Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΟ πράσινος Οικουμενικός...

Ο πράσινος Οικουμενικός Πατριάρχης

oikumen1.jpgπου ενδιαφέρεται μόνο για τις περιουσίες των Κωνσταντινουπολιτών, και των ομογενών μας.

Η εφημερίδα Fenomeno News (που διανέμεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα) πρόσφατα δέχθηκε καταγγελία από ένα Κωντσαντινουπολίτη  μόνιμo κάτοικό της Θεσσαλονίκης, για τον εκβιασμό και την πίεση που δέχεται από το Πατριαρχείο για την περιουσία της θείας του στην Κωνσταντινούπολη.

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

 Η μόνιμη κάτοικος Κωνσταντινούπολης Θεία του Θεσσαλονικιού, πριν πεθάνει ζήτησε τον ανιψιό της να έλθει να την δει και να μιλήσουν για την περιουσία. Ο Θεσσαλονικιός την άλλη ημέρα κιόλας πήρε το λεωφορείο για την Κωνσταντινούπολη. Εκεί η θεία του ζήτησε να καλέσει τον δικηγόρο και τον συμβολαιογράφο για να είναι παρόντες στην συζήτηση.

Στο μεταξύ, έπεσε σύρμα από κάποιους πληροφοριοδότες ότι η τεράστια περιουσία της θείας θα μεταβιβαστεί στον Θεσσαλονικιό ανιψιό, που βρισκόταν ήδη στην πόλη.

Τότε ο Θεσσαλονικιός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρωτοσύγκελο του Πατριάρχη κύριο Κύριλλο, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του Θεσσαλονικιού τον απείλησε λέγοντας μεταξύ άλλων: “τι δουλειά έχει εδώ αλήτη;;, ήλθες να φας την περιουσία της θείας σου, που την κοιτούμε και την φροντίζουμε εμείς, η περιουσία θα περιέλθει στο Πατριαρχείο. Φύγε πριν σε βρουν τσιμεντομένο στον Βόσπορο”.

Ο Θεσσαλονικιός αναστατωμένος και με την βοήθεια του αυλικού του Πατριάρχη ζήτησε να δει τον πρωτοσύγκελο, Περιμένοντας στο προαύλιο του Πατριαρχείου, εμφανίστηκε ενώπιον του ο πρωτοσύγκελος Κύριλλος και η κουβέντα άναψε με τις ίδιες απειλές του Κυρίλλου λέγοντας του ,“εμείς φροντίζουμε εδώ και χρόνια την θεία σου και εσύ ήλθες να πάρεις και να φας την περιουσία της. Θα σε αφήσουμε να την καρπωθείς έτσι απλά, χωρίς να το αξίζεις;; Τι νομίζεις, το Πατριαρχείο πως θα στηριχθεί αν ο καθένας που βρίσκει βοήθεια και φροντίδα από μας, αρχίσει να μοιράζει την περιουσία του, στους συγγενείς που δεν είναι κοντά”

Αυτά και άλλα πολλά είπαν μεταξύ τους διεκδικώντας την περιουσία ο καθένας από την πλευρά του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο εν λόγω πρωτοσύγκελος του Πατριάρχη είναι μπλεγμένος και σε άλλες υποθέσεις με δωρεές ακινήτων στην Θεσσαλονίκη, που άφησαν οι πιστοί στο Πατριαρχείο, και οι οποίες πουλήθηκαν κάτω ακόμα και από την αντικειμενική τους αξία, προφανώς  θα υπήρχε κάποια σκοπιμότηα από πλευράς Πατριαρχείου και  να καρπωθεί κάποις άνθρωπος του πρωτοσύγκλεκου τα ακίνητα.

 Και ας είπε ο κύριος :“τα χρυσά άμφια δεν κάνουν τον παπά, αλλά το τριμμένο ράσο”.

Το Πατριαρχείο είναι εκτεθειμένο με τέτοιες πράξεις.

Όσο για την περιουσία της θείας Κωνσταντινουπολίτισσας, ο Θεσσαλονικιός με 2-3 δικηγόρους και με το ανάλογο μπαχτσίσι σε Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους μεταβιβάστηκε και με την βούλα εξ ολοκλήρου στο ίδιο, σύμφωνα με την επιθυμία της θείας. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα δέχεται περίεργα τηλεφωνήματα και απειλές, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, από το Πατριαρχείο, αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο  δεν είδαμε να στηρίζουν τον γέροντα Εφραίμ αυτές τις μέρες, όπως περιμένουν όλοι οι ορθόδοξοι πιστοί, καθώς το σκάνδαλο για το Βατοπέδι που είναι μεγάλο φιάσκο  και που το δημιούργησε ένας καναλάρχης  μαζί με έναν εφοπλιστή και με την συμμετοχή των πολιτικών, αλλά και δέκα δημοσιογράφων που έστησαν  αυτήν την    φούσκα, πρώτα θα έπρεπε να φυλακιστούν οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν και νταλαβεριστήκαν το όλο θέμα και όχι ένας και μοναδικός κατηγορούμενος ο Εφραίμ, με αποτέλεσμα  να διασύρεται η Ελληνική Ορθοδοξία.

Όσο για τους Έλληνες δικαστές θα πρέπει να διαχωρίσουν την θέση τους από την πολιτική εξουσία.

Τα σκάνδαλα συνεχώς τροφοδοτούνται στην Ελλάδα όπως  και το παραπάνω θέμα με της περιούσιας , είναι μόνο μια σταγόνα στον Ωκεανό, γιαυτό  είναι βέβαιο, πως θα δούμε πολύ σύντομα σε πράξη τα προφητικά λόγια του  Αγιορείτη γέροντα Παΐσιο:”O κόσμος θα σιχαθεί και θα κυνηγήσει τους  πολιτικούς..”

Πάντος,είναι γεγονός, πως την νέα τάξη πραγμάτων που υπηρετούν όλο και περισσότεροι πολιτικοί μας, μαζί και ο Πατριάρχης, που συνεδριάζουν σε κάποιες σκοτεινές λέσχες Bilderberg , μας έχουν χαράξει ένα μέλλον χωρίς οράματα, όπου το χρήμα θα κυριαρχεί και μόνο, χωρίς παιδεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς Θρησκεία, χωρίς αγάπη και συμπόνια.

“Σώσον κύριε τον λαό σου και ευλόγησον την κληρονομία σου”.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...