Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤα νέα των...

Τα νέα των πρακτόρων ΟΠΑΠ και των τυχερών παιχνιδιών.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των πρακτόρων ΟΠΑΠ με το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά το φορολογικό και την ένταξη τους σε βιβλία εσόδων-εξόδων αν και όλα βεβαιώνονται από το κράτος και το Δημόσιο.

Η σπίθα άναψε από το καλοκαίρι όταν ξεκίνησαν απεργίες τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Το μόνο που ουσιαστικά έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα είναι η νομοθέτηση της σύμβασης που υπέγραψαν πέρσι οι πράκτορες με τον ΟΠΑΠ όσον αφορά τη διεξαγωγή και τους όρους των τυχερών παιχνιδιών μέσα στα πρακτορεία.Όμως ο αγώνας συνεχίζεται με απώτερο στόχο τη ρύθμιση του φορολογικού καθεστώτος και την μη υπαγωγή σε βιβλία εσόδων-εξόδων.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν μια 24ωρη απεργία το Νοέμβριο,μια 48ωρη το Δεκέμβριο και μια 48ωρη στις αρχές Ιανουαρίου.

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. της ομοσπονδίας των πρακτόρων που αρχικά σκεφτόταν για απεργία διαρκείας μέσα στον Ιανουάριο μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων,τελικά αποφασίστηκε συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελπίδα μιας συμβιβαστικής λύσης με το υπουργείο Οικονομικών.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν μπορεί να κάνει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα διότι αφορά τη σχέση των πρακτόρων με το υπουργείο.

Βέβαια η οικονομική ζημιά που υπέστη ο οργανισμός τις ημέρες των απεργιών ήταν μεγάλη και κατ επέκταση και η ζημιά στο εισόδημα των πρακτόρων διότι τα έξοδα των μαγαζιών είναι πολλά και η οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοική.

Είναι γνωστό ότι έχει πέσει ο τζίρος σε όλα τα παιχνίδια και στα λαχεία σε απόλυτα νούμερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εντωμεταξύ από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και την Άρτα θα ξεκινήσει το πιλοτικό λανσάρισμα στο κοινό, των νέων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ το προσεχές διάστημα.Ήδη πριν 2 βδομάδες οι πράκτορες του ΟΠΑΠ στην Θεσσαλονίκη κλήθηκαν σε σεμινάριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με σκοπό να μάθουν από τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ και της Intralot τα πάντα για τα 3 νέα παιχνίδια.

Πρόκειται για δύο παιχνίδια της κατηγορίας monitor games, και δύο της κατηγορίας των μηχανών ΤΑΧ, όπου τώρα παίζεται το ΚΙΝΟ. Όσον αφορά ειδικότερα στα monitor games, έχουμε το παιχνίδι «Races», στο οποίο ο παίκτης θα μπορεί να ποντάρει σε πραγματικές και εικονικές κυνοδρομίες, οι οποίες θα διεξάγονται ανά πέντε λεπτά της ώρας, από τις 9 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ.

Για τις πραγματικές κυνοδρομίες, θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με οργανωτές αγώνων αποκλειστικά από την Αγγλία, όπως για παράδειγμα οι κυνοδρομίες του Νότιγχαμ και θα μεταδίδονται από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί από τον ΟΠΑΠ σε όλα τα πρακτορεία.

Σε αυτή την περίπτωση, στην κυνοδρομία θα μετέχουν 6 σκυλιά και το ποντάρισμα θα ξεκινά από τα 30 λεπτά έως και τα 300 ευρώ maximum. Οι αποδόσεις για το νικητή, ωστόσο, θα εμφανίζονται την τελευταία στιγμή και τα κέρδη δεν θα ξεπερνούν το ποσό των 1 εκ. ευρώ.

Στις εικονικές κυνοδρομίες, αντίστοιχα, θα συμμετέχουν οκτώ σκυλιά και οι αποδόσεις θα φαίνονται πολλές ώρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Τα «στοιχήματα» (μικρότερο και μεγαλύτερο ποσό πονταρίσματος δηλαδή) είναι τα ίδια με τις πραγματικές κυνοδρομίες, όπως και τα πιθανά κέρδη που μπορεί να αποκομίσει ο παίκτης.

Το άλλο παιχνίδι της κατηγορίας θα λέγεται “Go Lucky” . Στην ίδια λογική, για τα παιχνίδια που θα διεξάγονται στις μηχανές ΤΑΧ (Τερματικά Αυτόνομης Χρήσης), θα είναι το «Goal» και το “Ballons”.

Στο πρώτο, ο παίκτης θα βλέπει στο τερματικό του μια εστία από ποδοσφαιρικό γήπεδο και θα «ποντάρει» προβλέποντας αν η εκτέλεση του πέναλτι θα είναι επιτυχής, αν θα υπάρχει απόκρουση, δοκάρι ή η μπάλα θα βγει άουτ. Τα όρια του «στοιχήματος» θα είναι από 0,10 λεπτά το μικρότερο έως 2 ευρώ το μέγιστο, ενώ μετά από κάθε 5 σωστές προβλέψεις ο παίκτης θα κατακτά ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας (αυτό σημαίνει ότι αν αποτύχει στην 6η πρόβλεψη, δεν θα χάσει τα κέρδη που είχε έως την 5η και ούτω καθ’ εξής, για την 10η πρόβλεψη και την 15η πρόβλεψη).

Τα κέρδη, θα κυμαίνονται από 1.000 έως και 20.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του Ballons το ποντάρισμα θα είναι από 0,10 λεπτά έως 1 ευρώ maximum και στο παιχνίδι ο παίκτης θα διαλέγει 6 αριθμούς, από ένα σύνολο 58 αριθμών. Στην οθόνη του θα βγαίνουν μπαλόνια τα οποία ένας κυνηγός θα τα πυροβολεί και αν προβλεφθούν δύο αριθμοί το κέρδος προκύπτει από το διπλασιασμό του αρχικού πονταρίσματος, στις τρεις σωστές προβλέψεις το αρχικό «στοίχημα» πολλαπλασιάζεται επί 20 φορές, στις 4 επί 500, στις 5 επί 2.000 φορές και στο απόλυτο των έξι προβλέψεων ο πολλαπλασιασμός θα γίνεται επί 10.000.

Το συνολικό κέρδος, δηλαδή, που θα μπορεί να προκύψει, θα είναι της τάξης των 1.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης θα έχει στη διάθεσή του και την επιλογή «double», κατά την οποία θα εμφανίζονται, για να διαλέξει, στην οθόνη δύο πεταλούδες, μια μπλε και μια κόκκινη, πριν ο κυνηγός πιάσει μια από τις δύο, που θα δηλώνει ότι κέρδισε ή όχι τα διπλά χρήματα.

Εκτός, αν ο κυνηγός πιάσει τη χρυσή πεταλούδα, που, επίσης, θα φαίνεται στην οθόνη, οπότε τα κέρδη θα είναι επί 4 φορές. Αν γίνουν αυτά τότε το ωράριο των καταστημάτων θα είναι από 09.00-23.00 πράγμα για το οποίο πολλοί πράκτορες αντιδρούν.

Επιπλέον θεωρούν ότι το ποσοστό κέρδους 8% που λαμβάνουν από το στοίχημα και το ΚΙΝΟ είναι μικρό αν υπολογιστούν τα έξοδα όπως εφημερίδες,ΝOVA,τηλεοράσεις κλπ.

Τέλος αυτό τον καιρό συζητείται και το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς παιχνιδιών όπως επιτάσει η Τρόικα για την εισροή χρήματος στον κρατικό προυπολογισμό δηλαδή να δοθούν ιντερνετικές άδειες σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα καταβάλλοντας όμως το νόμιμο φόρο που τους αναλογεί καθως και την νομιμοποίηση των slot machines κοινώς φρουτάκια που θα τοποθετηθούν σε χώρους εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ.

praktoreiokaramoutas

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...