Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΤο ''θέατρο του...

Το ”θέατρο του παράλογου”: ΗΠΑ-Σύμμαχοι, Ισραήλ και…”Αλ-Κάϊντα” MAZI, κατά Συρίας

Αν ο Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει να επιτεθεί στο συριακό καθεστώς, έχει εξασφαλίσει – για πρώτη φορά στην ιστορία – ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στην ίδια πλευρά με την Αλ Κάιντα.

Αρκετά μια συμμαχία! Δεν ήταν οι Τρεις Σωματοφύλακες που φώναξε “Όλοι για έναν και ένας για όλους” κάθε φορά που ζητείται η μάχη; Αυτό πραγματικά θα πρέπει να είναι η νέα κραυγή μάχης, αν – ή όταν – οι πολιτικοί του δυτικού κόσμου να πάει σε πόλεμο εναντίον Bashar al-Assad.

Οι άνδρες που κατέστρεψαν τόσες χιλιάδες στις 11/9 στη συνέχεια θα αγωνίζονται μαζί με το ίδιο το έθνος του οποίου αθώων που τόσο βάναυσα δολοφονήθηκε σχεδόν ακριβώς πριν από 12 χρόνια. Αρκετά ένα επίτευγμα για τον Ομπάμα, Κάμερον, ο Ολάντ και το υπόλοιπο των μικροσκοπικών πολέμαρχους.

Αυτό, βέβαια, δεν θα εξαγγελθείσα από το Πεντάγωνο ή το Λευκό Οίκο – ούτε, υποθέτω, με την Αλ-Κάιντα – αν και οι δύο προσπαθούν να καταστρέψουν Μπασάρ. Έτσι είναι το μέτωπο Nusra, μία από τις θυγατρικές της Αλ Κάιντα. Αλλά αυτό εγείρει κάποιες ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

Ίσως οι Αμερικανοί θα πρέπει να ζητήσει από την Αλ Κάιντα για βοήθεια νοημοσύνη – μετά από όλα, αυτή είναι η ομάδα με «μπότες στο έδαφος», κάτι που οι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να το κάνουν. Και ίσως Αλ Κάιντα θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες δυνατότητες ενημέρωσης στόχο για τη χώρα που συνήθως ισχυρίζεται ότι οι υποστηρικτές της Αλ-Κάιντα, όχι οι Σύριοι, είναι οι πιο καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο.

Θα υπάρξουν κάποιες ειρωνείες, φυσικά. Ενώ οι Αμερικανοί drone Αλ Κάιντα σε θάνατο στην Υεμένη και το Πακιστάν – μαζί, φυσικά, με τη συνήθη κοπάδι των πολιτών – θα πρέπει να τους δοθεί, με τη βοήθεια των κ.κ. Κάμερον, ο Ολάντ και τις άλλες μικρές General-πολιτικοί, υλική βοήθεια στη Συρία από το χτύπημα τους εχθρούς al-Κάιντα. Πράγματι, μπορείτε να στοιχηματίσετε κάτω δολάριο σας ότι ο ένας στόχος οι Αμερικανοί δεν θα χτυπήσει στη Συρία θα είναι η Αλ Κάιντα ή το μέτωπο Nusra.

Και η δική πρωθυπουργός μας θα χειροκροτήσουν ό, τι κάνουν οι Αμερικανοί, έτσι τον εαυτό συμμαχούν με την Αλ Κάιντα, των οποίων οι βομβιστικές επιθέσεις του Λονδίνου μπορεί να έχουν ξεφύγει το μυαλό του. Ίσως – δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική μνήμη μείνει μεταξύ σύγχρονων κυβερνήσεων – Cameron έχει ξεχάσει πόσο παρόμοια είναι τα συναισθήματα που ειπώθηκε από τον Ομπάμα και τον εαυτό του σε εκείνους που πρόφερε ο Μπους και ο Μπλερ πριν από μια δεκαετία, τα ίδια μειλίχια διαβεβαιώσεις, πρόφερε με τέτοια αυτοπεποίθηση, αλλά χωρίς αρκετά αρκετά στοιχεία ώστε να κολλήσει.

Στο Ιράκ, πήγαμε στον πόλεμο με βάση τα ψέματα που εκφράζονται αρχικά από FAKERS και conmen. Τώρα είναι ο πόλεμος από το YouTube. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι φοβερές εικόνες των αεριωμένου και πεθαίνουν Συρίας αμάχων είναι ψευδείς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε απόδειξη περί του αντιθέτου θα πρέπει να κατασταλεί. Για παράδειγμα, κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφέρονται επίμονες αναφορές στη Βηρυτό ότι τρία μέλη της Χεζμπολάχ – παράλληλα με την καταπολέμηση των κυβερνητικών στρατευμάτων στη Δαμασκό – ήταν προφανώς χτύπησε κάτω από το ίδιο αέριο για την ίδια ημέρα, υποτίθεται ότι μέσα στις σήραγγες. Είναι τώρα είπε να υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομείο της Βηρυτού. Έτσι, αν οι συριακές δυνάμεις της κυβέρνησης αερίου που χρησιμοποιείται, πώς έρχονται οι άνδρες της Χεζμπολάχ μπορεί να έχουν πληγεί πάρα πολύ; Blowback;

Και ενώ μιλάμε για θεσμική μνήμη, τα χέρια επάνω από την οποία ευχάριστα πολιτικοί μας γνωρίζουν τι συνέβη την τελευταία φορά οι Αμερικανοί πήραν για το συριακό στρατό της κυβέρνησης; Πάω στοίχημα ότι δεν μπορώ να θυμηθώ. Λοιπόν, αυτό συνέβη στο Λίβανο, όταν η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να βομβαρδίσει Συρίας πυραύλους στην κοιλάδα Μπεκάα, στις 4 Δεκεμβρίου 1983. Θυμάμαι πολύ καλά, γιατί ήμουν εδώ στο Λίβανο. Ένας Αμερικανός A-6 μαχητικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο χτυπήθηκε από έναν πύραυλο Strela Συρίας – Ρωσίας έκανε, φυσικά – και crash-προσγειώθηκε στο Μπεκάα? Πιλότος της, Mark Lange, σκοτώθηκε, του συγκυβερνήτη, Robert Goodman, αιχμάλωτος και ναύλωσε off στη φυλακή στη Δαμασκό. Τζέσε Τζάκσον έπρεπε να ταξιδέψουν στη Συρία για να τον πάρει πίσω μετά από σχεδόν ένα μήνα, εν μέσω πολλών κλισέ για «τελειώνει τον κύκλο της βίας.” Ένα άλλο αμερικανικό αεροπλάνο – αυτή τη φορά Α-7 – χτυπήθηκε επίσης από συριακές φωτιά, αλλά ο πιλότος κατάφερε να βγει πάνω από την Μεσόγειο, όπου ήταν βγαλμένα από το νερό του Λιβάνου αλιευτικό σκάφος. Το αεροπλάνο του καταστράφηκε.

Σίγουρα, μας λένε ότι θα είναι ένα σύντομο απεργία για τη Συρία , μέσα και έξω, μια-δυο μέρες. Γι ‘αυτό που ο Ομπάμα θέλει να σκεφτεί. Αλλά σκεφτείτε το Ιράν. Σκεφτείτε Χεζμπολάχ. Μάλλον υποψιάζομαι – αν ο Ομπάμα δεν πάει μπροστά – ότι αυτό θα τρέξει και να τρέξει.

kalami met

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...