Η τελική συνταγή που πραγματοποιήθηκε για το τεράστιο ριζόγαλο.
Στην αρχή όλοι μαζί γεμίσαμε το τεράστιο ανοξείδωτο καζάνι με 360 μπουκάλια νερό “μπέλες” χωρητικότητας 1,5 λίτρου. Τελική ποσότητα νερού 540 κιλά.+ (40 αργότερα με το corn flour)
Στην συνέχεια ρίξαμε 6 ολόκληρα τσουβάλια των 30 κιλών ρύζι Καρολίνα “τυρολέζα” και 20 κιλά από το 7ο. 6χ30=180 κ.+ 20 κ. Τελική ποσότητα ρυζιού 200 κιλά.
Μετά
από αρκετή ώρα βράσιμο……προσθέσαμε πάνω στο έτοιμο ρύζι 12 τσουβάλια των 25 κιλών ζάχαρη, δηλαδή… 300 κιλά ζάχαρη “ΕΒΖ” και μαζί της 100 γραμμάρια βανίλια.
Σε 8-10 λεπτά άρχισε σιγά, σιγά (με το λάστιχο) να γεμίζει το καζάνι με … 1350 περίπου κιλά γάλα “κρι-κρι” προθερμασμένο από το εργοστάσιο στους 70-80 οC όταν θεωρήθηκε σχεδόν έτοιμο το ρυζόγαλο από τους μαγείρους, προστέθηκε και 25 κιλά corn-flour, διαλυμένο σε 40 περίπου κιλά νερό.
Μετά από λίγο, έσβησε και η φωτιά, αλλά συνεχίστηκε το ανακάτεμα, μέχρι να πέσει και η θερμοκρασία του πάτου του καζανιού.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν σερβίρισμα 200 κιλών rice pudding
Το δικό μας νέο ρεκόρ είναι σερβίρισμα 303 κιλών ρυζόγαλο.
Το ρεκόρ μετράει από την ποσότητα ρυζόγαλου που βγαίνει από το καζάνι, και ζυγίζεται από τον αρμόδιο ελεγκτή. Επίσης θα πρέπει να διατεθεί.
Έτσι κάποια στιγμή , και αφού διαπιστώσαμε ότι ξεπεράσαμε τα 200 κιλά είπαμε τον εκπρόσωπο του Γκίνες να καταχωρίσει τις μετρήσεις που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή.
Έκανε τους τελικούς υπολογισμούς, εκτίμησε την πορεία διάθεσης των ρυζόγαλων που είχαν απομείνει, και κλείδωσε το ρεκόρ.
Σαφώς στην συνέχεια δόθηκαν περίπου 300 κιλά ακόμα, το λιγότερο σε μικρές η. λίγο μεγαλύτερες ποσότητες
Γιάννης Παπαδόπουλος
Πρ. ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών
Ν. Σερρών.