Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙστορικάΤίποτα δεν έχει...

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε όταν Είχα γράψει αυτά για 31 Οκτωβρίου 2011 για την επέτειος της 28ης Οκτωβρίου..

Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις θα εορταστεί φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.
 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε όταν, Είχα γράψει αυτά για 31 Οκτωβρίου 2011 για την επέτειος της 28ης Οκτωβρίου..

Η Εθνική επέτειος του ΟΧΙ και η σπίθα που άναψε

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι η κατ΄ εξοχήν ημέρα μνήμης για τους αγωνιστές του έπους του 1940, για να θυμούνται οι νέες γενιές σε ποιους οφείλουν την ελευθερία τους.

Στην Μακεδονία δεν υπάρχει οικογένεια που να μην είχε τουλάχιστον από ένα μέλος το οποίο σκοτώθηκε σ΄ αυτόν τον πόλεμο, ή έμεινε ανάπηρος, με τα περισσότερα θύματα να είναι ακόμα και σήμερα άταφα.

Αν μη τι άλλο, οι Μακεδόνες την 28η Οκτωβρίου την θεωρούν ιερή και την τιμούν με ευλάβεια από γενιά σε γενιά, σε κάθε γωνιά της.

Έτσι λοιπόν και φέτος οι πολιτικοί της κυβέρνησης ήλθαν από την Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , για να ανεβούν στην εξέδρα των επισήμων. Μόνο που αυτές τις τιμητικές θέσεις θα έπρεπε όλα τα χρόνια να τις καταλαμβάνουν οι συγγενείς – παιδιά – εγγόνια αυτών που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα.

Και παρά τα όσα πέρασε ο Ελληνικός λαός (βλέπει πολέμους – κατοχή – δικτατορίες), εντούτοις, στα χρόνια της μεταπολίτευσης αντί η Ελλάδα να πάει μπροστά, το σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο ουσιαστικά την διοικούσε τα 50 τζάκια, κατάφερε και διέλυσε όλον τον κοινωνικό ιστό της χώρας, φτάνοντας στην κορύφωση τα έτη 2010- 2011, να δεσμεύσουν ακόμα και τα αγέννητα Ελληνόπουλα με τα 1-2-3-4 μνημόνια και τις 1-2-3 διασώσεις από την Τρόϊκα (Ε.Ε – ΔΝΤ- ΕΚΤ) παραδίδοντας και την Ελληνική κυριαρχία της Ελλάδος, για την ελευθερία της οποίας έδωσαν την ζωή τους οι χιλιάδες ήρωες αγωνιστές, στους δανειστές – τοκογλύφους, αφήνοντας πίσω μια πρωτόγνωρη άγρια λιτότητα, και εξαθλίωση για πολλές ακόμα δεκαετίες.

Δικαιολογημένες ήταν οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των παρελάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Η ατμόσφαιρα πλέον είναι πολύ εκρηκτική, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, που εδώ και χρόνια η ανεργία έχει ξεφύγει στο 70%, και δεν έχει καμία σχέση με τα ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία που παρουσιάζει η αμαρτωλή στατιστική υπηρεσία.

Τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά την έναρξη της παρέλασης μόνο υποκινούμενα δεν ήταν, όπως τα παρουσίασαν, πολύ λάθος κατ΄εμέ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η κοινωνική έκρηξη ήταν εμφανής και το μήνυμα αυτό έπρεπε να το είχαν πάρει εδώ και καιρό, όλοι οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως κόμματος, μετά και το κούρεμα στα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, και την εξαθλίωση των συνταξιούχων και μισθωτών, οδηγώντας την χώρα 70 χρόνια πίσω, για να ζήσει ο Ελληνικός λαός ξανά την πείνα και την δουλεία από τους ξένους κατακτητές.

Βάλαμε 300 βουλευτές – πολιτικούς στο κόρφο μας για να ξεπουλήσουν κάτω από το τραπέζι το όνομα και την κληρονομιά της Μακεδονίας, σε ποιους;; Στους ξυπόλητους και απολίτιστους Σκοπιανούς, αλλά και την Θράκη που την θέλουν να την κάνουν αυτόνομη στο βωμό του δόγματος της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί του χθες και του σήμερα, γι΄ αυτό και δεν αλλάζει, δεν αναπτύσσεται η Ελλάδα που είναι η πιο πλούσια χώρα στο κόσμο, τόσο από ιστορία – πολιτισμό – κουλτούρα – περιβάλλον, όσο και σε ορυκτό πλούτο που υπάρχει σε τεράστια ποσότητα, αλλά τον άφησαν τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτο, ακόμα και στην βιομηχανική ζώνη της Μακεδονίας έβαλαν χέρι οι εκάστοτε πολιτικοί.

Τότε με γενναίες χρηματοδοτήσεις, μεταφέρθηκαν πλήθος εργοστασίων, βιοτεχνιών στην Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία, Αλβανία, ενώ σήμερα αναγκαστικά λόγω του δυσβάσταχτου φορολογικού καθεστώτος (που αλλάζει και αυξάνει κάθε μέρα) φεύγουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις.

Η αγορά βουλιάζει, τα ελάχιστα καταστήματα που έμειναν μετά τα Χριστούγεννα θα κλείσουν σχεδόν όλα, αφήνοντας πίσω μια ερειπωμένη και στοιχειωμένη αγορά.

Η δε χρηματοδότηση για να μεταφερθεί σχεδόν όλη η βιομηχανία της Μακεδονίας στις παραπάνω χώρες έγινε μέσω των Ελληνικών τραπεζών και των ξένων κεφαλαίων, κυρίως του μεγαλοαπατεώνα – κερδοσκόπου Ούγγρο- Αμερικανού G. Soro υπαλλήλου του mr Rotsil.

Οι 300 βουλευτές – πολιτικοί ξεγύμνωσαν μια τεράστια και ιστορική περιοχή της Ελλάδος για τον βουλευτικό θώκο. Αυτή είναι η εσχάτη προδοσία για την οποία ωστόσο κανείς δεν μπήκε φυλακή.

Επομένως, ας μην στοχοποιούν τους αγανακτισμένους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, και για τα οποία έχω την αίσθηση ότι ήταν μόνο η αρχή.

Οι Μακεδόνες ποτέ δεν το έβαλαν κάτω, ούτε με τους Τούρκους, ούτε με τους Βούλγαρους κομιτατζήδες, ούτε με τους Ναζί, πόσο μάλλον με τους πολιτικούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα στους ξένους.

Από τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης το σύστημα πιάστηκε αδιάβαστο, δεν περίμενε να γίνουν όλα αυτά σε μια Εθνική επέτειο, έτσι ώστε να μεριμνήσουν για μια στρατιά από παρακρατικούς να ανακατευθούν με του πλήθος, όπως γίνεται σε κάθε διαδήλωση.Αυτά μου εκμυστηρεύθηκε ένας πρώην έμμισθος παρακρατικός που πληρωνόταν από μυστικές υπηρεσίες (Ελληνικές και ξένες) και δρούσε την δεκαετία του ΄60. Έπαιρνε χρήματα από ειδικό ταμείο (ειδικό κονδύλιο της παλιάς ΚΥΠ) για τον οποίο κανείς δεν γνώριζε.

Ότι έγινε και με τον αείμνηστο Γρηγόρη Λαμπράκη – βουλευτή και γιατρό του, ο οποίος σκοτώθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπως μου εκμυστηρεύθηκε παλιός νομικός της πόλης από την δίκη του, ότι δρούσαν Εγγλέζικες μυστικές υπηρεσίες της Μ 16 την δεκαετία του ΄60. Έτσι λοιπόν οι παρακρατικοί των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα κάνουν πάρτυ.

Τα επεισόδια κατά την έναρξη της παρέλασης απεδείχθησαν ότι δεν υποκινήθηκαν ούτε από κανένα κόμμα, αλλά ούτε και από και από καμιά μυστική υπηρεσία. Ήταν μια αντίδραση από αγανακτισμένους πολίτες, γι΄ αυτό και ξαφνιάστηκε η πολιτική ηγεσία.

Αυτός ήταν και ο λόγος της απόφασης να μην επέμβει η αστυνομία, καθώς θα γινόταν μακελειό, με θύματα οικογενειάρχες και παιδιά. Η δε κυβέρνηση θα έπεφτε και οι πολιτικοί θα έχαναν την καρέκλα που τόσο πολύ ιδρώνουν, μέχρι να σώσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι, και πολύ καλά έκαναν, διότι διαφορετικά κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε, πως θα αντιδρούσαν οι 5.000 πολίτες που κατέβηκαν στην παρέλαση για να καμαρώσουν τα στρατευμένα νιάτα και να τιμήσουν τους ήρωες του ΄40.

Όσο για τον εξοχότατο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, όλοι περίμεναν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι να φύγει άρον – άρον. Αυτή είναι η δουλειά του, αυτό το αξίωμα του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όμως δεν το τίμησε.

Τα επεισόδια δεν αμαύρωσαν την μνήμη των αγωνιστών του έπους τους ΄40, αλλά σαφώς το ίδιο το πολιτικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει άρδην και αυτό ας το πάρουν σοβαρά υπόψιν τους όλοι οι πολιτικοί, που κατάφεραν να διχάσουν ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, με όλα αυτά τα άγρια μέτρα λιτότητα ,οδηγόντας προς την οπιστοδρόμιση, και όχι την ευφορία της χώρας.

Τέλος, σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κατά τα άλλα άρχοντα της πόλης κ. Μπουτάρη, έχω να προσθέσω, ότι “ξεφτίλα” διεθνώς γίναμε από την στιγμή που ο πρωθυπουργός του κόμματος που τον εξέλεξε, γυρίζει όλον τον πλανήτη για να ζητιανέψει φράγκα, αυτά που έφαγαν με χρυσά κουτάλια όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να τρώνε παρά την άγρια λιτότητα που επέβαλαν στον Ελληνικό λαό.

Ζήτω οι ήρωες του έπους του 1940

Ζήτω το Ελληνικό Έθνος

Νίκος Βάνης

Δημοσιογράφος.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...