Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟ Ελληνικός ΣτρατόςΤο 40 ἐκπαιδευτικά...

Το 40 ἐκπαιδευτικά ἀεροσκάφη Τ-41-Τ-2 Buckeye-Το 40 που αγόρασε και Παρελήφθησαν 1969 και 1970 από τον Γεώργιος Παπα­δόπουλος, ὡς Ὑπουργός Ἐθνικῆς Ἀμύνης, μαζί μέ τόν τότε Α/ΓΕ­ΕΘΑ Στρατηγό Ἀγγελῆ.

Το 40χρονο σαράβαλο Τ-2 Buckeye έγινε νεκροτομείο για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα!

Ο «ιπτάμενος θάνατος» που είχε προμηθευτεί η Ελλάδα το 1969 -1970 – μαζί με άλλα 40 παρόμοια πετούσε ακόμη με μηχανικά μπαλώματα.

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας το μεσημέρι της Τετάρτης. Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 Buckeye που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι της πτώσης του προηγήθηκε έκρηξη. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11.28 το πρωί.

Την είδηση του θανάτου του επσμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, επιβεβαίωσε αργότερα και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αναφέροντας συγκεκριμένα: Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών. Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1969- 1970 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, καθώς οι δυνατότητες του νέου, τότε, αυτού εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν. Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν και ήδη είχε αρχίσει η σταδιακή απόσυρσή τους.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...