Με εντολή του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνου αποκαθηλώθηκαν τα κάδρα και οι φωτογραφίες του Χρήστου Λαμπράκη, ιδρυτή του πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου Μέγαρο Μουσικής.
Ένα όραμα του αποθανόντος προέδρου εδώ και 30 χρόνια, που ένωσε τους πολιτισμούς της Μουσικής και της καλλιτεχνίας, μια και από μικρός ασχολήθηκε με την μουσική γράφοντας άρθρα στην εφημερίδα του πατέρα του.
Ο ιδρυτής του Οργανισμού ΔΟΛ ,Δημήτρης Λαμπράκης που ξεκίνησε την καριέρα του μαζί με τον Ιωάννη Κούσκουρα συνέταιρο του στην εφημερίδα (μετέπειτα) “Νέα Αλήθεια” που εκδιδόταν μέχρι και το 1977.
Ο νεότερος ,Χρήστος Λαμπράκης μετά τον θάνατο του πατέρα του ανέλαβε τον οργανισμό ΔΟΛ.
Τώρα έρχεται ο νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, και ξεριζώνει ότι υπάρχει στο Μέγαρο, που αναφέρεται στον πρώην αποθανόντα πρόεδρο Χρήστο Λαμπράκη.
Η αποκαθήλωση του Χρήστου Λαμπράκη μοιάζει με δεύτερο θάνατο του μεγαλοεκδότη, και προέδρου του Μεγάρου Μουσικής των Αθηνών. Έαν μπείτε στην ηλεκτρονική σελιίδα του Μεγάρου Μουσικής το όνομα του Χρήστου Λαμπράκη απουσιάζει σχεδόν τελείως.
Να τονίσουμε δε, ότι ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν και ο οραματιστής του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον αείμνηστο εκδότη Ιωάννη Βελλίδη, αλλά και μετέπειτα, τον Αλέκο Μπακατσέλο, συνιδιοκτήτη της εφημερίδος “Αγγελιοφόρος” και της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος.
Για την αποκαθήλωση του πρώην προέδρου δεν υπήρξε καμιά αντίδραση ούτε από την κυβέρνηση, που είναι ντροπή, και αγνωμοσύνη προς τον αποθανόντα, αλλά ούτε και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκδοτικού Οργανισμού ΔΟΛ, το οποίο θα έπρεπε να αντιδράσει άμεσα.
Ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης μπορεί να κατηγορήθηκε από τους αντιπάλους του,το φιλανθρωπικό του έργο ωστόσο, είναι μεγάλο, ακόμα και απλούς ασθενείς δημοσιογράφους του Οργανισμού τους απέστειλε στο εξωτερικό με δικά του έξοδα, για να θεραπευθούν.
Στην ζωή του υπήρξε λιτός, δεν κυκλοφορούσε με φρουρά, γεγονός που δεν ισχύει για τους σημερινούς εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους. Ακόμα και η ένδυση του ήταν πολύ απλή.
Για να δούμε οι τωρινοί εκδότες και μεγαλοκαναλάρχες τι έργο θα παραδώσουν για τον πολιτισμό, αλλά και την φιλανθρωπία η οποία έχει καταργηθεί με νόμο. Βλέπε: Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, που ιδρύθηκε με πολλές φιλοδοξίες και ελπίδες για τους φτωχούς συμπολίτες μας και καταργήθηκε χωρίς ντροπή από το ίδιο το κράτος, τους 300 πολιτικούς ,οι οποίοι θα έπρεπε, να πάρουν μαθήματα από τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη σε θέματα φιλανθρωπίας.
Νίκος Βάνης ,Έλενα Βάνη,
Δημοσιογράφοι