Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το Δώρο των Θεών: Η Μουσική στην Αρχαία Ελλάδα – τριήμερο φεστιβάλ!

arxaia organaΗ Αρχαία Ελληνική Μουσική δεν ξεθάφτηκε από ερείπια, αλλά ζει μέσα στην ίδια την Ελληνική Παράδοση και όχι μόνον.

Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων
– Συναυλίες με Ορφικούς Ύμνους & Αρχαίες Μελωδίες
– Διαλέξεις πάνω στη Μουσική των Σφαιρών του Πυθαγόρα, και τη Φιλοσοφία & τη Μυσταγωγία της Αρχαίας Μουσικής
– Εργαστήρια/ Workshops πάνω στην Κατασκευή Αρχαίων Οργάνων, στην εκμάθηση Αρχαίας Λύρας & την Εκμάθηση Αρχαίου Μπεντίρ (κρουστό)

H Οργανοποιία Αναστάσιος σας προσκαλεί σε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, εργαστήρια, ομιλίες και συναυλίες με παράλληλη έκθεση των μουσικών της οργάνων σε έναν ξεχωριστό πολυχώρο Tabya, στον 2ο όροφο, Μελενίκου 14 (περιοχή Καμάρα), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 2 – 4 Οκτώβρη 2015.

Ξεχωρίζουν τα εργαστήρια εκμάθησης Αρχαιελληνικής λύρας, bendir και οργανοποιίας καθώς και η συναυλία του γνωστότερου παγκοσμίως μουσικού αρχαίων λυρών Michael Levy, Βρετανός μουσικός, ο γνωστότερος παίκτης αρχαίας λύρας παγκοσμίως, στην πρώτη του εμφάνιση στη Ελλάδα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος,
που μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα εδώ:
Επειδή οι θέσεις στα εργαστήρια είναι περιορισμένες, η επικοινωνία των ενδιαφερόντων πρέπει να είναι άμεση εδώ!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...