Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΤα κέντρα διασκέδασης...

Τα κέντρα διασκέδασης και τα ονόματα που έρχονται και φεύγουν

bmosxoliou-sta-deilina.jpgΣτα χρόνια που διανύουμε βλέπουμε τα μεγάλα ονόματα να μην μπορούν να φέρουν τον κόσμο στα κέντρα.

Αυτό το φαινόμενο διαπίστωσα  στην  περαντζάδα μου που ξεκίσε από την περιοχή Σφαγείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται  και τα περισσότερα χειμερινά νυχτερινά κέντρα,  με πρώτο σταθμό την μουσική σκηνή “Stage” όπου εμφανίζεται η Ελευθερία Αρβανιτάκη για δύο διήμερα.

Την Παρασκευή δεν είχε τον ανάλογο κόσμο, δεν βγήκαν ούτε τα έξοδα, το Σάββατο όμως ήταν πολύ καλύτερα.

Στο “Fix Live” ο Γιάννης Πλούταρχος συνεχίζει τις εμφανίσεις του, μαζί με τον Νίνο και την Μαρία Ιακώβου, όμως και αυτός εάν δεν είχε τα σχολεία, το πρόβλημα θα ήταν σοβαρό. Την Παρασκευή εάν και η τιμή της φιάλης είναι μειωμένη στα 120 Ευρώ το νυχτερινό κέντρο δεν γεμίζει, διότι ο χώρος είναι τεράστιος, ωστόσο το Σάββατο ήταν γεμάτο.

Επισκέφτηκα στο καμαρίνι τον φίλο μου Γιάννη Πλούταρχο και του επισήμανα  ότι, θα πρέπει να κάνει μόνο λαϊκά τραγούδια, μια και του ταιριάζουν σαν πουκάμισο.

Λίγο πιο πάνω στα “Μαμούνια Live”, οι Ανδρέας Στάμος, Γιώργος Γιασεμής και Μαρία Κίου συνεχίζουν τα τριήμερα έως το Πάσχα. Την Πέμπτη το μαγαζί ήταν γεμάτο από σχολεία, την Παρασκευή δεν είχε τον ανάλογο κόσμο, το Σάββατο ήταν γεμάτο.

Δίπλα ο Στέλιος Ρόκκος με τον Δήμο Αναστασιάδη την Παρασκευή δεν είχαν τον ανάλογο κόσμο, αλλά και το Σάββατο ήταν δύσκολο.

Τα υπόλοιπα δύο μαγαζιά με τοπικά σχήματα είναι πότε μήλα, πότε φύλλα.

Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά μπαράκια που παίζουν Live μουσική.

Όμως και στην Αθήνα έπειτα από έγκυρες πληροφορίες του Ελληνικού Φαινομένου τα νυχτερινά κέντρα,  ιδίως αυτά που δουλεύουν εξαήμερα, το κοινό τους είναι φοιτητές και σχολεία.

Και στα πέντε φιρμάδικα που άνοιξαν στην Αθήνα τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά.

Εδώ και πολλά χρόνια τονίζω ότι η διασκέδαση θα έπρεπε να αλλάξει, να πέσουν τα μεροκάματα, οι χώροι να γίνουν πιο μικροί, να βγάλουν νέα φουρνιά καλλιτεχνών με πιο χαμηλό μπάτζετ, ωστε  να μπορούν να έχουν εναλλακτικές λύσεις, και το κυριότερο είναι να πέσει η τιμή της φιάλης και του ποτού, με την προϋπόθεση  τα νυχτερινά κέντρα να προσφέρουν καθαρά ποτά και όχι μπόμπες.

Η τιμή της φιάλης των 250 Ευρώ σε μεγάλα ονόματα στην Αθήνα όπως: Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Μαρινέλλα – Νατάσσα Θεοδωρίδου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Μετά για να δουλέψουν βάζουν σε εφημερίδες και διαδίκτυο κουπόνια, το διήμερο 600- 700 άτομα ανά κέντρο διασκέδασης.

Φέτος στην περιοχή αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης που θα ανοίξουν τα θερινά νυχτερινά κέντρα, αρχής γινόμενης με τον Σάκη Ρουβά που θα ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου, ο κόσμος δεν μπορεί να διαθέτει τα χρήματα για να πάει να τον δει, καθώς  και η απόσταση είναι απαγορευτική, διότι δεν έχει να πληρώσει το ταξί, μια και τα αστικά λεωφορεία έχουν δρομολόγια μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Φέτος στην περιοχή αεροδρομίου θα έλθουν κατά την διάρκεια της θερινής σεζόν οι  καλλιτέχνες :

Νότης Σφακιανάκης, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας,, Δημήτρης Μπάσης, Άννα Βίσση, Σταμάτης Γονίδης, Αντώνης Ρέμος, Νίκος Βέρτης, αλλά και πολλοί άλλοι.

Βλέπω λοιπόν, τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων να χάνουν τα χρήματα τους, και να πηγαίνουν φυλακή.

Κερδισμένοι είναι εκείνοι που  δεν θα ανοίξουν.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...