Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓνώμεςΤο Ουρογκρούπ ως...

Το Ουρογκρούπ ως «γκρουπ θέραπι» …

Δημήτρης Ρομποτής D.R.

Συμφώνως με τας αποφάσεις του …Ουρογκρούπ κατά τας πρωινάς ώρας, η πτωχή πλην τίμια Ελλάς φαίνεται να παραμένει στην …Ουροζώνη, όπως διεκήρυξε εξαντληθείς, αλλά έμπλεος ικανοποιήσεως ο τετραπέρατος Στουρνάρας.

Βέβαια, δεν μπήκε στον κόπο να πη ή να σκεφτεί ενδεχομένως ότι το ζητούμενο δεν είναι αυτό, αλλά η σωτηρία της χώρας από την συστηματική απαξίωση που με μαθηματική ακρίβεια – οι οικονομολόγοι ξέρουν από μαθηματικά – οδηγεί στην εξαθλίωση και την πλήρη κατάρρευση.

Από την άλλη βέβαια, μια ηγεσία και ένας λαός αυτοευνουχισμένοι μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν από πλευράς στοχοθεσίας κι’αυτό δεν είναι λίγο τηρουμένων των αναλογιών.

Σκοπεύοντας χαμηλότερα, όχι δηλαδή να γλυτώσει η χώρα, αλλά να παραμείνει στο Ευρώ που θα έπρεπε κατά οποιαδήποτε λογική να είναι δευτερεύων ζητούμενο αν το εθνικό συμφέρον προηγείτο, η κυβέρνηση μπορεί να δηλώσει ότι πέτυχε κάτι και ημείς καλοπροαίρετος θα πρέπει να της το αναγνωρίσωμε, εφόσον βέβαια μπορούμε να πείσωμε εαυτούς ότι οι διάφοροι «σπεκουλάτορες» και επενδυτές είναι …μαλάκες!

Όπως ακούσαμε την καν. Λαγκάρντ, αλλά και διαφόρους άλλους εκπροσώπους των δανειστών της Ελλάδος, το χρέος θα καταστεί βιώσιμο, άρα και επιστρέψιμο προς αυτούς που έδωσαν το χρήμα, σε καμιά δεκαριά χρόνια ΕΦΟΣΟΝ η χώρα τηρήσει κατά γράμμα τας υποχρεώσεις της. Μ’άλλα λόγια τα όρια ελαστικότητος υποτίθεται ότι εξηντλήθησαν και το μόνο που μπορεί να κάνη η Ελλάς είναι να σκύψει το κεφάλι και να υπακούει σε ό,τι της λένε για να μπορεί να πληρώσει αυτούς που θα εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν τις ανάγκες της.

Εδώ λοιπόν είναι η παγίδα που ενδέχεται να αποδείξει τις όποιες ελπίδες …φλούδες! Εφόσον υπάρχει αυτό το εφόσον, φρονώ, κι’ας μην είμαι οικονομολόγος, ότι η Δαμόκλειος Σπάθα της πιθανής καταρρεύσεως άρα και εξόδου από το Ευρώ θα εξακολουθήσει να επικρέμεται με κίνυδνο να κόψη τα δάχτυλα αντί για τα νύχια της Ελλάδος έτσι και κατέβη! Δηλαδή, οι «σπεκουλάτορες» αλλά και οι πιθανοί εγχώριοι και υπερπόντιοι επενδυτές γνωρίζουν – γιατί δεν είναι στουρνάρια όπως ο Στουρνάρας και το …Ουρογκρούπ ευελπιστούν ότι είναι – πως ανά πάσα στιγμή η ελληνική κοινωνία – δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν – μπορεί να εκραγεί και μαζί της τα σχέδια περί βιωσιμότητος του χρέος με αποτέλεσμα πάλι να τεθεί σε αμφιβολία η παραμονή στο Ευρώ!

Και ερωτώ, εγώ ο άσχετος, τους πανσοφολογιώτατους της κυβερνητικής και ουρογκρουπικής ευφυΐας, ποιός κάφρος θα πάει να ρίξει χρήμα στην Ελλάδα ΕΦΟΣΟΝ βλέπει – όσο στραβός κι’αν είναι – ότι η πιθανότητα ΕΞΟΔΟΥ από το Ευρώ παραμένει άρα και η πλήρης απαξίωση της ελληνικής οικονομίας που σημαίνει ότι μια επένδυση που απαιτεί εκατό εκατομμύρια Ευρώ σήμερα, μπορεί μετά την κατάρρευση να γίνει με …ένα!

Αλλά και οι μικρότεροι επενδυτές, όπως κάποιος ομογενής , για παράδειγμα, που θέλει να αγοράσει ένα εξοχικό.

Γιατί να πάει να πληρώσει μισό εκατομμύριο Ευρώ τώρα, όταν βλέπει ότι παραμένει η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, άρα μπορεί να περιμένη δύο χρόνια μήπως και το πάρει με πενήντα χιλιάδες;

Φαίνεται ότι το Ουρογκρούπ έχει γίνει «γκρουπ θέραπι» και οι ανακοινώσεις που βγαίνουν από τους υπευθύνους του που εν προκειμένω αποτελούν και τους θεράποντας ιατρούς της Ελλάδος, είναι κυρίως προς ιδίαν κατανάλωσιν και προς παραμυθίαν του ασθενούς.

Μ’άλλα λόγια κοροϊδεύουν εαυτούς μήπως και κοροϊδέψουν αλλήλους, τους επενδυτές δηλαδή. Μόνο που τα κοράκια δεν τσιμπάνε πλέον, έχουνε μάθει τον μύθο του Αισώπου με αποτέλεσμα να καιροφυλακτούνε ως γύπες.

Δυστυχώς, άλλη μια ευκαιρία φαίνεται να χάνεται για να αρχίσει η χώρα να σέρνεται από το αδιέξοδο κι’αυτό για δύο λόγους: την ατολμία των δανειστών να δώσουν λύσεις με αποφασιστικό τρόπο, συγκρουόμενοι ακόμη και με τα εκλογικά σώματα των χωρών τους, τα οποία αυτοί αφιόνισαν επί μακρόν με «τους τεμπέληδες Έλληνες» και τα άλλα φαιδρά και δεύτερον την αδυναμία της ελληνικής κυβερνήσεως να θέση ως προτεραιότητα τη σωτηρία της χώρας και όχι την παραμονή στο Ευρώ. Για άλλη μια φορά βρήκανε το δέντρο και χάσανε το δάσος …

Δημήτρης Ρομποτής D.R.

ΥΓ: “Απειλές σε γερμανική, βαυαρική ή αυστριακή διάλεκτο, που προέβλεπαν για την Ελλάδα σύντομα την έξοδο από το ενιαίο νόμισμα, είναι λάθος,” τόνισε πριν δυο βδομάδες ο κ. Γιούνκερ, πρόεδρος του Ουρογκρούπ, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Όταν προβλέπεται η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στην δραχμή, επισήμανε, κανείς δεν θα επενδύσει στη χώρα.

Μα αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Να στεγνώσουν τελείως οι επενδύσεις, να απαξιωθεί περισσότερο η ελληνική οικονομία ούτως ώστε να έρθουν μετά οι απέξω και να τα πάρουν όλα κοψοχρονιά.

Τα δύο μεγάλα “φιλέτα” είναι το Ελληνικό και η ΔΕΗ, των οποίων το κόστος παραμένει υψηλό επειδή …το αξίζουν!

Όταν λοιπόν θα αγοράσουν για “πίνατς” ό,τι καλό υπάρχει, η δε αγορά εργασίας θα συγκρίνεται με της Βουλγαρίας, τότε ως δια μαγείας θα αρχίσει και η ανάκαμψη με εντυπωσιακούς μάλιστα δείκτες!

Όπως στη Νότιο Αμερική που σημειώνει πρωτοφανείς αναπτυξιακούς ρυθμούς, γιατί απλούστατα είναι στον πάτο οπότε έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου.

 

New York

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...