Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το «κύμα των αγανακτισμένων» της Μέσης Ανατολής εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Tο κίνημα «  αγανακτισμένων» χτυπάει και την δική μας πόρτα.

Η κάτοικοι της Ισπανίας και κυρίως οι νέοι φαίνεται να μην μπορούν άλλο, να κάθονται και να παρακολουθούν αμέτοχοι την οικονομική τους παρακμή. Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου οι νέοι, συγκεντρώνονται στη κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Πουέρτα δελ Σόλ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους κυρίως ως προς το μεγάλο και αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας. Χιλιάδες Ισπανοί πήραν μέρος στη διαμαρτυρία. Η ανεργία φτάνει μέχρι και το 44% για ηλικίες κάτω των 25 ετών. Η ανησυχητική αυτή επίπτωση του οικονομικού αυτού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, κάνει τους νέους να αντιδρούν έντονα και πρακτικά.

Η χώρα καθώς βρισκόταν σε εκλογική διαδικασία,απαγόρευσε να γίνει η τελευταία καθιερωμένη συγκέντρωση τους. Ωστόσο, η απαγόρευση αυτή δεν αποθάρρυνε την οργισμένη νεολαία , η οποία κατέβηκε για να στείλει ακόμα ένα μήνυμα αγανάκτησης προς την κυβέρνηση, δείχνοντας τους ότι οι εκλογές είναι ένα θέμα που δεν τους αφορά. Τα Ισπανικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν το κίνημα αυτό ως «κίνημα αγανακτισμένων».

Το θέμα αυτό έχει πάρει αρκετή διάσταση κάτι το οποίο ανησυχεί πολύ την κυβέρνηση αλλά και όλη την Ευρώπη.

Tο κίνημα αυτό για οργανωθεί και να μαθευτεί όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί την δυναμική κοινωνική δικτύωση του Facebook & του Twitter.

Όλο όμως αυτό, νομίζω ότι αρχίζει κ χτυπάει και την δική μας πόρτα.

Η χώρα μας βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς οικονομικό και κοινωνικό μεταίχμιο. Αρχίζει σταδιακά και οργανώνεται και στην Αθήνα κάτι αντίστοιχο. Μια ευέλικτη κοινωνική επιτροπή Ελλήνων καλούν όλους να μαζευτούν στη πλατεία Συντάγματος, στον Λευκό Πύργο και τις κεντρικές πλατείες κάθε πόλης και χωριού για να εκφράσουν και οι Έλληνες με την σειρά τους την δική τους απαξίωση σε όλη αυτή την κατάπτωση.

Τα περισσότερα θέματα στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται κυρίως απαθέστατα και χωρίς καμία ιδιαίτερη αντίδραση. Και αυτό θα γίνει μάλλον και στην προκειμένη περίπτωση. Οι νέοι της χώρας μας έχουν μάθει να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μεγάλο χαζοκούτι μένοντας άπραγοι και ανέκφραστοι.

Μάλιστα, το φαινόμενο αυτό αρχίζει να εξαπλώνεται κ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη στη Γαλλία έγινε μεγάλη διαδήλωση κατά της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ομάδας των 8 ή αλλιώς G8. Τα παραδείγματα αυτά , είναι σχεδόν σίγουρο ότι επρόκειτο να τα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες.

Άλλωστε κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν και στις χώρες της Μέσης Ανατολής (Αίγυπτο, Λιβύη)… Και σε ορισμένες περιπτώσεις η έντονη κοινωνική αντίδραση οδήγησε ακόμη και στο πόλεμο.

Έλενα Βαδραχάνη

 

Αγανακτισμένοι Έλληνες

Δεν είναι είναι δυνατόν τόσα χρόνια να μας δουλεύουν κανονικά με τα χρώματά τους.

Δεν γίνεται να μας πουλάνε παραμύθια για δήθεν μεγάλες ιδεολογίες, Σοσιαλισμούς, Καπιταλισμούς, Νεοφιλελευθερισμούς, Κομμουνισμούς κλπ. και την ίδια στιγμή να στηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων, χρεώνοντας πάντα τον έλληνα πολίτη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

Κοινή Λογική χρειάζεται για να βγει αυτός ο τόπος κάποια στιγμή από την κρίση.

Ειρηνική διαδήλωση στα πρότυπα της Ισπανίας, διοργανώνεται  σήμερα Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα  στο Σύνταγμα Θεσσαλονίκη  Πάτρα,Βόλο, Λαμία, Λάρισα,Κομοτηνή, Άρτα, Γιάννενα,Ζάκυνθο,Ρέθυμνο ,Σάμο Ηράκλειο,Χανιά, τα Γιάννινα, Κέρκυρα,Σάμο,Χίου και άλλες πόλεις της Χώρας

Η διαμαρτυρία τιτλοφορείται “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα” και σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας στο Facebook η λέξη “αγανακτισμένοι” δεν έχει στόχο να υποκινήσει σε πράξεις βίας.

Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων, απέναντι στην λαίλαπα των νέων μέτρων λιτότητας που υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων. Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει πολιτικός χρωματισμός, πλακάτ και σχέδιο, αλλά καθένας θα εκφράσει τον εαυτό του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

2. ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (DRILL DOWN) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ REAL TIME ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

3. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ 10ΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ “ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ” ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.

4. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ 10ΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ.

 5. ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 6. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΟΥ & ΟΤΑΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΚΛΠ)

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...