Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Τα νέα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά

 Ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με υπουργούς της νέας κυβέρνησης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Εμπορίου και Βιομηχανίας, Θανάση Σκορδά.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και υλικά πρώτης ανάγκης που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης  και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, του ζήτησε να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νεφρολόγου που εκκρεμεί  στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και να υπογραφεί το ένταλμα πληρωμής για να προμηθευτούν  φίλτρα αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφτούν οι ανάγκες των  ασθενών.

Επίσης, του παρουσίασε τα προβλήματα που παρουσιάζει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε να υπάρξουν τρεις συγκεκριμένες βελτιώσεις, έτσι ώστε να σταματήσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούν κάθε χρόνο τις καθυστερήσεις στην έναρξή του, να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του προγράμματος και να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η όχληση από τα κουνούπια.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Υπουργό να αποδεσμευτεί το κόστος υλοποίησης του προγράμματος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να αποφεύγεται η γραφειοκρατία που κάθε χρόνο προκαλεί καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος.

Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει διεύρυνση της γκάμας των επιτρεπόμενων φαρμάκων, έτσι ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να μειωθεί το κόστος εφαρμογής του προγράμματος και παράλληλα να επιλεγούν πιο αποτελεσματικά φάρμακα από τα υπάρχοντα. Τέλος, πρότεινε στον Υπουργό να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, με όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, στις αιρετές Περιφέρειες.

Κατά την συνάντησή του κ. Τζιτζικώστα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, συζητήθηκε το θέμα της συνένωσης της ΔΕΘ με τη HELEXPO, όπου ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολογούμενη συνένωση των δύο εταιρειών, ένα θέμα που είχε θέσει και στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα του παράνομου εμπορίου, το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη και προκαλεί τεράστια ζημιά στα εμπορικά καταστήματα, χωρίς οι υπεύθυνοι φορείς να κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και συζήτησαν θέματα ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Σκορδά στη Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, για τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο και, εκτός από την εποπτεία, να περάσει η συνολικά η αρμοδιότητα και η λειτουργία του, στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε επίσης στον Υπουργό πως στην περίπτωση που τεθεί θέμα κατάργησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, ως φορέα του δημοσίου, να μην γίνει συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών της Αθήνας, αλλά να ενσωματωθεί ως δομή στην αιρετή Περιφέρεια.

-Συνάντηση με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της προστασίας του Σειχ Σου. Τον ενημέρωσε για τις εκτάσεις που κάηκαν από την τελευταία πυρκαγιά και τόνισε ότι η διατήρηση της βάσης των Canadair στη Θεσσαλονίκη και οι ρίψεις που πραγματοποίησαν, αλλά και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλαν στη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και στον περιορισμό των καμένων εκτάσεων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον κ. Δένδια το πρόβλημα που υπάρχει με το σύστημα παρακολούθησης του Σειχ Σου με κάμερες, το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για να ξεπεραστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας και να τεθούν σε λειτουργία οι κάμερες το συντομότερο δυνατό, καθώς θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.
Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την κρισιμότητα του θέματος και την ανάγκη να τεθούν οι κάμερες σε λειτουργία την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, θα δρομολογήσει τη λύση του ζητήματος, όπως ανέφερε στον κ. Τζιτζικώστα.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα υπηρεσιακά κενά που υπάρχουν στις μονάδες της Θεσσαλονίκης σε αστυνομία και πυροσβεστική και ζητήθηκε από τον Υπουργό η ενίσχυση των δυνάμεων για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και την καλύτερη προστασία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

 Ε.Ε. 400 δισ. ευρώ για όπλα και άμυνα; Πού βρήκε!!! 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χαράξει εδώ και καιρό πορεία προς περαιτέρω στρατιωτικοποίηση καθώς οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν κάνει τις εταιρείες κατασκευής όπλων και τα απανταχού «γεράκια» να τρίβουν τα χέρια τους. Μέσα σε αυτό...

Ένα χρόνο μετά την άδεια λειτουργίας του ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Ένα χρόνο μετά την άδεια λειτουργίας του ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, και δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας, ο ΞΕΝΟΦΩΝ οργανώνει διανομή αμοιβών...

Η νέα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία.

Σε μία πρωτοφανή ωμή πρόκληση προχώρησε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα. Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα κατά την ορκωμοσία της για την Προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα της σκέτο «Μακεδονία», παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη...

ΕΡΤ Eurovision ΚΑΙ ελληνική συμμετοχή και το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι ΠΟΥ πάτωσε με τα λεφτά τον Ελλήνων φορολογουμένων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΗΣ Ένα τραγούδι που γράφτηκε στο «πόδι», που εμπνεύστηκε μουσικά και στιχουργικά ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ  όπου μέσα από τους στίχους του περιέγραφε ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ, με το κοινό να παρακολουθεί αμήχανο τη σκηνή Μαρίνας Σάττι ΣΤΗΝ Eurovision...