Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή -ΓεύσειςΤο Κρητικό αβοκάντο...

Το Κρητικό αβοκάντο κατακτά την παγκόσμια αγορά!

lerakis-avokanto cretaΗ κρίση γεννά ευκαιρίες

Με μότο του «Όταν ρισκάρεις δε χάνεις ποτέ» ένας Χανιώτης Μηχανικός αποφάσισε να “τρελάνει” την παγκόσμια αγορά..

Αν και το αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι οι Πιστοποιήσεις Προτύπων Ποιότητας και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, εκείνος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τον θησαυρό που έκρυβε η Κρητική γη.

Ο 40χρονος Μανώλης Λεράκης το 2008 πήρε την πρωτοβουλία να μετατρέψει τις παιδικές γευστικές του αναμνήσεις σε ένα προϊόν που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο με βασικό συστατικό του το Κρητικό αβοκάντο.

Έχοντας ως παρακαταθήκη από το 1971 μια από τις πρώτες φυτείες Αβοκάντο της Κρήτης στα Χανιά, ο νεαρός επιχειρηματίας , μετά από 3 έτη έρευνας, κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων βασισμένη στο φρέσκο Αβοκάντο την οποία το κοινό μπορεί να απολαύσει παίρνοντας όλα τα ευεργετικά στοιχεία του φρέσκου πολτού σε ιδιαίτερες γεύσεις Κρητικής & Μεσογειακής Διατροφής.

Το αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας είναι σήμερα τρία καινοτόμα και Υψηλής διατροφικής αξίας dip αβοκάντο, να έχουν κατακτήσει μια θέση στα ράφια των πιο εκλεκτών delicatessen, και ταυτόχρονα να αποτελούν “μαγικό ραβδί” στα χέρια διάσημων και πολυβραβευμένων chef .

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τρία εξαιρετικής διατροφικής ποιότητας συνοδευτικά (dip) όπως το Αβοκάντο με Μυρωδικά & Λεμόνι το οποίο συνοδεύει ψαρικά, ζυμαρικά, σαλάτα, σάντουιτς λαχανικών & οστρακοειδή. Περιέχει Αβοκάντο με Κρητικά μυρωδικά, εσπεριδοειδή και φυσικά αντιοξειδωτικά.

Το Αβοκάντο με Φέτα & Ελιά το οποίο χρησιμοποιείται με πατατάκια-νάτσος και μπύρα, συνοδεύοντας κρεατικά, λουκάνικα, στο φαγητό κατσαρόλας (κυρίως κρέας), ή σε σάντουιτς.

Το Αβοκάντο με Σοκολάτα (Υγείας) όπου είναι ένα φυτικό – σοκολατένιο άλειμμα φρυγανιάς (με σοκολάτα υγείας), κρέπας, βάφλας ή γλυκών και υποκαθιστά με τον πλέον υγιεινό τρόπο προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από σκόνες και όχι φυτικές πρώτες ύλες.» τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής αβοκάντο Μανώλης Λεράκης.

Τον Νοέμβριο του 2014 έρχεται η πρώτη επιβράβευση με την εταιρία του Μανώλη Λεράκη, στη Διεθνή Έκθεση στο SIAL της Γαλλίας, να κατακτά Παγκόσμια Διάκριση Καινοτομίας.
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς πριν μερικές ημέρες ο μόνος Έλληνας chef ο οποίος κατέχει εννιά χρυσούς σκούφους Πολυχρόνης Δαμαλάς αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την χανιώτικη εταιρία με σκοπό να μαγέψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

«Στόχος μου είναι να κάνω γνωστές στο καταναλωτικό κοινό τις ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο. Πρόκειται για προϊόντα που είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή, παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων & του προστάτη, ενώ παρέχουν προστασία από την εκδήλωση καρκίνου του μαστού και συμβάλλουν κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη.

Έχοντας μεγάλη περιεκτικότητά σε κάλιο και φολικό οξύ, προστατεύουν τον άνθρωπο από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχουν 18 βασικά αμινοξέα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δεν είναι παχυντικά, αλλά πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs) τα οποία συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού, στην ορμονική ισορροπία, στην ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.» επισημαίνει ο κύριος Λεράκης.

Τα καινοτόμα προϊόντα έχουν κατακτήσει όχι μόνο τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά σήμερα τα σύνορα άνοιξαν για τα dip αβοκάντο, για χώρες όπως οι Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα HAE (Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα), η Ρωσία.

Φωτογραφίες:
1) Αριστερά Μανώλης Λεράκης Ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγής αβοκάντο. Κέντρο Ανδρέας Καραγιάννης Εκπρόσωπος Εταιρίας AVOEL Βόρειας Ελλάδος. Δεξιά Πολυχρόνης Δαμαλάς Chef.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...