Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα για τους αγρότεςΤο βιολογικό κρασί...

Το βιολογικό κρασί ,Ο λευκός οίνος STAGON Σαββατιανό φθάνει τη γευστική εμπειρία σε πρωτόγνωρα επίπεδα…

Ο Σταμάτης Γονίδης αποκαλύπτει για πρώτη φορά στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη για το βιολογικό κρασί λευκός οίνος STAGON Σαββατιανό.

Νίκο Βάνη… Σταμάτη δυο λογία για το βιολογικό κρασί λευκός οίνος STAGON Σαββατιανό.  

΄Ο παππούς μου, o Σταμάτης, κάθε χρόνο έφτιαχνε το καλύτερο κρασί για την παρέα του.

Εγώ έχω το όνομά του: Σταμάτης Γονίδης ~ τιμής ένεκεν. Στην υγειά σας!΄΄

Με λόγια απλά και βγαλμένα μέσα από τη ψυχή του, ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης Σταμάτης Γονίδης, με καταγωγή από την Κύθνο ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί μέσα στο καταγάλανο Αιγαίο, υπογράφει τον εξαιρετικό οίνο STAGON της εταιρείας Cretan Kythnia, η οποία με βασικό γνώμονα το σεβασμό στη φύση και την παράδοση ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Κύθνου, επιλέγοντας με μεράκι και αγάπη τα καλύτερα προϊόντα της χώρας μας.

Ο λευκός οίνος STAGON Σαββατιανό φθάνει τη γευστική εμπειρία σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Ο λευκός οίνος STAGON Σαββατιανό είναι από την Κύθνο ένα υπέροχο κρασί με άριστη σχέση ποιότητας γοητευτική με τρομερή αυτοπεποίθηση, αποκαλύπτει στην μύτη αρώματα ώριμων στο ποτήρι με λαμπερό είναι λευκού κίτρινο, τροφοδοτώντας την μύτη με αρώματα και απαλές τροπικές νότες στο καταγάλανο Αιγαίο.

Ο παππούς μου, o Σταμάτης έκανε,
Ένα βιολογικό κρασί είναι ένα κρασί φτιαγμένο από σταφύλια που έχουν παραχθεί χωρίς τη χρήση τεχνητών ή συνθετικών χημικών ουσιών, όπως ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα.

Ο παππούς μου εργάζονταν με τη φύση, και όχι εναντίον της, για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας του αμπελώνα του,

Ο παππούς μου, o Σταμάτης Για παράδειγμα, προωθούν την τεχνική των καλυπτόμενων αμπελιών-καλύπτουν δηλαδή τα αμπέλια ώστε να αποτελούν ενδιαίτημα για τα ωφέλιμα έντομα που είναι ο φυσικός εχθρός των προβληματικών ειδών.

Ακόμα έχουν ένα μικρό κοπάδι πρόβατα να βόσκουν μεταξύ των σειρών αμπέλου, και να τρώνε τη χλόη και τα ζιζάνια. Με τον τρόπο αυτό, το αμπέλι γίνεται ένα αυτο-ρυθμιζόμενο, φυσικό οικοσύστημα, το οποίο είναι ικανό να καταπολεμήσει μόνο του τα προβλήματα στη καλλιέργεια και δεν χρειάζεται τεχνητές, δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες.

Ο Σταμάτης Γονίδης ακόλουθη στον αμπελώνα του τις διδαχθέν του παππού του,

Σε αντίθεση με τις κλασσικές και πολύ μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις του Σαββατιανού ,χρησιμοποιούνται σταφύλια από αμπέλια με στρεμματικές αποδόσεις πολύ μικρές που σε συνδυασμό με μια θαυμάσια οινοποίηση δίνουν εντυπωσιακά αρώματα.

Το χρώμα του είναι λευκού κίτρινο με πολλές χρυσές ανταύγειες.

Το άρωμα του είναι γλυκό με άφθονα ώριμα λευκόσαρκα φρούτα, όμορφες ανθικές νότες και ορυκτές
νύξεις, αγκαλιασμένα όλα μαζί από τις νότες της βανίλιας του ξύλου.

Στο στόμα η οξύτητα είναι ανέλπιστα ζωηρή, τα ώριμα φρούτα εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και σε συνδυασμό με τις νότες δρυός διαρκούν για αρκετή ώρα.

Είναι από τα κρασιά που μπορούμε να τα πιούμε και μετά από 2-3 χρόνια.

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.

Χωρίς υπερβολή μια κορυφαία οινοποίηση της ποικιλίας των Μεσογείων!

Το κρασί το βλέπεις… το οσφραίνεσαι… το γεύεσαι…

Είναι τριασδιάστατη η υπόσταση του.

Κάθε κρασί κρύβει μια ιστορία… μια θύμηση… μια αγάπη!

Στην υγειά σας λευκός οίνος STAGON  με την υπογραφή του Σταμάτης Γονίδης

https://cretankythnia.gr/products/3-stagon.html

Παραγγελίες

Δογάνη 63, Πειραιάς  ΤΚ.18547

Τηλέφωνα 210 4610699 Κινητά 6932.378.531

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...