Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤο Μαυρο Πρόβατο...

Το Μαυρο Πρόβατο η ελλαδα του Bloomberg (Covid Resilience Ranking) για τις υποδομές υγείας στην 50η θέση

Τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας του Bloomberg (Covid Resilience Ranking) σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο στη διαχείριση της πανδημίας.

Ανάμεσα στις 53 πλουσιότερες χώρες του κόσμου η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας και το χειρότερο lockdown! (ελευθερία στην κίνηση των πολιτών και αρνητικές αλλαγές στη ζωή τους).

Στο γενικό σύνολο των παραμέτρων που συνυπολογίζονται στην έρευνα του Bloomberg (θάνατοι, lockdown, ανταπόκριση του συστήματος υγείας, προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας) η Ελλάδα είναι στην 50η θέση (πάνω μόνον από Μεξικό, Αργεντινή και Περού! Για Ευρώπη ούτε λόγος).

Κάτι σαν κάποιους ασθενείς με κορωνοϊό που βγαίνουν ζωντανοί από τις ΜΕΘ, αλλά πεθαίνουν μετά από ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις (και βεβαίως κατατάσσονται στους θανάτους από κορωνοϊό).

Η Ελλάδα συγκεντρώνει το χειρότερο σκορ μεταξύ των χωρών στους θανάτους ως ποσοστό των κρουσμάτων με 6,3%, ενώ παράλληλα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα, με τη λιγότερη δυνατότητα κινητικότητας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της αυστηρότητας του lockdown η Ελλάδα παίρνει το υψηλότερο σκορ με 84, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 82.

Στην κατηγρία της κινητικότητας των πολιτών κατατάσσεται πάλι στη χειρότερη θέση με -49,9% και την Αυστρία να ακολουθεί με -46,9%. 

Τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη και την 50ή μεταξύ 53 οικονομιών με ΑΕΠ άνω των 200 δισ. δολαρίων καταλαμβάνει τον Δεκέμβριο η Ελλάδα, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...