Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα όπλα που παρασχέθηκαν στον αφγανικό στρατό τα τελευταία 16 χρόνια έχουν υποχωρήσει αργά στους Ταλιμπάν

Τα όπλα που παρασχέθηκαν στον αφγανικό στρατό τα τελευταία 16 χρόνια έχουν υποχωρήσει αργά στους Ταλιμπάν
μέσω της απώλειας της διαφθοράς και των πεδίων μάχης.

Τα θωρακισμένα οχήματα, οι συσκευές νυχτερινής όρασης, τα M-4s, οι ακτινοβόλοι λέιζερ και τα οπτικά πεδία έχουν βρει όλα τα μονοπάτια στα χέρια των Ταλιμπάν όλα αυτά τα χρόνια.

Και ορισμένες φορές οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να πολεμήσουν τα δικά τους τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα.

ια παράδειγμα, τα αιχμαλωτισμένα αμερικάνικα Humvees χρησιμοποιούνται ως αυτοκαταστροφικές αυτοσχέδιες αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές ή SVBIED. Αυτή η τακτική υπήρξε επίσης το αγαπημένο των μαχητών του ISIS στο Ιράκ και το Μοσούλ, προκαλώντας δυνάμεις συνασπισμού να προμηθεύουν αντικαταναυτικά όπλα για να νικήσουν τις πυροβολημένες κινητές βόμβες.

Σύμφωνα με την κυρία Kendra Motz, εκπρόσωπος της Task Force Southwest, η θαλάσσια μονάδα ξεκίνησε “απεργίες” για να καταστρέψει τα κλεμμένα Humvees, για να αποτρέψει την αναζωπύρωση της απειλής των Ταλιμπάν από τη χρήση τους ως SVBIEDs.

“Υπάρχουν αναφορές για τους Ταλιμπάν με κάποιες δυνατότητες νυχτερινής όρασης”, ανέφερε ο Μοτς στους Military Times. Ένας ανώτερος υπάλληλος του Αφγανιστάν στον τομέα της άμυνας επιβεβαίωσε επίσης ότι ορισμένοι μαχητές των Ταλιμπάν διαθέτουν δυνατότητες νυχτερινής όρασης

Εικόνες από μερικούς Ταλιμπάν με νυχτερινή όραση AN / PVS 7b μεγαλύτερης ηλικίας εμφανίστηκαν επίσης στα βίντεο προπαγάνδας των Ταλιμπάν που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου.

Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια για στρατιωτική βοήθεια στον αφγανικό στρατό τα τελευταία 16 χρόνια. Το φετινό αίτημα μέσω του Ταμείου για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν ανέρχεται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων από πέρυσι και σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από το 2016.

Φέτος οι αφγανικές αεροπορικές δυνάμεις θα τοποθετήσουν νέα UH-60 μαύρα γεράκια για να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα ρωσικά Mi-17 και νέα κιτ εκμετάλλευσης κινητών τηλεφώνων για να ενισχύσουν τις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών.

Το αίτημα για τη χρηματοδότηση του 2018 περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις και αντικαταστάσεις σε εξελιγμένα οπτικά συστήματα όπλων και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, όπως ακουστικά ACOG μεγέθυνσης 4X και υπέρυθρα λέιζερ.

Οι [Ειδικές Δυνάμεις Ασφαλείας του Αφγανιστάν] απαιτούν τη δυνατότητα αναβάθμισης, προμήθειας και αντικατάστασης εξοπλισμού νυχτερινής πυρκαγιάς που έχει υποστεί βλάβη, υπέρυθρων ακτινοβολητών, ανιχνευτών εύρους ζώνης και άλλων συνόλων εξοπλισμού που υποστηρίζουν λειτουργίες Special Forces σε περιορισμένες συνθήκες ορατότητας”.

“Δεν έχω βιώσει ποτέ τον [Ταλιμπάν] έχοντας πολλούς μαχητές του με αυτόν τον πιο προηγμένο εξοπλισμό, ήταν πάντα μόνο ένα ζευγάρι εδώ και εκεί”, δήλωσε ο Adam Routh, πρώην στρατιωτικός στρατιώτης και αμυντικός στρατηγικός εμπειρογνώμονας στο Κέντρο για ένα νέο American Security – think tank που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, DC

“Θα με εξέπληξε επίσης αν ένας μεγάλος αριθμός [Ταλιμπάν], στην ίδια περιοχή, είχε πλήρη σύνολα προηγμένου εξοπλισμού”, πρόσθεσε ο Ρουθ.

Σε περιοχές της επαρχίας Uruzgan, ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός, ή η ANA, φοβάται να διεξάγει νυχτερινές επιχειρήσεις, επηρεάζοντας την ικανότητά του να συγκρατεί εκ νέου έδαφος, δήλωσε αξιωματικός της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας στους Military Times.

Πολλοί μαχητές των Ταλιμπάν στην περιοχή έχουν νυχτερινή όραση, ACOGs και M-4s και αγωνίζονται σε μια δύναμη ANA, η οποία παρέχεται μόνο με M-16, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σε μια περίπτωση, μια νυχτερινή περιπολία ANA στην περιοχή γνώρισε σχεδόν 20 θύματα, επειδή ο αντίπαλος ήταν καλύτερα εξοπλισμένος, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η διαφθορά διαδραματίζει επίσης εξέχοντα ρόλο.

Στην Uruzgan, για παράδειγμα, οι στρατιώτες της ANA έχουν πουλήσει πυρομαχικά στους κατοίκους των χωριών, συμπεριλαμβανομένων των διοικητών των Ταλιμπάν, για να γεφυρώσουν το χάσμα της κλοπής των μισθών που διαπράττουν διοικητές, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Ο στρατηγός John Nicholson, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, προώθησε ένα σχέδιο ενώπιον των νομοθέτων τον Φεβρουάριο, με επίκεντρο την ανοικοδόμηση και την ενίσχυση των επιθετικών δυνατοτήτων των μονάδων ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν για να σπάσουν το “αδιέξοδο”.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι η ικανότητα των συμβατικών στρατιωτών του Αφγανιστάν να συγκρατήσουν εκ νέου έδαφος από επιθετικές επιχειρήσεις αφγανικών κομάντων.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ακόμα μια πρόταση για την αύξηση των στρατευμάτων στον μακρύτερο πόλεμο της Αμερικής κατά σχεδόν 4.000. Η πρόταση προϋπολογισμού που υποβλήθηκε από το τμήμα άμυνας επιδιώκει να αναζωογονήσει την άκρη του πεδίου μάχης των αφγανικών δυνάμεων, ενισχύοντας παράλληλα τις προσβλητικές δυνατότητες.

Αλλά ούτε η πρόταση αφορά την διαφθορά και το χαμηλό ηθικό των στρατευμάτων του στρατού του Αφγανιστάν.

Μεγάλο μέρος του φετινού αιτήματος για κεφάλαια για τον αφγανικό στρατό είναι αφιερωμένο στις μονάδες ειδικών δυνάμεών του. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γκάνι θέλει να διπλασιάσει το μέγεθος των σημερινών μονάδων ειδικών δυνάμεων του, συμπεριλαμβανομένης της Πτέρυγας της Ειδικής Αφγανικής Αποστολής – η οποία πετάει νυχτερινές επιχειρήσεις για την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το αίτημα του προϋπολογισμού.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...