
Σήμερα που η Πανεπιστημιακή Κοινότητα έστειλε το μήνυμα της:
α) στις οργανωμένες μειοψηφίες, που για χρόνια τώρα με την βία είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπό τον έλεγχο τους την λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου,
β) στις Διοικήσεις, που με τις πρακτικές τους πυροδοτούσαν τις βίαιες πρακτικές κατά της εφαρμογής του Νόμου, και
γ) στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που πρωτοστατούσε σε όλο αυτό το πανηγύρι παραχάραξης της θέσης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
περιμένουμε να δούμε τις παραιτήσεις εκείνων που ασκούν Διοίκηση και συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε όλες αυτές τις πρακτικές που απαξίωσαν και διέσυραν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Περιμένουμε να δούμε τις οργανωμένες μειοψηφίες/συμμορίες που για χρόνια με την ανοχή των Διοικήσεων ασκούσαν τρομοκρατία στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, να πάρουν το ηχηρό μήνυμα που τους έστειλε η συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής κοινότητας που για χρόνια ήταν όμηρος αυτών των πρακτικών.
Περιμένουμε να δούμε όλους αυτούς να κάνουν επιτέλους στην άκρη, αν έχουν στοιχειώδες ίχνος αξιοπρέπειας, αν έχουν στοιχειώδη σεβασμό προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς, που βάναυσα και αποδεδειγμένα κακοποίησαν, και να αφήσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να τραβήξει τον δρόμο του, το δρόμο εκείνο που τόσο πολύ έχει σήμερα ανάγκη η Ελληνική κοινωνία.
Γιατί απλά δεν έχουν καμία θέση στο νέο τοπίο που φαίνεται να διαμορφώνει η συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής κοινότητας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν με την παρουσία τους άλλα 2 χρόνια.
Γιατί θα είναι βάναυση παραχάραξη της έκφρασης της Πανεπιστημιακής κοινότητας η όποια προσπάθεια τους να κρυφτούν για άλλα 2 χρόνια πίσω από μια διάταξη, που με τόσες ραδιουργίες προκάλεσαν σε έναν Νόμο που τόσο πολύ πολέμησαν.
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής,
Πανεπιστήμιο Πατρών
Ηλεκτρονική/επιστολική ψηφοφορία για την ανάδειξη εσωτερικών μελών Συμβουλίου ΑΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κύριε Πρύτανη …
Οι “Δημοκρατικές διαδικασίες”, η “συμβολική βία” και «Ως εκ τούτου επτωχεύσαμεν»πλήρες κείμενο
Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίων
«Στο πανεπιστήμιο ******* αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά οι εκλογές που είχαν οριστεί για σήμερα, εξαιτίας παρεμπόδισης της διαδικασίας από φοιτητές. Αναμένεται ο ορισμός της νέας ημερομηνίας εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.»
«Οι εκλογές, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του
ΑΠΘ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ψήφισαν επί
2.095εγγεγραμμένων Καθηγητών και Λεκτόρων,
1.580 δηλαδή ποσοστό συμμετοχής
75,42%.» ΑΠΘ
«Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο
Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, από τις οποίες αναδείχθηκαν τα οχτώ εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου. Περισσότερο από το
80% των μελών ΔΕΠ (πάνω από 480 από τους 583) συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία.»
Καθημερινή
«Το 97% στο
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στις εκλογές ανάδειξης του συμβουλίου. Στο Ιόνιο τα ποσοστά ήταν τα ίδια. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ήταν 85%. Έγιναν οι εκλογές στο
Πάντειο και στο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.»
Έθνος