Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΤα εγκλήματα των...

Τα εγκλήματα των μνημονίων στην υγειά «Όχι» στο κλείσιμο του «Λοιμωδών»για να θυμόμαστε ποιες κυβερνήσεις έκλεισαν τα νοσοκομεία και τώρα δεν έχουμε νοσηλεία για τον κορονοϊό

Ο δημοσιογράφος  Νίκος Βάνης  Γράφει Η απόλυτη τηλεφημερίδα  elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News  

Τα εγκλήματα των μνημονίων στην υγειά «Όχι» στο κλείσιμο του «Λοιμωδών» για να θυμόμαστε ποιες κυβέρνηση έκλεισαν τα νοσοκομεία και τώρα δεν έχουμε νοσηλεία για τον κορονοϊό και οι επέτειοι πολίτικη δεν πήγε κανένας φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον του ελληνικού λάου.

Έρευνα: Τα μνημόνια ισοπέδωσαν την Υγεία και αύξησαν τη θνησιμότητα

Τα μνημόνια και οι πολιτικές της λιτότητας στη χώρα μας κατέστρεψε την υγεία των πολιτών και αύξησε τη θνησιμότητα του πληθυσμού, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχαν και ομογενείς επιστήμονες, ερευνητές και καθηγητές ανώτατων σχολών, σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (University of Washington, UW).

Στα ευρήματα της νέας έρευνας, αναφέρεται ότι η υγεία του πληθυσμού της Ελλάδας μειώθηκε σημαντικά και οι θάνατοι αυξήθηκαν ραγδαία μετά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας από την ΕΕ και το ΔΝΤ το 2010. Σε αυτήν, επισημαίνεται ότι οι κυβερνητικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά πολύ στην Ελλάδα και ότι τα αίτια θανάτου που αυξήθηκαν περισσότερο ήταν κυρίως αυτά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από το σύστημα περίθαλψης.

Στην έρευνα, από πλευράς ομογένειας, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο δρ Γιώργος Κοτσάκης (Dr. Georgios Kotsakis), ακαδημαϊκός της Σχολής Οδοντιατρικής (School of Dentistry), ο δρ Στέφανος Τυροβολάς (Dr. Stefanos Tyrovolas), επισκέπτης καθηγητής στην Σχολή Οδοντιατρικής και ο δρ Αντι Στεργάκης (Dr. Andy Stergachis), καθηγητής Φαρμακευτικής και Παγκόσμιας Υγείας και αναπληρωτής πρύτανης της Σχολής Φαρμακευτικής του UW· επιπλέον, οι επιστήμονες Σοφία Ανδρούδη (Sofia Androudi), Βανέσσα Χρέπα (Vanessa Chrepa), Βασιλική Σταματοπούλου (Vasiliki Stathopoulou), Κωνσταντίνος Στρουμπούλης (Konstantinos Stroumpoulis), Φώτης Τοπούζης (Fotis Topouzis), Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης (Miltiadis Tsilimbaris), Νικόλαος Τσιλιμπάρης (Nikolaos Tsilimparis), Δημήτριος Βαλσαμίδης (Dimitrios Valsamidis).

Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ, WHO), σε ανάλυσή του για την πρόοδο των «μεταρρυθμίσεων» στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα κάνει λόγο για σημαντικές προκλήσεις, παρά τις φιλόδοξες αλλαγές που έγιναν για την παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστο πληθυσμό. Επισημαίνει ότι το σύστημα υγείας της χώρας επηρεάστηκε βαθιά από την οικονομική κρίση, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στην πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες, την ποιότητα της φροντίδας και την οικονομική προστασία. 

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία στις 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη 28/08/2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας, κατά του λουκέτου στο νοσοκομείο «Ειδικών Παθήσεων» (πρώην Λοιμωδών).

Το ραντεβού για την κινητοποίηση έχει δοθεί στη συμβολή των οδών Λαμπράκη με Διαγόρα, από όπου θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής-μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας είναι αντίθετοι στην αλλαγή χρήσης του εξειδικευμένου νοσοκομείου που θα γίνει άμεσα. Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας προβλέπουν ότι το νοσοκομείο μετονομάζεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου Τούμπας και στο εξής θα παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες.

Οι κλινικές του θα μετακομίσουν και το προσωπικό του θα μετακινηθεί σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το υπουργείο σχεδιάζει να «εκκενώσει» το νοσοκομείο από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Τι θα αλλάξει; Η παθολογική κλινική του, μαζί με τους γιατρούς της αλλά και το προσωπικό των 38 ατόμων θα μετακομίσει στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Για το λόγο αυτό, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική διαπιστωτική πράξη. Άλλα 19 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού μετακινούνται στο ΑΧΕΠΑ. Η παιδιατρική κλινική συγχωνεύεται με τις δυο παιδιατρικές του Ιπποκράτειου, όπου αναμένεται να μεταφερθεί και το αντίστοιχο προσωπικό. Στο νεοσύστατο κέντρο υγείας θα παραμείνουν ωστόσο εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες.

Στα σχέδια αυτά αντιδρά η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες τονίζει ότι το κλείσιμο του Ειδικών Παθήσεων προωθείται παράλληλα με τα λουκέτα σε «Παναγία» και Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων καθώς και με την υποβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όπως υπογραμμίζουν, οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν μείωση κλινών για τους πολίτες που θα τις έχουν ανάγκη και θα αναγκαστούν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας, λόγω της διάλυσης του δημόσιου. Όλα αυτά, προσθέτει η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις εργαζομένων, το «κόψιμο» φαρμάκων και εξετάσεων και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.

Τα μέλη της καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα της για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, παίρνοντας μέρος στη διαμαρτυρία που διοργανώνεται σήμερα, καθώς και στη συγκέντρωση στη ΔΕΘ, με το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...