θα δοκιμαστούν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου . Η επιτυχία τους θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα .Με νέες τεχνικές τηλεοπτικής παραγωγής θα πειραματιστούν η ΕΕ, το ινστιτούτο Fraunhofer, το βρετανικό πανεπιστήμιο του Bradford και η αυστριακή δημόσια τηλεόραση (ORF) κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
Η ιδέα χαρακτηρίζεται από τη σύζευξη της ζωντανής (live) τηλεοπτικής παραγωγής με την κατάπαραγγελία παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου. Το πιλοτικό πρόγραμμα καλείται LIVE και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., έχοντας στόχο τη μελέτη νέων μεθόδων τηλεοπτικής παραγωγής και καινούργιων τυπολογιών (format) περιεχομένου.
Π.χ. το LIVE καθιστά εφικτή την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα οποία θα διασυνδέονται θεματικά κανάλια, που θα μεταδίδονται «κατά-παραγγελία» των τηλεθεατών και ανάλογα με την εξελισσόμενη δράση στη ζωντανή μετάδοση (live action).
Η καινοτομία του LIVE συνίσταται στη δυνατότητα ανάλυσης, διασύνδεσης & πρότασης περιε- χομένου από πολλαπλές πηγές κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης αθλημάτων.
Το σύστημα παραγωγής LIVE θα δοκιμαστεί πιλοτικά από την ΟRF, η οποία θα παρέχει κατά τη διάρκεια των αγώνων του Πεκίνου ειδικούς αποκωδικοποιητές σ’ έναν αριθμό αυστριακών νοικοκυριών, προκειμένου να κάνουν μια ανάλογη παρακολούθηση των προγραμμάτων σε συνδυασμό με διαδραστική συμμετοχή.
Στη διάρκεια των 2 εβδομάδων των αγώνων θα λειτουργούν 4 τέτοια διασυνδεδεμένα κανάλια. Εάν το LIVE κριθεί επιτυχές τότε ενδεχομένως να αρχίσει να αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος βλέπει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Πηγή;“Hellenic Audiovisual Institute”