του Netflix περιλαμβάνει έξι επεισόδια, τα οποία είναι όλα διαθέσιμα και διαρκούν από 30 έως και 44 λεπτά. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χιου Μπαλαντάιν.

Στην τηλεοπτική σειρά του Netflix εμφανίζονται και διάφοροι ειδικοί όπως, για παράδειγμα, ιστορικοί και αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων η καταξιωμένη Ελληνίδα αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου – Παπακώστα.

Το επεισόδιο παρουσιάζει τον Φίλιππο Β “ψηλός ενώ ήταν και κοντός” και είχε ένα Μάτι που το είχε χάσει σε μάχη, Το 355–354 π. Χ. πολιόρκησε τη Μεθώνη, την τελευταία πόλη στον Θερμαϊκό Κόλπο που ελεγχόταν από την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, ο Φίλιππος τραυματίστηκε στο δεξί του μάτι, το οποίο αργότερα αφαιρέθηκε χειρουργικά.

Ο Φίλιππος γοητεύτηκε από την πριγκίπισσα του βασιλικού οίκου των Μολοσσών που δεν το ανάφερέ το Netflix . Την Ολυμπιάδα. Μαζί της απέκτησε τον Αλέξανδρο και την Κλεοπάτρα. 

Η Ολυμπιάδα ήταν η πιο σημαντική του σχέση κρίνοντας απ΄ το γεγονός ότι ήταν η μόνη σύζυγος που πήρε τον τίτλο της βασίλισσας….

Ενώ έμπαινε ο Φίλιππος στο Ανάκτορο των Αιγών ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας, Παυσανίας, τον κάρφωσε με το ξίφος του. Ο βασιλιάς Φίλιππος ήταν νεκρός. Ο Παυσανίας προσπάθησε να διαφύγει μέσα στην αναταραχή, αλλά τον πρόλαβαν οι αξιωματικοί του Φιλίππου Περδίκκας και Λεονάτος.

Τον εκτέλεσαν και τον κρέμασαν στην πλατεία της Πέλλα… Και το Netflix εδώ παραχάραξη την ιστορία


Η σάρισα ήταν κατασκευασμένη από σκληρό ξύλο κρανιάς και είχε δυο λόχες μπροστά και πείσω ενώ το Netflix είχε τον Αλέξανδρο να κάρτα μια σάρισα με μια λόχοι.

Η σάρισα ήταν αρχαίο όπλο, ένα δόρυ μεγάλου μήκους, το βασικό επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας.

Μια μακεδονική φάλαγγα οπλισμένη με σάρισες. Το μεγάλο μήκος τους κρατά τον εχθρό σε απόσταση τέτοια που δεν μπορεί να πλήξει τους φαλαγγίτες.

Ο Ηφαιστίων ήταν επιστήθιος φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γεννήθηκε στην Πέλλα το 357 π.Χ και ήταν γιός του ευγενούς Αμύντορος.

Ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Αλέξανδρο και μεγάλωσαν μαζί με κοινό δάσκαλο τον Αριστοτέλη. 

Ο Ηφαιστίων ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοπερσικής αφομοιωτικής πολιτικής του Αλεξάνδρου.

Το απέδειξε έμπρακτα στα Σούσα το 324 π.Χ.. όταν παντρεύτηκε Περσίδα, σύμφωνα με την επιθυμία του Μακεδόνα βασιλιά, που ήθελε τα παιδιά τους να είναι ξαδέλφια….

Και ο Αλέξανδρο και ο Ηφαιστίων η δυο ήταν λάτρης το γυναικείο φύλων το Netflix και εδώ κανί παραχάραξη την ιστορία

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...