Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΤο στολίδι της...

Το στολίδι της Θεσ/νίκης η παραλία

thessalon3.bmpxeri.jpgστο Λευκό Πύργο είναι ένας απέραντος χώρος όπου έχουν απλωθεί λογής – λογής έμποροι με φτηνιάρικη πραμάτεια, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για τους περιπατητές. Μια καλή ευκαιρία για ψώνια και μόνο χωρίς απόδειξη, κιτς στριγκάκια, σουτιέν, γυαλιά, τσάντες, χάντρες.Και επειδή όλοι αυτοί οι έμποροι έχουν άδεια και καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει αστυνόμευση, αφού όλοι τους είναι νόμιμα.

narkotika.bmpΠέρα από τα “κιτς” προϊόντα στα σκοτεινά μέρη βρίσκονται άλλοι έμποροι των μαύρων ουσιών. Και αυτοί φαντάζομαι θα έχουν νόμιμη άδεια.

Όσο για την αύρα της θάλασσας, κανείς δεν την μυρίζει , όσο μεγάλες προσπάθειες κι αν κάνει. Την σκεπάζει η τσίκνα από τα καρότσια που ψήνουν διάφορα κάθε δύο μέτρα στην μέση του πλακόστρωτου.

Για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα ούτε συζήτηση, καθώς από τις ψησταριές βγαίνει πολύ καπνός που τα σκεπάζει όλα, για να μην πω πόσο προσοχή χρειάζεται να μην συμβεί ηλεκτροπληξία σε κάποιον αμέριμνο που κάνει την βολτούλα του, από τα καλώδια των καροτσιών που είναι απλωμένα από δω κι από κει ανεξέλεγκτα.

Βέβαια παρέλειψα να προειδοποιήσω του περιπατητές να εφοδιάζονται με ωτοασπίδες λόγω της τεράστιας ηχορύπανσης από τις μηχανές ρεύματος  των καροτιών. 

Και κάτι ακόμα…, καλό είναι ο καθένας να κουβαλά και από ένα καθισματάκι σε περίπτωση που κουραστεί από την μετ΄ εμποδίων βόλτα, καθώς τα μαρμάρινα πεζούλια είναι γεμάτα από τα σκατά των πουλιών και δεν συμμαζεύεται.

Αν γίνει η βόλτα σας πριν βραδιάσει, μιά προσωπική ομπρέλα είναι απαραίτητη για παν ενδεχόμενο. Μετά την ενδιαφέρουσα βόλτα στο πανηγύρι της παραλίας τα ρούχα πρέπει να μπουν για πλύσιμο αν δεν θέλετε να μυρίσει όλο το σπίτι από την τσίκνα.

Ενώ την επόμενη Κυριακή φροντίστε η βόλτα σας να γίνει μακριά από την παραλία στο ύψος του Λευκού Πύργου, καθώς δεν θα βρείτε καμιά αλλαγή, ίσως να είναι ακόμα χειρότερα.

Συμπέρασμα;;;

-Ο Λευκός Πύργος δεν είναι λευκός.

– Τα πεζοδρόμια δεν είναι για  τους περιπατητές.

Τώρα αν επιμένετε παρ΄όλη κιτς πανηγυρτσίδικη έκδοση της παραλίας, ε΄…τότε τα ρέστα είναι δικά σας.

“…..Ε΄ ρε Θεσ/νίκη φτωχομάνα, να καταντήσεις χειρότερη και από πανηγύρι, αυτό ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα δεν το φαντάστηκα…”

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...