Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τα 300 κιλά κοκαΐνη, το φορτίο με τις μπανάνες, η δράση του «Παραδικαστικού» και η αναβολή της δίκης! Οι «αρμόδιοι» είχαν «ξεχάσει» (!) να μεταφράσουν το κατηγορητήριο στην γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Ο εμπαιγμός και η απόδοση άμεσων ευθυνών στους «ξεχασιάρηδες» δικαστικούς και υπαλλήλους άφησε για μια ακόμα φορά μαύρο αποτύπωμα στην διεξαγωγή μιας δίκης που έχει ως αντικείμενο 300 κιλά κόκας!

Η δίκη των 5 κατηγορούμενων Βρετανών για την υπόθεση των 300 κιλών κοκαΐνης που είχαν εντοπιστεί σε φορτία με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2022, διακόπηκε και θα συνεχιστεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν, αποφάσισε να χορηγήσει τη διακοπή προκειμένου να μεταφραστεί το κλητήριο θέσπισμα στην αγγλική γλώσσα αφού αυτοί που έπρεπε να το είχαν πράξει πριν την έναρξη της δίκης το «ξέχασαν».

Τέσσερις εκ των Βρετανών (ηλικίας 38 έως 52 ετών) βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, το δεκαοκτάμηνο της οποίας εκπνέει εντός του προσεχούς Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 είναι βέβαιο όπως προκύπτει από γνώστες της δικογραφίας η εμπλοκή είναι τέτοια που κατά την διάρκεια της δίκης εάν τελικά ξεκινήσει τον Νοέμβριο θα οδηγήσει σε αποφυλάκιση των κρατουμένων. Ο πέμπτος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί με ευρωπαϊκό ένταλμα στην Ολλανδία, όπου κρατήθηκε στις φυλακές του ‘Αμστερνταμ και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος είχε συναινέσει στην έκδοσή του στη χώρα μας, αλλά οι ολλανδικές δικαστικές αρχές απέρριψαν το σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών.

Οι τέσσερις παρόντες κατηγορούμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν κατά την έναρξη της διαδικασίας στο ακροατήριο και ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται. «Όλα τα έγγραφα που μας δόθηκαν είναι στην ελληνική γλώσσα» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το παράνομο φορτίο είχε εισαχθεί, μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης, σε κοντέινερ που μετέφερε νόμιμο φορτίο με μπανάνες από την Κολομβία. Οι Βρετανοί είχαν στήσει το «αρχηγείο» τους σε πολυτελή έπαυλη στην Καρδία Θεσσαλονίκης, απ’ όπου σκόπευαν να μεταφέρουν την κοκαΐνη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και την Αυστραλία.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα – στο οποίο φέρεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ο πέμπτος κατηγορούμενος – φαίνεται να συνδέεται με άλλο μεγάλο φορτίο κοκαΐνης (654 κιλών), που είχε κατασχεθεί σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, και είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...