Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Την ώρα αυτή, ο επίσημος αριθμός των νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέχρι 782, και μόνο 378 θύματα έχουν επίσημα “ανακτηθεί”.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης Γράφει Η απόλυτη τηλεφημερίδα  elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News  

Εδώ είναι τα πολύ ανησυχητικά πράγματα που οι επιστήμονες μόλις έχουν ανακαλύψει σχετικά με αυτό το Coronavirus .

Η μεγαλύτερη κρίση της δημόσιας υγείας της εποχής μας συνεχίζει να επιδεινώνεται. Ο παγκόσμιος αριθμός νεκρών πλησιάζει ταχέως σε 20.000 και περίπου το ένα τρίτο του κόσμου βρίσκεται σήμερα υπό κάποιο είδος εντολής κλειδώματος. Περιττό να πούμε ότι αυτό θα είναι απολύτως καταστροφικό για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εξάπλωση αυτού του ιού εξακολουθεί να παρακολουθεί κατά μήκος μιας τροχιάς που είναι πολύ παρόμοια με αυτή που είδαμε στην Ιταλία.

Αν το αμφισβητήσετε, απλώς δείτε αυτό το γράφημα .

Την ώρα αυτή, ο επίσημος αριθμός των νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέχρι 782, και μόνο 378 θύματα έχουν επίσημα “ανακτηθεί”. Αλλά φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των 54.867 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων δεν πρόκειται να καταλήξει σε τελικό ψήφισμα εδώ και αρκετό καιρό. Δυστυχώς, οι αριθμοί που μόλις μοιράστηκα μαζί σας είναι πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτεροι από τη στιγμή που οι περισσότεροι από εσάς διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πρόκειται για μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολλοί άνθρωποι εκεί έξω εξακολουθούν να μην λαμβάνουν αυτή την κρίση πολύ σοβαρά.

Αυτό δεν είναι συνηθισμένος ιός. Μετακινείται από πρόσωπο σε άτομο με απίστευτη ευκολία, και αλλάζει ταχύτατα. Στην πραγματικότητα, έχει μόλις ανακοινωθεί ότι οι επιστήμονες στην Ισλανδία “έχουν βρει 40 μεταλλάξεις του κοροναϊού” …

Οι επιστήμονες στην Ισλανδία ισχυρίζονται ότι έχουν βρει 40 μεταλλάξεις του κοροναϊού, οι οποίες έχουν αφήσει τον κόσμο να πιάζεται από φόβο.

Οι μεταλλάξεις ανακαλύφθηκαν με την ανάλυση των επιχρισμάτων των ασθενών με COVID-19 στην Ισλανδία, όπου μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί σχεδόν 600 κρούσματα.

Χρησιμοποιώντας τη γενετική αλληλουχία, οι ερευνητές αναγνώρισαν πόσες μεταλλάξεις είχε συσσωρευτεί ο ιός.
Αυτές οι προτάσεις πρέπει να στείλουν μια χαλάρωση στη σπονδυλική σας στήλη και αυτή η ανακάλυψη μπορεί να σας βοηθήσει να εξηγήσετε γιατί βλέπουμε πολύ υψηλότερα ποσοστά θανάτων στον δυτικό κόσμο από ό, τι έχουμε μέχρι στιγμής στην Ασία.

Εν τω μεταξύ, ένας καθηγητής στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί ότι ένα μόνο άτομο που έχει τον ιό μπορεί να μολύνει “έως και 59.000 άλλους” …

Ένας ειδικός εντατικής θεραπείας έχει περιγράψει πώς ένα άτομο με κορωναϊό θα μπορούσε να μολύνει έως 59.000 άλλους – καθώς ο ιός είναι περισσότερο από δύο φορές πιο μολυσματικός από τη γρίπη.

Ο Δρ Hugh Montgomery, καθηγητής εντατικής θεραπείας στο University College του Λονδίνου, εξήγησε πώς μπορεί να μεταφερθεί ο ιός από ένα άτομο σε χιλιάδες, καθώς κάλεσε τους Βρετανούς να λάβουν υπόψη τις συμβουλές τους για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Προηγουμένως, μας ειπώθηκε ότι κάποιος μπορεί να εξαπλωθεί το COVID-19 για πολλές ημέρες πριν ακόμα αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα.

Αυτό το κάνει αυτό τον τέλειο “ιό stealth” για να προκαλέσει μια τρομακτική παγκόσμια πανδημία.

Και όπως έχω συζητήσει σε προηγούμενα άρθρα, δεν χρειάζεται καν να συναντήσετε κάποιον με τον ιό για να μολυνθείτε.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τώρα ότι ο ιός αυτός μπορεί να παραμείνει στις επιφάνειες «για 17 ημέρες» …

Οι ερευνητές έχουν κάνει την εκπληκτική ανακάλυψη ότι μια μορφή του κοροναϊού μπορεί να παραμείνει για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Τα ίχνη νέου κοροναϊού βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess σε επιφάνειες σε καμπίνες όπου οι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό είχαν μείνει 17 ημέρες μετά την αποχώρησή τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων και η εβδομαδιαία έκθεση για την νοσηρότητα και την θνησιμότητα της πρόληψης.
Γνωρίζω ότι αυτές οι πληροφορίες είναι δύσκολο να ληφθούν.

Αλλά είναι απολύτως κρίσιμο να κατανοούμε τι έχουμε να κάνουμε.

Ακριβώς όπως και αλλού, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πρόκειται σύντομα να συγκλονιστεί. Στο λογαριασμό του στο Twitter, ένας γιατρός έκτακτης ανάγκης στην πόλη της Νέας Υόρκης, που ονομάζεται Craig Spencer, περιέγραψε τις μετατοπίσεις του, όπως και κάθε μέρα …

Είστε ειδοποιημένος για έναν άλλο πραγματικά άρρωστο ασθενή που μπαίνει. Είναι επίσης εξαιρετικά άρρωστοι, έμετοι. Πρέπει να βρεθούν και στη στήριξη της ζωής. Τους φέρνεις πίσω. Δύο ασθενείς, σε αίθουσες ακριβώς δίπλα στον άλλο, και οι δύο να πάρουν ένα αναπνευστικό σωλήνα. Δεν είναι ακόμα 10am ακόμα

Για το υπόλοιπο της βάρδιας σας, σχεδόν κάθε ώρα, παίρνετε σελίδες:

Κοινοποίηση: Πολύ ασθενή ασθενής, χωρίς αναπνοή, πυρετός. Οξυγόνο 88%.

Κοινοποίηση: Χαμηλή αρτηριακή πίεση, μικρή αναπνοή, χαμηλό οξυγόνο.

Κοινοποίηση: Χαμηλό οξυγόνο, δεν μπορεί να αναπνεύσει. Πυρετός.

Ολη μέρα…
Δυστυχώς, αυτή είναι η ζωή που θα είναι σαν για τους γιατρούς έκτακτης ανάγκης δωμάτιο σε όλη την Αμερική για όσο διάστημα η πανδημία αυτή διαρκεί.

Και είναι αναπόφευκτο ότι πολλοί από αυτούς τους γιατρούς θα καταλήξουν να πιάσουν τον ίδιο τον ιό. Στην πραγματικότητα, ήδη συμβαίνει …

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζουν τώρα θετικά για τον κοροναϊό, ακόμη και αν έχουν τις πρώτες γραμμές ενάντια στην ταχέως εξελισσόμενη πανδημία.

Οι ιατροί που έχουν δοκιμάσει θετικά για το COVID-19 περιλαμβάνουν δύο γιατρούς ER σε ένα προαστιακό νοσοκομείο του Σικάγου, δύο γιατρούς που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, έναν γιατρό στο Ώστιν του Τέξας, καθώς και ένας γιατρός σε νοσοκομείο για παιδιά στο Wisconsin.
Ξέρω ότι πολλοί από σας εκεί έξω είναι αρκετά πρόθυμοι για τη ζωή να επιστρέψει στο “κανονικό”, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων και ο αριθμός των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν ακόμη και τις πιο απαισιόδοξες πρόωρες προβλέψεις.

Πρέπει σίγουρα να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα μέτρα “κοινωνικής απομάκρυνσης” που έχουν τεθεί σε εφαρμογή θα συμβάλουν στην “ισοπέδωση της καμπύλης”, αλλά ακόμη και αν συμβεί αυτό, έχουμε ακόμα μια μακρά μάχη μπροστά μας.

Σε ορισμένες χώρες που υποτίθεται ότι “περιείχαν” τον ιό, αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε μια εντυπωσιακή αναζωπύρωση σε περιπτώσεις που οι άνθρωποι επαναφέρουν τον ιό από άλλες περιοχές.

Εμπειρογνώμονας μετά από εμπειρογνώμονα μας διαβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα πάρει τελικά το COVID-19, και αν σας χτυπήσει πραγματικά σκληρά θα είναι μια εφιαλτική δοκιμασία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ .

Όπως και πολλοί άλλοι, θέλω να μην συνέβαινε αυτή η πανδημία.

Αλλά είναι εδώ, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα με μια έρευνα που μόλις διεξήχθη, το 19% των Αμερικανών πιστεύει ότι μπορεί να έχουν ήδη τον ιό. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, παρακαλούμε να λάβετε την ιατρική βοήθεια που χρειάζεστε και παρακαλώ απευθυνθείτε στους γύρω σας για προσευχή.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έχουν πάρει πραγματικά θυμωμένος, αλλά αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να συνεργαστούμε και όλοι να τραβήξουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτή είναι πραγματικά μια μεγάλη πρόκληση γι ‘αυτή τη γενεά και με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να την περάσουμε.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...