Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήενεργειακάΤο Άργος Ορεστικό...

Το Άργος Ορεστικό και Υδροστρόβιλος που κινείται με το νερό του ποταμού Αλιάκμονα

Ρεπορτάζ Ο Δημοσιογράφος Νίκος Βάνης

Το Άργος Ορεστικό, για πόσους δεν γνωρίζουνε, βρίσκεται στο νομό Καστοριάς

Η θέρμανση ανάβει Οκτώβρη και σβήνει Μάιο ο δήμος και οι κάτοικοι πήραν στα σοβαρά τις εξαγγελίες για πράσινη ανάπτυξη..

Το Άργος Ορεστικό και Υδροστρόβιλος που κινείται με το νερό του ποταμού Αλιάκμονα τον Ιανουάριο 2019 πήραν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έφτιαξαν ένα υδροστρόβιλο που κινείται με το νερό του ποταμού και παράγει ηλεκτρισμό για τα σχολεία, τον δημοτικό φωτισμό και για τα φτωχότερα νοικοκυριά αλλά και κάνουν όλα τα δημοτικά κτίρια ενεργειακά αυτόνομα –μέχρι και ενεργειακά αυτόνομο κολυμβητήριο….

Όταν ζήτησαν να συνδεθούν στο δίκτυο, ο ΔΕΔΔΗΕ τους απάντησε ότι αδίκως έκαναν ό,τι έκαναν, το δίκτυο είναι κορεσμένο…

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού Απευθύνονται στον ΑΔΜΗΕ, στο δίκτυο υπερυψηλής τάσης αυτή τη φορά. Κορεσμένο και αυτό το δίκτυο τους λέει ο ΑΔΜΗΕ -ο οποίος, σημειώστε, έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι χρειαζόμαστε ισχυρά δίκτυα και αποθηκευτικούς χώρους ηλεκτρικού ρεύματος και ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προς τούτο, αλλά αδίκως.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθεύδει μόλον αγρόν αγόραζει, Τα έργα που εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, τελικά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τώρα ο δήμος Άργους Ορεστικού αντιμετωπίζει όχι μόνο τα προβλήματα που είχε αλλά, επιπλέον, τον κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψει τα κονδύλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ανάλογα πρόστιμα.

Ο Δημάρχος Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, έχει αξιοποιήσει σχεδόν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν για την υλοποίηση έργων και για τον λόγο αυτό κάνει την διαφορά, Εχει ένταξη 11 σημαντικών έργων ενεργειακής θωράκισης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 4,9 εκ. ευρώ, Δυτ. Μακεδονίας σε απορρόφηση κονδυλίων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΟΜΟΣ Ο Δημάρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου δεν Προχώρησε παρακάτω προς τους δημότες του Ιστορικού Βογατσικού και την Δημοτική Ενότητα Ίωνος Δραγούμη είναι μία από τις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου Άργους Ορεστικού στη Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

ΟΜΟΣ για το Ιστορικό Βογατσικό του μακεδονικού αγώνα αλλά και του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1910 και του ηρώα Ίων Δραγούμης από τους κύριους εκφραστές του ελληνικού ρομαντικού πατριωτικού κινήματος στις αρχές του 20ου αιώνα και βουλευτής, Αλλά και ο Φίλιππος Δραγούμης ήταν πολιτικός, νομικός και διπλωμάτης αλλά και Υπουργός.

Ο Δημάρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου για το Ιστορικό Βογατσικό Έπρεπε να γίνει η Ιστορική Οικία Δραγούμη, όπου θα στεγαστεί μία από τις εκθεσιακές ενότητες του Νέου Μουσείου αλλά και διαμόρφωση γύρο της Ιστορική Οικία Δραγούμη με παραδοσιακού καλντερίμι ΟΜΟΣ έμεινε στα χαρτιά.

Να κατασκευαστή καινούργιο Δίκτυο αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων στο Ιστορικό Βογατσικό.

Ο Δημάρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου για το Ιστορικό Βογατσικό Έπρεπε να ανακατασκευαστεί το κτιρίο ΚΟΥΛΙΟΥΜΠΑ, που περάσαν χρόνια με αρκετούς κοινοτάρχες και δήμαρχους και δεν έχουν κανί τίποτα έχουν μείνει στης μελέτες και «Μείνανε» στα χαρτιά.

Ο Δημάρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου για το Ιστορικό Βογατσικό και την κοινότητα αυτή,

Να χαρακτηριστεί η κοινότητα ως περιοχή  Ιστορική που είναι το Βογατσικό ..

Αυτά για τον Δημάρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και για το Ιστορικό Βογατσικό……….

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...