
ΣΤΟ βιβλίο του Γιάννη Βαληνάκη για τα Ελληνοτουρκικά στην Θεσσαλονίκη ο Κώστας του Καραμανλής τέως πρωθυπουργός και του Ευάγγελο Βενιζέλο και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τέως ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Τη Δευτέρα, 5 Μαΐου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο του με τίτλο «Για μια νέα στρατηγική απέναντι στην Τουρκία» (εκδόσεις Ι. Σιδέρη), στις 6:30 μ.μ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Το βιβλίο έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις, καθώς αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και στην προσέγγιση της Ελλάδας, ωστόσο, η παρουσίαση της Δευτέρας έχει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και θα μιλήσει για το βιβλίο. Ωστόσο, ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών, άλλωστε ο Γ. Βαληνάκης ήταν στενός συνεργάτης του, αλλά δεν πρόκειται να μιλήσει στην εκδήλωση.
Η ουσία, πάντως, είναι ότι οι δύο άνδρες – που, εν πάση περιπτώσει, δεν έχουν και τις θερμότερες σχέσεις – θα βρεθούν στην ίδια εκδήλωση.